Hapësirat më të mira të 1000 oborreve për 2022


Publikuar më 3 qershor 2022 09:44

Dhjetë fusha futbolli në gjatësi është një rrugë e gjatë për të gjuajtur. Sigurisht, mund të bëhet—dhe bëhet—nga qitës që përdorin shami hekuri në një sërë llojesh të ndryshme pushkësh. Disa njerëz e bëjnë këtë me armë të reja; të tjerët përdorin pushkë të tepërta ushtarake shekullore. Kjo do të thotë se arma që përdorni për të qëlluar 1000 metra nuk ka shumë rëndësi. Ka plot që mund ta bëjnë. Por gjuajtësit që janë në gjendje ta arrijnë atë, janë krejtësisht tjetër gjë. Shumica e njerëzve që gjuajnë 1000 jard ose më shumë e bëjnë këtë me ndihmën e një skopaleje dhe nuk është turp të fitosh një avantazh optik. Të vendosni se cili fushë është e duhura për kërkimin tuaj për të gjuajtur 1000 jard është një çështje krejtësisht tjetër. Këtu janë disa faktorë për t’u marrë parasysh, si dhe disa rekomandime për qëllimet më të mira të 1000 oborreve.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një hapësirë ​​prej 1000 oborresh

Sigurisht, ju mundet thjesht shkoni të kapni objektin e parë që shihni me zmadhimin më të madh në raft dhe me siguri do ta kryente punën, por kjo është një mënyrë e tmerrshme për të zgjedhur optikën. Nëse vendosni që blerja juaj e ardhshme e madhe e lidhur me armën do të jetë një hapësirë ​​e përshtatshme për të shtëna 1000 metra, atëherë këtu janë disa nga gjërat që duhet të mendoni përpara se të ndaheni me paratë tuaja të fituara me vështirësi:

Qëllimi i synuar

A do të xhironi deri në 1000 metra në një mjedis konkursi? Ose mbase thjesht po hyni në gjuajtje me rreze të gjatë për argëtim. Ndoshta ju jeni duke parashikuar një goditje të gjatë në gjueti të jetës. Të gjitha këto qëllime të ndryshme mund të çojnë në zgjedhje të ndryshme të fushës. Sigurohuni që qëllimi që blini është krijuar për të shkëlqyer në atë që ju duhet të bëni.

Karakteristikat shtesë

Fushat që janë të mira në distanca prej 1000 jardësh ose më shumë priren të vijnë me disa zile dhe bilbila shtesë. Pak prej tyre janë në të vërtetë të nevojshme, por të gjitha janë të këndshme t’i kesh. Sa më shumë karakteristika, aq më i lartë është kostoja. Përqendrohuni pikërisht në atë që ju nevojitet në fushëveprimin tuaj përpara se të paguani për gjërat që nuk ju nevojiten vërtet.

Çmimi

Xhami i mirë nuk është i lirë. Kjo nuk do të thotë se nuk mund të merrni një hapësirë ​​të mirë prej 1000 metrash me një buxhet, por kini parasysh sa duhet të shpenzoni dhe sa jeni të gatshëm të shpenzoni. Ju mund të shpenzoni mijëra e mijëra dollarë në një fushë dhe të zbuloni se ai merr të njëjtat rezultate si ai që kushton një pjesë të atij çmimi. Mos shpenzoni goxha para vetëm për t’i shpenzuar.

Më e mira në përgjithësi

Nightforce ATACR 5-25x56 F1 është fushëveprimi më i mirë prej 1000 metrash.

Pse bëri prerjen

Fushëveprimi Nightforce ATACR 5-25×56 F1 është kombinimi perfekt i cilësisë, performancës dhe çmimit.

Karakteristikat kryesore

 • Retikulli: Zgjedhja e 6 rrjetave të ndryshme
 • Zmadhimi: 5-25x
 • Karakteristika te tjera: Teknologjia e ndalimit zero

Pro

 • Ndërtuar si një tank absolut për t’i bërë ballë çdo kushti të qitjes
 • Rrjeti FFP mbetet në proporcion qoftë në 5x apo 25x
 • Teknologjia Zero Stop ju lejon të ktheheni në zero absolute vetëm duke ndjerë, pa marrë parasysh se ku është zeroja juaj ose sa shumë rregullime keni bërë

