Fushat më të mira për 6.5 Creedmoor në 2022


Publikuar 8 Qershor 2022 17:05

Kur u prezantua fisheku 6.5 Creedmoor, ai fitoi popullaritet pothuajse të menjëhershëm. Megjithatë, me atë popullaritet erdhën edhe kritikuesit. “Është një raund i modës,” thanë ata. “Kjo nuk do të zgjasë kurrë,” kënduan ata.

Epo, kanë kaluar mjaft vite sa mendoj se mund të themi se fisheku 6.5 Creedmoor nuk është më një modë. Municionet disponohen nga një numër kompanish të njohura në një sërë konfigurimesh të ndryshme ngarkese të përshtatshme për shkathtësinë e kalibrit. Kompanitë e armëve janë duke bërë të shtëna të vetme, gjysmë-auto dhe bulona-aksione për të. E gjithë kjo tregon për një popullaritet të qëndrueshëm.

Nëse më parë keni qenë një gardhist i cili kohët e fundit ka rënë në anën 6.5 Creedmoor të hekurudhës, mirë se vini! Pasi të vendosni për pushkën që dëshironi (dhe ka shumë për të zgjedhur), është koha për të zgjedhur një nga skopët më të mirë për 6.5 Creedmoor. Por ku të fillojë?

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një hapësirë ​​për një pushkë 6.5 Creedmoor

Falë shkathtësisë së fishekut 6.5 Creedmoor, do të gjeni një mori konfigurimesh të ndryshme të armëve të zjarrit në raftet në dyqanet tuaja lokale të armëve. Ju gjithashtu do të gjeni një shumëllojshmëri të gjerë të fushave për të zgjedhur, dhe kur i vendosni këto dy gjëra së bashku, numri i kombinimeve të ndryshme mund të jetë dërrmues. Këtu janë disa nga gjërat për të cilat duhet të mendoni përpara se të ndaheni me paratë tuaja të fituara me vështirësi:

Përdorimi i caktuar

A do ta përdorni këtë kombinim pushkë dhe fushëveprimi për gjueti apo garë? Nëse do të gjuani, ku dhe për çfarë? Cila është gjuajtja juaj më e gjatë realiste? Nëse jeni duke gjuajtur për konkurrencë, sa larg do të jetë gjuajtja juaj më e gjatë? Keni nevojë për zmadhim të ndryshueshëm, apo është një fushëveprimi fiks i fuqisë mënyra e duhur?

Madhësia e pushkës

Armët me dhomë në 6.5 Creedmoor vijnë në një larmi madhësish të ndryshme, si në aspektin e gjatësisë së tytës ashtu edhe në konfigurimin e stokut. Sigurohuni që të merrni parasysh madhësinë e përgjithshme të armës përpara se të zgjidhni një fushë. Për shembull, një pushkë kompakte me një tytë 16 inç nuk do të balanconte mirë me një sferë 6-24 × 50 që gjithashtu shtyn 16 inç në gjatësi. Një shtrirje kaq e madhe gjithashtu mund të jetë e vështirë të montohet në pushkë të vogël.

Çmimi

Sigurisht, do të ishte mirë të mos shikoni etiketat e çmimeve, por kjo nuk është bota në të cilën jetojmë shumica prej nesh. Kuptoni buxhetin tuaj dhe më pas krahasoni qëllimet në atë kategori, duke pasur parasysh veçoritë dhe zmadhimin. Ju mund të habiteni nga opsionet me cilësi të lartë që janë në dispozicion për relativisht pak para.

Më e mira në përgjithësi

Vortex Diamondback 3-9x40 është fushëveprimi më i mirë i përgjithshëm 6.5 Creedmoor.

Pse bëri prerjen

Vortex Diamondback 3-9×40 ofron shumë karakteristika të rëndësishme, ka një garanci të përjetshme dhe ka një çmim të arsyeshëm.

