Bllokimet më të mira të këmbëzës së 2022


Si pronarë armësh, ne e dimë se është përgjegjësia jonë t’i mbajmë armët tona të sigurta dhe të sigurta. Ka shumë mënyra të ndryshme për ta bërë këtë, dhe ato mund të jenë aq të hollësishme sa ndërtimi i një kasaforte të vërtetë në shtëpinë tuaj aq të thjeshta sa bashkimi i një bllokuesi këmbëze.

Unë nuk jam këtu për t’ju treguar mënyrën më të mirë për të siguruar armët tuaja dhe për të penguar personat e paautorizuar që të kenë akses në to; ai vendim varet nga ju. Unë jam këtu për t’ju thënë se një nga mënyrat më të thjeshta për të siguruar armën tuaj është me një bllokues këmbëze. Ka një shumëllojshmëri të gjerë opsionesh dhe modelesh për të zgjedhur bazuar në armën dhe nevojat tuaja. Sido që të jetë, bravat më të mira të këmbëzës do t’i mbajnë armët tuaja të sigurta dhe të sigurta.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një bllokues të këmbëzës

Një bllokues këmbëze lejon siguri të lehtë dhe të thjeshtë të armës së zjarrit. Megjithëse, lloje të ndryshme të armëve, modeleve dhe markave mund të ndikojnë në llojin e bllokimit që blini. Këtu janë disa gjëra që duhen marrë parasysh përpara se të blini bllokuesin më të mirë të këmbëzës:

Mënyra e hyrjes

Tre metodat më të zakonshme të hyrjes në bllokimin e këmbëzës janë me një çelës, një kombinim ose njohje biometrike. Të gjithë kanë të mirat dhe të këqijat e tyre, kështu që së pari peshoni opsionet tuaja dhe më pas filloni të shikoni modelet me metodën tuaj të preferuar të hyrjes.

Ju mund ta keni tashmë një

Nëse e keni blerë armën tuaj krejt të re, mund të keni tashmë një bllokues këmbëze. Shumë, por jo të gjitha, kompanitë e armëve përfshijnë një lloj bllokimi me armë në kuti. Ndonjëherë është një bllokim kabllor, por ndonjëherë është një bllokim këmbëze. Nëse nuk e keni hedhur kutinë tuaj, gërmoni përreth dhe shikoni nëse prodhuesi ka përfshirë një të tillë.

Përdorimi i armës

Si keni ndërmend ta përdorni armën pasi ta zhbllokoni atë? Nëse përgjigja juaj është vetëmbrojtja ose mbrojtja e shtëpisë, atëherë bllokimi i këmbëzës nuk është pajisja e duhur e sigurisë për ju. Blloqet e këmbëzës nuk duhet të përdoren kurrë në një armë të mbushur. Pothuajse për të gjitha kyçet e këmbëzës, mekanizmi aktual i kyçjes është shumë afër këmbëzës. Këza mund të kyçet gjatë vendosjes ose shkëputjes së bllokimit. Rënia, lëkundja apo edhe ushtrimi i tepërt i presionit ndërsa bllokimi i armës është në armë mund të rezultojë në një shkarkesë aksidentale (të pakujdesshme).

Më e mira në përgjithësi

IDENTILOCK është bllokimi më i mirë i përgjithshëm i këmbëzës.

Pse bëri prerjen

IDENTILOCK është një bllokues i qëndrueshëm dhe përshtatës i gjurmëve të gishtërinjve që funksionon sa hap e mbyll sytë.

Karakteristikat kryesore

 • Mekanizmi i mbylljes: gjurmë gishtash
 • Provë 90-ditore pa rrezik
 • Karakteristika te tjera: Bateri e ringarkueshme

Pro

 • E përputhshme me 30 marka dhe modele të ndryshme të armëve të zjarrit
 • Mund të ruajë gjurmët e gishtërinjve deri në tre persona
 • Mbështetja e çelësit të gropëzës në rast se bateria vdes

