Gjetësit më të mirë të peshkut nën 500 dollarë


Ne mund të fitojmë të ardhura nga produktet e disponueshme në këtë faqe dhe të marrim pjesë në programet e filialeve.

Publikuar 23 shtator 2022 11:56

Gjetësit e peshkut lejojnë peshkatarët të lundrojnë në trupa të rinj ujorë, të gjejnë struktura të fshehura dhe të kapin më shumë peshq. Është e lehtë të tërhiqesh dhe të shpenzosh mijëra në ekrane gjigante dhe veçori të bukura. Për ata që kanë një buxhet, ka një shumëllojshmëri të gjetësve të peshqve të përballueshëm. Këto njësi janë të përshtatshme për përdoruesit, të qëndrueshme dhe të gatshme me disa veçori mbresëlënëse dhe të dobishme. Këtu janë disa opsione për gjetësit më të mirë të peshkut nën 500 dollarë.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një Gjetës Peshku

Një gjetës peshku mund t’ju bëjë ose prishë ditën tuaj në ujë. Midis markave dhe teknologjive të ndryshme, ka shumë opsione të disponueshme. Njohja se cilat i përshtaten nevojave tuaja do të optimizojë performancën dhe do t’ju kursejë para për veçori të panevojshme. Gjetësit e peshqve duhet të kenë imazhe të lehta për t’u përdorur, pajisje për montim të fortë dhe pajtueshmëri me motorin trolling. Njësitë që kontrollojnë këto kuti shkurtojnë kurbën e të mësuarit në trupat e rinj ujorë dhe ju vendosin në peshk.

Veçoritë

Gjetja e një njësie që është e përshtatshme për përdoruesit me një shumëllojshmëri opsionesh skanimi është një domosdoshmëri. Për të filluar, çdo gjetës peshku në varkën time duhet të ketë harta satelitore. Kjo është thelbësore për të gjetur rrugën tuaj rreth trupave të rinj ujorë ose për t’ju mbajtur të mos humbni kur nuk ka shërbim. Veçoritë si hidrolokatori, imazhi poshtë dhe imazhi anësor funksionojnë shkëlqyeshëm për gjetjen e peshkut. Kombinimi i këtyre treve i lejon peshkatarët të shohin se çfarë ka rreth varkës dhe nën të.

Pajisjet e montimit

Kërkoni njësi me kllapa montimi metalik kur është e mundur. Opsione të tjera të mira janë montimet e kthyeshme që ju lejojnë të manipuloni ekranin. Peshkatarët e basit kanë arritur madje deri në zhvillimin e pllakave të posaçme montimi për të mbajtur të gjitha ekranet e tyre të sigurta në ujë të ashpër. Çfarëdo që të shkoni, sigurohuni që t’i rezistojë kushteve që planifikoni ta përdorni.

Përputhshmëria e motorit Trolling

Gjetësit e peshkut që janë të pajtueshëm me motorin tuaj troling mund të zhbllokojnë veçori të dobishme. Me motorë të përputhshëm me bllokimin e pikave, mund të lëshoni një kunj ose të vizatoni një pistë dhe motori juaj trolling do ta ndjekë atë. Kur gjej një shkollë peshqish ose një pjesë të veçantë strukture, kyçja në vend më mban të telefonuar. Jo të gjithë motorët e troling janë të pajtueshëm me të gjithë gjetësit e peshkut, prandaj sigurohuni që ai që zgjidhni do të funksionojë për motorin tuaj.

Më e mira në përgjithësi

Best_Fish_Finders_under_$500_BassPro

Lowrance Hook Reveal 7x Splitshot Bass Pro Shop

Pse bëri prerjen: Kombinimi i imazhit poshtë dhe sonarit krijon disa nga imazhet më të qarta të asaj që është më poshtë.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: Ekran 7 inç
 • Mënyrat e imazhit: Skanimi i poshtëm dhe hidrolokatori
 • Përputhshmëria: MotorGuide ose Minn Kota

Pro

 • Lehtë për tu konfiguruar
 • Teknologjia FishReveal kombinon imazhin e sonarit dhe DownScan
 • Pajisje të qëndrueshme për montim

