Çizmet më të mira të skive për këmbë të gjera të vitit 2022


Publikuar 28 Qershor 2022 13:47

Nëse vishni çizme hiking me madhësi të gjera dhe këpucë atletike, shanset janë që të keni nevojë edhe për çizme të gjera skish. Fatmirësisht, shumica e prodhuesve ofrojnë të paktën disa modele më të gjera dhe edhe nëse nuk e bëjnë, çizmet e skive fillestarë janë përgjithësisht më të gjera duke ju dhënë të paktën një opsion nga çdo çizme e caktuar. Ky është një lajm i mirë sepse çizmet më të mira të skive për këmbë të gjera do të jenë ato që ju përshtaten më së miri dhe ndonjëherë kjo varet nga përshtatja e veçantë e çizmeve të gjera të skive të një marke të caktuar. Pavarësisht nëse jeni shumë i gjerë apo vetëm një fije floku shumë e madhe për të shijuar çizmet me gjerësi të rregullt, është thelbësore të punoni për të gjetur një përshtatje të shkëlqyeshme që funksionon për aftësinë tuaj të skijimit, stilin dhe formën e këmbës.

Nuk ka asnjë çizme që është e përshtatshme për çdo skiator dhe çdo nivel aftësie. Për t’ju ndihmuar, ne kemi bërë zgjedhje në një gamë të gjerë stilesh të çizmeve të skive dhe kemi dhënë këshilla gjatë rrugës për t’ju ndihmuar të zgjidhni këpucët më të mira të skive për këmbë të gjera që janë të përshtatshme për ju.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini çizme skish për këmbë të gjera

Blerja e çizmeve më të mira të skive për këmbë të gjera nuk është shumë e ndryshme nga blerja për çdo çizme tjetër të skive në zbritje. “E fundit” është masa e gjerësisë së shtrojës dhe është padyshim e rëndësishme për dikë me këmbë më të gjera, por përtej kësaj, merrni parasysh bazat.

Niveli i aftësive

Mos lejoni që lavditë e së kaluarës në shpatet të shtrembërojnë vlerësimin tuaj për aftësitë tuaja sot. Futja në çizme që janë të përshtatshme për nivelin tuaj të aftësive është çelësi për të shijuar vrapimet tuaja dhe për të gjetur çizme që ju lejojnë të bëni ski të qetë. Çizmet më të mira për ekspertët do të jenë të dhimbshme për shumicën e fillestarëve dhe çizmet më të mira për fillestarët ose ato të ndërmjetme ka të ngjarë të jenë jashtëzakonisht të buta dhe të ngadalta për t’u përgjigjur për ekspertët.

Vlerësimi Flex

Dallimi më i madh midis një çizmeje eksperte dhe një çizme fillestare është vlerësimi i përkuljes që mund të konsiderohet si ngurtësia e çizmes. Këto nuk janë masa të standardizuara të ngurtësisë, por ato janë një matës mjaft i mirë i ofruar nga prodhuesi se çfarë lloj skiatori është më i përshtatshëm për një palë çizme të veçanta. Skiatorët më të lehtë zakonisht nuk kërkojnë aq të ngurtë një çizme, kështu që një skiator ekspert i lehtë mund të përdorë një çizme fleksibël më të butë për rehati, pasi ata nuk kërkojnë atë nivel mbështetjeje në peshën e tyre. Kjo është gjithashtu arsyeja pse çizmet e grave kanë përgjithësisht vlerësime më të buta të përkuljes se çizmet e burrave.

Më e mira në përgjithësi

Çizmet_më të mira_ski_për_Këmbët_Garë_Atomic

Çizmet e skive Atomic Magna 110 Atomike

Pse bëri prerjen

Magna ishte zgjedhja jonë si çizmet më të mira të skive për këmbë të gjera në artikullin tonë “Çizmet më të mira të skive” dhe ata ruajnë titullin e tyre këtu. Linja Magna u jep atyre që kërkojnë çizmet më të mira për opsione këmbësh më të gjera për sa i përket ngurtësisë në vend të një oferte të vetme për këmbët e gjera, kështu që skiatorët mund të marrin një çizme që i përshtatet këmbëve dhe nivelit të aftësisë së tyre.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha (për çizme): 2079 g
 • Vlerësimi Flex: 110
 • E fundit: 102 mm