Kundër

 • Bëni dhe modeloni specifik
 • I shtrenjtë: 199 dollarë secila

IDENTILOCK është një bravë me dizajn gocë e moluskut që mbulon të gjithë zonën e këmbëzës duke e lënë ende të ekspozuar dorezën. Ky dizajn kyç, kur kombinohet me vendndodhjen natyrale të sensorit të gjurmës së gishtit, ju lejon të zhbllokoni armën tuaj në 300 milisekonda në procesin normal të kapjes. Ndryshe nga njësitë e tjera që janë të kufizuara në një gjurmë gishti, IDENTILOCK mund të ruajë gjurmët e deri në tre persona në mënyrë që arma të mund të zhbllokohet nga ju dhe një bashkëshort ose një person tjetër i besuar. E pajisur me një bateri të ringarkueshme jonike litium, ka gjithashtu një zëvendësim të thjeshtë të çelësit në rast se bateria mbaron. Nuk është opsioni më i lirë atje, por është padyshim më i avancuari dhe ofron pengesën më vizuale nga të gjitha. Me një provë 90-ditore pa rrezik, nuk keni asgjë për të humbur.

Gjurmët më të mira të gishtërinjve/biometrike

Kyçja e këmbëzës së gjurmëve të gishtave BISON L2 është kyçja më e mirë e këmbëzës së gjurmëve të gishtërinjve/biometrike.

Pse bëri prerjen

Kyçja e gjurmëve të gishtërinjve BISON L2 ofron akses të shpejtë në armën tuaj.

Karakteristikat kryesore

 • Mekanizmi i mbylljes: gjurmë gishtash
 • Karakteristikat e sigurisë: Kyçja e çelësave rezistente ndaj kapjes dhe shpimit
 • Karakteristika te tjera: Koha e lëshimit 0,3 sekonda, përfshirë çelësin rezervë

Pro

 • DD e Kalifornisë miratoi pajisjen e sigurisë për armë zjarri
 • Përshtatet me një shumëllojshmëri pistoletash, pushkësh, revolverësh dhe pushkë gjahu me dimensione këmbëze 2.67Lx1.37Hx0.70W
 • Nëse për ndonjë arsye, teknologjia e gjurmëve të gishtërinjve dështon, ekziston një kyç i sigurt çelësash për kopjim

Kundër

 • I shtrenjtë: Çmimi i listës është 125 dollarë; çmimi i rrugës është 99 dollarë

Kyçja e këmbëzës së gjurmëve të gishtave BISON L2 u projektua me dy qëllime thelbësore: sigurinë dhe aksesueshmërinë. Kutia e aluminit përmban një sensor kapacitiv të linjës që lexon profilin tuaj të gjurmës së gishtit në çdo orientim me saktësi 99,9 për qind. Me një prekje të gishtit, bllokuesi shkëputet, duke e lëshuar këmbëzën në vetëm 0,3 sekonda. Ky model i ri, i ridizajnuar vjen gjithashtu me një bllokues çelësi “flutur” rezistent ndaj goditjes dhe shpimit, rritje të forcës në tërheqje dhe programim të përmirësuar—duke shtuar siguri shtesë në armën tuaj të zjarrit.

Kombinimi më i mirë

Kyçja kryesore Nr. 94DSPT Kyçja e kombinuar e këmbëzës është kyçja më e mirë e kombinimit të këmbëzës.

Pse bëri prerjen

Kyçja e kombinuar e këmbëzës Master Lock 94DSPT ju lejon të vendosni kombinimin tuaj për akses të shpejtë dhe pa çelës.

Karakteristikat kryesore

 • Mekanizmi i mbylljes: kombinim
 • Karakteristikat e sigurisë: mekanizëm i rregullueshëm me mbyllje pozitive
 • Karakteristika te tjera: hyrje pa çelës

Pro

 • Mund të blihet në shumëfish për të kursyer para
 • Konstruksion i qëndrueshëm prej çeliku dhe zinku
 • Mbështesat e gomës mbrojnë fundin e armës suaj

Kundër

Master Lock është i besuar në të gjithë botën për prodhimin e bravave cilësore. Kyçja 94DSPT ju lejon të vendosni kombinimin tuaj numerik 3-shifror për lehtësi pa çelës. Kutia me katër kunja e kësaj bravë është projektuar për t’i rezistuar këputjes së bravës. Është bërë prej çeliku dhe zinku me një mekanizëm të rregullueshëm të mbylljes pozitive për siguri edhe më të madhe. Mbushësit e gomës do të ndihmojnë në mbrojtjen e pjesës suaj të armës duke parandaluar çdo gërvishtje ose gungë të padëshiruar. Këto bravë mund të blihen me shumicë për të kursyer para dhe ato mbështeten nga garancia e kufizuar e përjetshme e Master Lock.

