Dorezat më të mira të peshkimit të vitit 2022


Publikuar 2 gusht 2022 11:36

Dorezat e peshkimit janë bërë për të optimizuar përvojën e peshkimit të një peshkatari në kushte që përndryshe do ta bënin të vështirë peshkimin. Zgjedhja e dorezave të duhura për kohën dhe mënyrën se si peshkoni është thelbësore për të përfituar sa më shumë nga çdo palë. Për fat të mirë, përmirësimet e fundit në shkencën e materialeve ndihmuan në krijimin e disa prej dorezave teknikisht më të avancuara për të dalë në treg. Këto mund të ndahen në dy kategori kryesore: doreza për peshkim dimëror dhe doreza për kushte me diell.

Dorezat e dimrit ndryshojnë shumë në dizajn dhe veçori, por të gjitha janë ndërtuar për t’i mbajtur duart e peshkatarit të ngrohta, të thata dhe të shkathëta. Dorezat e diellit janë krijuar për t’ju mbrojtur nga rrezet e dëmshme UV të diellit. Pavarësisht nga stili i dorezës që ju nevojitet, dorezat më të mira përshtaten mirë, thahen shpejt nëse lagen dhe mbrojnë duart tuaja nga elementët. Në një sport që mbështetet tërësisht në përdorimin e duarve tuaja, investimi në një palë doreza të mira mund t’ju mbajë në ujë në kushte më pak se ideale.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini doreza peshkimi

Ashtu si veshjet e tjera, dorezat e peshkimit ndryshojnë shumë nga prodhuesi në prodhues. Kërkoni doreza që përshtaten mirë, janë ndërtuar për motin ku planifikoni t’i përdorni dhe nuk do të pengojnë stilin tuaj të peshkimit. Çdo dorezë që plotëson këto kërkesa do t’ju ndihmojë të mbani peshkim të qetë.

Përmasat

Dorezat ndryshojnë në mënyrë dramatike në madhësi midis kompanive. Peshkatarët me gishta më të shkurtër mund të dëshirojnë të zvogëlojnë madhësinë për të lejuar një ndjesi më të mirë në majat e gishtave. Të tjerët mund të preferojnë një dorezë më të madhe për të parandaluar shtrëngimin. Shumica e dorezave të diellit janë pa gishta, prandaj sigurohuni që doreza të përshtatet saktë me pëllëmbën tuaj.

Kushtet

Kushtet me të cilat do të përballeni në ujë diktojnë llojin e dorezave të peshkimit që ju nevojiten. Dorezat e konvertueshme janë një mundësi e shkëlqyer për peshkatarët e motit të ftohtë, sepse ato ju lejojnë të ekspozoni gishtat kur është e nevojshme. Nëse peshkoni në dimër, mund të preferoni një palë doreza të papërshkueshme nga uji për t’ju mbajtur të thatë. Peshkimi veror kërkon doreza që janë të vlerësuara me UPF dhe që marrin frymë për t’ju mbajtur të freskët në vapë.

Lloji i peshkimit

Mendoni me kujdes për llojin e peshkimit që do të bëni dhe nëse dizajni i dorezës do t’ju mundësojë të peshkoni siç duhet. Për shembull, dorashka e konvertueshme është e shkëlqyeshme për ngrohtësi, por peshkatarët e mizave mund të shohin se linja e tyre ngec vazhdimisht në dorashka kur hedhin. Në këtë rast, një palë doreza leshi pa gishta mund të jenë alternativa më e mirë. Llojet e tjera të peshkimit mund të kërkojnë një dorezë të shtrënguar ose një dorezë që merr frymë. Disa peshkatarë me kunja qendrore pëlqejnë dorezat e papërshkueshme nga uji për t’i mbajtur duart e tyre të thata gjatë dimrit kur tërhiqen pas një lëvizjeje të gjatë.

Dorezat më të mira të peshkimit pa gishta

Më të mirat_Dorëzat_Peshkimi_orvis

Karakteristikat kryesore:

 • Materiali: Material elastik/Lëkurë sintetike
 • Madhësitë: E vogël-Ekstra e madhe
 • Karakteristikat e dizajnit: Mbushje për heqjen e vijës në gishta

Pse bëri prerjen

Orvis Sunglove është i lehtë dhe që merr frymë, i përsosur për ditët e nxehta të verës kur indeksi UV është i lartë.

