Ftohësit më të mirë të kajakut të vitit 2022


Ne mund të fitojmë të ardhura nga produktet e disponueshme në këtë faqe dhe të marrim pjesë në programet e filialeve. Mëso më shumë >

Përditësuar më 21 tetor 2022 në orën 01:31

Nuk duhet një gjeni për të parë problemin me ftohësit e kajakut: hapësirë. Ju dëshironi të merrni një kapje në shtëpi, por një kajak nuk ka hapësirë ​​​​të ftohtë dhe forma nuk i përshtatet shumicës së ftohësve me trup të fortë. Plus, peshkatarët e kajakut janë të shqetësuar për peshën dhe hapësirën, por kjo nuk do të thotë se nuk ka vend për darkë. Për fat të mirë, zgjedhjet tona për ftohësin më të mirë të kajakut janë të vogla, por të fuqishme.

Si i zgjidhni ftohësit më të mirë të kajakut për peshkim?

Sfida më e madhe për peshkimin me kajak është paketimi i të gjitha pajisjeve të nevojshme të peshkimit në një varkë të vogël plastike. Shtimi i një ftohësi të madh dhe të rëndë do të kufizonte gjërat e tjera thelbësore të peshkimit që mund të mbajë një peshkatar me kajak. Konsiderata më e rëndësishme për ftohësin më të mirë të kajakut është madhësia dhe pesha. Për fat të mirë, gjenerata e fundit e super ftohësve janë krijuar për të mbajtur me efikasitet përmbajtjen të ftohtë. Kjo i lejon peshkatarët të përdorin një ftohës më të vogël, të mbajnë më pak akull dhe të mbajnë ende të freskët kapjen e tyre.

Ruajtja e peshkut brenda bykut të kajakut nuk është një përgjigje. Ndërsa dielli shkëlqen mbi varkën plastike, ajo e kthen mbajtësen e kajakut në furrë, duke gatuar kapjen shumë përpara darkës. Për më tepër, pastrimi i llumit dhe gjakut të peshkut nga një kajak i ulur brenda është një dhimbje në shpinë dhe nuk do të keni kurrë të gjithë rezervuarin për të mbaruar prizën e shkarkimit. Herën tjetër që të hapni kapakun e kajakut, do të keni një kujtesë të pakëndshme të suksesit të udhëtimit tuaj të fundit.

Mbajtja e peshkut në kabinë e ekspozon atë në diell të drejtpërdrejtë dhe gjithashtu bën rrëmujë. Përdorimi i një teli për të varur kapjen anash nuk është shumë më mirë. Së pari, temperatura e ujit mund të prishë ngadalë çmimin tuaj. Më pas, vozitja ose pedalimi i kajakut gjatë tërheqjes zvarrë të një grumbulli peshqish e bën të vështirë udhëtimin drejt ose shumë shpejt.

Përgjigja është të përdorni një ftohës të vogël peshkimi me kajak ose qese peshku me kajak. Paketimi i ftohësit me akull, ose ngrirja paraprake e qeses së peshkut përpara udhëtimit, do të përmirësojë ruajtjen e ftohtë. Bastja më e mirë është të gjeni një ftohës peshku me kajak që mund të bëjë dy punë në të njëjtën kohë, të tilla si të mbajë shufrat ose të sigurojë ruajtjen e pajisjeve, si dhe të mbajë drekën dhe peshkun tuaj të ftohtë.

Cili është ftohësi më i mirë i kajakut për mbajtjen e akullit?

Në diell të drejtpërdrejtë, spërkatje fluturuese dhe erë të nxehtë, mbajtja e akullit të peshkut të ftohtë është një sfidë e madhe. Në shpëtim është një racë e re super ftohësash që mund ta mbajnë akullin të ngrirë për ditë të tëra. Super ftohësit e sotëm janë të krahasueshëm për sa i përket mbajtjes së ftohtë – sfida është gjetja e një ftohësi peshkimi me kajak që do t’i rezistojë viteve të ekspozimit dhe abuzimit në natyrë.