Kundër

 • Zile 56 mm mund të jetë shumë e madhe për t’u përshtatur në disa cilësime

Nëse do të shpenzoni disa para serioze për një hapësirë ​​prej 1000 metrash – Nightforce ATACR është vendi ku paratë ndalojnë. Duke përdorur teknologjinë e planit të parë fokal, ju merrni vlera të qëndrueshme të rrjetës, pavarësisht nga cilësimi i zmadhimit. Shtrirja ofrohet me zgjedhjen tuaj prej gjashtë rrjetave të ndryshme, duke përfshirë rrjeta inteligjente. Okuli ka një levë të integruar të hedhjes së energjisë dhe një fije XtremeSpeed ​​për të bërë një rregullim të shpejtë të dioptrisë. Udhëtimi i gjerë në lartësi (deri në 120 MOA) lejon angazhimet e objektivit në distanca që do të kishit konsideruar më parë “jashtë rrezes”. Nëse jeni të gatshëm ta praktikoni me pushkën tuaj, kjo fushë do t’ju tregojë se sa i zoti mund të jeni gjuajtës. E thënë thjesht, nëse nuk arrini të arrini në 1000 jard me këtë Nightforce në pushkën tuaj, atëherë problemi jeni ju.

Më e mira për qitje konkurruese

Sightron SIII 10-50x60 është shtrirja më e mirë prej 1000 metrash.

Pse bëri prerjen

Kur keni nevojë për saktësi absolute, sepse rezultati juaj varet nga kjo, Sightron SIII 10-50×60 nuk mund të mposhtet.

Karakteristikat kryesore

 • Zmadhimi: 10-50x
 • Qëndrueshmëria: I papërshkueshëm nga mjegulla, i papërshkueshëm nga uji dhe i papërshkueshëm nga goditjet
 • Karakteristika te tjera: Garancia gjatë gjithë jetës dhe rregullimi i saktësisë së ExacTrek

Pro

 • 10x është fuqia minimale që dëshironi në 1000 jard, dhe kjo fushë fillon atje
 • Rrip xhami i gdhendur për shikim të saktë
 • Dorezat e frëngjisë mund të rivendosen në zero

Kundër

 • Zile 60 mm mund të jetë shumë e madhe për disa instalime pushke

Ndonjëherë diferenca midis fitores dhe humbjes matet në fraksione të një inç. Kur keni nevojë për atë lloj saktësie kërkuese, dëshironi hapësirën më të mirë që mund të blini paratë. Shtrirja Sightron SIII 10-50×60 përdor teknologjinë e patentuar të kompanisë ExacTrack për të ofruar rregullime të sakta të erës dhe lartësisë duke ruajtur një pikë pozitive kontakti me tubin e erektorit. Nga zero në rregullimet më ekstreme, nuk do të përjetoni më kurrë drift. Lentet e xhamit me cilësi optike me shumë veshje janë të rreshtuara saktësisht për të siguruar transmetimin maksimal të dritës, saktësinë e ngjyrave dhe qartësinë. Dorezat e mëdha taktike ofrojnë klikime të prekshme dhe të dëgjueshme me rregullime MOA 1/4. Dorezat mund të rivendosen në zero dhe janë të dizajnuara për kushte ekstreme të motit.

Më e mira për gjueti

Burris XTR II 5-25x50 është fusha më e mirë prej 1000 jardësh.

Pse bëri prerjen

Fushëveprimi Burris XTR II 5-25×50 do t’ju vendosë drejt kafshës suaj, qoftë në 100 ose 1000 jard.

Karakteristikat kryesore

 • Retikulli: katër opsione dhe dy ngjyra
 • Zmadhimi: 5-25X
 • Karakteristika te tjera: mbuluar nga Garancia Burris Forever

Pro

 • Mund të marrë shumicën e kalibrave nga 1000 jard në një kthesë të vetme
 • Rrjeti FFP mbetet në proporcion qoftë në 5x apo 25x
 • E disponueshme me një rrjetë opsionale të ndriçuar

Kundër

 • Kini kujdes kur zgjidhni unazat, pasi kjo shtrirje është 34 mm, jo ​​më e zakonshme 30 mm ose 1″

Mos lejoni që distanca të kalojë mes jush dhe gjuetisë së një jete. Fushëveprimi Burris XTR II 5-25×50 është projektuar për t’ju sjellë drejt kafshës suaj, pavarësisht nëse është në 100 jard ose 1000 jard. Për më tepër, shtresa e shumëfishtë Hi-Lume e përputhur me indeksin në xhami ndihmon në performancën në dritë të ulët dhe eliminimin e shkëlqimit, duke rritur shkallën tuaj të suksesit pavarësisht nga koha e ditës. Ju gjithashtu mund ta merrni këtë fushë me një rrjetë të ndriçuar për një këmbë shtesë në dukshmëri. Butonat e rregullimit Zero Click Stop ju lejojnë të ktheheni shpejt dhe me lehtësi në cilësimet origjinale të “Yardage” pa numëruar klikimet, duke i bërë rregullimet pa mundim.

