Fusha më e mirë e pushkëve nën 500 dollarë për vitin 2022


Publikuar 3 qershor 2022 11:49

Në të kaluarën, duhej të shpenzoje qindra, nëse jo mijëra dollarë për të marrë një shtrirje vërtet të madhe pushke. Fatmirësisht, ato ditë kanë ikur. Përparimet në teknologjinë e fushës së veprimit kanë bërë një rrugë të gjatë dhe ajo që dikur konsiderohej si e papërshtatshme nga shumë njerëz, tani është mjaft e suksesshme për shumicën.

Me rritjen e kostos së municioneve gjatë dy viteve të fundit, ajo ka lënë shumë qitës me më pak para në buxhetin e tyre për një fushë pushke. Fatmirësisht, ju mund të merrni një fushë pushke vërtet të bukur për nën 500 dollarë. Në fakt, ka shumë opsione të ndryshme për të zgjedhur në atë pikë çmimi pa sakrifikuar cilësinë. Sigurisht, një fushëveprimi prej 500 dollarësh nuk ka gjasa të shkojë kokë më kokë me një fushëveprimi prej 3,000 dollarësh, por nuk është kjo gjëja. Ne jemi duke kërkuar për hapësirën më të mirë të pushkës nën 500 dollarë dhe kjo listë ka disa zgjedhje me të cilat çdo gjuajtës do të jetë i kënaqur.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një fushë pushke për më pak se 500 dollarë

Ekzistojnë një numër i madh i armëve të ndryshme në treg që kushtojnë më pak se 500 dollarë, dhe shumë prej tyre janë të përshtatshme për nevoja të ndryshme. Është e rëndësishme të mendoni se cilat janë gjërat tuaja të domosdoshme dhe cilat janë gjërat tuaja të mira. Edhe pse mund të merrni një shtrirje të madhe në këtë pikë çmimi, ka të ngjarë të duhet të bëni disa sakrifica diku, kështu që bashkimi i kësaj liste së pari ndihmon.

Nëse vendosni që blerja juaj e radhës në lidhje me armën do të jetë nën 500 dollarë, atëherë këtu janë disa nga gjërat që duhet të mendoni përpara se të ndaheni me paratë tuaja të fituara me vështirësi:

Cilësia e Ndërtimit

Kur shikoni disa nga qëllimet në këtë pikë çmimi, do të jetë mjaft e qartë për të parë pse ato kushtojnë kaq pak. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që vërtet të shikoni specifikimet dhe materialet e përdorura në një fushë. Nga çfarë metali është bërë tubi? Çfarë lloj xhami është në të? A do t’ju duhet të shqetësoheni për problemet e ujit, mjegullës ose goditjes? Secila nga këto gjëra të vogla për sa i përket cilësisë së ndërtimit bën një ndryshim të madh në fund.

Karakteristikat shtesë

Përveçse ju ndihmon të synoni dhe të bëni një gjuajtje të mirë, çfarë tjetër ofron kjo fushëveprimi ose si dallohet nga turma? Ndoshta ka një rrjetë të ndriçuar, xhami më të mirë se modelet e ngjashme, ose është i mbështetur me një garanci vërtet të mirë. Çdo shtesë ndihmon për të zgjatur më tej dollarët tuaj.

Çmimi

Pjesa kryesore e buxhetit tonë është 500 dollarë, por kjo nuk do të thotë që ju duhet të shpenzoni të gjitha 500 dollarë për të marrë shtrirjen më të mirë të pushkës. Bëni disa krahasime të modeleve dhe shikoni se ku mund të kalojë njëri tjetrin. Më mirë akoma: blini dhe shikoni nëse mund ta bëni dyqanin tuaj të preferuar në përputhje me çmimin, gjë që do t’ju kursejë edhe më shumë para dhe do ta bëjë objektin tuaj nën 500 dollarë shumë më të mirë.

Shtrirja më e mirë me rreze të gjatë nën 500 dollarë

Best_Rifle_Scopes_under_500_Cabelas

Pse bëri prerjen

Vortex Diamondback Tactical do t’ju çojë në 1000 jard të qetë pa e bërë portofolin tuaj të pakëndshëm.

