Gjetësit më të mirë të peshkut Humminbird të vitit 2022


Përditësuar më 23 qershor 2022 në orën 10:24

Humminbird ka lindur në dhe ende jeton në botën e peshkimit me bas dhe në breg. I filluar në 1971 në Eufaula, Alabama dhe i udhëhequr nga Tom Mann, llamba e parë e thellësisë së Humminbird solli peshkimin e basit në ujëra të thella tek masat, veçanërisht peshkatarët e turneut.

Kjo nisi një garë armatimi midis prodhuesve të hidrolokatorëve për të pasur elektronikën më të mirë të mundshme në dispozicion me një çmim të përballueshëm për peshkatarët e përditshëm. Për të qëndruar në krye të konkurrencës, Humminbird vendosi piketa në ekranet dixhitale dhe sonarët me fuqi të lartë. Gjetësit ikonë të peshkut të zi dhe të artë janë në varkat e peshkatarëve më të mirë në lojë.

Sot, Humminbird është në avantazhin e sonarit me imazhe anësore, me imazhe poshtë dhe me pamje direkte. Dhe, kompania sjell teknologjinë më të mirë me një çmim të përballueshëm. Nga gjetësi më i thjeshtë i peshkut deri tek elektronika më e avancuar detare, Humminbird thekson kontrollet intuitive dhe veçoritë miqësore për përdoruesit.

Me katër linja të dallueshme të gjetësve të thellësisë dhe një shumëllojshmëri modelesh, Humminbird ka të ngjarë të krijojë një gjetës peshku që është i përsosur për mënyrën se si peshkoni. Kjo nuk do të thotë se është e lehtë të gjesh më të mirën për ty, për shkak të të gjitha dallimeve në veçori, aftësi dhe detaje.

Si të zgjidhni gjetësin më të mirë të peshkut Humminbird për ju

Gjëja më e rëndësishme për t’u marrë parasysh përpara se të blini një Humminbird është se cila linjë të zgjidhni. Gjetësit e peshkut Humminbird vijnë në katër rreshta: Apex, Solix, Helix dhe PiranhaMax. Secili ofron funksione specifike, së bashku me veçoritë e disponueshme në të gjithë linjat. Për shembull, mund të merrni sonarin MEGA më të mirë të Humminbird në Apex, Solix dhe Helix, por vetëm Apex dhe Solix kanë një ekran me prekje. Kjo do të thotë që ju mund të hiqni dorë nga disa komoditete ose veçori të përparuara dhe të merrni gjetësin e thellësisë që ju nevojitet brenda buxhetit tuaj.

Për të përcaktuar gjetësit më të mirë të peshkut Humminbird, ne balancuam veçoritë, ndërfaqen e përdoruesit dhe koston. Fituesi nuk kishte gjithmonë çmimin më të lartë ose më shumë butona; Zgjedhjet tona janë gjetësit më të mirë të peshkut për qëllime dhe buxhete të ndryshme.

Këtu është një përmbledhje bazë e formacionit të gjetësve të peshkut të Humminbird:

 • Maja është linja kryesore e gjetësve të peshkut Humminbird, me ekranet më të mëdha dhe veçoritë më të avancuara. Meqenëse këta gjetës peshqish janë më shumë seç kanë nevojë për peshkatarët, ne nuk i futëm në garën për gjetësin më të mirë të peshkut Humminbird—ata do të fitonin çdo kategori përveç madhësisë dhe çmimit.
 • Huminbird’s Solix Linja është gati për të ekzekutuar shumë sisteme në deri në katër ekrane në të njëjtën kohë. Ekrani me prekje e bën të lehtë aksesin në të gjitha veçoritë më të mira të Humminbird.
 • Duke sakrifikuar ekranin me prekje, Helix Linja ofron shumë nga të njëjtat karakteristika si modelet më të shtrenjta. Për qëndrueshmëri dhe shkathtësi, linja Helix nuk mund të mposhtet.
 • Më pak e shtrenjtë PiranhaMAX përdor sonarin më të mirë tradicional të Humminbird dhe ekranin me ngjyra me rezolucion të lartë. Strehimi i vogël me një ekran 4,3 inç përshtatet në një skaf, kanoe ose kajak. I disponueshëm me sonar tradicional ose me pamje nga poshtë, PiranhaMAX ofron një gjetës të fuqishëm peshku me një çmim shumë të arsyeshëm.

Me katër rreshta gjetëssh peshku, Humminbird mbulon si ujin ashtu edhe nevojat e shumicës së peshkatarëve. Nëse jeni duke kërkuar për elektronikën më të avancuar për të qëndruar përpara konkurrencës, ose një gjetës të thjeshtë peshku për të qëndruar mbi peshkun, Humminbird ju ka mbuluar.

