Gjetësi më i mirë buxhetor i peshkut për kajakët: Vlerësime të ekspertëve


Përditësuar më 15 gusht 2022 në orën 03:17

Pas blerjes së vozit dhe jelekut të shpëtimit, aksesori i parë i peshkimit me kajak që duhet shtuar është një gjetës peshku dhe GPS. Duke përdorur gjetësin më të mirë të peshkut të kajakut, peshkatarët mund të shfrytëzojnë fuqinë e sonarit të avancuar për të parë peshqit dhe strukturën poshtë ujit. Shtoni një GPS dhe gjetësi i peshkut është një ndihmë e vlefshme navigimi. Më e mira nga të gjitha, gjetësit më të mirë të peshkut me kajak nuk janë më të shtrenjtë. Karakteristikat e lezetshme që dikur rezervoheshin për modelet e shtrenjta tani janë standarde për gjetësit e lirë të peshkut. Nëse jeni duke kërkuar për një gjetës peshqish bazë ose një gjetës të avancuar me hidrolokator dhe paketë navigimi, gjetësi më i mirë buxhetor i peshkut për kajakun tuaj është atje.

Përgjigjuni disa pyetjeve të thjeshta për të gjetur gjetësin më të mirë buxhetor të peshkut për kajakun tuaj

Me kaq shumë zgjedhje për gjetësin më të mirë të peshkut me buxhet për kajakë, mund të zhgënjeheni duke gjetur aksesorin e duhur të peshkimit për kajak. Vetëm për shkak se nuk keni një buxhet të madh, nuk do të thotë që nuk mund të gjeni një gjetës të shkëlqyeshëm të peshkut. Karakteristikat dhe funksionet më të mira janë në dispozicion me një çmim më të ulët se kurrë. Nëse ju nevojitet vetëm një gjetës peshku i vogël për të shënuar thellësinë dhe strukturën me GPS bazë, atëherë një gjetës peshku katër inç mund të jetë i duhuri për ju.

Për të përdorur gjetësin e peshkut dhe GPS në ekran të ndarë, ose për të aksesuar fuqinë e sonarit të skanimit anësor, kërkoni një gjetës peshku me një ekran shtatë inç. Gjithashtu, një ekran shtatë inç është më i miri për një gjetës peshku me GPS. GPS-i më i mirë do të përfshijë të dhënat e baticës dhe aktuale së bashku me grafikët e detajuar për navigimin dhe gjetjen e strukturës që mban peshqit. Sot, shumë kajakë peshkimi janë të dizajnuara me rrugë dhe strehim për një transduktor gjetës peshku. Pra, instalimi i çdo gjetësi peshku është i shpejtë dhe i lehtë.

Kështu unëA janë paratë faktori më i madh kur kërkoni gjetësin më të mirë të peshkut për një kajak?

Gjetësi më i mirë i peshkut për kajakë lejon çdo peshkatar të shtojë sonar dhe GPS në çdo kajak. Nga një gjetës peshqish bazë tek sonar dhe GPS me funksione të plota, ka një gjetës peshku me vlerë në buxhetin tuaj. Gjetësi më i thjeshtë i peshkut ka një ekran katër inç që nuk zë shumë hapësirë. Kërkoni një bazë të vogël që është e lehtë për t’u instaluar drejtpërdrejt në bykun e kajakut. Ose përdorni një montim me trase ingranazhi dhe një krah fleksibël për të instaluar dhe lëvizur me lehtësi ekranin e gjetësit të peshkut. Vetëm për shkak se një gjetës peshku ka një ekran të vogël, nuk do të thotë se duhet të sakrifikojë veçoritë ose cilësinë.

Gjetësi më i mirë buxhetor i peshkut për kajakë ka një ekran hidrolokator CHIRP me definicion të lartë, i cili dërgon sinjale sonare në dy frekuenca për të krijuar një imazh më të detajuar të strukturës dhe peshkut. Gjetësi më i mirë i peshkut me kajak do të jetë gjithashtu një mjet i vlefshëm navigimi. Edhe funksionet bazë GPS do të ndihmojnë një peshkatar të gjejë peshk dhe të gjejë rrugën e tij në shtëpi. Jo shumë kohë më parë, një gjetës peshku kishte një ekran në shkallë gri dhe një transduktor të vetëm sinjalesh. Tani, ekranet me ngjyra, transduktorët me definicion të lartë dhe GPS me fuqi të lartë janë standarde për gjetësin më të mirë buxhetor të peshkimit për kajakë.