Karakteristikat kryesore

 • Zmadhimi: 6-24x
 • Retikulli: Gdhendur me xham
 • Karakteristika te tjera: I papërshkueshëm nga uji, i papërshkueshëm nga mjegulla dhe i papërshkueshëm nga goditjet

Pro

 • Opsion i shkëlqyeshëm për të hyrë në lojën me rreze të gjatë
 • Frëngjitë e ekspozuara mundësojnë rregullim të lehtë dhe të shpejtë

Kundër

 • Është e mundur të lëvizni pa dashje frëngjitë nëse nuk jeni të kujdesshëm

Fushëveprimi Vortex Diamondback Tactical 6-24×50 e vendos qitje me rreze të gjatë brenda buxhetit të pothuajse të gjithë gjuajtësve. Frëngjitë e ekspozuara sjellin performancë gjurmimi të padëgjuar më parë në këtë pikë çmimi, ndërsa rrjeti i gdhendur me xham lejon një dizajn të ndërlikuar për shkrepje me precizion që nuk mund ta bëni në llojet e tjera të konstruksionit të rrjetës. Edhe pse ka shumë karakteristika të performancës dhe potencial, ai ende ka një dizajn relativisht të thjeshtë që do të thotë se nuk do të jetë konfuz të mësosh se si të përdoret për njerëzit që sapo janë futur në lojën e qitjes me rreze të gjatë dhe nuk duan të shpenzoni një pasuri për ta bërë këtë menjëherë.

Shtrirja më e mirë e avionit të parë fokale nën 500 dollarë

Best_Rifle_Scopes_under_500_Athlon_Optics

Pse bëri prerjen

Shtrirja Talos BTR e Athlon ofron përfitimet e teknologjisë FFP dhe cilësisë Athlon me një çmim që mund të përballojë kushdo.

Karakteristikat kryesore

 • Zmadhimi: 4-14 herë
 • Retikulli: MIL me ndriçim
 • Karakteristika te tjera: Azoti i pastruar

Pro

 • Zmadhimi 4-14x është i përsosur për gjueti ose gjuajtje në distancë
 • Rrjeti i ndriçuar ndihmon në situata me dritë të ulët
 • Rrjeti i gdhendur siguron vendosje precize të shkrepjes

Kundër

 • Nuk do të funksionojë si një hapësirë ​​prej 5,000 dollarësh

Atlon Optika është i njohur për ofrimin e objekteve me cilësi të lartë, por ato shpesh kanë ardhur me një çmim me cilësi të lartë—veçanërisht kur keni të bëni me një fushëveprimi FFP. Athlon Talor BTR 4-14×44 i ndryshon të gjitha këto. Ata kanë gjetur një mënyrë për t’ju dhënë të gjitha veçoritë cilësore që prisni të merrni me një shtrirje FFP, si një rrjetë MIL e gdhendur në mënyrë të ndërlikuar, në një paketë për një pjesë të kostos. Ju ende merrni lente të shkëlqyera të veshura që, kur kombinohen me rrjetën e ndriçuar, krijojnë një optikë perfekte të shkrepjes në dritë të ulët. Gama e zmadhimit 4-14x është e përkryer për shumicën e situatave të gjuetisë dhe për njerëzit që duan të eksperimentojnë me shtrirjen pak më larg, por nuk duan të marrin një fushë të dedikuar me rreze të gjatë.

Shtrirja më e mirë e vizionit të natës nën 500 dollarë

Best_Rifle_Scopes_under_500_Cabelas_2

Pse bëri prerjen

Sightmark Wraith ofron teknologjinë më të avancuar të shikimit të natës, videove dhe fotografive në një paketë të përballueshme.

Karakteristikat kryesore

 • Zmadhimi: 4-32x
 • Retikulli: 10 opsione në 9 ngjyra të ndryshme
 • Karakteristika te tjera: Regjistron video, bën fotografi dhe ka profile ngjyrash me vizion nate smerald ose B&W

Pro

 • Mund të përdoret gjithashtu si një objekt i rregullt gjatë ditës
 • Mund të kursejë pesë profile të ndryshme të armëve të zjarrit
 • Vjen me një ndriçues infra të kuqe

Kundër

 • Bateri të ndryshme nevojiten për përdorimin e fushës dhe përdorimin e infra të kuqe

Ju ndoshta nuk keni menduar se mund të merrni një fushë të shikimit të natës për nën 500 dollarë. Epo, do të gaboni. Sightmark Wraith 4-32x50mm Digital Riflescope përdor një sensor 1920×1080 HD që ofron qartësi me ngjyra të plota gjatë ditës dhe një kalim të lehtë në modalitetin e shikimit natën në opsionet klasike të shikimit smerald ose bardh e zi. Përfshihet një ndriçues IR i lëvizshëm 850 nm për të ofruar imazhe më të mira gjatë natës dhe përvetësim të saktë të objektivit deri në 200 jard. Wraith përmban gjithashtu një kamerë të integruar që ju lejon të regjistroni dhe ndani video, si dhe të bëni fotografi. E thënë thjesht, Sightmark Wraith është një fushë vizioni gjithëpërfshirës për natën me një çmim të jashtëzakonshëm.

