Ankorat më të mira të varkave të vitit 2022


Një spirancë varke është një nga aksesorët më të rëndësishëm në çdo varkë. Jo vetëm që spiranca e varkës e mban varkën në një pozicion për ankorim dhe peshkim, por mund të parandalojë që një situatë e keqe të përkeqësohet nëse varka humbet fuqinë.

Lloji më i zakonshëm i spirancës për shumicën e anijeve është një spirancë Danforth ose fluke. Kjo spirancë përmban dy tehe të mprehta që ngjiten në fund me rërë ose baltë.

Për pjesën e poshtme dhe strukturën shkëmbore, peshkatarët zgjedhin një spirancë kërpudhash me një kokë të gjerë dhe të rëndë që e mban varkën në vend.

Peshkatarët me kajak dhe kanoe preferojnë një spirancë të palosshme kapëse që paloset për të kursyer hapësirë.

Për ta tërhequr varkën lart në një shirit rëre dhe për t’u bashkuar me festën, skafistët preferojnë një spirancë me thumba që ngjitet në rërë për ta mbajtur varkën në vend pa shkaktuar rrezik rrënimi.

Çfarëdo që jeni duke bërë në varkë, spiranca më e mirë është thelbësore për ankorimin, peshkimin dhe sigurinë.

Kalaja danforth është spiranca më e mirë e varkave për rërë.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 4.8 paund
 • Dimensionet: 25″X5″X3″
 • Materiale: Alumini i anodizuar

Pse e bëri prerjen

Një spirancë e stilit fluke është mënyra më e zakonshme dhe më efektive për të siguruar një varkë në fund me rërë. Ankorat e kalasë janë të famshme për ndërtimin e tyre me cilësi të lartë dhe ndërtimin e fortë dhe të lehtë të aliazhit të aluminit/magnezit, duke e bërë atë zgjedhjen tonë për spirancën më të mirë të varkës për rërë.

Pro

 • Alumini i lehtë, i anodizuar
 • Rezistente ndaj korrozionit
 • Fruta të mprehta

Kundër

Një spirancë Danforth ose fluke përdor dy tehe të mprehta që do të futen në fund të butë. Për të punuar siç duhet, një spirancë fluke është ngjitur në një gjatësi zinxhiri dhe një litar ankorimi. Ndërsa spiranca zvarritet përgjatë pjesës së poshtme, zinxhiri i rëndë e detyron boshtin e spirancës poshtë dhe i shtyn tufat në fund. Për të hequr spirancën, tërhiqeni litarin derisa të mund ta ngrini boshtin e spirancës lart dhe tërhiqni gropat nga fundi.

Një keqkuptim i zakonshëm është se një spirancë Danforth duhet të jetë e rëndë për të mbajtur varkën. Por, meqenëse gropat që ngjiten në fund mbajnë varkën, jo pesha e spirancës, ato që kanë rëndësi janë goditjet super të forta dhe të mprehta.

Ankorat e Kalasë janë bërë nga alumini i anodizuar dhe magnezi që është më i lehtë dhe më rezistent ndaj korrozionit se ankorimet e ngjashme prej çeliku të galvanizuar. Në prova, spiranca e kalasë ishte në gjendje të mbante më shumë peshë me një spirancë më të vogël dhe më të lehtë.

Përveç materialit më të lehtë dhe më të fortë, Ankorimi i Kalasë përdor konstruksion të fortë për të mbajtur varkat nga 16 deri në 27 këmbë të gjata në rrymë të fortë dhe dete të rënda.

Ankorimi më i mirë i varkës për Muddy Bottom dhe Rocky Bottom: Spirancë Grapnel Seachoice

Grapneli Seachoice është spiranca më e mirë e varkës për fundin me baltë dhe shkëmbor.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 1.5 paund deri në 9 paund
 • Dimensionet: 4 ¾” x 6 ¾”
 • Materiale: Hekur i galvanizuar

Pse e bëri prerjen

Për anijet e vogla të peshkimit, gomone, kajakë dhe kanoe që ankorohen si në fund me baltë ashtu edhe në shkëmb, një spirancë grapnel është zgjidhja më e mirë, dhe Seachoice është e fortë dhe e fortë dhe spiranca më e mirë e varkave për fundet me baltë dhe fundet shkëmbore.

Pro

 • Fluks të palosshëm
 • Mund të përdoret edhe në fund shkëmbor
 • Të lira

Kundër

 • Hekuri i galvanizuar përfundimisht mund të ndryshket

Spiranca e grapnelit Seachoice përmban katër pika dhe një bosht me një unazë mbyllëse. Kur nuk është në përdorim, katër flukset palosen rrafsh kundër boshtit për ruajtje të lehtë në një varkë të vogël.

