Dyllët më të mirë të varkave të vitit 2022


Publikuar 7 qershor 2022 15:39

Nuk është rastësi që duart e kuvertës gjithmonë ngecin me punën e pastrimit të varkës pas një dite në ujë. Varkat, më shumë se çdo gjë, janë një sfidë për t’u mbajtur pastër. Por me dyllin e duhur të varkës, shumica e punëve të pastrimit reduktohen në mënyrë dramatike. Dyllët më të mirë derdhin ujë, ruajnë një përfundim me shkëlqim dhe i mbajnë në minimum njollat ​​e ujit. Ka një bollëk kompanish që tregtojnë dyllë anijesh dhe produkte pastrimi, kështu që gjetja e të duhurit mund të jetë një sfidë. Dyllët që testuam janë të lehtë për t’u aplikuar, kështu që ju mund të depiloni varkën tuaj në një kohë të shkurtër. Me sezonin e lundrimit me varkë, këtu janë disa nga dyllët më të mirë të varkave për ta mbajtur mjetin tuaj të ujit të duket i mprehtë.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini

Një dyll i mirë duhet të jetë i lehtë për t’u aplikuar, të zgjasë disa muaj dhe më e rëndësishmja, të funksionojë për llojin e varkës që keni. Megjithëse nuk është një aksesor varkash, një dyll i fortë është kritik për jetëgjatësinë e një anijeje ujore. Me këtë në mendje, merrni parasysh sa vijon kur zgjidhni një dyll për varkën tuaj.

Aplikacion

Lloji i dyllit që zgjidhni do të përcaktojë se si e aplikoni atë. Dy stilet më të zakonshme janë dylli me spërkatje dhe fshirje. Forma të tjera mund të kërkojnë një dylli orbitash. Nëse jeni duke kërkuar për komoditet, atëherë dyllët me spërkatje dhe fshirje janë mënyra më e mirë. Megjithatë, për rezultate më profesionale që do të zgjasin më gjatë, dyllët që kërkojnë një depilim rrotullues janë më të mirët.

Qëndrueshmëri

Në varësi të llojit të dyllit që aplikoni, ai mund të zgjasë disa javë ose disa muaj. Për më tepër, disa dylli mund të qëndrojnë më mirë ndaj abuzimit, si gërvishtja e këpucëve (mos harroni të vishni këpucë të mira varke) nga njerëzit që qëndrojnë në kuvertë. Mendoj se dyllrat më të mirë zgjasin dy deri në tre muaj dhe janë mjaft të lehtë për t’u riaplikuar, saqë mund t’i bëj në më pak se një orë. Ju gjithashtu mund të përmirësoni jetëgjatësinë e dyllit tuaj, veçanërisht në kuvertë duke e ruajtur varkën tuaj me një mbulesë.

Lloji i dyllit

Kjo është një pjesë thelbësore e blerjes së dyllit të varkave. Tre dyllët më të njohur janë dylli me tekstil me fije qelqi, dylli i parrëshqitshëm i kuvertës dhe dylli metalik. Dylli me tekstil me fije qelqi është i përsosur për çdo byk prej tekstil me fije qelqi dhe u jep një shkëlqim veshjeve xhel. Këto dyllë nxjerrin ujë, papastërti dhe gjak menjëherë nga to për pastrim të lehtë. Dylli jo i rrëshqitshëm i kuvertës është i ngjashëm me dyllët me tekstil me fije qelqi, por është posaçërisht për varkat me stolisje jo të rrëshqitshme. Nëse do ta depiloni me dyll të rregullt tekstil me fije qelqi, do të ishte tepër i rrëshqitshëm, por dylli i kuvertës është krijuar për të ruajtur ngjitjen e tij. Dyllët metalikë janë për kullat e varkave, platformat e shtyrjes ose varkat tërësisht prej alumini. Këto dyllë heqin dhe ndihmojnë në parandalimin e oksidimit edhe në kushtet më të vështira të ujit të kripur.

Dylli më i mirë për varkën me tekstil me fije qelqi

Quickie Sauce Fast Wax është dylli më i mirë për varkën me tekstil me fije qelqi.

Pse bëri prerjen

Një dyll anijesh i gjithanshëm i lehtë për t’u përdorur, i krijuar për aplikim të shpejtë me rezultate të qëndrueshme.