Kundër

Lowrance ka ndërtuar një reputacion në teknologjitë e tij inovative dhe Hook Reveal nuk bën përjashtim. Ky model buxhetor vjen i parangarkuar me 4000 harta liqenesh me konturet me një këmbë. Për ata që peshkojnë trupa të rinj ujorë, studimi i rrëshqitjeve dhe parvazeve mund të ngushtojë pikat e mundshme. Nëse preferoni më shumë detaje, mund të përdorni GenesisLive për të krijuar harta në kohë reale që tregojnë vrimat më të vogla. Për të lokalizuar strukturën, Lowrance zhvilloi një kombinim unik të imazhit të skanimit të poshtëm dhe sonarit. Skanimi poshtë lexon strukturën si grumbuj druri ose gurësh të zhytur në ujë, ndërsa hidrolokatori shënon peshqit. Së bashku kjo u jep peshkatarëve imazhe realiste për të përcaktuar se ku po mbajnë peshqit.

Karakteristikat më të mira

Best_Fish_Finders_under_$500_BassPro_2

Pse bëri prerjen: Teknologjia e skanimit anësor e bën Garmin ECHOMAP një njësi të plotë për paratë.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: 7 inç
 • Mënyrat e imazhit: Skanimi poshtë dhe skanimi anësor
 • Përputhshmëria: MotorGuide ose Minn Kota

Pro

 • Skanimi anësor dhe skanimi poshtë
 • Ekran me prekje i lehtë për t’u përdorur
 • E përputhshme me NMEA

Kundër

Garmin ECHOMAP UHD 73sv është projektuar për peshkatarët që duan maksimumin nga njësitë e tyre. Vjen gati me imazhe anësore, imazhe poshtë dhe sonar në një transduktor të vetëm. Imazhi anësor ofron imazhe të qarta të strukturave si shtyllat e urave, druri dhe skajet e barërave të këqija. Taktika ime e përdorimit kur peshkoj në ujëra të reja është të kaloj nëpër pika me imazhe anësore derisa të gjej një strukturë që mban peshq. Kur thirret saktë, do të marrë edhe peshq më të mëdhenj si myshk ose tarpon. Ajo vjen e parangarkuar me 17,000 harta liqenesh për të lundruar në trupat e rinj ujorë dhe për të shmangur zonat e cekëta. Shtoni një sistem NMEA 2000 dhe peshkatarët mund të lexojnë të dhënat e motorit në njësi ndërsa shkojnë në vendet e tyre. Me një çmim buxhetor, ECHOMAP ofron veçori që zakonisht gjenden vetëm në modelet kryesore.

Kajaku më i mirë

Best_Fish_Finders_under_$500_BassPro_3

Pse bëri prerjen: Helix 5 u jep peshkatarëve aftësi imazherike, sonar dhe navigimi me një ekran prej pesë inçësh të përsosur për kajakë dhe varka më të vogla.

Karakteristikat kryesore:

 • Madhësia e ekranit: 5 inç
 • Mënyrat e imazhit: Sonar 2D
 • Përputhshmëria: Nga Kota

Pro

 • Përdorues miqësor
 • Imazhi poshtë ofron imazhe realiste të strukturës së poshtme
 • Butoni i pikës së rrugës ju lejon të hidhni menjëherë kunjat në pika

Kundër

Seria Humminbird Helix ka ndërtuar një reputacion rreth gjetësve të saj të qëndrueshëm dhe miqësorë për përdoruesit. Për peshkatarët e kajakut, Helix 5 është një përshtatje e përsosur. Ekrani i tij prej pesë inçësh është i lehtë për t’u lexuar pa zënë shumë hapësirë ​​në një kajak. Peshkatarët mund të përdorin sonar për të shënuar peshqit dhe të përdorin imazhe poshtë për të gjetur strukturën. Edhe pse nuk është një ekran me prekje, tastiera e madhe e bën të lehtë lundrimin ndërmjet ekraneve. Madje mund të paracaktoni pamjet për të parë hartat GPS dhe imazhet krah për krah. Njësia është e mbuluar me strehë plastike të qëndrueshme. Edhe në kushtet më të vështira, njësia e mban ujin jashtë dhe funksionon në mënyrë të përsosur. Opsionet e paketuara në këtë strukturë prej pesë inçësh e bëjnë atë një ujdi për peshkatarët e kajakut që duan të përmirësojnë peshkimin e tyre.