Në një fund të butë ose me baltë, shpalosni tufat dhe mbyllni ato në vend që të ngjiten në fund. Për të përdorur spirancën në pjesën e poshtme shkëmbore ose të fortë, lërini piskat të palosura dhe përdorni peshën e spirancës për të mbajtur varkën. Mbajtja e palosur e pulave parandalon që spiranca të ngecë në shkëmbinj.

Spiranca e grapnelit Seachoice ka një lidhje Clevis për të lidhur litarin e ankorimit. Për ujë më të thellë ose një varkë më të rëndë, shtoni një gjatësi të shkurtër zinxhiri të lehtë për të ndihmuar në futjen e tufave në fund.

Për një kajak të vogël ose kanoe me rrymë të lehtë, do të mjaftojë një spirancë grapnel prej 1,5 kilogramësh. Një skif ose gomone kërkon një spirancë më të rëndë prej nëntë kilogramësh. Spirancat e grapnelit nuk janë të përshtatshme për të ankoruar një varkë pa mbikëqyrje, sepse kërpudhat mund të tërhiqen nga fundi.

Seachoice 41500 është spiranca më e mirë e varkave për lumenjtë.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 12 paund
 • Dimensionet: 8 “X9.5”
 • Materiale: Hekur i veshur me vinyl

Pse e bëri prerjen

Seachoice është një nga prodhuesit më të njohur të aksesorëve të lundrimit me varkë. Spiranca e tyre e lumit 41500 është prej hekuri të rëndë të veshur me vinyl dhe dizajni e mban pjesën e poshtme më mirë se spiranca standarde me kërpudha.

Pro

 • Hekur i rëndë, i veshur me vinyl
 • Përfshirë pranga të galvanizuar
 • Ankorimi i modifikuar i kërpudhave kap fundin e fortë

Kundër

Për ankorimin e një varke të vogël në ujë të shpejtë me një fund të fortë, pesha dhe forma e rrumbullakosur e spirancës së kërpudhave e mban fundin pa u ngecur. Seachoice 41500 River Anchor përmirësohet në spirancën tradicionale të kërpudhave. Koka e kërpudhave është e prerë për të kapur më mirë pjesën e poshtme. Spiranca është prej hekuri të rëndë me një shtresë vinili për të parandaluar korrozionin.

Përdorimi i Seachoice 41500 është i lehtë. Thjesht lidhni një litar në prangat e galvanizuar të përfshirë dhe hidhni spirancën në ujë. Spiranca është projektuar që të rrëshqasë pa presion të lartë, duke e bërë atë spirancën më të sigurt dhe më të mirë të lumit..

YakAttack ParkNPole me dy pjesë është spiranca më e mirë e varkave për kajakë.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 1.8 paund
 • Dimensionet: 8 këmbë e gjatë
 • Materiale: Tekstil me fije qelqi dhe plastika e përforcuar

Pse e bëri prerjen

Një shtyllë e vendosur është më e mira për ankorimin e shpejtë dhe të sigurt të një kajaku ose tavoline me vozitje në ujë të cekët me baltë të butë. ParkNPole e YakAttack është e lehtë dhe e fortë, dhe doreza e gjerë do të thotë se mund të dyfishohet si shtyllë shtytëse kur rrokulliset.

Pro

 • Dy pjesë për ruajtje të lehtë
 • Tekstil me fije qelqi i fortë i stabilizuar UV
 • Gozhdë e ngurtësuar për ankorim

Kundër

 • Merr hapësirë ​​në kuvertë

Për ankorimin në rërë të butë ose baltë, një shtyllë e vendosur është spiranca më e mirë e kajakut për baltën dhe e shpejtë dhe e lehtë për t’u vendosur dhe marrë. Thjesht ngjitni shtyllën në fund dhe sigurojeni varkën me një vijë të shkurtër. Për të tërhequr spirancën, tërhiqeni atë nga balta dhe ruajeni në kuvertë.

ParkNPole i YakAttack ka qenë një standard për peshkatarët me ujë të cekët në ujërat e kripur dhe të ëmbla. Modeli me dy pjesë e bën më të lehtë ruajtjen e shtyllës brenda një kajaku ose në një mbajtëse shufre nën kuvertë.

Boshti i tekstilit me fije qelqi është i fortë dhe i lehtë ndërsa siguron përkulje për të thithur goditjen e varkës që tërhiqet nga shtylla. Maja e ngurtësuar me majë shpon lehtësisht pjesën e poshtme për një shtrëngim të fortë.