Karakteristikat kryesore

 • Aplikuesi: Shishe me spërkatje
 • Lloji i varkës: Tekstil me fije qelqi
 • Ouncat e lëngjeve: 32 oz

Pro

 • Lehtë për tu aplikuar
 • Dylli i qëndrueshëm
 • E përkryer për varka të vogla

Kundër

Kushdo që zotëron një varkë e di se sa e vështirë është ta mbash atë të pastër. Në vend që të pastroj vazhdimisht varkën time, kalova në Quickie Sauce Fast Wax dhe nuk kam parë mbrapa. Ashtu siç nënkupton edhe emri, është një dyll i vërtetë i shpejtë që nuk kërkon asnjë makineri fërkimi. Për ta aplikuar, spërkateni, lëreni të qëndrojë dhe fshijeni me një leckë mikrofibër. Po, është kaq e thjeshtë. Është gjithashtu çuditërisht i qëndrueshëm për një dyll me spërkatje dhe mund ta heq disa muaj para se ta riaplikoj. Unë peshkoj fort dhe në kushte të ndryshme uji, kështu që fakti që i reziston kalimit midis ujërave të ëmbla dhe të kripura është i rëndësishëm për mua. Mund të jetë e lodhshme ta spërkatësh, të presësh dhe ta fshish atë për varkat mbi 30 këmbë.

Dylli më i mirë i varkës dhe polonishtja

Kompleti i restaurimit Meguiars Gelcoat është dylli dhe lustrimi më i mirë i varkave.

Pse bëri prerjen

Një dyll dhe lustrim i shkëlqyeshëm për bykun e tekstil me fije qelqi që ju jep gjithashtu aftësinë për të hequr oksidimin e thellë.

Karakteristikat kryesore

 • Aplikuesi: Rrota zbutëse
 • Lloji i varkës: Tekstil me fije qelqi
 • Ouncat e lëngjeve: Tre shishe 16 oz

Pro

 • Finiturë e shkëlqyer me shkëlqim të lartë
 • Punon në të gjitha lëvozhgat e tekstilit me fije qelqi
 • Mund të rivendosë plotësisht tekstil me fije qelqi të zbehur dhe xhelcoat

Kundër

 • Kërkon një rrotë zbutës për t’u aplikuar

Çelësi për ta bërë xhelcoat tuaj të shkëlqejë si e re është që fillimisht të lustroheni dhe më pas të depiloni. Ndërsa ka produkte atje që pretendojnë se i bëjnë të dyja menjëherë, më duket më mirë t’i bëj ato veç e veç. Meguiars, e njohur për dyllët e saj të varkave, ofron një çantë restaurimi me Gelcoat, e cila është e përkryer për lustrimin dhe depilimin e çdo byku me tekstil me fije qelqi. Duke përdorur një rrotë zbutës, lustrim mund të aplikohet shpejt dhe në mënyrë të barabartë dhe të pasohet nga dylli për të vulosur dhe mbrojtur përfundimin e lëmuar. Dylli i anijes Meguiars është një nga dyllët më jetëgjatë që kam provuar dhe e mban ngjyrën e lëmuar të duket e re për muaj të tërë. Për varkat që janë lënë pas dore për disa kohë, ky komplet vjen me një mbartës oksidimi. Heqësi rikthen veshjen me xhel dhe e përgatit atë për t’u lustruar dhe depiluar. Shumica e varkatarëve nuk do të kenë nevojë për mbartësin e oksidimit, por është një opsion i mirë për ta pasur.

Dylli më i mirë për pastrimin e varkave

3M 1-Step Cleaner and Wax është dylli më i mirë për pastrimin e anijeve.

Pse bëri prerjen

Dylli i përsosur për të pastruar dhe depiluar anijet me tekstil me fije qelqi menjëherë, veçanërisht në njolla të forta.

Karakteristikat kryesore

 • Aplikuesi: Rrota zbutëse
 • Lloji i varkës: Tekstil me fije qelqi
 • Ouncat e lëngjeve: 32 oz

Pro

 • Të gjitha në një dyll
 • Largon njollat ​​e forta
 • Punon shkëlqyeshëm në përfundimet e oksiduara

Kundër

 • Nuk mund të aplikohet mbi 70 gradë

Nëse jeni duke kërkuar për një dyllë për t’i bërë të gjitha, atëherë 3M 1-Step Cleaner and Wax është zgjidhja me një ndalesë. Ndërkohë që ka nevojë për një rrotë zbutës për t’u aplikuar, rezultatet flasin vetë. Në thelb varka ime mbytet me baltë të tharë, luspa dhe gjak pas karremit të rrjetës dhe kapjes së peshkut. Ky dyll largoi njollat ​​dhe vendos një shtresë të bukur mbrojtëse për muajt e ardhshëm.

