Gomat më të mira të rimorkiove të varkave të vitit 2022


Publikuar 21 Qershor 2022 09:31

Gomat e rimorkiove të varkave ndryshojnë shpejt nga një konsideratë e vogël në një dhimbje koke të humbur kohë kur një udhëtim peshkimi del nga shinat nga një gomë e fryrë. Në vend që të lundroni në rrugën drejt nisjes me varkën tuaj të peshkimit, duke pritur me padurim ditën, ju jeni duke u shqetësuar mbi supe, duke gërmuar folenë dhe duke vendosur gomën rezervë…dhe më mirë të shpresoni se është në rregull formë të mjaftueshme për t’ju çuar atje.

Nëse do të kishit shtuar ndërgjegjësimin parandalues ​​të gomave të rimorkios dhe zëvendësimin periodik në listën tuaj vjetore të kontrollit para sezonit të lundrimit me varkë – duke ndjekur moshën dhe gjendjen e gomave dhe duke zëvendësuar në mënyrë proaktive gomat përpara se të dështojnë – ky skenar nuk do të realizohej kurrë. Na lejoni t’ju ndihmojmë të përcaktoni gomat më të mira të rimorkiove të varkave për pajisjen tuaj për t’ju mbajtur larg rrugës dhe në ujë.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini goma për rimorkio anijesh

Lloji i gomave, madhësia, diapazoni i ngarkesës dhe vlerësimi i shpejtësisë, të gjitha ndikojnë në llojin më të mirë të gomave të rimorkios për ju. Kuptoni këto elemente dhe do të gjeni gomat më të mira të rimorkiove të varkave për pajisjen tuaj.

Llojet e gomave të rimorkios.

Muri anësor i gomës është vendi ku mund të gjeni informacione specifike në lidhje me gomën – dimensionet, kapacitetet dhe qëllimi. Gomat e projektuara për përdorim me rimorkio do të shënohen si “ST” (Rimorkio speciale) ose Vetëm përdorimi i rimorkios.

Ekzistojnë dy lloje bazë të gomave të rimorkios, ato radiale dhe të njëanshme. Gomat radiale kanë shtresa (shtresa të brendshme) që shtrihen pingul përgjatë gomës dhe rripave, por nuk shtrihen rreth perimetrit të gomës nën muret anësore. Shtresat e gomave të paragjykimit kalojnë në një kënd përgjatë rripave të gomës, nga një rruazë në tjetrën, përgjatë gjithë gomës.

Gomat radial kanë konsum të lartë të shkallës dhe funksionojnë më të ftohta në udhëtime të gjata. Ata janë gjithashtu më pak të prirur për të krijuar njolla të sheshta kur parkohen në të njëjtin pozicion për një periudhë të gjatë kohore. Gomat e anësuara kanë mure anësore më të forta. Ky mund të jetë një avantazh nëse ngarkesa juaj me rimorkio lëkundet shumë dhe/ose kur mbani ngarkesa të rënda. Ato gjithashtu priren të jenë më pak të shtrenjta se gomat radiale.

Madhësia

Gjerësia dhe lartësia janë dy elementët më të rëndësishëm në përcaktimin e madhësisë së saktë të gomave. Sigurohuni që të jetë në përputhje me rimorkio dhe gomat që po ndërrohen. Konsultohuni me specifikimet dhe informacionin e prodhuesit që gjenden në faqet anësore të gomës që ndërrohet. Është gjithashtu e rëndësishme që të ketë hapësirë ​​të duhur midis parafangos dhe majës së gomës; përndryshe lëvizshmëria e rimorkios mund të ndikohet.

Gama e ngarkesës

Kjo është pesha maksimale (kapaciteti i ngarkesës) që goma mund të përballojë në mënyrë të sigurt. Gama e ngarkesës përfaqësohet nga një emërtim i shkronjave, nga B në F. Sa më e lartë të jetë shkronja, aq më i madh është kapaciteti ose ngarkesa që mund të mbajë. Nëse gomat tuaja kanë një kapacitet maksimal prej 900 paund dhe rimorkio juaj është me një bosht, kapaciteti total i ngarkesës për rimorkio do të ishte 1800 paund.

Është thelbësore të kihet parasysh se ngarkesa përcaktohet si gjithçka që do të mbajnë rimorkio dhe gomat: varka, motorët, rezervuarët e karburantit, motorët e troling, bateritë e motorëve trolling dhe çdo pajisje tjetër në varkën tuaj ose në rimorkio.

