Jelekët më të mirë të jetës së kajakut të vitit 2022


Përditësuar më 21 qershor 2022, 19:27

Është zyrtare; Jelekët e shpëtimit për kajak janë të lezetshëm. Pas vitesh kur kajakerët shmangën jelekët e shpëtimit, kultura ka ndryshuar për të pranuar një çelës thelbësor për sigurinë e ujit. Ndryshimi në qëndrim është për shkak të një gjenerate të re jelekësh shpëtimi që janë më të rehatshëm, kanë karakteristika më të mira dhe i mbajnë peshkatarët dhe kajakerët e tjerë më të sigurt. Për të gjetur jelekun më të mirë të shpëtimit për kajak, ne kërkuam një pajisje lundruese personale (PFD) që është e rehatshme për t’u veshur, një pasuri gjatë peshkimit dhe e projektuar me zgjuarsi.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini jelekë jetese për kajak

Jelekët e shpëtimit me kajak, si shumë pajisje për kajak, kanë bërë një rrugë të gjatë në dekadën e fundit. Ato mbajtëse të vjetra portokalli ishin të rënda, të mëdha, të nxehta dhe ngjitëse dhe shumë njerëz i hiqnin pas pak. Jelekët më të mirë të shpëtimit për kajak tani janë më të rehatshëm, funksionalë dhe më të sigurt.

Siguria

Sigurisht, aspekti më i rëndësishëm i jelekut më të mirë të shpëtimit për kajak është siguria. PFD-të e sotme janë më të sigurta se jelekët tradicionalë të shpëtimit. Rripat e rregullueshëm në shpatull dhe në bust lidhen në mënyrë që jelek shpëtimi të funksionojë siç duhet. Thekset reflektuese e bëjnë peshkatarin të dukshëm gjatë natës.

Për të inkurajuar sigurinë e ujit, rregulloret e Rojës Bregdetare thonë se një vozitës duhet të ketë në bord një jelek shpëtimi të tipit III (megjithëse ne i nxisim peshkatarët e kajakut të veshin jelekun e tyre të shpëtimit). Nuk ka dyshim se një PDF është një nga aksesorët më të mirë të kajakut.

Rehati

Komoditeti një faktor vendimtar për një jelek shpëtimi. Një PFD e rëndë, e rëndë, e butë dhe e nxehtë është një PFD që shumë njerëz nuk do ta veshin. Jeleku më i mirë i shpëtimit për kajak i jep formë shkumës për një përshtatje më të mirë dhe për të zvogëluar madhësinë dhe peshën. Rripat e mbushur, ndërtimi 3D dhe pëlhura më e butë janë më të rehatshme ndaj lëkurës. Panelet rrjetë, shfryn dhe shkuma me gropëzime mbajnë ajrin të rrjedhë nëpër jelek. Nëse nuk ju pëlqen një jelek me shkumë, atëherë jelekët e fundit të fryrjes së shpëtimit janë një zgjedhje e shkëlqyer për një mënyrë të lehtë dhe të profilit të ulët për të qëndruar të sigurt.

Një dallim i rëndësishëm midis PFD-ve standarde dhe jelekëve të shpëtimit të kajakut: një PFD kajaku ka pjesën e pasme të notimit të pozicionuar lart në pjesën e pasme, kështu që nuk do të ndërhyjë me pjesën e pasme të sediljes.

Funksionaliteti

Përveç rehatisë dhe sigurisë, shumë peshkatarë duan një PFD peshkimi – një jelek shpëtimi me ruajtje për mjete, pajisje sigurie dhe vegla. Kjo do të thotë xhepa, unaza D, fole për të mbajtur pincë, prerëse, ingranazhe dhe kuti të vogla mjetesh. Kajakerë të tjerë dëshirojnë një pajisje flotacioni personale pa të gjitha aksesorët e peshkimit me kajak, përveçse thelbësore.

Disa peshkatarë pëlqejnë të mbajnë pajisje thelbësore sigurie në rast se janë të ndarë nga kajaku. Këta peshkatarë kërkojnë një vend për të mbushur një fener personal gjetës, bilbil sigurie, dritë sinjali, thikë vozitjeje dhe smartphone.

Përfitoni sa më shumë nga përvoja juaj e kajakut me vozitjet më të mira të kajakut.