Kthejeni ParkNPole nga sipër dhe këmba e gjerë e përforcuar plastike e bën atë një shtyllë të përshtatshme shtytjeje. Avantazhi i shtyllës së shtyllës është ndalimi i shpejtë i varkës për të bërë një gips. Më pas, tërhiqeni shtyllën e shtyllës, kthejeni atë dhe shtyjeni në vendin tjetër.

Slide Anchor Spike është spiranca më e mirë e varkës për shufrat e rërës.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 2 paund
 • Dimensionet: 32″ x 3.2″ x 3.2″
 • Materiale: Çeliku i galvanizuar

Pse e bëri prerjen

I projektuar posaçërisht për sigurimin e shpejtë dhe të sigurt të një varke në një plazh ose në vijën bregdetare, Slide Anchor Spike përfshin një drejtues të fuqishëm që ju lejon të përplasni me lehtësi gozhdën në rërë.

Pro

 • Galvanizuar për rezistencë ndaj korrozionit
 • Dukshmëri e lartë për siguri
 • Lidhje të sigurta

Kundër

 • Kordoni bungee siguron shoferin

Slide Anchor Spike është spiranca më e mirë e varkave për shiritat e rërës. Ai përdor një dorezë të rëndë rrëshqitëse për të goditur thumbin në rërë. Vendoseni majën e majës disa centimetra në rërë dhe më pas rrëshqitni dorezën tubulare kundër ndalesës për të futur majën në tokë.

Kapni vijën e spirancës në unazën e poshtme të gomës dhe përdorni unazën e sipërme për një vozë mbi ujë ose flamur për të shënuar vendndodhjen e gomës. Meqenëse vija dhe goma janë mbi nivelin e tokës, Slide Anchor është më e lehtë për njerëzit për t’u parë, ndërkohë që siguron një pikë të fortë ankorimi për varkën.

Metodologjia

Ne krahasuam spiranca të ndryshme për meritat e tyre në një kategori specifike. Cilësia më e rëndësishme është performanca kur e mbani varkën në erë, valë dhe rrymë.

Më pas, ne vlerësuam cilësinë e ndërtimit duke parë materialet dhe ndërtimin. Një spirancë merr një goditje, kështu që ne favorizuam metalet rezistente ndaj korrozionit dhe komponentët dhe lidhjet e forta.

Për të bërë prerjen, ankorat e varkave në këtë përmbledhje duhej të shkëlqenin në përdorimin e tyre të synuar.

Spiranca më e mirë e varkave nuk është gjithmonë më e shtrenjta, por ne nuk lejuam që kostoja e një spirance të kufizonte konsideratat tona.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një spirancë varke

Para se të blini një spirancë varke, merrni parasysh mënyrën se si do të përdoret dhe cilësinë e ndërtimit. Një spirancë varke është një nga aksesorët më të rëndësishëm të lundrimit. Me një varkë të shtrenjtë fjalë për fjalë në linjë, spiranca më e mirë e varkës është përgjegjëse për sigurimin e varkës në çdo kusht. Për të zgjedhur spirancën më të mirë të varkës, merrni parasysh këto pyetje.

Ku keni ndërmend ta ankoroni varkën? Merrni parasysh përbërjen e poshtme përpara se të zgjidhni një spirancë varke. Ankorimi në rërë të butë ose baltë është më mirë me një spirancë Danforth ose fluke që gërmon në fund. Për të ankoruar në një lumë, një spirancë e rëndë me kërpudha do ta mbajë varkën pa u ngecur në shkëmbinj. Nëse ankoroheni shpesh gjatë peshkimit në ujë të cekët, një shtyllë e vendosur është një mënyrë e shpejtë dhe efektive për të ankoruar një varkë të vogël. Një spirancë grapneli është e rregullueshme për fundin e butë ose të fortë. Plazhimi i varkës në një shirit rëre kërkon një spirancë në formë gome që ngjitet në rërë, kështu që është më e lehtë për t’u parë.

Çfarë madhësie spirancë është më e mira për varkën tuaj? Një varkë e madhe kërkon një spirancë Danforth me tufa të gjata e të gjera dhe një zinxhir të gjatë për të siguruar që spiranca të shtrihet në anën e saj, duke i lejuar gropat të gërmojnë në fund.

Zinxhiri duhet të jetë i barabartë me gjatësinë e varkës dhe të njëjtin diametër me litarin e ankorimit. Përdorni litar ⅛-inç të trashë për çdo nëntë këmbë varkë, kështu që litari ¼ inç do të mbajë një varkë 18 këmbë. Mbani një linjë spirancë të mjaftueshme për të barabartë të paktën trefishin e ujit më të thellë që planifikoni të peshkoni.