Ndoshta tipari më i rëndësishëm i Yeti Roadie 24 është pesha, me vetëm 12.8 paund, ftohësi është 10 për qind më i lehtë ndërsa mban 20 për qind më shumë akull sesa Roadie origjinale. Pavarësisht nëse jeni duke goditur autostradën ose ujin, Roadie 24 është një shoqërues i përsosur për ftohësin më të mirë të kajakut.

Më e mira në përgjithësi: Yeti Roadie 24 frigorifer

Ftohës për kajak me ngjyrë

Yeti’s Roadie 24 ka ndërtim të fortë dhe ruajtje të pakrahasueshme në të ftohtë. Yeti

Yeti është një nga kompanitë e para që prezantoi një super ftohës të aftë për të mbajtur akullin për gati një javë. Dhe kompania me histori udhëheq paketën e ftohësve të peshkimit duke ruajtur cilësinë më të lartë dhe ndërtimin më të zgjuar. Yeti Roadie 24 është një ftohës i vogël me anë të fortë që zë pak hapësirë ​​dhe ende mban shumë gjëra. Shtypja e këmbëve 15 inç me 12 inç është e lehtë për t’u futur në pusin e rezervuarit të kajakut. Në 18 inç të lartë, Roadie ende mban 24 litra. Izolimi i famshëm Permafrost i Yeti është një shkumë me densitet të lartë që, e kombinuar me kapakun e mbyllur, është çelësi për ruajtjen e ftohtë të ftohësit.

Ky ftohës Yeti është ndërtuar njësoj si një kajak, me plastikë të formuar rrotullues që mund të bjerë, goditet dhe përplaset pa ankesa. Mentesha dhe shulat janë të parat që futen në ftohës, kështu që në vend të menteshave plastike, Yeti përdor një shufër çeliku inox që kalon përmes një menteshë integrale. Mbylljet Quick Latch janë të lehta për t’u përdorur me njërën dorë, duke bërë të mundur hapjen e ftohësit ndërsa mbani një peshk të rrëshqitshëm. Mbështesat e gomës në pjesën e poshtme të frigoriferit e mbajnë atë të mos rrëshqasë përreth. Roadie 24 nuk ka prizë kullimi, kështu që nuk ka rrezik që uji i shkrirë të pikojë në sediljen e pasme të makinës. Për të ngritur dhe mbajtur ftohësin, një rrip me rrjetë dhe një dorezë gome mund të vendoset mbi supe.

Po kërkoni një ftohës peshkimi me kajak me mbajtëse shufrash?

Për të përfituar sa më shumë nga hapësira e kufizuar në një kajak peshkimi, peshkatarët po kërkojnë pajisje peshkimi që mund të bëjnë dy ose më shumë punë në të njëjtën kohë. Meqenëse jo çdo udhëtim peshkimi është i përqendruar në mbajtjen e kapjes, disa peshkatarë duan ftohësin më të mirë të kajakut që mund të dyfishohet si ruajtje e pajisjeve. Një ftohës peshkimi me kajak me mbajtëse shufra është një zgjidhje e dukshme. Kërkoni një ftohës me mbajtëse të fortë shufrash, sepse si të gjitha gjërat në një kajak, ato do të jenë subjekt i disa goditjeve të forta me kalimin e kohës.

Më e mira me mbajtëset e shufrës: Ftohës/Kuti e thatë Engel me 4 mbajtëse shufrash

Ftohës i bardhë Engel

Me hapësirë ​​për të mbajtur katër shufra peshkimi, tre tabaka mjetesh ose 19 litra akulli, Engel Drybox/Ftohësi është thika e ushtrisë zvicerane e ftohësve të kajakut. Engel

Engle’s 19 Quart Drybox/Cooler kryen dy punë në një. Si ftohës, izolimi i shkumës së polistirenit dhe guarnicioni i gomës mbyllen në ajër të ftohtë. Shulat dhe pajisjet prej çeliku inox e mbajnë kapakun të mbyllur dhe të ajrosur, duke e bërë pothuajse të pamundur daljen e të ftohtit.

Kur mbajtja e peshkut nuk është në rendin e ditës, Engle’s 19 Drybox/Cooler shërben si ruajtje e sigurt e thatë. Mbyllni kapakun dhe mbylleni fort – ftohësi është i papërshkueshëm nga uji dhe pluhuri, duke e bërë atë të sigurt për mjete dhe pajisje elektronike. Peshkatarët që shkojnë në kushte të vështira do të ndihen të sigurt duke ditur nëse kajaku rrokulliset, mjeti i tyre është i sigurt dhe i mbrojtur.