Dizajn

Nëse një jelek shpëtimi me shkumë është shumë i nxehtë dhe i rëndë për stilin tuaj, atëherë një jelek i fryrë është gjëja tjetër më e mirë. Këta jelek shpëtimi për kajak kanë një fshikëz gome që përdor një fishek CO2 për t’u fryrë në sekonda. Një jelek manual i fryrë fryhet kur përdoruesi tërheq një kordon. Një model automatik aktivizohet kur jeleku godet ujin.

Jelekët e shpëtimit të fryrë përdorin një fishek CO2 për të hedhur në erë fshikëzat e gomës brenda jelekut. Një jelek manual fryhet kur përdoruesi tërheq një kordon. Fryrëset automatike kanë një sensor që shkakton fryrjen e jelekut kur godet ujin. Asnjë lloj i fryrës nuk është aq i sigurt sa një jelek me shkumë, sepse kërkon një veprim për t’u bërë PFD. Kjo është arsyeja pse xhaketat e shpëtimit të fryrë nuk duhet të mbështeten në pragjet e lumenjve ose në kalimet e rënda të sërfit, por për udhëtime afër bregut në ujëra të mbrojtura, një PFD e fryrë është një opsion i mirë sepse është më i lehtë, më i freskët dhe më i rehatshëm se shkuma.

Jelek shpëtimi i kajakut kuq e zi.

Leviathan i Kokatat ka notim me shkumë të përshtatshëm dhe 14 xhepa. Kokatat

Pse e bëri prerjen

Jeleku i shpëtimit Kokatat Leviathan nuk është vetëm më i miri për peshkim, por është zgjedhja jonë më e mirë në përgjithësi për jelekun më të mirë të shpëtimit për kajak. Ai jo vetëm që ka një ruajtje të shkëlqyer për të gjitha sipërmarrjet tuaja të peshkimit, por përshtatet mirë, është i rehatshëm dhe do të rrisë sigurinë tuaj në ujë.

Karakteristikat kryesore

 • Lundrueshmëria: 16 paund
 • Mbyllja: zinxhir
 • Pesha: 2 paund 1 oz

Pro

 • Magazinim i gjerë
 • Materiale të qëndrueshme
 • Karakteristika unike

Kundër

Nëse matim jelekun më të mirë të shpëtimit të kajakut për peshkim në siguri, rehati dhe funksion, atëherë fituesi është Leviathan i Kokatat. Për dekada, Kokatat ka bërë pajisje për vozitës seriozë dhe ata derdhën të gjithë përvojën e tyre në Leviathan.

Rripat e shpatullave dhe bustit të Leviathan janë të mbushura me rrjetë që merr frymë. Për të akomoduar shpinën e sediljes së lartë në një kajak peshkimi, Leviathan ka notim lart në panelin e pasmë. Pjesa e brendshme e jelekut është një material i butë që ndihet si një bluzë pambuku kundër lëkurës. Shkuma e flotacionit Gaia formohet në trupin e vozitësit.

Me 14 xhepa të vendosur dhe të grumbulluar me kujdes në panelet e përparme, ka një vend për gjithçka. Bollëku i xhepave e bën Leviathan paksa të rëndë, por me një vend të përsosur për të vendosur pajisje sigurie dhe peshkimi, hapësira shtesë ia vlen. Përveç xhepave, jeleku i shpëtimit përmban unaza D, fole dhe pika lidhëse për të mbajtur një thikë sigurie dhe lidhëse marshi. Madje ka xhepa ngrohës duarsh të veshur me lesh për ato ditë të ftohta në ujë.

Leviathan është miratuar si nga Roja Bregdetare Amerikane ashtu edhe nga Transporti Kanada për t’u njohur në të dy anët e kufirit. Ai siguron 16 paund lëvizje mbi të gjitha madhësitë për notim të garantuar.

Jelek shpëtimi i zi me kajak.

Duke balancuar rehatinë me sigurinë, MIT 100 Automatic është aty kur ju nevojitet. Mustang Survival

Pse e bëri prerjen

Mustang MIT 100 është një opsion portativ dhe i lehtë që çdo kajaker mund të ndihet i sigurt duke e mbajtur në rast urgjence.