Portativ më i mirë

Best_Fish_Finders_under_$500_BassPro_4

Pse bëri prerjen: Garmin Striker është një gjetës peshku i pajtueshëm me smartphone, i përsosur për peshkatarët e bankave dhe peshkatarët e akullit që kërkojnë të gjejnë peshk me një buxhet.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: Çiftohet me telefonin
 • Mënyrat e imazhit: Mënyrat e peshkimit me hidrolokator dhe akull
 • Përputhshmëria: Të gjithë telefonat inteligjentë

Pro

 • Aplikacion i lehtë për t’u përdorur
 • I derdhur për skanimin e strukturës jashtë bankës
 • Punon deri në 200 metra larg

Kundër

 • Më e mira për peshkatarët në tokë

Të kuptuarit e strukturës së poshtme dhe rënies janë thelbësore për kapjen e peshkut. Më parë, peshkatarët e bankave ishin në disavantazh kur bëhej fjalë për gjetjen e këtyre strukturave. Garmin Striker lejon peshkatarët të nxjerrin transduktorin dhe të marrin imazhe të drejtpërdrejta në telefonin e tyre. Një aplikacion i dizajnuar mirë lexon njësoj si ekrani i gjetjes së peshkut, ndërkohë që u jep peshkatarëve mundësinë për të qëndruar të lëvizshëm. Për ata që peshkojnë me ujë të fortë, Striker dyfishohet si një ndezës. Hidheni në një vrimë akulli dhe telefoni juaj do t’ju japë imazhe të drejtpërdrejta të asaj që po ndodh më poshtë. Si një peshkatar me bazë në tokë, e gjej veten duke mbajtur një sulmues në çantën time të mjetit kur e di se do të peshkoj ujë të ri.

Më e mira për varkat

Best_Fish_Finders_under_$500_Amazon

Pse bëri prerjen: Funksioni i lundrimit të Simrad ju ndihmon të lundroni në ujërat e reja dhe të gjeni ende peshq.

Karakteristikat kryesore

 • Madhësia e ekranit: Ekran 5 inç
 • Mënyrat e imazhit: Sonar
 • Përputhshmëria: AutoGuide

Pro

 • E përkryer për varkë rekreative
 • Sistemi i telefonimit të lehtë ju lejon të lundroni midis ekraneve
 • Parangarkuar me harta bregdetare të SHBA-së për shëtitje me varkë në ujë të kripur

Kundër

 • Vjen vetëm me hidrolokator për gjetjen e peshkut

Në botën e lundrimit me varkë dhe jahteve, ka pak marka aq të njohura sa Simrad. Seria e saj Cruise është perfekte për skafistët që bëjnë një udhëtim të rastësishëm peshkimi. Ndërfaqja është projektuar rreth lundrimit me varkë. Ai jep të dhëna të drejtpërdrejta të motorit, nivelet e baterisë dhe vendndodhjet. Pavarësisht nëse jeni i ri në lundrimin me varkë ose me përvojë, të dhënat e drejtpërdrejta ju ndihmojnë të vraponi me një shpejtësi optimale dhe të minimizoni problemet mekanike. Për lundrimin me varkë në ujë të kripur, ai vjen i ngarkuar paraprakisht me hartat bregdetare të SHBA. Kjo shënon kanalet dhe banesat me ujë të cekët që të qëndrojnë në kurs dhe të mos përplasen. Bashkuar me sonarin tradicional, mund të shihni konturet e poshtme dhe peshkun nëse dëshironi të bëni disa gips. Ndërfaqja është e lehtë për t’u përdorur dhe ka madhësinë e duhur për varkat më të vogla.