Vlerësimi i shpejtësisë

Gomat e prodhuara para vitit 2015 mund të mos kenë një vlerësim specifik të shpejtësisë. Nëse mendoni të përdorni këto goma të vjetra, kini parasysh se shpejtësia maksimale është 65 mph. Gomat më të reja duhet të kenë një nga kodet e mëposhtme të vendosura në anën anësore të gomës në fund të madhësisë së gomës:

 • M – 81 mph
 • L – 75 mph
 • J – 62 mph

Jini të vetëdijshëm për përcaktimin e gomës tuaj dhe respektoni normën maksimale të shpejtësisë.

Më e mira në përgjithësi

Carlisle Radial Trail HD është goma më e mirë e rimorkios së varkave në përgjithësi.

Pse bëri prerjen: E disponueshme në një larmi madhësish, dizajni i shkëlqyer me 8 shtresa i kësaj gome Carlisle është i fortë dhe i besueshëm për një kohë të gjatë.

Karakteristikat kryesore

 • Ndërtimi: Radial me 8 shtresa
 • E disponueshme ne 15 permasa
 • Komponim shkelës rezistent ndaj konsumit

Pro

 • Dizajn me elasticitet të lartë për rezistencë ndaj shpimit
 • Gomë rimorkio me shpejtësi të lartë për distanca të gjata
 • Jetë e gjatë e gomave

Kundër

Carlisle është një kompani që kupton nevojat e varkatarëve kur bëhet fjalë për transportin e mjeteve ujore. Modeli unik i shkallës së gjetur në gomat e tyre HD të rimorkios siguron tërheqje të shkëlqyer në platformën e varkës dhe madje konsumon gjatë gjithë jetës së gomës. Ky aspekt i dizajnit maksimizon jetëgjatësinë e gomës.

Struktura radiale e këtyre gomave siguron rezistencë të lartë ndaj nxehtësisë. Kjo parandalon deformimin dhe lehtëson më tej konsumin. Dizajni me elasticitet të lartë dhe me 8 shtresa rrit rezistencën ndaj shpimit të gomës, forcën e përgjithshme dhe qëndrueshmërinë. Ky dizajn i mirëmenduar ju lejon të tërhiqni rimorkio në tokë të ashpër ose të pabarabartë, që shpesh gjendet në dhe pranë platformave të pjerrëta të varkave dhe rrugëve të shërbimit që të çojnë në vendet e nisjes.

Gomat Carlisle HD Trailer janë projektuar dhe ndërtuar për transport në distanca të shkurtra ose të gjata. Ata mund të përballojnë lehtësisht 10,000 milje ose më shumë përpara se të shfaqin shenja konsumimi, kështu që perspektiva për një distancë të gjatë nuk është shqetësuese.

Për më tepër, këto goma janë të pajtueshme me një shumëllojshmëri të markave të njohura të rimorkiove të varkave.

Më e mira në distanca të gjata

Grand Ride Free Country Premium Trailer është goma më e mirë e rimorkios me varkë në distanca të gjata

Pse bëri prerjen: Një grup prej katër gomash premium që do t’ju çojnë nga bregu në bregdet.

Karakteristikat kryesore

 • Konstruksioni: Radial me 8 shtresa
 • E disponueshme ne 8 permasa
 • Shtresa e plotë e kapakut prej najloni
 • E disponueshme vetëm në çifte

Pro

 • Mbulesa me kapakë najloni krijon një gomë shumë të fortë
 • Unaza mbrojtëse e gërvishtjes mbron murin anësor

Kundër

Gomat e rimorkios së varkës Free Country të Grand Ride ia vlen investimi fillestar. Këto goma radiale me 8 shtresa janë ndër më të qëndrueshmet në treg. Një shtresë shtesë e kapakut prej najloni (një mbulesë najloni në të gjithë zonën e shkallës) rrit qëndrueshmërinë e tyre. Për të përfunduar konstruksionin si rezervuari, Grand Ride ka shtuar unazën “Scuff Guard” në murin anësor në murin e gomës për të mbrojtur më tej murin anësor dhe buzën. Të krijuara për të qëndruar, këto goma janë vërtetuar se i rezistojnë terrenit më të ashpër, nga korsitë e fermave shkëmbore deri te pjesët me gropa me zhavorr dhe rrugët e mbushura me tokë.

Gomat e rimorkios së varkës Free Country të Grand Ride mund të pritet të ofrojnë 10,000 deri në 20,000 milje udhëtime me rimorkio për varkën tuaj dhe tejkalimi i këtij diapazoni bazë nuk është i pazakontë.

Gomat më të mira të rimorkiove të montuara paraprakisht

Gomat eCustomRim janë gomat më të mira të rimorkiove të varkave të montuara paraprakisht.