Hapësirat midis katër mbajtëseve vertikale të shufrës dhe seksionit të ruajtjes ofrojnë një mënyrë të thjeshtë për të siguruar kutinë e tharjes në kajak. Drybox/Cooler është një nga ftohësit më të lehtë në treg, kështu që nuk do t’i shtoni shumë ngarkesës tuaj.

Dëshironi të ruani peshkun në një qese peshku me kajak?

Kur peshku është në menu dhe hapësira është e kufizuar – ose nëse peshq të mëdhenj ose shumë prej tyre janë në planet tuaja – kërkoni një qese peshku kajaku. E izoluar me shkumë elastike me qeliza të mbyllura dhe e mbuluar me vinyl, një qese peshku kajaku mund të paketohet në një kapelë ose të lidhet në hark derisa kapja të godasë në kuvertë. Ato ofrojnë shumë hapësirë ​​për peshqit e mëdhenj – shumë më tepër se një ftohës standard i kajakut. Për të marrë performancën më të mirë të ftohtë, ngrini çantën përpara udhëtimit dhe paketoni me akull derisa ta paketoni me peshk. Përsëri, sigurohuni që çanta që blini t’i rezistojë trajtimit të ashpër.

Çanta më e mirë e peshkut për kajak: Çanta kajaku për produkte të besueshme peshkimi

çantë e bardhë kajaku

Ndërtimi i fortë dhe ruajtja e besueshme e të ftohtit e bëjnë qesen e peshkut të produkteve të besueshme të peshkimit të përsosur për peshq të mëdhenj ose shumë prej tyre. Produkte të besueshme peshkimi

Ftohësi i butë me performancën më të mirë është çanta e kajakut të produkteve të peshkimit të besueshme. E ndërtuar nga lëkura e pashkatërrueshme vinili 18 ons me një izolim prej gjysmë inç shkume me qeliza të mbyllura dhe zinxhir rezistent ndaj korrozionit, çanta Kayak është një nga çantat më të mira të ftohjes së kajakut për të mbajtur peshkun të ftohtë dhe të mbrojtur.

Forma e ngushtuar e çantës përshtatet në mënyrë të përkryer mbi një hark kajaku ose në një pus. Tre unaza D në secilën anë të çantës ofrojnë një vend të fortë për ta ngjitur çantën në varkë. Me kapacitet 70 litra, ftohësi i butë është mënyra më e mirë për të mbajtur një kapje të madhe.

Një kordon i rregullueshëm në majë të çantës mund të përdoret për të siguruar vozitën tuaj ose pajisje të tjera. Kordoni shërben gjithashtu për të shtrënguar çantën në mënyrë që të marrë më pak hapësirë. Pas në breg, dorezat me rrjetë të rëndë e bëjnë të lehtë bartjen e çantës në makinë. Materiali është rezistent ndaj mykut dhe UV-së për vitet e fundit.

A keni hapësirë ​​shumë të kufizuar në kajakun tuaj?

Nëse dëshironi të mbani të ftohtë peshkun, drekën ose pijet, por nuk keni hapësirë ​​në kajak për një ftohës, një ftohës lundrues mund të jetë një zgjidhje. Problemi me ftohësit lundrues është se tërheqja e ftohësit pas kajakut zvogëlon efikasitetin dhe pengon peshkimin – përveç nëse është projektuar për të minimizuar zvarritjen. Kërkoni një ftohës lundrues të thjeshtë për kajakë me një majë të sigurt që nuk do të lejojë që uji të hyjë ose të ftohtin të dalë.

Ftohësi më i mirë lundrues: Ftohës lundrues me izolim të jashtëm CreekKooler 30 Quart

Ftohës lundrues me izolim ngjyrë bezhë.