Si i bëra zgjedhjet e mia

Në kohën time të lirë, e gjej veten duke eksploruar banesat me ujë të cekët të Floridës Jugore në kërkim të tarponit dhe snook-ut. Lundrimi në ujë të cekët është i ndërlikuar pa elektronikë të mirë dhe unë kam filluar të varem nga gjetësit e mi të peshkut. Pasi kam eksperimentuar me gjetës të ndryshëm peshqish, kam mësuar se duhet të jenë të besueshëm dhe të saktë. Unë preferoj modele me shumë veçori imazherie për të gjetur peshq dhe harta të sakta për të ditur se ku mund të drejtoj varkën time. Këto janë kriteret që kam përdorur për të gjetur gjetësit më të mirë të peshqve me buxhet:

 • Madhësia e ekranit: Sa i madh është ekrani dhe a është i lehtë për t’u parë?
 • Mënyrat: Cilat mënyra të imazhit janë të disponueshme?
 • Ekrani me prekje: A është njësia një ekran me prekje apo levë?
 • Lehtësinë e përdorimit: Sa i përshtatshëm për përdoruesit është njësia për peshkatarët e rinj?
 • Pajtueshmëria e motorit trolling: Me cilët motorë trolling është në përputhje njësia?
 • Qëndrueshmëria: Si qëndron njësia në ujë të ashpër ose shi?

Pyetjet e shpeshta

Pyetje:

Cili është gjetësi më i thjeshtë i peshkut?

Gjetësit më të lehtë të peshkut për t’u përdorur janë njësitë sonar. Këta gjetës peshqish skanojnë vetëm pjesën e poshtme dhe rikthejnë peshkun më poshtë. Pa asnjë veçori tjetër, këto njësi janë gati të dalin nga kutia. Për peshkatarët, kjo është një mënyrë e thjeshtë për të parë thellësitë, strukturën e poshtme dhe peshqit. Synoni ato që lëshohen dhe peshqit do të fshihen vetëm nga parvazët në pritje për të zënë pritë prenë.

Pyetje:

A kanë GPS të gjithë gjetësit e peshkut?

Jo të gjithë gjetësit e peshkut kanë GPS. Ndërsa shumica e modeleve të disponueshme do të kenë disa tipare navigimi, ekzistojnë opsione bazë të disponueshme. Njësitë bazë vijnë me hidrolokator për të shënuar peshqit dhe strukturën. Ato janë të lehta për t’u përdorur dhe të lira në krahasim me modelet e tjera. Peshkatarët që sapo fillojnë ose peshkojnë trupa më të vegjël ujorë mund të familjarizohen me gjetësit e peshkut për një investim minimal.

Pyetje: A është e njëjta gjë një gjetës peshku dhe një zbulues i thellësisë?

Gjetësit modern të peshkut dhe gjetësit e thellësisë nuk janë të njëjtat gjëra. Ata të dy punojnë duke dërguar një sinjal poshtë që reflekton prapa. Kur një peshk është në rrugën e sinjalit, ai shfaqet si një shenjë në formë U-je në një gjetës peshku. Gjetësit e thellësisë përdorin të njëjtin proces, por në vend të kësaj lexojnë kohën që duhet që sinjali të kthehet. Këto janë të shkëlqyera për peshkimin në det të hapur dhe mund të gjejnë kanione të thella ose pika ku mund të mbajnë peshqit pelagjikë.

Pyetje:

Sa thellë mund të shkojë një gjetës i peshkut?

Varet nga modeli i gjetësit dhe transduktorit të peshkut, por disa mund të lexojnë deri në 400 këmbë. Në atë varg, gjetësit e thellësisë shënojnë peshqit më së miri në 200 këmbë ose më pak ujë. Për peshkatarët që duan të shohin më thellë, mund të përdoret një zbulues i thellësisë. Gjetësit e thellësisë mund të lexojnë mijëra metra thellë. Fatkeqësisht, ata nuk shënojnë peshqit, por mund t’i ndihmojnë peshkatarët të gjejnë pikat e mundshme ku duhet të mbajë peshku.

Mendimet Përfundimtare

Gjetësit e peshkut janë mjete të shkëlqyera për peshkatarët në ujë. Kur telefononi siç duhet, ato mund t’ju japin një avantazh ndaj peshkatarëve të tjerë. Kërkoni për njësi me veçoritë që dëshironi, që janë të lehta për t’u përdorur dhe të qëndrueshme. Ndërsa gjetësit e peshkut do të ndihmojnë në uljen e kurbës së të mësuarit, nuk ka asnjë zëvendësues për kohën në ujë. Zgjidhni diçka që i përshtatet varkës tuaj dhe stilit tuaj të peshkimit dhe kaloni pak kohë duke e përdorur atë.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.