Buxheti më i mirë

Vortex Viper PST Gen II 5-25x50 FFP është shtrirja më e mirë prej 1000 metrash.

Pse bëri prerjen

Shtrirja Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 FFP ofron një ekuilibër të shkëlqyeshëm midis performancës dhe çmimit.

Karakteristikat kryesore

 • Retikulli: MOA ose MRAD reticles
 • Zmadhimi: 5-25x
 • Karakteristika te tjera: i papërshkueshëm nga uji, i papërshkueshëm nga mjegulla dhe i papërshkueshëm nga goditjet

Pro

 • Disponohet me rrjeta MOA ose MRAD në varësi të preferencës së gjuajtësit
 • Rrjeti FFP mbetet në proporcion qoftë në 5x apo 25x
 • Mbështetur nga garancia lider në industri e Vortex

Kundër

 • E rëndë, që peshon vetëm 2 kilogramë

Nëse jeni gati ta rritni atë dhe të shpenzoni më shumë se 1000 dollarë në një fushë të ndërtuar për gjuajtje prej 1000 metrash, atëherë kjo fushë është një opsion solid që ka gjetur ekuilibrin e duhur midis performancës dhe çmimit. Fushëveprimi Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 FFP përmban një rrjetë të gdhendur me xham në MOA ose MRAD që u ofron gjuajtësve pika mbajtëse shumë funksionale, intuitive dhe të detajuara, por megjithatë mbetet e parregullt për shikim optimal. Veshjet e pronarit në xhamin me shpërndarje jashtëzakonisht të ulët garantojnë një imazh të ndritshëm dhe të qartë edhe në zmadhimin maksimal dhe në dritë të ulët. RSR Zero Stop në frëngji i pengon ata të telefonojnë nën rrezen e shikimit duke përdorur komponentë të fortë çeliku. Edhe kur vendosni pozicionin e ndalimit zero, mekanizmat e brendshëm qëndrojnë pa rërë, papastërti, pluhur, lagështi dhe materiale të tjera të huaja.

Më e mira nën 1000 dollarë

Vortex Strike Eagle 4-24x50 është fusha më e mirë prej 1000 metrash.

Pse bëri prerjen

Vortex Strike Eagle 4-24×50 ofron performancë të nivelit të lartë me një çmim nën 1000 dollarë.

Karakteristikat kryesore

 • Retikulli: Rrjetë e ndriçuar, e gdhendur me xham
 • Zmadhimi: 4-24x
 • Karakteristika te tjera: I papërshkueshëm nga mjegulla, i papërshkueshëm nga uji dhe i papërshkueshëm nga goditjet

Pro

 • Rrjeti EBR-4 MOA e bën të lehtë përcaktimin e diapazonit, mbajtjes, korrigjimeve të erës dhe lëvizjes së shtyllave të objektivit
 • Mbështetur nga garancia lider në industri e Vortex
 • Gama 4-24 ideale për gjuajtje nga afër dhe larg

Kundër

 • Rrjeti EBR-4 MOA mund të duket si “shumë i zënë” për disa gjuajtës

Nëse nuk jeni ende gati të shpenzoni katër shifra në një fushëveprimi, atëherë Vortex Strike Eagle 4-24×50 mund të jetë pikërisht ajo që kërkoni. Ideale për shkrepje me rreze të shkurtër në 4x dhe shkrepje me rreze të gjatë deri në 24x, kjo fushëveprimi Vortex do të japë performancë të saktë, të besueshme dhe të përsëritshme sa herë që shtypni këmbëzën. Është një opsion i përsosur për njerëzit që sapo janë futur në gjuajtjen 1000 jardësh ose duan të kenë një pajisje të dytë në rast se keni nevojë për një rezervë ose keni një mik të ri që dëshiron të provojë të shtënat në distanca të gjata. Me një çmim rreth 700 dollarë, do t’ju mbeten ende para për municion përpara se të arrini vlerën prej mijëra dollarësh.