Gjetësi më i mirë buxhetor i peshkut për kajakët: Garmin Striker Plus 4

Garmin Striker është gjetësi më i mirë i peshkut me buxhet për kajakë.

Garmin Striker Plus 4 Amazon

Për një gjetës peshku të vogël, Garmin’s Striker Plus 4 ka veçori të mëdha. Gjetësi i peshkut përdor sinjalin e fuqishëm CHIRP për të krijuar një imazh të qartë me ndarje të shkëlqyer të objektivit. Një GPS bazë shënon pikat e rrugës, planifikon rrugët dhe tregon shpejtësinë. Grafikët QuickDraw lejojnë përdoruesin të kombinojë GPS-në me gjetësin e peshkut për të krijuar grafikët e thellësisë me porosi.

Keni nevojë për një gjetës peshku me tabela navigimi?

Peshkatarët seriozë po kërkojnë të gjitha avantazhet e një gjetësi peshku me funksion të plotë dhe GPS. Përveç hidrolokatorit tradicional me definicion të lartë, një gjetës peshku me GPS ofron gjetës peshku të sonareve me pamje anësore dhe me pamje poshtë. Këta gjetës peshku sonarë përdorin një sinjal me fuqi të lartë për të krijuar imazhe pothuajse fotografike të strukturës dhe peshkut. Sonar me pamje anësore lëshon një sinjal në anën e varkës për të kapur imazhe të peshkut dhe strukturës deri në 200 këmbë larg. Por gjetësi më i mirë i peshkut me kajak nuk është shumë i mirë nëse nuk e dini se ku jeni. Kombinimi i një hidrolokatori të fuqishëm me tabelat dhe funksionet e detajuara të navigimit i lejon peshkatarit të gjejë strukturën, të shënojë pikat e rrugës, të monitorojë valën dhe informacionin aktual dhe të lundrojë nga nisja në terrenet e peshkimit dhe mbrapa. Sot, këto veçori të avancuara janë të disponueshme në modelet e lira të gjetësit të peshkut që janë të përshtatshme për çdo kajak.

Gjetësi më i mirë buxhetor i peshkut me GPS: Elementi Raymarine 7 HV

Raymarine Element është gjetësi më i mirë i peshkut me buxhet për kajakë

Elementi Raymarine 7 HV Dyqanet Bass Pro

Sinjalet e sonarit të pamjes anësore, pamjes poshtë, pamjes 3D dhe CHIRP e bëjnë Raymarine Element 7 HV një mjet të fuqishëm për gjetjen e peshkut. Një GPS me një tabelë bazë të detajuar dhe aftësinë për të ngarkuar grafikët Raymarine dhe Navionics e bën atë një mjet të fuqishëm navigimi. Kombinimi i dy mjeteve do t’u japë peshkatarëve një avantazh ndaj peshkut.

Po kërkoni gjetësin më të mirë të peshkut me hidrolokator me pamje anësore?

Asgjë nuk e ka ndryshuar lojën e gjetjes së peshkut si hidrolokatori me pamje anësore. Aftësia e peshkatarit për të parë peshkun dhe strukturën deri në 200 këmbë në të dyja anët e kajakut të tij e bën më të vështirë për peshkun të fshihet. Gjetësi më i mirë i peshqve me buxhet për kajak me hidrolokator me pamje anësore është kompakt dhe i fortë me një sinjal hidrolokator me definicion të lartë, i aftë për të kapur devijime të lehta në strukturë dhe shenjat e peshkut, ndërkohë që zvogëlon zhurmën dhe rrëmujën.

Kërkoni një ekran me zgjedhje të shumta ngjyrash për të zgjedhur nuancën që është më e dukshme për t’iu përshtatur kushteve. Një ekran shtatë inç është i lehtë për t’u parë nga sedilja e kajakut, edhe në rrezet e diellit direkte. Për t’u përshtatur në çdo kajak, hidrolokatori më i mirë me pamje anësore do të ketë një dhënës të vogël që do të futet në një gërshërë të veçantë në bykun e kajakut. Duke përdorur sonarin më të mirë të pamjes anësore, ju merrni një imazh të qartë të pikave dhe gungave, barit dhe shkëmbinjve, vdekjeve dhe rrënojave dhe peshkut dhe karremit që fshihen brenda.