Karakteristikat kryesore

 • Gazi argon u pastrua
 • Frëngjitë e rivendosjes së kapakut
 • Përfundim i fortë i anodizuar

Pro

 • Gjatësia e tubit lejon rregullime optimale të lehtësimit të syve
 • E disponueshme me rrjeta të ndryshme
 • Raporti i performancës ndaj çmimit është i vështirë për t’u mposhtur

Kundër

 • Disa ankesa në lidhje me 9x në kushte me dritë të ulët

Nëse jeni në treg për një pushkë të cilësisë së lartë për pushkën tuaj në 6.5 Creedmoor, mos kërkoni më larg se Diamondback 3-9×40. Zmadhimi 3-9x është i përsosur për shumicën e mënyrave se si njerëzit përdorin pushkët e tyre 6.5 Creedmoor dhe dizajni i tij i papërshkueshëm nga uji, rezistent ndaj mjegullës dhe goditjeve do t’i rezistojë kushteve të vështira të gjuetisë. Pasi të keni parë, mund t’i riindeksoni shpejt frëngjitë tuaja pa mjete të nevojshme. Është një reskop cilësor që ofron konfigurime të ndryshme me një çmim që do t’ju lërë me shumë para të mbetura për municion. Mbështetet nga garancia e përjetshme Vortex VIP.

Buxheti më i mirë

Bushnell Trophy 3-9x40 është qëllimi më i mirë buxhetor 6.5 Creedmoor.

Pse bëri prerjen

Fusha e pushkës Bushnell Trophy 3-9×40 kombinon cilësinë dhe veçoritë nga një emër që ju njihni me një çmim të përballueshëm.

Karakteristikat kryesore

 • I papërshkueshëm nga uji, i papërshkueshëm nga mjegulla dhe i papërshkueshëm nga goditjet
 • E mbushur me azot
 • Okulist me fokus të shpejtë

Pro

 • Kapakët e frëngjisë me profil të ulët nuk do të ngecin në fushë
 • Peshon vetëm 14 ons

Kundër

 • Kjo fushë do të funksionojë siç do të prisnit, por mos prisni cilësi ose veçori luksoze
 • E disponueshme vetëm në diametër tubi 1 inç

Fusha e pushkës Bushnell Trophy 3-9×40 ofron stilim klasik të fushëveprimit me një performancë moderne me një çmim të përballueshëm. E pajisur me rrjetën Multi-X, kjo fushë e thatë e mbushur me azot ka optikë me shumë veshje me transmetim 91% të dritës dhe është 100% i papërshkueshëm nga uji, rezistent ndaj mjegullës dhe goditjeve. I ndërtuar në një tub një-copë me një shalë të integruar, ai gjithashtu përmban ¼ MOA rregullime të erës dhe lartësisë së majës së gishtit dhe një okular me fokus të shpejtë.

Më e mira nën 300 dollarë

Vortex Crossfire II 3-9x50 me V-Brite Reticle është objekti më i mirë 6.5 Creedmoor nën 300 dollarë.

Pse bëri prerjen

Vlera është e ndryshme nga buxheti dhe Vortex Crossfire II 3-9×50 me rrjetën V-Brite jep performancë dhe vlerë të pakrahasueshme për një çmim më të ulët se sa pritej.

Karakteristikat kryesore

 • Pika qendrore e ndriçuar
 • Përfundim i fortë i anodizuar

Pro

 • Një nga shumë versionet e Crossfire II nëse ky konfigurim i saktë nuk është ai që ju nevojitet
 • I papërshkueshëm nga uji, i papërshkueshëm nga mjegulla, i papërshkueshëm nga goditjet dhe i mbushur me azot për performancë optimale

Kundër

 • E disponueshme vetëm në diametër tubi 1 inç

Shtrirja Vortex Crossfire II 3-9×50 me rrjetë V-Brite ekziston në kryqëzimin e performancës së lartë dhe ekonomisë. Ky shtrirje është i qartë, i fortë dhe i ndritshëm dhe rrjeti V-Brite përmban një pikë qendrore të ndriçuar për performancë optimale në kushte me dritë të ulët. Vlera i shtohet edhe garancia e përjetshme e Vortex VIP.

Fuqia më e mirë fikse

Leupold FX-II Ultralight 2.5x20 është fushëveprimi më i mirë i fuqisë fikse për 6.5 Creedmoor.

Pse bëri prerjen

Nëse nuk keni nevojë për shumë zmadhim, fushëveprimi i fuqisë fikse Leupold FX-II Ultralight 2.5×20 është një zgjedhje ideale sepse ofron performancë optimale dhe një garanci të madhe nga një prodhues i besuar.