Metodologjia

Unë kam fatin të shkoj deri në 400 metra në shtëpi, kështu që e di rëndësinë e xhamit të mirë dhe zmadhimit. Ndërkohë që nuk mund të dal në 1000 jardë pa u munduar të shkoj të gjej një vend për të xhiruar, kam zbuluar se të njëjtat objektiva që po përdor në 400 jard janë gjithashtu të përshtatshme për 1000 jard. Kjo është për shkak se unë prirem t’i blej shumë objektet e mia për sa i përket distancës. Ata performojnë shkëlqyeshëm në 400, dhe në 1000 kur kam mundësinë të gjuaj në atë distancë. Pra, si e kam ngushtuar se cilat prej tyre do të funksionojnë në këtë gamë? Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e fushës së duhur prej 1000 metrash, unë vlerësoj produktet duke përdorur kriteret e mëposhtme:

 • Cilësia e imazhit: Sa i mirë është xhami në këtë fushë? Si trajtohet, vuloset xhami etj? A ofron një pamje të bukur dhe të qartë në të gjithë gamën e zmadhimit, apo gjërat bëhen pak të paqarta në skajin më të lartë? Çfarë lloj relievi sysh ka ai dhe sa e madhe fushëpamje ka kur zmadhohet deri në fund?
 • Kalimi i distancës: Cila është zmadhimi maksimal në fushëveprimin? Në fund të fundit, kjo ka të bëjë me arritjen në 1000 jard ose më shumë.
 • Kostoja: A është kjo fushë një vlerë e mirë? Nëse është i lirë, a ia vlen paratë apo duhet të kurseni për një model të nivelit më të lartë? Nëse është mjaft i kushtueshëm, a e justifikojnë çmimin e lartë cilësia e përgjithshme e fushës dhe veçoritë që ofron?

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Sa zmadhim i fushës më duhet për 1000 jard?

Ju duhet të keni të paktën 10x zmadhim nëse jeni duke gjuajtur në 1000 jard. Një shtrirje 10x do të bëjë që objektivi prej 1000 jardësh të duket se është 100 metra larg. Sigurisht, më shumë është më mirë këtu në një masë të caktuar. Një shtrirje 20x do të bëjë që objektivi prej 1000 jardësh të duket se është vetëm 50 metra larg. Të shkosh përtej 20x nuk është me të vërtetë e nevojshme, me qëllimet e shumicës prej 1000 jardësh të njerëzve që tejkalojnë kufirin 25x. Sigurisht, disa objektiva shkojnë deri në 50x, dhe kjo i jep një pamje të mrekullueshme në 1000 jard.

Pyetje: Sa kushton një hapësirë ​​prej 1000 metrash?

Një hapësirë ​​prej 1000 jardësh mund të ndryshojë në çmim nga 500 dollarë deri në 5000 dollarë. Opsioni më i shtrenjtë sigurisht që do të jetë një gotë më e mirë dhe me cilësi më të lartë se opsioni më i lirë, por kjo nuk do të thotë që ju duhet të shpenzoni 5000 dollarë për të goditur objektivat në 1000 jard. Shtrirja prej 500 dollarë do ta bëjë gjithashtu; thjesht nuk do të ketë aq shumë nga veçoritë ose saktësinë e performancës që do të prisnit nga qëllimi më i shtrenjtë.

Pyetje: Sa larg është i mirë një fushëveprimi me fuqi 10?

Një fushëveprimi me fuqi 10 është i mirë për një minimum prej 1000 jardësh. Kjo është për shkak se një fushëveprimi me fuqi 10 do të bëjë që një distancë prej 1000 jardësh të duket sikur objektivi është 100 jard larg. Duke parë objektivin tuaj në një distancë prej 100 jardësh e bën shumë më të lehtë gjuajtjen dhe goditjen e duhur të objektivit.

Mendimet Përfundimtare

Shumica e njerëzve nuk do të gjuajnë kurrë deri në 1000 metra. Dreq, shumica e njerëzve ndoshta nuk do të shkojnë përtej 500. Megjithatë, është mirë të dini se ju keni mundësinë për të arritur më shumë se gjysmë milje nëse lind nevoja. Fatmirësisht, shumica e objekteve në këtë listë kanë një gamë të jashtëzakonshme zmadhimi, duke i bërë ato ideale për rekreacion tipik, konkurrencë dhe distanca gjuetie, ndërkohë që janë ende në gjendje të zgjasin këmbët e tyre kur të keni një qime të egër për ta bërë këtë.

Po keshtu edhe ti nevojë një hapësirë ​​e aftë prej 1000 jardësh? Me siguri jo. Pastaj perseri, nevojë rrallëherë ndikon në ekuacionin për shumicën e njerëzve kur bëhet fjalë për blerjet e lidhura me armë. Pra, vazhdoni dhe blini hapësirën më të mirë prej 1000 metrash që mund të merrni.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.