Gjetësi më i mirë buxhetor i peshkut me hidrolokator me pamje anësore: Humminbird Helix 7 CHIRP MSI

Humminbird Helix 7 është gjetësi më i mirë i peshqve me buxhet për kajakë

Humminbird Helix 7 CHIRP MSI Amazon

Humming Helix 7 me MEGA Side Imaging ka një sinjal më të fortë për një imazh më të detajuar. Sonari më i mirë me pamje anësore ka gjithashtu një GPS të ngarkuar me hartën bazë të Humminbird dhe hartën e personalizuar. I testuar dhe i provuar si një ikonë në peshkimin me kajak, Helix 7 MSI i ri ka të gjitha funksionet që nevojiten më shumë për peshkatarët me kajak.

Si mund të zgjidhni gjetësin më të mirë të peshkut të hedhur për një kajak?

Shumë peshkatarë të kajakut nuk duan të instalojnë një ekran dhe dhënës të gjetësit të peshkut në kajakun e tyre. Ose, ata kanë më shumë se një kajak, por një buxhet për vetëm një gjetës peshku. Për këta peshkatarë, një gjetës peshku i hedhur është gjetësi më i mirë i buxhetit të peshkut për kajak. Gjetësit e peshkut të hedhshëm përdorin një transduktor të vogël rreth madhësisë së një mandarine. Lidheni transduktorin në fundin e një linje peshkimi dhe hidheni larg kajakut. Më pas, merrni ngadalë transduktorin ndërsa shikoni ekranin në një aplikacion smartphone. Ose, lidhni transduktorin e vogël në një krah fleksibël të montuar në kajak për ta përdorur atë si një hidrolokator tradicional që nuk kërkon instalim të përhershëm. Transformatori përdor Wi-Fi për t’u lidhur me telefonin. Gjetësit më të mirë të peshkut të hedhur mund të bashkëpunojnë edhe me telefonin inteligjent GPS për të krijuar harta të personalizuara të zonave të preferuara të peshkimit.

Gjetësi më i mirë i peshkut të derdhur: Paketa e kajakut më të thellë të zgjuar

Deeper Smart Sonar Pro Kayak Bundle është gjetësi më i mirë i peshqve me buxhet për kajakë

Pakoja e kajakut të hidrolokatorit më të thellë Amazon

Deeper filloi trendin e gjetjes së peshkut të hedhur dhe ende kryeson garën. Paketa Deeper Pro Kayak kombinon transduktorin e tyre të fuqishëm Wi-Fi me një aplikacion smartphone të lehtë për t’u përdorur. Të gjitha të dhënat rezervohen dhe sigurohen në një server cloud. Paketa Kajak përfshin një krah fleksibël dhe kapëse C për të lidhur transduktorin në kajak.

A keni nevojë për gjetësin më të mirë të peshkut të kajakut për paratë?

Disa peshkatarë po kërkojnë gjetësin më të mirë të peshkut për paratë. Gjetësi më i mirë buxhetor i peshkut për kajakë sakrifikon disa veçori për të kursyer pak para. Për rreth 100 dollarë, mund të merrni një hidrolokator tradicional me fuqi të lartë dhe GPS bazë. Edhe një gjetës i lirë peshku përdor një transduktor të avancuar me një sinjal me fuqi të lartë dhe pamje të gjerë dhe të ngushtë. Dhe, një GPS bazë shënon pikat e rrugës, krijon rrugë dhe tregon shpejtësinë. Edhe me një çmim të volitshëm, gjetësi më i mirë i peshkut me buxhet është një mjet i fuqishëm peshkimi dhe sigurie.

Sonar më i mirë për paratë: Lowrance Hook2 4X

Lowrance HOOK2 4X Bullet GPS është gjetësi më i mirë i peshqve me buxhet për kajakë

Lowrance Hook2 4X Dyqanet Bass Pro

Gjetësi i peshkut Hook2 4X i Lowrance dhe GPS është i lehtë për t’u përdorur dhe i lehtë për t’u parë. Ekrani me katër inç është i ndritshëm dhe i qartë, edhe në diell të drejtpërdrejtë. Një imazh i sonarit me definicion të lartë me akordim automatik tregon pamjen më të qartë të peshkut dhe strukturës. Menuja e thjeshtë dhe veçoritë bazë janë të aksesueshme përmes butonave intuitiv.

