Gjetësit më të mirë të peshkut me imazhe anësore të vitit 2022


Ne mund të fitojmë të ardhura nga produktet e disponueshme në këtë faqe dhe të marrim pjesë në programet e filialeve.

Publikuar 30 shtator 2022 13:40

Gjetësit e peshkut me imazhe anësore kanë gjetur rrugën e tyre në barkën e peshkatarëve të çdo turneu. Aftësia për të skanuar strukturën, skajet e barërave të këqija dhe peshkun i ndihmon peshkatarët të qëndrojnë të thirrur. Imazhi anësor funksionon njësoj si imazhi poshtë, por në vend që të projektojë një rreze poshtë varkës, ai skanon zonën në të dyja anët e dhënës. Një njësi cilësore do të shfaqë imazhe mbi njëqind këmbë në të dyja anët e varkës. Ndërsa peshkatarët e basit jetojnë me imazhe anësore, ai është po aq efektiv për llojet e tjera të peshkimit. Peshkatarët në breg mund të gjejnë lehtësisht shufra goca deti ose banesa me bar dhe peshkatarët myzeqarë mund të identifikojnë skajet e barërave të këqija. Pavarësisht se si peshkoni, gjetësi i peshkut me imazhe anësore duhet të jetë i lehtë për t’u përdorur, të skanojë aq larg sa të jetë i dobishëm dhe mjaft i qëndrueshëm për t’i bërë ballë viteve të përdorimit. Këtu janë disa nga gjetësit më të mirë të peshkut me imazhe anësore në dispozicion.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një gjetës peshqish me imazhe anësore

Elektronika e mirë është kritike për suksesin. Ka shumë faktorë që ndikojnë në gjetjen e njësisë së duhur si madhësia e ekranit, diapazoni i imazhit dhe lehtësia e përdorimit. Pasi të vendosni për një model, hapi tjetër është të mësoni se si të përdorni mjetet e imazhit. Këtu janë disa konsiderata për t’u mbajtur mend.

Madhësia e ekranit

Gjetësit e peshkut vijnë në një gamë të gjerë të madhësive të ekranit. Gjetja e ekuilibrit të duhur midis madhësisë së ekranit dhe asaj që mund të trajtojë varka juaj është thelbësore. Për varkat më të mëdha, shumica e peshkatarëve preferojnë një ekran 10 deri në 12 inç. Kjo madhësi ju lejon të shihni imazhe më të mëdha dhe të zgjidhni strukturat në mënyrë më efektive. Nëse jeni të kufizuar në madhësi, një ekran 7 deri në 9 inç është një zgjedhje më e mirë. Këto përshtaten rehat në varka të të gjitha përmasave, duke përfshirë kajakët. Ndërsa detajet më të vogla mund të jenë më të vështira për t’u parë, strukturat dhe habitatet kryesore do të vazhdojnë të dallohen.

Përputhshmëria e motorit Trolling

Përputhshmëria e motorit trolling do të ndryshojë në varësi të markës. Përputhja e njësisë me motorin tuaj troling mund të kursejë shumë telashe dhe të zhbllokojë shumë veçori të dobishme. Në motorët troling të pajtueshëm me GPS, mund të zgjidhni pikat në njësinë tuaj për t’u kyçur. Në disa raste, madje mund të vizatoni gjurmë që motori juaj të ndjekë një rrugë që dëshironi të eksploroni. Unë e përdor këtë veçori kur peshkoj pika ose struktura të njohura rreth të cilave dua të lundroj.

Si të përdorni imazhin anësor

Imazhi anësor lexohet ndryshe nga imazhi tradicional poshtë. Një shirit i zi do të shfaqet në qendër të njësisë që tregon thellësinë poshtë varkës. Sa më thellë të jeni, aq më e gjerë do të jetë zona e zezë. Pas kësaj, njësia do të tregojë një shirit me ngjyrë që tregon se çfarë është rreth varkës. Kur sinjali i sonarit kalon nëpër një objekt, ai shfaqet si një hije në shiritin me ngjyrë. Nëse do të kalonit pranë një peme, hija e pemës do të shfaqet duke treguar degë dhe me gjasë pika të fshehura për peshqit. Ky është një mjet efektiv për të gjetur dhe fokusuar në pikat e mundshme të mbajtjes.