Më e mira në përgjithësi

Best_Humminbird_Fish_Finder_Basspro

Pse e bëri prerjen: Helix 5 vjen me sonar të avancuar, pamje nga poshtë, hartën bazë bazë të Humminbird-it, aftësinë për të përmirësuar në grafikët më të detajuar—veçoritë që mund të përdorin shumica e peshkatarëve—në një madhësi të përshtatshme me një çmim shumë të mirë.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: 5 inç
 • Matrica e pikselëve të ekranit: 800 x 400
 • Sonar CHIRP

Pro

 • Çmimi i madh për aftësinë e tij
 • Sonar më i mirë DownImage
 • Sonar CHIRP me sinjal të dyfishtë
 • Harta e detajuar e bazës

Kundër

 • Pa sonar anësor ose me pamje 360

Ne nuk zgjodhëm modelin më të shtrenjtë ose më të pasur me karakteristika si gjetësin më të mirë të peshkut Humminbird për shumicën e peshkatarëve. Në vend të kësaj, ne zgjodhëm Humminbird Helix 5 CHIRP DI GPS G2, i cili ka të gjitha tiparet që u duhen shumicës së peshkatarëve pa asgjë shtesë. Për një pamje të qartë të strukturës dhe peshkut poshtë varkës, sonar CHIRP dërgon një puls të gjatë energjie në ujë dhe përdor dy sinjale për një imazh stereoskopik me përkufizim dhe ndarje të përmirësuar. Për të parë çdo detaj të strukturës, nga gjymtyrët e pemëve deri te gurët individualë, hidrolokatori DownImaging i Helix 5 përdor një sinjal me fuqi të lartë për një imazh të ngjashëm me foton e pjesës së poshtme.

Në anën e grafikut të paketës, hartat bazë të Humminbird janë mjaft të detajuara për navigim bazë me opsionin për të përmirësuar në harta më të sakta. Ose, përdorni hartën e personalizuar për të bërë grafikët e detajuar të kontureve të thellësisë. Ekrani prej pesë inçësh është mjaft i madh për t’u parë nga një distancë, por mjaft i vogël për t’u përshtatur në një mjet me skaf ose me vozitje.

Më e mira me GPS

Best_Humminbird_Fish_Finder_Basspro_2

Pse e bëri prerjen: Ekrani me tetë inç me modalitetin e ekranit të ndarë i lejon peshkatarit të shohë thellësinë dhe informacionin e navigimit në të njëjtën kohë, dhe ofron ndërlidhje midis motorit troling, pajisjes së poshtme dhe pajisjeve të tjera elektronike.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: 8 inç
 • Matrica e pikselëve të ekranit: 1024 x 600
 • Thellësia maksimale: 1200 këmbë

Pro

 • Rrjeti i lidhur
 • Frekuenca të rregullueshme CHIRP
 • Ekran me definicion të lartë
 • Listat Lakemaster

Kundër

 • Pamja anësore dhe pamja poshtë nuk përfshihen

Ekrani i ndritshëm me tetë inç në Humminbird Helix 8 CHIRP GPS G4 ofron hapësirë ​​të mjaftueshme për të ekzekutuar funksione të shumta në modalitetin e ekranit të ndarë dhe gjithsesi të sigurojë një pamje të qartë. Ka transduktorin më të mirë CHIRP të Humminbird-it dhe aftësinë për të rregulluar frekuencën dhe mbulimin me ujin që po peshkoni.

Me ndërfaqet Wi-Fi, ethernet dhe Bluetooth, peshkatarët mund të komunikojnë me motorin e troling, makinën e poshtme dhe pajisjet e tjera elektronike Minn Kota dhe Cannon nga Helix 8 G4. Humminbird përfshin hartën e tyre bazë dhe grafikët e detajuar të Lakeview që përfshijnë pikat rrethuese të interesit dhe aftësinë për të krijuar një hartë në kohë reale të zonës suaj të peshkimit.