Garmin ka gjetësin më të mirë të peshkut me buxhet për kajakë
Ju gjithashtu mund të shtoni një gjetës peshku në kanoe tuaj. Joseph Albanese

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Cili është gjetësi më i mirë i lirë i peshkut?

Edhe pasi të keni shqyrtuar të gjitha opsionet e disponueshme, mund të pyesni se cili është gjetësi më i mirë i lirë i peshkut? Ndërsa ka shumë gjetës peshqish bazë për rreth 100 dollarë, gjetësit e peshkut me veçori të avancuara mund të blihen me një vlerë të madhe. Ndërsa teknologjia e gjetjes së peshkut ka avancuar në hidrolokator me pamje anësore dhe me pamje nga poshtë me GPS me fuqi të lartë dhe grafikët e detajuar të navigimit, veçoritë më të mira ofrohen me një çmim më të ulët. Për të zgjedhur gjetësin më të mirë të lirë të peshkut, kërkoni gjetësin më të lirë të peshkut që ka veçoritë që do të përdorni më shpesh.

Pyetje: Cili është gjetësi më i mirë i peshkut për një kajak?

A do të punojë ndonjë gjetës peshku në kajak? Cili është gjetësi më i mirë i peshkut për një kajak? Nuk ka qenë kurrë më e lehtë për të shtuar elektronikë në një kajak. Shumë kajakë peshkimi janë krijuar për të akomoduar një gjetës dhe transduktor peshku. Nëse planifikoni të shtoni një gjetës peshku, kërkoni një kajak me një gërshërë të veçantë për të mbajtur transduktorin dhe gjurmët e ingranazheve ose jastëkët e montimit për të instaluar montimin e ekranit. Për një gjetës të thjeshtë peshku dhe GPS bazë, një ekran katër inç do të zërë më pak hapësirë ​​në kabinë. Për të aksesuar veçoritë e përparuara si pamja anësore dhe grafikët e navigimit, një ekran shtatë inç është mjaft i madh për t’u parë në modalitetin e ekranit të ndarë.

Pyetje: A mund të përdorni një gjetës peshku në një kajak?

A mund të përdorni një gjetës peshku në një kajak? Në fakt, duhet të përdorni një gjetës peshku në një kajak. Pavarësisht nëse jeni në një varkë me motor ose një kajak, një gjetës peshku është një mjet i vlefshëm peshkimi dhe sigurie. Një gjetës peshku ofron imazhe të strukturës dhe peshkut poshtë dhe në anët e varkës. I kombinuar me një GPS, peshkatari mund të mbajë gjurmët e shpejtësisë, vendndodhjet e peshkimit dhe të lundrojë në vendet e peshkimit dhe mbrapa. Peshkatarët e kajakut vlerësojnë një GPS për informacion mbi shpejtësinë dhe gjurmimin, në mënyrë që të kursejnë energjinë e vozitjes dhe pedalimit. Monitorimi i thellësisë dhe strukturës së bashku me shpejtësinë dhe distancën i lejon peshkatarët e kajakut të peshkojnë më mirë dhe më të sigurt.

Pse ka kaq shumë opsione për gjetësin më të mirë të peshkut me buxhet për kajakë?

Kajakët janë projektuar për instalim të lehtë të gjetësit të peshkut dhe gjetësit e peshkut janë të dizajnuara me më shumë veçori me një çmim më të ulët. Kjo është një kohë e shkëlqyer për të shfrytëzuar fuqinë e elektronikës më të avancuar të disponueshme në pothuajse çdo kajak peshkimi. Për të gjetur gjetësin më të mirë të peshqve me buxhet për kajakë, kërkoni për ndërtim të fortë, një ekran kompakt dhe dhënës të lehtë për t’u instaluar. Për të gjetur gjetësin më të mirë të peshkut për paratë, shtrydhni më shumë veçori nga gjetësi më i lirë i peshkut. Gjetësit më të mirë të sotëm të peshkut të volitshëm për kajakë vijnë me sonarë të avancuar dhe veçori navigimi me një vlerë të madhe.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.