Karakteristikat kryesore

 • Peshon vetëm 6.5 ons
 • I papërshkueshëm nga uji, i papërshkueshëm nga mjegulla dhe i papërshkueshëm nga goditjet

Pro

 • Prodhuar ne SHBA
 • I vogël por i fuqishëm, ai u reziston të gjitha provave që Leupold vendos qëllimet e tij më të mëdha
 • Fuqia fikse 2,5x është e mjaftueshme për një shumëllojshmëri të gjerë aplikimesh

Kundër

 • Mund të mos jetë e mjaftueshme për montim në disa pushkë për shkak të madhësisë së saj tepër kompakte

Kur çdo ons vlen, skopia Leupold FX-II Ultralight 2,5×20 i jep vetes më shumë aplikime, në më shumë pushkë, se çdo fushë tjetër në linjë. Zmadhimi 2.6x është më i përshtatshëm për shumicën e aplikacioneve sesa njerëzit do të donin të besonin. Është ndërtuar rreth Sistemit Optik të Avancuar të Leupold, i cili ofron transmetim të shkëlqyer të dritës, reduktim më të mirë në klasë të shkëlqimit në dritën e ashpër dhe rezolucionin dhe qartësinë që kërkojnë gjuajtësit. Ashtu si të gjithë pushkëkopët Leupold, ai është projektuar, përpunuar dhe montuar në SHBA dhe është i garantuar të funksionojë gjatë gjithë jetës.

Më e mira për gjuetinë e drerëve

Barska 3-12x50 IR Huntmaster Pro është hapësira më e mirë 6.5 Creedmoor për gjuetinë e drerëve.

Pse bëri prerjen

Me zmadhim shtesë, një lente më të madhe dhe një rrjetë të ndriçuar, Barska 3-12×50 IR Huntmaster Pro është ideale për gjuetinë e drerëve.

Karakteristikat kryesore

Pro

 • Shkëlqimi i rrjetës mund të rregullohet për kushtet e ndriçimit
 • Zmadhimi 12x ofron pak më shumë distancë nëse ju nevojitet

Kundër

 • Peshon 20 ons, ose 1 ¼ paund
 • Zmadhimi 12x nuk do të jetë aq i mprehtë

Barska 3-12×50 IR Huntmaster Pro ka karakteristika të shumta që janë një përfitim për gjuetarët. Lentet e mëdha objektive ofrojnë transmetim maksimal të dritës dhe ato janë të veshura me shumë për të rritur cilësinë e shikimit në kushte me dritë të ulët. Zmadhimi 3-12x mund t’ju japë pak më shumë distancë shikimi sesa një shtrirje më tradicionale 3-9x, dhe Creedmoor 6.5 as nuk do të pulsojë në distancën shtesë që po përpiqeni të mbyllni me atë zmadhim shtesë 3x.

Si i bëmë zgjedhjet tona

Unë kam qëlluar një shumëllojshmëri të gjerë pushkësh në 6.5 Creedmoor që janë ndërtuar të gjitha për qëllime të ndryshme. Si rezultat, të gjitha u çiftuan me qëllime të ndryshme. Kjo më ka informuar se cili fushë funksionon më mirë për qëllime të caktuara. Unë e bashkova këtë listë sikur të isha në treg për qëllimin tim të parë 6.5 Creedmoor. I vlerësova të gjitha fushat që do të ishin të përshtatshme për t’u përdorur në një pushkë 6.5 Creedmoor duke përdorur kriteret e mëposhtme:

 • Cilësia e Ndërtimit: Kam marrë parasysh optikën. Një fushëveprimi është po aq i mirë sa xhami që është në të, dhe jo të gjithë xhamit janë krijuar të barabartë. Pjesa tjetër e fushëveprimit është gjithashtu e rëndësishme. Ishte gjithashtu e rëndësishme që trupi të ishte i qëndrueshëm dhe që frëngjitë e rregullimit të ishin të forta.
 • Duke shkuar në distancë: Sa i fuqishëm është ky shtrirje për sa i përket zmadhimit dhe a do të jetë në gjendje të përmbushë pritshmëritë që kam për një kombinim specifik fishek dhe pushkë? 6.5 Creedmoor është një fishek në distanca të gjata dhe çdo fushës duhet të jetë në gjendje të synojë në distanca të gjata.
 • Karakteristikat: A janë veçoritë në një fushë të caktuar të përshtatshme për atë që do të bëj me të? Anasjelltas, a ka më shumë kambana dhe bilbila sesa duhet vetëm në mënyrë që prodhuesi të mund të tarifojë më shumë? Ndonjëherë më pak është më shumë; ndonjëherë nuk është.
 • Kostoja: A ofron kjo fushëveprim veçori dhe përfitime të mjaftueshme për të justifikuar shumën e parave që kushton? Apo ka një opsion tjetër atje që është i ngjashëm në çmim, por ofron më shumë bukë për para?