Më e mira në përgjithësi

best_side_imaging_fish_finders_Basspro

Pse bëri prerjen: I projektuar për performancë optimale, Solix 12 kombinon imazhe anësore mbresëlënëse me një ekran mjaft të madh për të parë ndryshimet më të vogla në konturin e poshtëm.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: 12
 • Pajtueshmëria e motorit trolling: Nga Kota
 • Kontrolli i ndërfaqes: Ekran me prekje ose levë

Pro

 • Ekran i madh
 • E përputhshme me prekjen ose telefonimin
 • Harta të detajuara të konturit të liqenit

Kundër

Nëse kërkoni maksimumin nga pajisjet tuaja, atëherë Solix 12 i përshtatet konstruksionit. Ekrani i tij masiv 12 inç ju lejon të shihni se çfarë po ndodh rreth jush. Peshkatarët mund të zgjedhin ta montojnë atë në krye ose në bazën e një motori troling. Unë preferoj ekranin 12-inç për motorin tim trolling. Kjo më lejon të shikoj poshtë dhe të shikoj ekranin me tendosje minimale. Për sa i përket veçorive, imazhi anësor, imazhi poshtë dhe hidrolokatori Chirp e bëjnë atë të aftë për të gjetur peshqit në çdo skenar. Imazhi i tij Mega zgjeron gamën e tij në 250 këmbë nga të dyja anët e varkës. Peshkatarët mund ta përdorin këtë njësi me një ekran me prekje ose një sistem numri. Në kushte të lagështa, të kesh opsionin e numrit ju shpëton nga përballja me një ekran të vështirë me prekje. Ndërsa nuk është i lirë, performanca më shumë se sa e kompenson atë.

Vlera më e mirë

best_side_imaging_fish_finders_Basspro_2

Pse bëri prerjen: Aftësitë e shkëlqyera të imazhit dhe një ndërfaqe miqësore për përdoruesit e bëjnë Garmin Echomap një opsion të shkëlqyeshëm për peshkatarët.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: 9 inç
 • Pajtueshmëria e motorit trolling: Motor Guide ose Minn Kota
 • Kontrolli i ndërfaqes: Ekrani me prekje

Pro

 • Ndërfaqe miqësore për përdoruesit
 • Imazhe të qarta
 • Frekuenca të shumta për thellësi të ndryshme

Kundër

Unë jam rritur duke vlerësuar teknologjinë dhe veçoritë që Garmin vendos në pajisjet e tyre. Gjetësi i tij i peshkut Echomap nuk bën përjashtim, duke shfaqur imazhe të qarta anësore me një çmim të arsyeshëm. Ata e arrijnë këtë me transduktorin GT56. Imazhi me definicion ultra të lartë i lejon peshkatarët të rrisin gamën e tyre dhe mund të ndryshojnë frekuencat në varësi të thellësisë së ujit. Njësia ka gjithashtu një dizajn intuitiv të ekranit me prekje. Ndryshimi ndërmjet ekraneve dhe mënyrat e personalizimit mund të bëhet me klikime minimale. Në këtë pikë çmimi, është një nga njësitë e pakta që ka mundësi WIFI. Duke përdorur aplikacionin Garmin, përdoruesit mund të lidhen me njësinë e tyre dhe të shkarkojnë pikat e rrugës dhe të dhëna të tjera.

Më e mira nën 1000 dollarë

best_side_imaging_fish_finders_Basspro_3

Pse bëri prerjen: Teknologjia FishReveal kombinon imazhe sonare dhe anësore për imazhe të sakta të strukturës dhe peshkut.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: 7 inç
 • Pajtueshmëria e motorit trolling: AutoGuide
 • Kontrolli i ndërfaqes: Ekrani me prekje

Pro

 • E përputhshme me NMEA 2000
 • Lidhje të integruara me valë
 • Imazhe FishReveal

Kundër

Për peshkatarët me një buxhet ose ata që kërkojnë të shtojnë ekrane shtesë, Elite FS 7 paketon funksione të shumta në një njësi të përballueshme. Njësia e saj 7 inç funksionon me një ekran me prekje me butona aksesorë të paraprogramuar. Për heqjen e pikave të rrugës ose ndryshimin ndërmjet ekraneve, këta butona janë të dobishëm. Ai mund të drejtohet vetëm në vetvete ose të çiftohet me njësi të tjera për një përvojë më gjithëpërfshirëse. Me nën 1000 dollarë, është një opsion i shkëlqyeshëm për ata që kërkojnë të shtojnë një njësi motorike të përparme. Vjen gati me imazhe anësore, imazhe poshtë dhe sonar tradicional. Për imazhe superiore, Lowrance shtoi FishReveal në serinë Elite FS. Kjo kombinon sonarin tradicional me aftësitë e imazhit poshtë.