Dylli më i mirë për anije alumini

Sistemi i trajtimit Woody Wax Tower është dylli më i mirë për varkën prej alumini.

Pse bëri prerjen

Një dyll premium që është i shkëlqyeshëm për varkat prej alumini ose çdo metal që mund të keni në varkën tuaj.

Karakteristikat kryesore

 • Aplikuesi: Shishe me llak
 • Lloji i varkës: Trupi i aluminit
 • Ouncat e lëngjeve: 16 oz

Pro

 • Punon në çdo alumin dhe çelik inox
 • Largon oksidimin dhe mbron nga njollat ​​e ardhshme
 • Lehtë për t’u aplikuar me shishe sprej

Kundër

 • I shtrenjtë për madhësinë e shishes

Zotërimi i një varke metalike ka të mirat dhe të këqijat e veta. Ata mund të rrahin, por kur vjen koha për mirëmbajtje, ato mund të jenë të ndërlikuara, veçanërisht rreth ujit të kripur. Nuk ka shumë produkte në treg për varkat prej alumini, por sistemi i trajtimit Woody Wax Tower spikat ndër të paktat. Ky është një produkt i rrumbullakosur mirë i projektuar fillimisht për të hequr oksidimin dhe për të mbrojtur kullat në varkat e mëdha në det të hapur. Me dizajnin e shisheve me spërkatje, ai vazhdon lehtë dhe, në pak minuta, do të lirojë oksidimin ekzistues dhe do të izolojë metalin nga oksidimi i ardhshëm. Kjo funksionon mirë për anijet prej alumini si varkat me rosë ose varkat jon, veçanërisht ato në ujë të kripur. Ndërsa alumini nuk do të ndryshket, ai do të oksidohet, kështu që spërkatja e tij me një mbrojtës ndërmjet përdorimit është një domosdoshmëri. Me një dizajn miqësor për përdoruesit dhe produkt cilësor, Woody Wax është një opsion i shkëlqyeshëm për ata që kërkojnë të mbrojnë varkat e tyre metalike.

Dylli më i mirë i varkës për kuvertën pa rrëshqitje

Dylli Woody Wax Fiberglass & Non-skid Deck Wax është dylli më i mirë i varkave për kuvertën që nuk rrëshqet.

Pse bëri prerjen

Një dyll i lehtë për t’u aplikuar, që i mban të pastra dyshemetë që nuk rrëshqasin duke ruajtur tërheqjen e tij.

Karakteristikat kryesore

 • Aplikuesi: Spërkatje
 • Lloji i varkës: Tekstil me fije qelqi
 • Ouncat e lëngjeve: 16 oz

Pro

 • Aplikim i lehtë i shisheve me spërkatje
 • Zgjat për disa muaj
 • Ndihmon në heqjen e njollave, papastërtive dhe gjakut

Kundër

 • Mund të merrni vetëm 3-4 dyllë për shishe

Pa mirëmbajtjen e duhur, shumë njerëz nuk arrijnë të kuptojnë se një kuvertë që nuk rrëshqet mund të jetë po aq e rrëshqitshme sa një varkë pa shtresë. Dylli me tekstil me fije qelqi dhe pa rrëshqitje të Woody Wax ofron zgjidhjen perfekte për të ruajtur tërheqjen e kuvertës dhe për ta mbrojtur atë nga elementët. Vazhdon më lehtë se shumica e dyllëve të kuvertës, me një shishe spërkatës dhe furçë varke për ta përhapur atë në dysheme. Pasi të aplikohet, dylli vulos dyshemenë jo të rrëshqitshme dhe heq papastërtitë shtesë që mund të parandalojnë funksionimin e duhur të dyshemesë. Përveç kësaj, ai liron njollat ​​e ardhshme, pikat e ujit ose gjakun e peshkut, kështu që pastrimi pas një dite të gjatë në ujë është i shpejtë. Me një jetëgjatësi prej disa muajsh, ky dyll e mban kuvertën të pastër, të mbrojtur nga dielli dhe gati për t’u përdorur edhe në kushtet më të vështira.