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: A është një fushë 50 mm më e mirë se një fushë 40 mm?

Përcaktimi nëse një fushëveprimi 50 mm është më i mirë se një fushëveprimi 40 mm nuk është i qartë, sepse më i madhi nuk është gjithmonë më i mirë. Në teori, një fushë 50 mm do të mbledhë më shumë dritë dhe do të sigurojë një imazh më të qartë edhe në kushte me dritë të ulët. Por për syrin e njeriut, nuk ka shumë ndryshim midis dy madhësive kur bëhet fjalë për atë lloj performance për sa kohë që keni një lente dhe veshje premium në shtrirjen tuaj 40 mm.

Pyetje: Çfarë nënkuptojnë numrat e ndryshëm të fushëveprimit?

Numrat e ndryshëm që shihni në fushëveprim kanë kuptime specifike dhe ato ndryshojnë nga qëllimi në fushë. Numrat e parë që shihni mund të jenë “3-9” ose “4-12” ose diçka e ngjashme. Këta numra përfaqësojnë aftësitë zmadhuese të fushës. Për shembujt e mësipërm, skop,es kanë aftësi zmadhimi 3x (tre herë më i madh se sa shihet me sy të lirë) në 9x dhe 4x deri në 12x. Numri i fundit që do të shihni mund të jetë 40 ose 50 ose diçka e ngjashme. Kjo është madhësia e ziles së spektrit – fundi përballë okularit – dhe sa më i madh numri, aq më i madh është zilja. Sa më e madhe të jetë zilja, aq më shumë dritë mund të grumbullohet në kushte me dritë të ulët.

Pyetje: Çfarë madhësie është më e mira për 6.5 Creedmoor?

Shtrirja më e mirë e madhësisë për një pushkë 6.5 Creedmoor varet nga mënyra se si do ta përdorni pushkën. Zonat në diapazonin 3-9×40 ose 4-12×50 kanë më shumë se fuqi të mjaftueshme për shumicën e situatave të gjuetisë dhe të gjuajtjes konkurruese. Natyrisht, 6.5 Creedmoor është i aftë për saktësi në distanca të gjata, dhe kështu një shtrirje më e lartë e fuqisë mund të jetë e dobishme nëse jeni duke gjuajtur në një distancë më të madhe.

Mendimet Përfundimtare

Fisheku 6.5 Creedmoor është tepër i gjithanshëm. A është më e mira absolute për çdo punë? Sigurisht që jo, por është një avantazh i caktuar për një shumëllojshmëri të atyre detyrave. Pavarësisht nëse jeni duke gjuajtur në mënyrë konkurruese deri në 1000 jard ose jeni duke gjuajtur dreri të bardhë në 150 jard, një armë e vendosur në dhomë në 6.5 Creedmoor do të ndihet si në shtëpinë tuaj.

Nëse keni zgjedhur një pushkë me dhomë për 6.5 Creedmoor për shkak të aftësive të saj për shumë përdorime, sigurohuni që të zgjidhni hapësirën e duhur për të përdorur atë. Kjo “raund mrekullie” mund të bëjë vetëm nëse e keni penguar me qëllimin e gabuar për këtë punë. Fatmirësisht, ka shumë pushkë dhe sfera të shkëlqyera në dispozicion.

Por, përpara se të blini, merrni kohë për të konsideruar me të vërtetë se çfarë do të bëni me pushkën, çfarë lloj qëllimi do t’ju nevojitet për të, kthehuni dhe rilexoni këtë artikull dhe më pas merrni parasysh ndarjen me paratë tuaja. Do të jeni të kënaqur që keni harxhuar kohën shtesë përpara se të blini dhe do të jeni të ekstazuar sapo të shikoni hapësirën tuaj të re dhe të tërhiqni këmbëzën në armën tuaj të re për herë të parë!

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.