Pro

 • I mirë për të mesëm në të avancuar
 • Shpata GripWalk

Kundër

Magna 110s i Atomic ofron hapësirë ​​me një të fundit 102 mm dhe një përshtatje me volum më të lartë për njerëzit që janë pak më të gjerë se normalja dhe përpiqen të kenë një përshtatje të mirë me çizmet standarde. Ata me këmbë në skajin më ekstrem të spektrit të gjerësisë mund të duhet të shkojnë më gjerë. Izolimi 3M dhe shkuma me qeliza të mbyllura çift me një dizajn të rehatshëm astar (dhe shpresojmë një përshtatje të mirë) për të mbajtur qarkullimin tuaj në lëvizje dhe ditët e skijimit të rehatshme.

Më e mira për meshkuj

Çizmet_më të mira të skive_për_Këmbët e gjera_K2

Pse bëri prerjen

Këto të përballueshme, të gjithanshme ofrojnë rehati përmes një gjerësie dhe vëllimi bujar dhe një modeli të moderuar fleksibël që do të funksionojë për të gjithë, përveç skiatorëve më të avancuar.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha (për çizme): 1950g
 • Vlerësimi Flex: 100
 • E fundit: 103 mm

Pro

 • Përkulje e përshtatshme për shumicën e skiatorëve
 • E përballueshme
 • Thuta GripWalk

Kundër

 • Përmirësimi i ndërmjetësve mund të tejkalojë përkuljen

Nga astarja CushFit deri te 103 mm e fundit deri në modalitetin e ecjes gati për gatishmëri, K2 BFC 100 janë krijuar për ta bërë skijimin të rehatshëm përsëri. Emri BFC ju tregon atë që duhet të dini: Ndërtuar për rehati. Edhe pse ato janë në nivelin e ulët të shkallës së çmimeve për çizmet e skive, ju merrni një ndërtim të nivelit të lartë me katër kopsa alumini dhe thembra GripWalk.

Më e mira për femra

Çizmet_më të mira_ski_për_Këmbët_gjera_Salomon

Çizme skish për femra Salomon X Access 70 Salomon

Pse bëri prerjen

Çizmet X Access janë një çizme e mirë gjithëpërfshirëse për gratë që kanë nevojë për një gjerësi shtesë, dhe rregullimi i viçit lejon përshtatje të mëtejshme të rrobaqepësisë.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha (për çizme): 1570 g
 • Vlerësimi Flex: 70
 • E fundit: 104 mm

Pro

 • Peshë e lehtë
 • E përballueshme
 • Shpata me tërheqje të lartë

Kundër

 • Shumë i butë për ndërmjetës më të mëdhenj ose më të avancuar

X Access 70 është një çizme e lehtë e krijuar për të ofruar përshtatje të personalizueshme për gratë me një fund më të gjerë. Flex Comfort Liner ka zona të përkulura rreth pulpës dhe kyçit të këmbës dhe gjithashtu lejon një përshtatje të nxehtësisë nga një bootfitter për të përshtatur përshtatjen. Përshtatësi i viçit trajton madhësinë më të madhe të viçit në krahasim me këmbët që kanë shumë gra dhe lejon që çizmet X Access të përshtaten me një gamë më të gjerë të llojeve të këmbëve të poshtme.

Më e mira për fillestarët

Çizmet_më të mira të skive_për_Këmbët e gjera_Dalbello

Çizme skish Dalbello DS MX 75 Dalbello

Pse bëri prerjen

Kjo e fundit ultra e gjerë vjen standarde në këto çizme fillestare falëse, të cilat do të strehojnë këmbët më të gjera dhe do t’i lejojnë fillestarët të qëndrojnë më gjatë në kodër.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha (për çizme): Nuk është në listë
 • Vlerësimi Flex: 75
 • E fundit: 105 mm

Pro

Kundër

 • Performancë e kufizuar për të gjithë, përveç skiatorëve të rinj

Megjithëse nuk është një çizme e përshtatur për këmbët e gjera në vetvete, kjo çizme e orientuar nga fillestarët synon rehati për çdo skiator dhe ofron një përshtatje të gjerë sa mund të merrni në 105 mm. Përkulja e butë shton profilin e rehatisë duke përdorur më shumë plastikë të lakueshme në guaskë, e cila zbut ndikimet dhe pakëson nevojën për personalizimin e përshtatjes. Këto çizme nuk do të përparojnë me ju nëse mësoni shpejt dhe kaloni në rangun e mesëm, por kostoja është mjaft e ulët sa që zëvendësimi i tyre në pak vite nuk do të duket si humbje parash.