Pse bëri prerjen: Këto goma janë të besueshme, montohen në buzë dhe përshtaten me një sërë rimorkiosh varkash.

Karakteristikat kryesore

 • Ndërtimi: Shtresa e njëanshme me 6 shtresa
 • E disponueshme në madhësi dhe konfigurime të shumta të rrotave
 • Disponohet veçmas ose në çifte me rrota

Pro

 • Çmimi i shkëlqyer
 • Instalim i lehtë

Kundër

 • Jo i përshtatshëm për rimorkio të anijeve më të mëdha

Gomat eCustomRim janë një zgjedhje e shkëlqyer e buzëve dhe gomave për varkat më të vogla. Me një ngarkesë maksimale prej 990 paund për gomë, këto buzë dhe goma janë të pajtueshme me një gamë të gjerë të markave të njohura të rimorkiove të varkave, duke përfshirë Alumacraft, Crestliner, Lund, Mako, Tracker dhe Triton.

Struktura diagonale e shtratit të paragjykuar krijon mure anësore të forta dhe një themel të fortë kur transportoni një varkë në terren të ashpër. Kam parë që kjo gomë e stilit të jetë një zgjedhje e shkëlqyer për rimorkio e varkës sime me drift, të cilën e tërheq nëpër korsi të prishura me dy shirita të fermave, më të përshtatshme për traktorët, për gropa të improvizuara me papastërti, zhavorr dhe bar. Këto goma eCustomRim e kryejnë punën.

Merrni një gomë të mirë, përfshini buzë të forta dhe keni një zgjidhje elegante të thjeshtë për të zëvendësuar gomat e rimorkios. Kur një gomë blihet vetëm si goma, nuk merrni një njësi të gatshme për instalim. Goma e vjetër duhet të hiqet nga buzë dhe goma e re duhet të montohet në të. Nëse nuk keni mjetet e nevojshme për ta bërë këtë, montimi i gomave mund të marrë kohë. Futni paketën me dy goma ECustomRim me buzë. Në pesëmbëdhjetë minuta, ju mund të instaloni gomat e reja dhe të gatshme për t’u rrotulluar për udhëtimin e tyre të parë.

Metodologjia

Unë kam kaluar anije me rimorkio në të gjithë Shtetet e Bashkuara lindore, në udhëtime të shumta peshkimi në Ontario dhe së fundmi, nga Nju Jorku në Kolorado. Kam mësuar të filloj çdo shëtitje, qoftë një udhëtim i shkurtër në lumin lokal apo në udhëtime të gjata ndër-vend, me një rimorkio dhe inspektim të gomave. Unë kam punuar me shitës gomash, mekanikë dhe profesionistë të lundrimit, të cilët të gjithë më kanë ndihmuar të mësoj shumë për gomat e rimorkiove.

Së bashku me gjithë atë përvojë, kam shqyrtuar dhjetëra goma rimorkio nga 18 kompani të ndryshme, duke përdorur kriteret e mëposhtme:

 • Ndërtimi dhe projektimi i gomave: A është animi radial apo diagonal i gomës? Cili është vlerësimi i fijeve? A është prodhuesi i njohur për produkte cilësore dhe një kuptim të shëndoshë të asaj që kanë nevojë skafistët?
 • Qëndrueshmëria: Efektet e oksidimit dhe ekspozimit UV kufizojnë jetëgjatësinë e gomave të rimorkios. Kërkova goma me një histori të fortë në këtë kategori. A mund t’i rezistojnë mallrave ndër-vend? A janë ata të aftë të përballojnë qindra ditë me makinë drejt ujit dhe në shtëpi përsëri, pa incidente?
 • Çmimi: Premisa ime bazë me të gjitha pajisjet është se është një investim. Kjo nuk do të thotë se dua të shpenzoj para pa nevojë. Gjeni goma të mira me një çmim të arsyeshëm dhe më pas mund të përballoni ftohësin e ri të peshkimit që keni dashur, por nuk keni mundur ta përballoni.
 • Disponueshmëria: Për shkak të një game të gjerë faktorësh, disa produkte gomash, megjithëse të shkëlqyera, aktualisht janë të vështira për t’u marrë. Megjithëse ky aspekt i ofertës dhe kërkesës ndryshon vazhdimisht, unë u përpoqa të identifikoja gomat cilësore që janë aktualisht në dispozicion të konsumatorit.

Pyetjet e shpeshta

Si i zgjidhni gomat e rimorkios së varkave?