Spirancat e kërpudhave vijnë në madhësi dhe pesha për t’u përshtatur me varkat më të vogla.

Për kajakët dhe kanoet, një spirancë grapnel do ta sigurojë varkën në rrymë të rëndë. Një grapnel më i vogël mund të jetë i përshtatshëm për liqene dhe pellgje, ndërsa lumenjtë ose vendkalimet e baticës kërkojnë një spirancë më të madhe dhe më të rëndë.

Thimat e rërës vijnë në madhësi të vogla dhe të mëdha që të përputhen me madhësinë e varkës. Për të ankoruar një varkë të madhe, përdorni dy thumba.

Kërkoni një spirancë që është rezistente ndaj korrozionit. Alumini nuk ndryshket dhe çeliku inox është shumë rezistent ndaj ndryshkut. Spirancat e rënda të bëra prej hekuri ose çeliku duhet të jenë të galvanizuara ose të veshura me vinyl. Lidhjet dhe menteshat duhet të jenë të përmasave të mëdha dhe të qëndrueshme për t’u rrahur. Mos harroni prangat dhe lidhjet për të lidhur spirancën me një zinxhir ose litar.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Sa kushton një spirancë?

Kostoja e spirancës varet nga madhësia dhe cilësia e spirancës. Spirancat më të mëdha kushtojnë më shumë se ato më të vogla, por madhësia nuk është gjithçka që ndikon në kosto. Spirancat e varkave ndryshojnë në ndërtim dhe materiale. Një spirancë më e shtrenjtë mund të ketë një ndërtim më të fortë për të qëndruar më gjatë. Ankorat e varkave kërkojnë shumë abuzim, kështu që një spirancë me materiale rezistente ndaj korrozionit dhe komponentë të rëndë do të kushtojë më shumë. Një pjesë e lundrimit me varkë është humbja e një spirance. Pavarësisht nga përpjekjet më të mira, linjat e thyera dhe komponentët e dobësuar do të çojnë në zëvendësimin e një spirancë, kështu që mbani në mend këtë kur bëni blerje.

Pyetje: Sa spirancë më duhet për varkën time?

Madhësia e një spirancë lidhet me madhësinë e varkës dhe kushtet ku do të përdoret spiranca. Një spirancë Danforth matet me fuqinë mbajtëse, jo me peshën ose madhësinë. Ankorat testohen dhe vlerësohen duke mbajtur fuqinë që të përputhen me madhësinë e varkës dhe kushtet. Gjithashtu, merrni parasysh gjatësinë dhe peshën e zinxhirit të ankorimit dhe litarit që të përputhen me madhësinë dhe peshën e varkës.

Spirancat e kërpudhave vlerësohen sipas peshës. Një varkë më e vogël nën 16 metra e gjatë mund të sigurohet me një spirancë 12 paund. Varkat më të mëdha kërkojnë një spirancë më të rëndë. Për ankorim ose kushte të rënda, shtoni një gjatësi të zinxhirit të rëndë të barabartë me gjatësinë e varkës.

Spirancat e grapnelit janë më të mirat për kajakë dhe kano. Përputhni madhësinë e spirancës me thellësinë dhe kushtet e ujit. Në ujë të cekët dhe të qetë, do të funksionojë një spirancë 1,5 kilogramësh. Në ujë më të thellë ose rrymë të shpejtë, përdorni një spirancë 7 kilogramësh. Përdorni spirancën më të lehtë të nevojshme për të ulur peshën në kajak ose kanoe.

Pyetje: Sa linjë ankorimi duhet të përdorni nëse uji është 20 këmbë i thellë?

Linja dhe zinxhiri i spirancës, i quajtur ankorimi, është po aq i rëndësishëm sa spiranca. Rregulli i përgjithshëm është të përdorni një zinxhir spirancë me të njëjtën gjatësi si varka. Më pas, paguani kalërimin e spirancës të paktën tre herë më shumë se thellësia e ujit. Për kushte të vështira, përdorni më shumë linja për të siguruar shtrirje më të madhe të tërheqjes së spirancës. Në 10 këmbët e kalërimit për çdo këmbë thellësie, fuqia mbajtëse është afër 100%.

Mendimet Përfundimtare

Spiranca më e mirë e varkës është e fortë dhe e besueshme për të siguruar një varkë të shpejtë, qoftë në ankorim, në peshkim apo në rast urgjence. Ne zgjodhëm spirancën e kalasë si spirancën më të mirë të varkave sepse është e lehtë, e fortë, shumë efektive dhe paloset rrafsh për ruajtje.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.