Të mirat:

 • Peshë e lehtë
 • Ngjyra gri i pengon ato të nxehen shumë
 • Mbushja e shtuar rreth gishtave parandalon djegien e vijës

Disavantazhet:

 • Nuk merr frymë aq sa dorezat e tjera të testuara

Peshkimi në diell të nxehtë mund t’i bëjë duart tuaja të djersiten dhe ta ekspozojë lëkurën ndaj rrezeve UV, të cilat intensifikohen nga dielli që reflektohet nga uji. Nëse shkoni në një udhëtim të gjatë peshkimi, kur jeni në ujë ditë pas dite, mbrojtja e duarve nga dielli bëhet thelbësore. Orvis Sunglove është një zgjedhje e shkëlqyer për situata të tilla. Ndërtimi i lehtë dhe gishtat e mbushur ju ndihmojnë të trajtoni lehtësisht një shufër dhe litar, por dorezat janë të shkëlqyera për të gjitha llojet e peshkimit. Kjo dorezë ka një vlerësim mbrojtjeje UPF 50+ me një ndjesi të lehtë që nuk do të ndikojë në mënyrën e hedhjes, qoftë peshkimi me fluturim, peshkimi me rrotullim ose hedhja e karrocave. Mbushja e shtuar rreth zonave me konsum të lartë do të thotë që dorezat do të zgjasin gjatë udhëtimeve të shumta të peshkimit.

Dorezat më të mira të peshkimit për dimër

Më të mirat_Dorëzat_Peshkimi_orvis_2

Karakteristikat kryesore:

 • Materiali: Poliestër dhe kamoshi
 • Madhësitë: E vogël-Extra e madhe
 • Karakteristikat e dizajnit: Doreza e palosshme për përdorim të lehtë me gishtat

Pse bëri prerjen

Seksioni me doreza i mban gishtat tuaj të ngrohtë kur është e nevojshme dhe i mbyll për të ekspozuar dorezat pa gishta, kështu që nuk sakrifikoni kurrë aftësinë për të përdorur gishtat gjatë përdorimit të tyre.

Të mirat:

 • Mëngë ruan pjesën e dorës jashtë rrugës kur paloset mbrapa
 • Veshja DWR largon ujin
 • Mbulesa e veçantë e gishtit të madh shton shkathtësinë

Disavantazhet:

 • Jo i veshur me lesh për më shumë ngrohtësi

Dorezat e konvertueshme kanë fituar popullaritet për peshkimin dimëror, sepse palosja e pjesës së dorës mbrapa lejon aksesin e gishtit. Një problem i zakonshëm është se pjesa e dorës mund të pengojë vijën kur jeni duke peshkuar. Peshkatarët e mizave veçanërisht e kanë këtë problem, sepse linja tenton të mbështillet rreth dorës kur gjuan linjën. Dorezat e konvertueshme Orvis Softshell e zgjidhin këtë problem me një mëngë unike në gishtin e madh dhe dorën që ju lejon të hiqni dorëzën dhe mbulesën e gishtit të madh kur paloseni mbrapa. Kjo krijon një sipërfaqe të lëmuar që parandalon kapjen e çdo gjëje kur hedh ose lufton një peshk. Dorezat i mbajnë duart tuaja të ngrohta dhe mbrojtja DWR i mban ato të thata. Kjo është doreza ime e shkëlqyeshme për peshkimin me kokë çeliku dimërore me një shufër Spey. Fluturimi i mizave kërkon që ju të përdorni duart tuaja për të menaxhuar dhe gjuajtur në distanca të gjata, dhe kjo dorezë më lejon të peshkoj në mënyrë efektive një vrap, të ngroh gishtat dhe t’i bëj të gjitha përsëri.

Dorezat më të mira të peshkimit në ujërat e detit

Më të mirat_Dorëzat_Peshkimi_HUK

Karakteristikat kryesore:

 • Materiali: Poliester dhe Spandex
 • Madhësitë: Medium-Large dhe Large-Extra Large
 • Karakteristikat e dizajnit: Teksturë e gomuar për kapje shtesë

Pse bëri prerjen

Një dorezë e shkëlqyer e gjithanshme për peshkatarët e ujërave të kripura që kanë nevojë për mbrojtje nga dielli dhe kapje shtesë kur një peshk është në linjë.

Të mirat:

 • Mbërthimi me teksturë është i shkëlqyeshëm për të mbajtur peshqit e mëdhenj
 • I ajrosur mirë
 • Dore e gjatë për mbulim të shtuar

Disavantazhet:

 • Gishtat janë më të shkurtër se dorezat e tjera të diellit

Peshqit e mëdhenj, askund për t’u fshehur nga dielli dhe kushtet e lagështa janë të gjitha faktorët kur peshkoni në ujërat e kripura. Doreza e diellit Huk Pursuit është krijuar për t’ju mbajtur të peshkoni gjatë gjithë kësaj. Hapjet e vogla në anën e pëllëmbës lejojnë që doreza të thahet për t’ju mbajtur të freskët në ditët e nxehta. Një dorezë e gomës që shtrihet në të gjithë gjatësinë e pjesës së përparme të dorezës. Kjo do t’ju ndihmojë të kapni shkopin tuaj, varkën dhe gjithçka tjetër. Në një udhëtim të fundit në Big Pine Key gjatë migrimit të tarponit, ai shtrëngim i shtuar bëri të gjithë ndryshimin kur përpiqesh të drejtosh peshqit e fortë. Çdo peshkatar tarpon e di se marrja e një peshku 100 kilogramësh nga goja është një punë e përditshme, por doreza e diellit Pursuit e bëri atë patjetër të menaxhueshme. Doreza përmban gjithashtu një dore shumë të gjatë – një plus për kur jeni shumë të përqendruar në peshkim për të kuptuar se mëngët tuaja janë grumbulluar dhe përndryshe do të digjeshit.