Më e mira me çelësa

Kyçja kryesore nr. 90 TRISPT Kyçi me çelës është kyçi më i mirë i këmbëzës me tastë.

Pse bëri prerjen

Askush nuk i bën bravat me tastë më mirë se kyçja kryesore dhe Bllokimi me çelës 90TRISPT nuk bën përjashtim.

Karakteristikat kryesore

 • Mekanizmi i mbylljes: Celës
 • Karakteristikat e sigurisë: konstruksion i qëndrueshëm prej çeliku dhe zinku
 • Karakteristika te tjera: tre bravë, jastëkë mbrojtës prej gome

Pro

 • Mund të blihet shumëfish për të kursyer disa para
 • Trup i qëndrueshëm prej çeliku dhe zinku
 • Mbështesat e gomës mbrojnë fundin e armës suaj

Kundër

 • Flokët e çelësave janë më të prirur për të mbledhur bllokimin

Kyçja e këmbëzës me çelës 90TRISPT e Master Lock është ideale nëse keni armë të shumta që ju nevojiten për t’i siguruar. Ato mund të blihen në grupe me zgjedhjen tuaj duke përdorur çelësa të njëjtë ose të ndryshëm. E bërë prej çeliku dhe zinku me një dizajn që mund të përshtatet me pistoleta, pushkët dhe pushkët e gjahut, kutia me katër kunja e kësaj bravë është bërë për t’i rezistuar kapjes së bravës. Mbështesat e gomës do të mbrojnë fundin e armës suaj dhe ato mbështeten nga garancia e kufizuar e përjetshme e Master Lock.

Nota më e mirë komerciale

Noble Guard NG-900 Dual Protection Lock është bllokimi më i mirë komercial me këmbëz.

Pse bëri prerjen

Noble Guard NG-900 kombinon një bllokues tradicional të këmbëzës me një kabllo çeliku për mbrojtje shtesë.

Karakteristikat kryesore

 • Mekanizmi i mbylljes: çelës dhe kabllo
 • Karakteristikat e sigurisë: Dizajni hibrid lejon siguri të dyfishtë
 • Karakteristika te tjera: mund të përdoret me ose pa kabllo

Pro

 • Ideale për situata udhëtimi
 • Blloqet e shtyllave të sigurisë shkaktojnë lëvizjen
 • Kabllo çeliku 4-këmbë e veshur me gome, me detyrë të rëndë parandalon vjedhjen

Kundër

 • Kablloja e çelikut është po aq e fortë sa edhe artikulli me të cilin e lidhni

Në shfaqjet e armëve, shpesh do të shihni armë që janë të lidhura me kabllo në një tavolinë, përveç bllokimit të këmbëzës. Ka një arsye të mirë për këtë, dhe nuk ka vetëm aplikacione komerciale. Për të përdorur Noble Guard NG-900, thjesht kaloni skajin e mbyllur të kabllit rreth çdo gjëje ku dëshironi të fiksoni armën tuaj, më pas përmes lakut dhe tërhiqeni në përshtatjen e dëshiruar. Më pas, vendosni bulonën e kabllit në mbajtësin e bulonave në fund të mekanizmit të kyçjes dhe futeni armën tuaj të zjarrit në bllokimin e këmbëzës. Asnjë montim nuk kërkohet dhe gjithçka është gati për të dalë direkt nga kutia. Ky është një opsion i shkëlqyeshëm për të penguar jo vetëm hyrjen e paautorizuar, por edhe heqjen e paautorizuar.