Më e mira për peshkimin me kajak

Best_Humminbird_Fish_Finder_Basspro_3

Pse e bëri prerjen: Një nga gjetësit më të mirë të peshkut për kajakë, ky model ka një ekran të lehtë për t’u lexuar me rezistencë ndaj shkëlqimit dhe ngjyra të ndritshme dhe të qarta. Ai përfshin gjithashtu sonarin më të fundit me pamje anësore dhe me pamje nga poshtë me opsionin për të shtuar hidrolokator të drejtpërdrejtë, plus grafikët e detajuar të liqeneve dhe zonave bregdetare për Amerikën e Veriut.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: 10 inç
 • Matrica e pikselëve të ekranit: 1280 x 800
 • Ekran me prekje

Pro

 • Imazhe anash dhe imazhe poshtë
 • Drejtpërdrejt dhe pamje 360
 • Listat Lakemaster dhe Coastmaster
 • Kontrolli i ekranit me prekje dhe butoni

Kundër

Solix 10 CHIRP MEGA G3N është gjetësi i fundit i peshkut me kajak dhe kombinimi GPS, sepse përmban të gjitha veçoritë më të mira të Humminbird-it në një ekran të lehtë për t’u përdorur dhe të lehtë për t’u parë. Peshkatarët e kajakut përdorin Solix 10 për ekranin e gjerë, të qartë, të ndritshëm dhe procesorin super të shpejtë që i lejon përdoruesit të aksesojë shpejt funksione të shumta në një ekran.

Imazhi MEGA i Humminbird është imazhi më i detajuar dhe më i rregullueshëm në ujë. Grafikët LakeMaster dhe CoastMaster janë të sakta për të gjetur konturet e poshtme dhe për të gjetur rrugën tuaj për në shtëpi. Ekrani me prekje dhe menutë dhe kontrolli intuitiv e bëjnë të thjeshtë shfrytëzimin e të gjitha funksioneve të Solix.

Portativ më i mirë

Best_Humminbird_Fish_Finder_Humminbird

Pse e bëri prerjen: Kompleti portativ përfshin një ekran Helix me pesë inç, hidrolokator CHIRP me spektër të dyfishtë dhe një modalitet të fuqishëm të ndezjes me segmente 1024, në mënyrë që të mund të shihni fundin, peshkun dhe joshjen tuaj në të njëjtën kohë – një avantazh i fortë kur lëvizni në akull.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: 5 inç
 • Matrica e pikselëve të ekranit: 800 x 480
 • Ekran me definicion të lartë

Pro

 • Sinjali CHIRP i rregullueshëm
 • Flasher me 1024 segmente
 • Rimbushni pajisje që shkëlqejnë në errësirë
 • Ekran i madh dhe i qartë

Kundër

Paketa e akullit e Humminbird’s Helix 5 strehon një gjetës të fuqishëm peshku në një kuti portative të kompletuar me bateri dhe dhënës. Helix 5 CHIRP G2 përdor sonarin CHIRP të spektrit të dyfishtë të Humminbird që mund të rregullohet për imazhin më të mirë të kthimit. I kombinuar me ndezësin e segmentit 1024, peshkatarët mund të shënojnë strukturën e poshtme dhe peshqit individual në të njëjtën kohë. Për t’u fokusuar në zonën më produktive të kolonës së ujit, përdorni zmadhimin e rregullueshëm.

Mos u shqetësoni për peshkimin në një turmë – gjashtë cilësime në çelësin Helix 5 në sinjalin e hidrolokatorit për të thirrur sinjalet konkurruese. Ekziston edhe një modalitet i karikimit Jig për të rimbushur shpejt joshjet lumineshente. Një përfitim shtesë: me një transduktor tradicional dhe mbajtës montimi, gjetësi i peshkut Helix 5 mund të instalohet në varkën tuaj për përdorim në ujë të hapur.

Më e mira për një buxhet

Best_Humminbird_Fish_Finder_Basspro_4

Pse e bëri prerjen: Ekrani me ngjyra 4,3 inç është më i madh se gjetësit e tjerë kompakt të peshkut, peshkatarët mund të zgjedhin midis një rrezeje të gjerë ose të ngushtë për ujë të thellë ose të cekët dhe kushton më pak se 100 dollarë.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: 4.3 inç
 • Matrica e pikselëve të ekranit: 272 x 480
 • Sonar CHIRP me spektër të dyfishtë

Pro

 • Çmim i ulët
 • Ekran me ngjyra të plota
 • Transduktor me dy rreze

Kundër

Për një gjetës të peshkut të vogël, PiranhaMax 4 ka një goditje të fuqishme për më pak se 100 dollarë. Ekrani i ndritshëm me 256 ngjyra e bën të lehtë përcaktimin e pjesës së fortë nga e buta dhe shfaq struktura të tilla si shkëmbinjtë dhe përplasjet. Peshkatarët mund të zgjedhin një rreze të gjerë për ujë të cekët dhe një rreze të ngushtë për të kapur më shumë detaje në ujë deri në 600 metra të thellë. PiranhaMax krenohet me një strehë të fortë dhe një ekran rezistent ndaj shkëlqimit dhe montim rrotullues—përfekt për t’u përdorur në një varkë të hapur—dhe ka cilësime alarmi për peshkun dhe thellësinë.