Më e mira për personat e ndërmjetëm

Çizmet_më të mira_ski_për_Këmbët_Garë_Nordica

Çizme skish Nordica Cruise 90 Nordica

Pse bëri prerjen

Seria Cruise nga Nordica ofron një 104 mm bujare të fundit dhe një astar të rehatshëm të lehtë për hyrje dhe dalje të përshtatshme për fillestarët e ndërmjetëm dhe ata që përparojnë.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha (për çizme): 1701 gram
 • Vlerësimi Flex: 90
 • E fundit: 104 mm

Pro

Kundër

 • Nuk ka opsione të personalizimit të astar/shell

Shumica e skiatorëve të ndërmjetëm dhe të rastit do të jenë më të rehatshëm në një çizme në rangun e përkuljes 80-100, siç është Nordica Cruise 90s. Këpuca më e mirë për skiatorët e mesëm siguron ngurtësi të mjaftueshme për të performuar, por jo aq shumë saqë këmbët tuaja të lëndohen nga një përshtatje shumë e ngushtë e destinuar për skiatorët më të avancuar (të cilët janë mësuar me të). Cruise 90s ofron një fund bujare prej 104 mm, e cila duhet të strehojë edhe këmbët më të gjera, por kini parasysh se këto çizme nuk ofrojnë personalizim të integruar që mund të ndihmojë me veçoritë e vogla të përshtatjes.

Më e mira për ekspertët

Çizmet_më të mira_ski_për_Këmbët e gjera_Atomic_2

Çizmet e skive Atomic Magna 130 Atomike

Pse bëri prerjen

Magna 130 e Atomic janë më të fortat në linjë dhe janë më të përshtatshmet për skiatorët më të mëdhenj dhe ekspertët e vërtetë që kalojnë shumë ditë në mal çdo vit.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha (për çizme): 2072 gram
 • Vlerësimi Flex: 130
 • E fundit: 102 mm

Pro

Kundër

Ngjashëm me motrën e tyre më të butë përkulëse, Magna 110s (që ishte zgjedhja jonë më e mirë në përgjithësi), Magna 130 nuk janë më të gjerat nga kutia. Por personalizimi i Memolink që ata ofrojnë lejon zgjerimin dhe personalizimin jo vetëm për këmbët më të gjera, por për forma unike të këmbës, kyçit të këmbës dhe viçit. Atomic pretendon se mund të fitoni deri në 6 mm në gjerësi, kështu që Magnas teorikisht duhet të jetë i personalizueshëm për pothuajse çdo këmbë më të gjerë.

Si i bëra zgjedhjet e mia

Zgjedhjet e mia u bënë bazuar në përvojën me markat individuale, bisedat me çizmet dhe në disa raste testimin praktik të modeleve specifike të çizmeve. Unë u fokusova në çizmet e disponueshme gjerësisht në një treg të Amerikës së Veriut, por çizmet e paraqitura janë mjaft ndërkombëtare pasi shumica e markave të vjetra të çizmeve të skive janë fillimisht prodhues evropianë me shpërndarje globale.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Çfarë konsiderohet një këmbë e gjerë për çizmet e skive?