Më e mira për kajak

best_side_imaging_fish_finders_Basspro_4

Pse bëri prerjen: Helix 7 është një njësi e qëndrueshme dhe rezistente ndaj motit që është e aftë të shfaqë imazhe anësore dhe imazhe poshtë deri në 125 metra larg.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: Ekran 7 inç
 • Pajtueshmëria e motorit trolling: Nga Kota
 • Kontrolli i ndërfaqes: Tastiera

Pro

 • Imazhe të mprehta
 • Autochart për hartëzimin në kohë reale
 • Njësi e qëndrueshme

Kundër

 • Tastiera shton gjerësinë e njësisë

Seria Humminbird’s Helix ka fituar një reputacion për të qenë i besueshëm dhe i saktë në kushte të ndryshme. Për peshkatarët e kajakut afër ujit kjo është veçanërisht e rëndësishme. Helix 7 ofron ekuilibrin më të mirë midis lehtësisë së përdorimit dhe hapësirës që zë për një kajak. Unë preferoj ta montoj timonin direkt në një top rrotullues në mënyrë që të mund ta lëviz në varësi të asaj që po bëj. Transduktori përdor imazhin Mega për imazhe anësore dhe imazhe poshtë. Kjo maksimizon diapazonin dhe qartësinë e imazhit. Shumica e kajakëve të peshkimit kanë hapësira për montimin e transduktorëve për të marrë leximet më të mira. Nëse nuk e keni atë mundësi, mund të montohet brenda bykut dhe të epoksidohet drejtpërdrejt në pjesën e poshtme. Ju mund të sakrifikoni njëfarë saktësie, por ajo do të lexohet nga fundi i shumicës së kajakëve.

9-inç më i mirë

best_side_imaging_fish_finders_Basspro_5

Pse bëri prerjen: Simrad Go9 i lejon skafistët dhe peshkatarët të optimizojnë performancën e varkës dhe aksesorëve, ndërkohë që ofrojnë imazhe anësore cilësore.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: 9 inç
 • Pajtueshmëria e motorit trolling: AutoGuide
 • Kontrolli i ndërfaqes: Ekran me prekje

Pro

 • Ekrani montohet lehtësisht në një tastierë
 • Ndërfaqja intuitive dhe dizajni i ekranit me prekje
 • Lejon përdoruesit të aksesojnë të dhënat e varkës dhe aksesorët e varkës

Kundër

 • Ekrani me prekje mund të jetë i vështirë në shi

Simrad Go9 është aq i përshtatshëm për përdoruesit. Ndërfaqja e ekranit me prekje është intuitive dhe e ngjashme me çdo smartphone. Ndryshe nga modelet e tjera, streha e saj është e lëmuar dhe e sheshtë. Për ata që duan të montojnë drejtpërdrejt në një tastierë, kjo bën për punë minimale. Imazhi anësor arrin 100 këmbë në secilin drejtim dhe prodhon imazhe të qarta. Në një udhëtim të fundit në Florida Keys, unë munda të gjeja tarpon në një kanal të thellë pa asnjë problem. Ky gjetës peshku shquhet si një njësi e gjithanshme me sistemin e tij Nmea 2000 dhe lidhjen me valë. Peshkatarët dhe varkëtarët mund të transmetojnë të dhëna të drejtpërdrejta të motorit në ekran dhe madje të kontrollojnë aksesorët si altoparlantët nga njësia.

Si i bëra zgjedhjet e mia

Duke jetuar në Florida të Jugut, kam filluar të mbështetem në gjetësit e mi të peshkut. Hartat e sakta GPS ndihmojnë në navigimin në rrjetin e shpejtë të kanaleve dhe banesave të pasme. Imazhi anash dhe imazhi poshtë ndihmojnë në ndarjen e strukturave të ndryshme dhe gjetjen e peshqve. Kur e gjeni veten duke kërcyer nga banesat në mëngjes në shkëmbinj nënujorë pasdite, kupton rëndësinë e një njësie që është e adaptueshme. Teknologjia e imazhit anësor më lejon të skanoj strukturat nga një distancë pa frikësuar peshqit. Pavarësisht nëse gjej pika të reja ose telefononi në një të preferuar të vjetër, imazhi anësor më lejon të di se ku t’i fokusoj përpjekjet e mia. Unë preferoj modelet që janë miqësore për përdoruesit dhe të mbushura me veçori përveç skanimit anësor. Kjo më ndihmon të përfitoj sa më shumë nga varka ime dhe nga koha ime e kaluar duke peshkuar. Këtu janë kriteret mbi të cilat vlerësova zgjedhjet e mia:

 • Madhësia e ekranit: Sa i madh është ekrani dhe a është i lehtë për t’u parë?
 • Mënyrat: Cilat mënyra të imazhit janë të disponueshme?
 • Opsionet e montimit: Sa e lehtë është montimi i njësisë dhe a mund të montohet në tastierë?
 • Ekrani me prekje: A është njësia një ekran me prekje apo levë?
 • NMEA e aftë: A mund të pranojë njësia lidhje NMEA 2000 për të dhënat e motorit të drejtpërdrejtë?
 • Lehtësinë e përdorimit: Sa i përshtatshëm për përdoruesit është njësia për peshkatarët e rinj?
 • Pajtueshmëria e motorit trolling: Me cilët motorë trolling është në përputhje njësia?
 • Qëndrueshmëria: Si qëndron njësia në ujë të ashpër ose shi?

Pyetjet e shpeshta

Pyetje:

A ia vlen imazhi anësor paratë shtesë?

Ndërsa mund të paguani më shumë paraprakisht, imazhet anësore sigurisht që ia vlen. Të kesh aftësinë për të parë në të dyja anët e varkës ju lejon të identifikoni skajet e barërave të këqija, rrëshqitjet dhe peshkun. Gama e shtuar i lejon peshkatarët të mbulojnë zona më të mëdha dhe të gjejnë struktura të zhytura. Kur peshkoj zona të reja, kjo është metoda ime e preferuar për të ndarë ujin.

Pyetje:

Cili gjetës i peshkut ka hartat më të mira?

Është e vështirë të thuhet se cili gjetës i peshkut ka hartën më të mirë pasi njësitë vijnë të ngarkuara paraprakisht me një gamë të gjerë hartash. Unë zakonisht preferoj hartat e bazuara në Navionics për gamën e tyre të gjerë të trupave ujorë. Përveç kësaj, Navionics mund të pranojë përditësime nga përdoruesit për të marrë përshkrime të sakta të trupave ujorë. Njësitë që vijnë me Cmap janë një tjetër mundësi për harta të sakta që mbulojnë shumicën e trupave ujorë.

Pyetje:

Si i lexoni gjetësit e peshkut me imazhe anësore?

Gjetësit e peshkut me imazhe anësore shfaqin një shirit të zi në qendër të ndjekur nga shirita me ngjyra në të dyja anët. Shiriti i zi përfaqëson sa thellë është uji nën varkë. Sa më i thellë të jeni, aq më i madh do të jetë shiriti. Shiritat me ngjyra përfaqësojnë konturin e asaj që është rreth varkës. Imazhet anësore do të dërgojnë një sinjal dhe do të shfaqin pengesat si hije për t’i parë peshkatarët. Ndryshimet në konturet e poshtme shfaqen gjithashtu si kreshta në shiritat me ngjyra

Pyetje:

Çfarë do të thotë CHIRP në një gjetës peshku?

CHIRP qëndron për Pulsin e Radarit të Kompresuar me Intensitet të Lartë. Kjo do të thotë se si hidrolokatori tradicional, ai dërgon një puls poshtë në fund dhe i kthen peshkun si shenja në gjetësin e peshkut. Ndryshe nga hidrolokatorët e mëparshëm, CHIRP dërgon frekuenca të shumta sinjalesh duke filluar nga e ulëta në të lartë. Gama e frekuencave rezulton në imazhe me cilësi të lartë, ndarje të shenjave të peshkut dhe imazhe të detajuara të karremit të shkollës. Ky informacion mund t’ju ndihmojë të synoni peshq të veçantë dhe madje të gjeni më shumë se më parë.

Mendimet Përfundimtare

Gjetësit e peshkut janë mjete të vlefshme në ujë. Kur përdoren siç duhet, peshkatarët mund të shkurtojnë ndjeshëm kohën e të mësuarit dhe të gjejnë peshk. Mjetet si imazhet anësore janë veçanërisht të rëndësishme. Kjo ju lejon të maksimizoni kohën tuaj të peshkimit dhe të mbuloni ujin. Çdo gjetës peshku me imazhe anësore që ia vlen të përdoret duhet të jetë në gjendje të skanojë një distancë të mirë, të jetë i lehtë për t’u përdorur dhe njësia duhet të përballojë një sërë kushtesh. Është gjithmonë e rëndësishme të mbani mend se gjetësit e peshkut janë mjete. Ndonëse e mrekullueshme për t’u pasur, përvoja nga koha në ujë është mënyra më e mirë për të mësuar se si të synoni peshqit që kërkoni.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.