Si i bëra zgjedhjet e mia

Përpara se të kisha një kasafortë armësh, përdora kyçet e këmbëzës dhe kabllove. Pa dyshim, unë shkova këtë rrugë sepse ata ose erdhën falas me blerjen e një arme të re, ose i mora ato falas përmes Projektit ChildSafe të NSSF. Si rezultat, unë kam parë dhe përdorur një shumëllojshmëri të gjerë të bravave të ndryshme gjatë viteve, dhe ato nuk janë krijuar të gjitha të barabarta. Ngjashëm, po. E barabartë, jo. Nëse do të isha në një pozicion ku më duhej të blija një bllokues këmbëze, do të përdorja kriteret e mëposhtme që u përdorën gjithashtu për të bashkuar këtë listë:

 • Ndërtimi: A është ndërtuar ky bravë nga materiale të qëndrueshme si çeliku, zinku, etj? Ju dëshironi të jeni të sigurt se është bërë nga një material i qëndrueshëm që do të zgjasë me vite.
 • Cilësia e bllokimit: A është vetë mekanizmi i kyçjes me cilësi të lartë? Nëse jo, atëherë nuk ka rëndësi se sa mirë është ndërtuar nëse bllokimi mposhtet lehtësisht.
 • Kostoja: A ofron kjo bravë vlerë të mirë? A po i nxjerr paratë e mia prej saj, apo janë të mbiçmuara për atë që janë?

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: A përshtaten bravat e këmbëzës të gjitha armët?

Jo, jo të gjitha bravat e këmbëzës përshtaten me të gjitha armët. Megjithatë, ka një sërë bravash këmbëze në dispozicion, kështu që duhet të ketë të paktën një bllokues këmbëze që i përshtatet armës suaj.

Pyetje: A mjafton bllokimi i këmbëzës në Kaliforni?

Disa bravë këmbëzash konsiderohen të mjaftueshme në Kaliforni, ndërsa të tjerët jo. Në mënyrë që bllokimi i këmbëzës të renditet si një pajisje sigurie për armë zjarri e miratuar nga DOJ e Kalifornisë, ajo duhet të përmbushë rregulloret e Kodit Penal 23655. Mos u shqetësoni – nuk keni pse të mësoni kodin. Një bllokues këmbëze zakonisht do të thotë në paketim nëse miratohet nga DD e Kalifornisë.

Pyetje: Cila pajisje mbyllëse për armët e zjarrit është më e sigurt?

Pajisja më e sigurt e mbylljes për armët e zjarrit është ajo që ndiheni më rehat duke përdorur dhe mendoni se ofron nivelin më të sigurt të mbrojtjes për ju dhe nevojat tuaja individuale. Në varësi të kushteve tuaja të jetesës dhe vendndodhjes, njerëzit do të kenë ide të ndryshme rreth kërkesave për sigurinë e armëve. Gjëja më e rëndësishme është të siguroheni që t’i përmbaheni ligjit dhe të ndiheni rehat dhe të sigurt me pajisjen tuaj të kyçjes.

Mendimet Përfundimtare

Të gjitha pajisjet e sigurisë së armëve të zjarrit janë të gabueshme. Nuk ka rëndësi nëse është një bllokues kabllor falas, një bllokues biometrik 200 dollarësh, një kasafortë armësh të nivelit të lartë, apo edhe një kasafortë armësh të ndërtuar në shtëpinë tuaj. Fakti i çështjes është se nëse dikush dëshiron të ketë akses në armët tuaja mjaft keq dhe ata kanë kohë të mjaftueshme, ata do të gjejnë një mënyrë për t’i arritur ato.

Nuk po them që kjo të jetë e gjitha fatkeqësi. Në vend të kësaj, po e them këtë për të nxitur faktin se asnjë lloj sigurie arme zjarri nuk është absolute, por se diçka është sigurisht më mirë se asgjë. Ju nuk keni nevojë për një kasafortë betoni të derdhur në themelet e shtëpisë tuaj për të penguar përdorimin e paautorizuar të armëve tuaja. Brava të thjeshta si ato në këtë listë pengojnë vjedhjen dhe keqpërdorimin e armëve çdo ditë në të gjithë vendin. Siguria dhe siguria e armëve të zjarrit është përgjegjësia numër një e çdo pronari të armëve, dhe bravat më të mira të këmbëzës janë një mënyrë e thjeshtë për të përmbushur këtë përgjegjësi.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.