Për të zgjedhur gomat e rimorkios së varkave, kontrolloni kodin e gomave të ofruar nga prodhuesi ose që gjendet në gomat që po ndërroni. Problemi për shumicën prej nesh është se ky sekuencë numrash dhe shkronjash është paksa si hieroglifet egjiptiane. Për t’i bërë gjërat edhe më keq, ka disa ndryshueshmëri në mënyrën se si kompanitë e ndryshme identifikojnë produktet e tyre. Për t’ju ndihmuar të kuptoni, këtu është një ndarje e një gome ST205/75R14 105M:
ST – tregon gomën si një gomë “Special Trailer”.
205 – gjerësia e gomës e matur në milimetra
75 – lartësia e gomës si përqindje e gjerësisë së gomës. Në këtë shembull, lartësia është 75% e gjerësisë së saj prej 205 mm
R – konstruksioni i gomave i përcaktuar si R (Radial) ose D (Panimi diagonal, i njohur gjithashtu si Bias Ply)
14 – diametri i buzës në inç
105 – Vlerësimi i indeksit të ngarkesës. Ky numër korrespondon me një peshë maksimale të ngarkesës në paund.
Në këtë rast, 105 barazohet me një ngarkesë maksimale prej 2039 paund për rrotë. Ndonjëherë ju do ta gjeni këtë të shënuar në murin anësor si “Sfera e ngarkesës B (më e lehta), C, D, E ose F (më e rënda).
M – vlerësimi maksimal i shpejtësisë për gomën; në këtë rast, M tregon një shpejtësi maksimale të sigurt prej 81 mph.

Sa kohë zgjasin gomat e rimorkios së varkave?

Gomat e rimorkios në përgjithësi duhet të zëvendësohen pas tre deri në pesë vjet përdorimi. Ndonëse mund të duket se kanë mbetur shumë këmbë, gomat e rimorkios së pari i nënshtrohen efekteve të oksidimit të gomës dhe rrezatimit UV nga rrezet e diellit. Rrezatimi UV shkakton dëme të jashtme në anët anësore dhe oksigjeni nga ajri nën presion krijon dëme të padukshme nga brenda.

Çfarë madhësie duhet të jenë gomat e rimorkios së varkave?

Madhësia e gomave të rimorkios së varkës suaj duhet të jetë e përshtatshme për ngarkesën që do të mbajnë dhe t’i përshtatet siç duhet rimorkios. Nëse keni filluar me gomat origjinale të përdorura nga prodhuesi, është një bast mjaft i sigurt që mund të përdorni detajet nga ato goma për të përcaktuar madhësinë e saktë për rimorkio tuaj. Të gjitha informacionet e nevojshme mund të gjenden në anën anësore të gomës. Nëse nuk jeni të sigurt për përshtatshmërinë e gomës që zëvendësohet, kontrolloni me prodhuesin për specifikimet e tij të rekomanduara.

Cilat janë markat më të mira të gomave të rimorkiove të varkave?

Ka një numër të markave cilësore të gomave të rimorkiove të varkave për të zgjedhur. Këto përfshijnë Goodyear, eCustomRim, Carlisle, Grand Ride, Roadstar, Trailer King, MaxAuto dhe SuperCargo.

A mund të përdor goma rimorkio në makinën time?

Gomat e rimorkios janë të specializuara dhe nuk janë të destinuara për përdorim në makinën ose kamionin tuaj. Gomat “ST” (Special Trailer) janë projektuar për rrotat e rimorkios, zakonisht më të ngushta se ato të një makine. Ata gjithashtu kanë shkallë më të cekët, kështu që ato tunden më pak dhe nga ana tjetër përmirësojnë ekonominë e karburantit të mjetit tërheqës.

Mendimet Përfundimtare

Gomat e rimorkiove të varkave nuk janë seksi si varkat që shpesh hipin mbi to. Megjithatë, e njëjta varkë e bukur duket mjaft e trishtuar kur ulet përgjatë rrugës ndërshtetërore, të paqëndrueshme për shkak të gomës së fryrë që duhet të ishte zëvendësuar. Për të minimizuar gjasat e këtij skenari, shtoni njohuritë dhe ndërgjegjësimin për gomat e rimorkios në programin tuaj jashtë sezonit. Nëse keni marrë tre deri në pesë vite të mira nga gomat tuaja aktuale, konsideroni t’i ndërroni ato përpara se elementët të detyrojnë dorën tuaj. Përdorni gomat që ndërrohen dhe specifikimet e prodhuesit të rimorkios për të udhëhequr procesin tuaj të vendimmarrjes. Kur të instalohen gomat tuaja të reja, do të keni bërë një investim të mençur për të maksimizuar kohën tuaj në ujë.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.