Si i bëra zgjedhjet e mia

Me kalimin e viteve, unë kam zotëruar pjesën time të varkave dhe tani punoj edhe më shumë si biolog peshkimi. Nga varkat e sheshta me tekstil me fije qelqi te ato me ajër të aluminit dhe pothuajse çdo gjë në mes, kam qenë rreth varkave dhe materialeve të ndryshme. Çdo mjet lundrues ka kërkesat e veta për mirëmbajtje, por të gjitha varkat mund të përdorin një dyll të mirë disa herë në vit. Kam përdorur stile me spërkatje, stile të fërkimit dhe gjithçka që mund të imagjinohet. Dyllët më të mirë aplikohen lehtë, zgjasin disa muaj dhe janë mjaft të përballueshëm, veçanërisht për varkat e mëdha. Këtu janë disa kritere të tjera që kam përdorur për të ndihmuar në vlerësimin e dylleve më të mira të varkave:

 • Aplikacion: Çfarë ju nevojitet për të aplikuar dyllin?
 • Kostoja: Sa kushton dylli dhe a është ekonomik për varkat më të mëdha?
 • Sasi: Sa merrni dhe a mjafton për anije më të mëdha?
 • Qëndrueshmëria: Sa do të zgjasë dylli veçanërisht në diell?
 • Aftësia e pastrimit: A ndihmon dylli në pastrim?

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Sa kushton dylli i varkës?

Dylli i anijeve është përgjithësisht i përballueshëm dhe për 30 dollarë ose më pak mund të gjeni një opsion të mirë. Në këtë pikë çmimi, ka shumë dyllra që do t’ju zgjasin për aplikime të shumta. Për dyllët premium ose dyllët e stilit special, çmimet deri në 45 dollarë nuk janë të rralla, por ia vlen për këto produkte të specializuara.

Pyetje: Sa shpesh duhet të depiloni një varkë?

Varet nga sa shpesh e përdorni varkën tuaj dhe ku e ruani kur vjen koha për të menduar për depilimin e saj. Për përdorim të rëndë, çdo dy muaj është një thirrje e mirë për të mbajtur xhelcoat në formë të mirë dhe të mbrojtur nga elementët. Nëse varka mbahet në garazh dhe rrallë e sheh ujin, atëherë mund ta depiloni një ose dy herë në vit. Një këshillë e mirë për të treguar se kur duhet depiluar është nëse vëreni se uji nuk rrjedh më nga anash.

Pyetje: Sa zgjat dylli i varkës?

Dyllët e mirë të varkave duhet të zgjasin disa muaj në shi, diell dhe erë. Procesi i depilimit të një varke mund të zgjasë më shumë se një gjysmë dite në varësi të llojit të dyllit, kështu që ia vlen të gjesh një dyll që do të zgjasë. Për peshkatarët që jetojnë në jug, është edhe më e rëndësishme të gjesh një mënyrë që mund t’i rezistojë diellit të ashpër. Një opsion i mirë për dyllin afatgjatë është dylli i shpejtë i salcës Quickie. Kjo zgjat disa muaj dhe aplikohet shpejt dhe lehtë.

Pyetje: Cili është dylli më i mirë pastrues për varkat?

Ka disa opsione në treg për dyllë më të pastër. Disa janë pjesë të shumta me një pastrues si i pari dhe dylli si i dyti. Një opsion i shkëlqyeshëm për t’u provuar është pastrues dhe dylli 1-hap 3M. Ky dyll pastron dhe vulos trupin e anijes menjëherë. Përveç kësaj, dyllërat e mirë pastrues do të ndihmojnë në mbajtjen e varkës të pastër derisa të vijë koha për të ripërpunuar.

Mendimet Përfundimtare

Të gjithë e duan varkën e tyre, por mbajtja e saj si e re mund të jetë një punë e përditshme. Me një dyll të mirë varke, koha e pastrimit dhe mirëmbajtjes mund të reduktohet në mënyrë dramatike. Dyllët më të mirë të varkave janë ekonomikë ndërsa largojnë papastërtitë dhe papastërtitë. Edhe pse mund të duket si një proces i lodhshëm, do të jeni mirënjohës që e keni depiluar varkën tuaj në rrugë. Elementet, veçanërisht dielli, mund të jenë brutale në veshjet me xhel, kështu që gjithmonë mbrojeni atë.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.