Metodologjia

Kur bëhet fjalë për kurorëzimin e gjetësit më të mirë të peshkut Humminbird, ne mund të kishim zgjedhur modelin më të shtrenjtë me më shumë karakteristika. Por kjo nuk është e drejtë për peshkatarët me një buxhet. Pra, ne kërkuam gjetësin më të mirë të peshkut Hummingbird që shumica e njerëzve mund të përballonin.

Duke rreshtuar të gjitha modelet e gjetësit të peshkut Humminbird dhe duke i krahasuar ato për veçoritë dhe vlerën, ne vendosëm te Helix 5 CHIRP DI GPS G2 si gjetësin më të mirë të peshkut Humminbird për shumicën e peshkatarëve. Kombinimi i sonarit më të mirë të imazhit poshtë me një GPS me fuqi të lartë dhe hartën bazë të Humminbird-it i lejon Helix 5 të mbulojë bazat pa thyer kufirin.

Gjetësi më i mirë i peshkut do të përshtatet në pothuajse çdo varkë ose mjet lundrues. Për të përmbushur këto kritere, një gjetës peshku nuk duhet t’i bëjë të gjitha. Por ajo duhet të performojë në krye të klasës së saj. Ne shikuam ekranin e gjetësit të peshkut, sinjalet sonare, opsionet e disponueshme dhe transduktorët. Më pas ne shqyrtuam navigimin për saktësinë dhe aksesin. Ne kemi zbuluar se një gjetës peshku me veçoritë që na duhen është më i lehtë për t’u përdorur sesa një model më i avancuar me opsione të ndërlikuara. Qasja e lehtë dhe veçoritë që kanë nevojë për peshkatarët janë shumë të peshuara.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Si mund të zgjedh një gjetës peshku Humminbird?

Në fakt është shumë e lehtë të zgjedhësh një gjetës peshku Humminbird. Humminbird ofron katër linja të dallueshme të gjetësve të peshkut, me një shumëllojshmëri modelesh në secilën linjë. Seria Apex ofron të gjitha këmbanat dhe bilbilat në ekrane deri në 18,5 inç të gjerë. Zbrisni në Solix për shumicën e të njëjtave veçori në një madhësi më të vogël ekrani. Sakrifikoni ekranin me prekje dhe kurseni disa para me linjën më të njohur Helix. Ose, merrni një gjetës të shkëlqyeshëm peshku që mburret me teknologjinë kryesore të industrisë së Humminbird-it në serinë PiranhaMax.

Pyetje: A ia vlen imazhi i anës së Humminbird?

Imazhi anësor i Humminbird do të thotë që ju merrni një gjetës peshku që mund të shohë në anën e varkës dhe nuk i jep peshkut vend për t’u fshehur. Sonar i imazhit anësor ka çuar në imazhe 360 ​​dhe pamje të drejtpërdrejtë, për mbulimin e plotë të ujit rreth varkës. Sonar MEGA i Humminbird është i pari që përdor sinjale mbi një megahertz për të ofruar imazhet më të qarta dhe më të detajuara. Duke përdorur sonarin e imazhit anësor, do të jeni në gjendje të shihni peshqit dhe strukturën deri në 200 këmbë në të dyja anët e varkës. Në fakt, ju madje mund të identifikoni specie specifike peshqish dhe të përcaktoni thellësinë në të cilën ata po notojnë.

Pyetje: Cili është ndryshimi midis Humminbird G2N dhe G3N?

Gjetësit e peshkut G2N të Humminbird-it u zëvendësuan me G3N dhe tani me G4N të ri. Çdo nivel ofron fuqi dalëse më të lartë dhe sinjal më të mirë të transduktorit për të ofruar një pamje më të qartë dhe më të gjerë anash, pamje poshtë, 360 dhe pamje direkte. G4 i fundit ka një ekran të përmirësuar me rezolucion të shtuar.

Mendimet Përfundimtare

Marrja e një gjetësi peshku shpesh do të thotë të zgjidhni një që ka veçoritë që nuk dëshironi në vend të një që ka karakteristikat që dëshironi. Çmimi, madhësia dhe veçoritë e avancuara shkojnë të gjitha krah për krah, kështu që mendoni se çfarë ju nevojitet dhe çfarë nuk ju nevojitet, përpara se të blini një të tillë. Sigurohuni që të dini se si të lexoni ekranin e gjetësit të peshkut përpara se të niseni, në mënyrë që të shfrytëzoni sa më shumë kohën tuaj në ujë.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.