I formësuar si një kajak për të kaluar lehtësisht nëpër ujë, ftohësi CreekKooler 30 Quart nuk do t’ju mbajë prapa. CreekKooler

Krijuar nga plastika e derdhur me fryrje dhe e formuar si vetë një kajak, CreekKooler është projektuar për t’u tërhequr nga afër pas një kajaku, dërrasë me vozitje ose trap. Izolimi me shkumë e mban ftohësin në det dhe e mban akullin për dy ditë. Kapaku i madh me vidë është i papërshkueshëm nga uji dhe mbahet në të ftohtë. Katër mbajtëse filxhani të derdhur në pjesën e sipërme mbajnë pije, ndërsa kapaciteti 30 kuart mund të përshtatë deri në 30 kanaçe ose 20 paund akull. Dorezat e rripave të rënda në hark dhe sternë ofrojnë një lidhje të fortë për lidhësin.

Ftohës buxhetor për peshkim me kajak: Çfarë merrni për më pak se 60 dollarë

Super ftohësit janë të nxehtë, por etiketat e çmimeve nuk janë gjithmonë të këndshme. Nëse dëshironi një ftohës buxhetor, kërkoni një që është projektuar për përdorim me kajak (ftohësit e përditshëm të dyqaneve të mallrave shpesh nuk mund të përballojnë mjedisin e ashpër në një kajak) dhe të ketë izolim të mirë.

Buxheti më i mirë: Ftohës klasik IceMule

Ftohës blu.

Ngrijeni paraprakisht IceMule dhe do ta mbajë peshkun të ftohtë gjatë gjithë ditës. IceMule

Ice Mule Classic është një nga ftohësit e paktë të kajakut buxhetor që mund të ruhet brenda kajakut. I projektuar rreth të njëjtit parim si një qese e thatë, Ice Mule 15 Liter Classic përdor një pjesë të sipërme të palosshme për të mbajtur përmbajtjen të ftohtë pa rrjedhur ujë të shkrirë. Dizajni lejon që ftohësi të paloset dhe të ruhet në një kapakë kajaku ose të mbushet me peshk dhe akull dhe të lidhet në skaj.

Pjesa e jashtme është e ndërtuar nga MuleSkin ET e fortë dhe e lehtë, ndërsa pjesa e brendshme është MuleSkin EV për mbajtjen e akullit të papërshkueshëm nga uji. Midis shtresave, PolarLayer Foam mban të ftohtë akullin dhe peshkun për 24 orë. Për të përmirësuar më tej izolimin, Ice Mule ka një valvul që lejon përdoruesin të shtojë ajrin dhe të bllokojë të ftohtin. Ngrini ftohësin përpara udhëtimit tuaj dhe mund të kapërceni akullin.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Çfarë madhësie ftohës përshtatet në një kajak?

Për të vendosur një ftohës në një kajak, së pari merrni parasysh madhësinë dhe peshën. Vendi më logjik për të ngjitur një ftohës është rezervuari i kajakut. Pusi i rezervuarit në shumicën e kajakëve të peshkimit është projektuar për të akomoduar një ftohës prej 25 kuartësh. Ftohësit e butë janë më të mirë se kurrë dhe mund të palosen për t’u futur brenda një kajaku, ose mund të vendosen në hark ose pus. Një ftohës i butë 15 litar i palosur ose i mbështjellë duhet të përshtatet në një kapelë të madhe kajaku. Ose, lidhni një ftohës të butë 70 litra në hark ose sternë. Matni hapësirën në kajakun tuaj, më pas kërkoni specifikat për ftohësin për t’u siguruar që do të përshtatet.

Pyetje: Cili ftohës e mban akullin më gjatë?

Prodhuesit e ftohësve e kanë bërë mbajtjen e akullit një shkencë duke përsosur çdo aspekt të dizajnit dhe konstruksionit për ruajtjen maksimale të ftohtë. Për të gjetur ftohësin më të mirë të kajakut për të mbajtur kapjen tuaj të ftohtë, kërkoni një kajak të formuar roto me konstruksion të rëndë. Vakuumi izolues i shkumës me cilësi të lartë i mbyllur brenda shtresave të plastikës do të izolojë përmbajtjen pa shtuar madhësinë ose peshën. Për të bllokuar më tej ajrin e ftohtë, ftohësit më të mirë të kajakut për mbajtjen e akullit përdorin një vulë gome midis kapakut dhe kutisë me kapëse të forta për të krijuar një mbyllje ajri.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.