Doreza më e mirë e peshkimit e papërshkueshme nga uji

Best_Fishing_Gloves_orvis_3

Karakteristikat kryesore:

 • Materiali: Najloni dhe poliestër me veshje leshi
 • Madhësitë: S-XXL
 • Karakteristikat e dizajnit: Kapje e gomës dhe dizajn i papërshkueshëm nga uji

Pse bëri prerjen

Doreza të lehta, të ngrohta dhe të papërshkueshme nga uji që ju lejojnë të peshkoni në mënyrë komode dhe efektive.

Të mirat:

 • Plotësisht i papërshkueshëm nga uji
 • Shkathtësi e madhe e gishtave
 • Gishtat dhe gishti i madh i përputhshëm me ekranin me prekje

Disavantazhet:

 • Mund të jetë sfiduese për të lidhur nyje me to

Çdo peshkatar që peshkon në dimër e di se si duart e lagura mund t’ju bëjnë të mjeruar shpejt. Qëndrimi deri në belin në një lumë dhe hedhja është një mënyrë e sigurt për t’u larguar me duar të lagura dhe të ngrira. Dorezat e papërshkueshme nga uji Gill Fishing janë çifti i parë i dorezave vërtet të papërshkueshëm nga uji që kam përdorur për të qëndruar ngrohtë. Doreza të tjera me veshje DWR do t’ju mbajnë të ngrohtë për pak kohë, por spërkatja e vazhdueshme e ujit nga bobina do t’ju lërë të ngrirë në pak minuta. Doreza Gill Fishing përmban një dizajn plotësisht të papërshkueshëm nga uji që e mban ujin jashtë edhe kur zhytet. Një shtresë leshi largon djersën duke i mbajtur shifrat tuaja të ngrohta. Ndryshe nga shumica e dorezave të papërshkueshme nga uji, materiali është relativisht i hollë për peshkim me doreza. Edhe kur përdor një shtyllë qendrore ose mbështjellje mize, nuk kam pasur asnjë problem të luftoj një peshk. Kur kapni një peshk, është e rëndësishme të mbani mend të hiqni dorezat nëse planifikoni ta trajtoni peshkun dhe ta lëshoni atë. Peshqit kanë një shtresë mbrojtëse mukoze që dorezat do t’i fshijnë, duke i lënë peshqit të ndjeshëm ndaj infeksionit.

Dorezat më të mira të peshkimit Fly

Më të mirat_Dorëzat_Peshkimi_Simms

Karakteristikat kryesore:

 • Materiali: Përzierje poliestër dhe material elastik
 • Madhësitë: XS-XXL
 • Karakteristikat e dizajnit: Gishtat e mbushur për heqjen e vijës dhe pëllëmbën e hapur për rrjedhjen e ajrit

Pse bëri prerjen

Mbrojtëset zhveshëse dhe dizajni me pëllëmbë të hapur të kësaj doreze të lehtë e bëjnë atë të përsosur për peshkim me miza.

Të mirat:

 • Mbrojtës zhveshjeje të integruara
 • E lehtë dhe me frymëmarrje
 • Mbështetet për t’i mbajtur dorezat së bashku kur nuk i mbani ato

Disavantazhet:

Ndjenja e vijës është një pjesë e rëndësishme e hedhjes së shufrës së mizave, kështu që shumë peshkatarë miza hezitojnë të veshin doreza. Për të zgjidhur këtë problem, Simms krijoi dorezën e lehtë të peshkimit SolarFlex, e cila ka veçori të dobishme për peshkatarët e mizave. Materiali i hollë i dorezave është i shkëlqyeshëm për të marrë një ndjesi të mirë në vijën e fluturimit dhe tharje të shpejtë kur laget. Përveç kësaj, Simms vendosi dy mbrojtëse zhveshjeje të mbushura në gishtin tregues dhe të mesëm për të menaxhuar linjën. Kur një peshk i madh bën një vrap me flluska, linja mund t’ju djegë dorën nëse nuk jeni të kujdesshëm. Kjo veçori parandalon që kjo të ndodhë dhe përmirëson jetëgjatësinë e dorezës në këto zona me konsum të lartë. Dizajni i hapur i pëllëmbës përmirëson rrjedhën e ajrit dhe shkurton në mënyrë dramatike kohën që duhet për tharjen e dorezës. Kur të keni mbaruar peshkimin, goditjet në dorezë do t’i mbajnë ato së bashku dhe do të parandalojnë që dikush të largohet.