Nëse jeni një i rritur, ju ndoshta tashmë keni një ndjenjë të mirë nëse keni një këmbë vërtet më të gjerë se mesatarja. Thënë kështu, është gjithmonë një ide e mirë të vizitoni një çizme cilësore në një dyqan skish kur është e mundur. Ndërsa mund të matet këmbën në çdo dyqan këpucësh, një specialist i këpucëve specifike për ski ka përvojë duke rekomanduar modele çizmesh për lloje të veçanta këmbësh dhe lloje specifike skiatorësh.
Shumica e çizmeve “normale” të skive janë rreth 100 mm të fundit, ose gjerësi, ndërsa shumica e çizmeve “të gjera” të skive shkojnë deri në rreth 105 mm. Sa gjerë dëshironi të shkoni varet nga aftësia juaj, përshtatja e preferuar dhe gjerësia aktuale e këmbës suaj.

Pyetje: Sa kushtojnë çizmet e gjera të skive?

Për mirë apo për keq, çizmet e gjera të skive nuk janë më të lira apo më të shtrenjta se shumica e çizmeve me gjerësi të rregullt. Thënë kështu, shumë çizme fillestare janë më të gjera në mënyrë që të jenë më të rehatshme dhe çizmet fillestare janë pothuajse gjithmonë çizmet më të lira në dispozicion. Veshjet e personalizuara të çiftuara me çizme me performancë më të shtrenjta mund të çojnë lehtësisht koston mbi 1000 dollarë për një palë. Ju mund të merrni shumicën e çizmeve të skive fillestarë për rreth 250 dollarë, gjë që ia vlen duke marrë parasysh koston e qirasë për disa ditë. Çizmet e nivelit të ekspertëve zakonisht kushtojnë të paktën 500 dollarë dhe mund të jenë deri në 900 dollarë për modelet më të mira.

Pyetje: A janë çizmet e gjera më të rehatshme?

Çizmet më të gjera janë më të rehatshme se çizmet e ngushta, veçanërisht për njerëzit me këmbë të gjera. Megjithatë, kjo është e vërtetë vetëm deri në një pikë. Çizmet që janë dukshëm më të gjera se këmbët tuaja ofrojnë një përshtatje të ngathët dhe nëse këmbët tuaja lëvizin shumë brenda çizmes, kjo lejon lëvizje të mjaftueshme brenda çizmes që mund të dëmtoni më lehtë gishtat dhe këmbën duke përplasur këmbën brenda çizmes. Çizmet e fillestarëve janë përgjithësisht më të gjera si parazgjedhje për të akomoduar skiatorë të rinj që kanë një tolerancë më të ulët për ngjeshjen e këmbës në kërkim të performancës.

Pyetje: A janë çizmet e skive për meshkuj më të gjera se ato të femrave?

Për shumicën e modeleve nga shumica e prodhuesve, e fundit ose gjerësia e një çizme skish është e njëjtë midis modeleve të meshkujve dhe femrave. Dallimet më domethënëse midis këmbëve të poshtme të burrave dhe grave janë se viçat e grave priren të jenë më të gjera poshtë në këmbë, kështu që një çizme specifike e grave duhet të bëjë më shumë përshtatje për një viç proporcionalisht më të gjerë në pjesën e sipërme të çizmes.

Pyetje: Si duhet të përshtaten çizmet e skive?

Fit është personale dhe duhet të përshtatet me aftësitë tuaja dhe stilin e skijimit. Vrapuesit më të mirë të skive kërkojnë një përshtatje thuajse dërrmuese që maksimizon transferimin dhe kontrollin e fuqisë përmes këpucës, ndërsa skiatorët fillestarë kanë nevojë për një përshtatje falëse që u lejon atyre të përqendrohen në të mësuarit duke qëndruar larg dhimbjes. Rregulli i përgjithshëm për shumicën e skiatorëve është që çizmet duhet të përshtaten mirë pa ndonjë pikë të dukshme dhe vetëm një hapësirë ​​të vogël para gishtave të këmbëve.

Mendimet Përfundimtare

Ashtu si përmasat e gjera në çizmet e ecjes ose këpucët e rastësishme, çizmet e gjera të skive u lejojnë njerëzve me këmbë më të gjera të shijojnë përshtatjen e duhur dhe të kalojnë më shumë kohë në shpatet. Asgjë nuk mund ta bëjë ose të prishë një ditë skijimi më shpejt se çizmet e papërshtatshme, ndaj gjeni kohë për të blerë palën e duhur që i përshtatet stilit tuaj të skijimit dhe formës së këmbës.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.