Shtrirja më e mirë e dritës së ulët nën 500 dollarë

Best_Rifle_Scopes_under_500_Cabelas_3

Pse bëri prerjen

Kombinimi i xhamit me shumë veshje dhe një zile 50 mm e bëjnë Vortex Crossfire II një opsion solid buxhetor për performancë në dritë të ulët.

Karakteristikat kryesore

 • Zmadhimi: 3-9x
 • Retikulli: Dead-Hold BDC MOA
 • Karakteristika te tjera: I papërshkueshëm nga uji, i papërshkueshëm nga goditjet dhe i papërshkueshëm nga mjegulla

Pro

 • Dead-Hold BDC MOA Reticle ka shenja hash të personalizuar për erën dhe lartësinë për të hequr supozimet nga llogaritjet tuaja
 • Lentet kanë një shtresë të veçantë shumëfishe për të siguruar transmetim më të madh të dritës
 • Frëngjitë e rivendosshme janë të mira nëse duhet të bëni rregullime në të ardhmen

Kundër

 • Në dispozicion vetëm në diametër 1 inç

Seria e sferës së sferës së Vortex’s Crossfire II mund të konsiderohet e nivelit fillestar, por performanca e tyre është gjithçka tjetër përveç kësaj. Vortex i ndërton të gjitha objektet e tij në një standard dhe cilësi kërkuese, dhe ka disa veçori të shkëlqyera në këtë fushë. Më i dukshëm është përdorimi i një shtrese të pronarit me shumë shtresa në xhami që redukton shkëlqimin dhe reflektimet duke rritur transmetimin e dritës. Kur çiftohet me zilen më të madhe 50 mm, fushëveprimi Vortex Crossfire II 3-9×50 lejon performancën më të mirë të mundshme në dritë të ulët në klasën e tij. Rrjeti Dead-Hold ka shenja hash të integruara të personalizuara për të lejuar rregullim të lehtë për erën dhe/ose lartësinë, në mënyrë që të mund të bëni ndryshime vendimesh të ndara me përpjekje minimale nga ana juaj.

Fusha më e mirë e pushkës nën 200 dollarë

Best_Rifle_Scopes_under_500_Cabelas_4

Pse bëri prerjen

Bushnell Banner 2 është një dizajn klasik i shtrirjes nga një emër i besuar që vjen shumë nën tavanin e çmimit 200 dollarë.

Karakteristikat kryesore

 • Zmadhimi: 3-9x
 • Retikulli: DOA Quick Ballistic
 • Karakteristika te tjera: Vlerësimi i papërshkueshëm nga uji IPX7

Pro

 • Vjen me unaza të stilit Weaver alumini
 • Çiftohet lehtësisht me aplikacionin Bushnell Ballistics
 • Performanca klasike 3-9×40 me një çmim të pakrahasueshëm

Kundër

 • Ka pasur disa probleme me unazat e aluminit të përfshirë

Ju mund të jepni përfitimin e dyshimit për një fushëveprimi nën $200, por ç’të themi për një fushëveprimi nën $90? Mos e hidhni ende anijen! Ju do të dëshironi ta tërhiqni atë tallje pasi të provoni shtrirjen e Bushnell Banner 2 3-9×40. Me xham të përmirësuar në krahasim me modelin origjinal Banner, konstruksion alumini me një pjesë, një rrjetë balistike DOA e lehtë për t’u përdorur, dhe aftësia për t’u çiftuar me aplikacionin Bushnell Ballistics, mund të jeni të sigurt se do të keni performancën më të mirë të mundshme jashtë një qëllimi që do të prisnit të kushtonte qindra dollarë më shumë.

Metodologjia

Scopes mund të jenë një aksesor shumë personal, me disa njerëz që janë shumë specifikë për llojin (vetëm SFP ose FFP, për shembull) ose besnikë ndaj vetëm një marke ose një tjetër. jo mua. Unë jam si arketipi i korporatës pa fytyrë të shekullit të 21-të që do t’ju hedhë mënjanë dhe do t’ju zëvendësojë në rënien e një kapele nëse ndodh diçka më e mirë. Në thelb, ajo që po them është se asnjë nga objektet që zotëroj nuk janë bërë nga e njëjta kompani dhe të gjitha kanë karakteristika të ndryshme. Unë jam duke kërkuar për hapësirën e duhur për punën e duhur. Periudha. Jo qëllimi i duhur i bërë nga kompania XYZ. Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e fushës së duhur për mua, unë vlerësoj produktet duke përdorur kriteret e mëposhtme:

 • Prodhuesi: Disa kompani kanë reputacion më të mirë se të tjerat, kështu që a është prodhuesi i këtij qëllimi prej 500 dollarësh i njohur për prodhimin e një produkti të mirë?
 • Vlerësime: Unë jam vetëm një njeri me një mendim, por ka mijëra të tjerë atje që kanë provuar një sërë qëllimesh dhe kanë lënë komentet e tyre. Nëse një produkt vazhdimisht merr reagime solide nga qindra ose mijëra njerëz, ata nuk mund të gabojnë të gjithë.
 • Kostoja: A është kjo fushë një vlerë e mirë për çmimin, apo ka opsione të tjera të ngjashme që mund të jenë më të mira në përgjithësi kur të bëhen të gjitha krahasimet? Edhe pse është “vetëm” 500 dollarë, a vlen kaq shumë qëllimi në fjalë?

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: A është një fushë 50 mm më e mirë se një fushë 40 mm?

Përcaktimi nëse një fushëveprimi 50 mm është më i mirë se një objektiv 40 mm nuk është aq i prerë dhe i thatë sa të thuash “më i madh është gjithmonë më mirë”. Në teori, një fushë 50 mm do të mbledhë më shumë dritë dhe do të sigurojë një imazh më të qartë edhe në kushte me dritë të ulët. Në fakt, nuk ka shumë ndryshim midis dy madhësive kur bëhet fjalë për atë lloj performance për sa kohë që keni një lente dhe veshje premium në shtrirjen tuaj 40 mm.

Pyetje: A e ndiqni plumbin kur shikoni në një fushë?

Ndjekja e plumbit kur shikoni në një fushë është diçka që nuk duhet ta bëni. Sidoqoftë, formulimi i këtij koncepti mund të jetë pak mashtrues. Nëse jeni duke parë në një fushë për herë të parë dhe të shtënat tuaja janë të paqëndrueshme dhe bien kudo, patjetër që nuk duhet të provoni t’i ndiqni plumbat. Nëse keni gjuajtur serinë tuaj të parë me 3-5 të shtëna dhe të gjitha janë duke u grupuar në të njëjtën zonë të ngushtë – jo aty ku ju ndodh që synoni – atëherë po, mundeni ndjekje plumbi duke e mbajtur objektin në shënjestër dhe duke rregulluar pikën në pikën e goditjes. Kjo funksionon në një majë dhe do t’ju afrojë shumë, por ju duhet ta merrni këtë rregullim si pikënisje dhe të grisni pamjen tuaj nga atje.

Pyetje: Për çfarë diapazoni është i mirë një fushëveprimi 3-9×40?

Shtrirja 3-9×40 është e mirë për gjuajtje me rreze të shkurtër dhe të mesme, të cilat do të ishin deri në 200 jard ose më shumë. Shtrirja 3-9×40 është një nga konfigurimet më të njohura të të gjitha kohërave, sepse shkëlqen në zonat ku shumica dërrmuese e njerëzve qëllojnë dhe gjuajnë. Me fuqi deri në 9x, objektivat në 200 jard shfaqen jo më shumë se 25 jard larg, dhe madje edhe me fuqinë më të ulët 3x, një objektiv në 100 jard shfaqet vetëm 34 jard larg.

Mendimet Përfundimtare

Gjithmonë do të ketë snobë të fushës në komunitetin e qitjes. Disa do të thonë se çdo gjë nën një pikë të caktuar çmimi është hedhurinë. Të tjerët do të deklarojnë se ju duhet të shpenzoni dyfishin e kostos së pushkës për të marrë një shtrirje të mirë të pushkës. Epo, merrni parasysh këtë: mund të blini një pushkë gjysmëautomatike Winchester Wildcat me kalibër 22, tani për 249 dollarë. Dyfishoni atë dhe ju merrni 498 dollarë. Kjo sigurisht do të ishte më se e mjaftueshme për të shpenzuar për një fushë për atë pushkë. Në fakt, unë do të argumentoja se do të ishte më mirë të shpenzoje vetëm 100 dollarë në një fushë dhe 398 dollarë të tjera për municion.

Nuk ka absolutisht asnjë turp në drejtimin e një pushke prej 500 dollarësh. Siç e kemi parë, ka shumë për të zgjedhur që janë interpretues fantastikë. Gjeni një që ju pëlqen që ka veçoritë që dëshironi me çmimin që mund të përballoni dhe blini atë fushë. Në fund të fundit, shtrirja më e mirë nën 500 dollarë vetëm sa do ta përmirësojë kaq shumë fotografinë tuaj, pjesa tjetër varet nga ju.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.