Metodologjia

Në kohën time duke peshkuar në ujërat e ëmbla dhe të kripura, si dhe duke punuar si biologe peshkimi, kam kaluar nëpër palë doreza të panumërta dhe jam shumë e veçantë për ato që blej. Prioritetet e mia janë dorezat që janë të rehatshme për t’u mbajtur për një kohë të gjatë, thahen shpejt dhe ofrojnë mbrojtje të shkëlqyer nga kushtet në të cilat i përdor. Kur marr vendimet e mia, këto janë kriteret që përdor kur marr parasysh dorezat e peshkimit:

 • Përshtatet: A funksionojnë dorezat sipas madhësisë dhe sa të rehatshme janë ato?
 • Karakteristikat: Çfarë veçorish si mbushje ose doreza me teksturë kanë dorezat?
 • Qëndrueshmëria: A janë ndërtuar për t’i bërë ballë shumë sezoneve të abuzimit të ashpër?
 • Vlerësimi UPF: Nëse ato janë doreza dielli, cili është vlerësimi UPF për t’u mbrojtur nga rrezet UV?
 • Frymëmarrja: A marrin frymë dorezat për të mbajtur duart tuaja nga djersitja?
 • Ngrohtësia: Sa të ngrohta janë për dorezat e dimrit për kushte nën ngrirje?

Pyetje dhe Përgjigje

Pyetje:

Për çfarë janë të dobishme dorezat e peshkimit?

A: Dorezat e peshkimit kanë përdorime të ndryshme, në varësi të stinëve dhe specieve për të cilat peshkoni. Dorezat e diellit janë të shkëlqyera për peshkimin në mot të ngrohtë kur dëshironi të mbroni duart tuaja nga rrezet UV. Peshkatarët e dimrit mund të duan një palë doreza për t’i mbajtur duart e tyre të ngrohta dhe të thata kur moti është më pak se ideal. Ato ju ndihmojnë të kapni shkopin tuaj të peshkimit, të kapni dorezat, lopatat dhe objektet e tjera. Çifti i duhur i dorezave mund të ndihmojë shumë për të mbrojtur duart tuaja dhe për t’ju mbajtur rehat.

Pyetje: A duhet ta trajtoj peshkun me doreza?

A: Nëse planifikoni të kapni dhe lëshoni një peshk, mos e trajtoni me doreza. Peshqit kanë një shtresë mukoze që i mbron nga bakteret e dëmshme. Trajtimi i një peshku me doreza do të heqë shtresën e zhulit, duke i lënë ata të ndjeshëm ndaj infeksionit. Hiqni dorezat dhe trajtoni peshqit me duar të lagura për të maksimizuar mundësinë e tyre për të mbijetuar pas lëshimit.

Pyetje: Si t’i pastroj dorezat e peshkimit?

A: Shumica e dorezave të peshkimit mund të pastrohen si çdo veshje tjetër. Thjesht vendosini ato në lavatriçe me detergjent lavanderi. Ju mund të dëshironi t’i thani dorezat me ajër në vend që t’i thani me makinë në mënyrë që të mos tkurren.

Pyetje: A janë dorezat neoprene të mira për peshkim?

A: Dorezat neoprene janë të shkëlqyera për t’i mbajtur duart tuaja të thata dhe të ngrohta, por nuk janë të shkëlqyera për peshkim. Shumica e dorezave neoprene janë të mëdha, gjë që mund ta bëjë peshkimin sfidues apo edhe të vështirë. Dorezat e konvertueshme në stilin e dorës janë një zgjedhje e mirë këtu. Ata ju mbajnë ngrohtë dhe ju japin mundësinë të përdorni gishtat për të lidhur nyje dhe për të punuar një shufër dhe bobina.

Mendimet Përfundimtare

Mënyra se si peshkoni ndikon shumë se cila dorezë është më e mira për ju. Peshkatarët me ujë të ngrohtë duhet të kërkojnë doreza dielli të lehta dhe që marrin frymë për të mbrojtur duart e tyre dhe për të qëndruar larg diellit. Peshkatarët që preferojnë të ndjekin speciet e ujit të ftohtë si çelik, preferojnë një dorezë dimërore që i mban ato të ngrohta dhe të thata pavarësisht nga kushtet. Sigurohuni që dorezat ju përshtaten në mënyrë të përsosur në mënyrë që të përfitoni sa më shumë prej tyre.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.