Karakteristikat kryesore

 • Lundrueshmëria: 25,1 paund
 • Mbyllja: shtrëngoj
 • Pesha: 1,75 paund

Pro

 • Peshë e lehtë
 • Lehtë për tu ruajtur
 • Lëvizshmëri më e lartë se jelekët me shkumë

Kundër

 • Nuk ka ruajtje
 • Kordoni i fryrjes manuale

Mustang Survival bën që pajisjet e sigurisë për punonjësit e shpëtimit dhe ushtrinë dhe risitë e tyre të barten në produktet e tyre të konsumit. MIT 100 Automatic është PFD-ja me fryrje më e aksesueshme e Mustang. MIT qëndron për Membrane Inflatable Technology, duke iu referuar fshikëzës së butë dhe të përkulshme që mbushet me ajër. Panelet kanë një profil të ulët kur nuk fryhen. Në rast emergjence, fshikëzat fryjnë deri në 22 kilogramë të gjallërimit, që është më e lëvizshme se shumica e PFD-ve me shkumë dhe e mjaftueshme për t’u kualifikuar si një jelek shpëtimi rekreativ i tipit III.

I shfryrë, MIT 100 ulet shtrirë në gjoksin e përdoruesit. Kur fshikëzat fryhen, përdoruesi do të notojë me fytyrë lart. Dy shirita të verdhë të ndezur e bëjnë më të lehtë shikimin e jelekut të shpëtimit të fryrë në ujë.

MIT 100 Automatic mbushet me ajër në sekonda nëpërmjet një sensori që aktivizon fishekun CO2 kur zbulon ujë. Gjithashtu mund të fryhet me dorë duke tërhequr një kordon. Kur harxhohet fisheku i CO2, është e lehtë të shfryhen dhe të ripaketohen fshikëzat dhe të zëvendësohet fisheku. Kontrollimi i aktivizimit është i thjeshtë me një dritare plastike të pastër për të treguar treguesin.

MIT Automatic i Mustang përmban një ndërtim 3D për të përqafuar trupin me rripa të gjerë të rregullueshëm për të mbajtur PFD në vend. Pëlhura e butë dhe e mbushur në qafë e parandalon atë nga gërvishtja e lëkurës.

Jelekë shpëtimi për femra të zeza dhe blu

Një nga PFD-të më të njohura të peshkimit tani vjen në një dizajn të bërë posaçërisht për t’iu përshtatur peshkatarëve femra. NRS

Pse e bëri prerjen

NRS Chinook është një jelek shpëtimi i ndërtuar për gratë me një dizajn të rehatshëm me shumë hapësirë ​​për peshkim funksional.

Karakteristikat kryesore

 • Lundrueshmëria: 16 paund
 • Mbyllja: zinxhir
 • Pesha: 2 paund

Pro

 • Dizajn i rehatshëm i shpinës së lartë
 • Ventilim i shkëlqyer
 • Karakteristikat cilësore të sigurisë

Kundër

 • Jo më e qëndrueshme
 • Velcro nuk është shumë i sigurt në xhepa

I projektuar posaçërisht për të qenë jeleku më i mirë për femra, NRS Chinook ka formuar panele shkume Plushfit që janë artikuluar për t’iu përshtatur një sërë formave të trupit femëror. Xhepat, foletë e qerpikëve dhe ndërtimi i fortë e bëjnë NRS Shenook një jelek të mrekullueshëm shpëtimi peshkimi. Dy xhepa të mëdhenj dhe dy xhepa më të vegjël të marsheve në pjesën e përparme ofrojnë hapësirë ​​të mjaftueshme për peshkimin dhe pajisjet e sigurisë pa krijuar masë të tepërt që mund të ndërhyjë në vozitje.

Mbrapa rrjetë me notim të lartë e mban jelekun e shpëtimit të freskët dhe nuk do të ndërhyjë në një ndenjëse të lartë kajaku të ulur në krye. Një mbajtëse shufrash, fole qerpikësh thike dhe bashkëngjitje strobi plotësojnë tiparet minimale, por të zgjuara të peshkimit që e bëjnë Shenook një jelek ideal shpëtimi për kajak për gratë.

Jelekë shpëtimi për fëmijë blu dhe jeshile

Është një PFD e nivelit pro, e krijuar për t’iu përshtatur një fëmije 50 deri në 90 paund. Astrale

Pse e bëri prerjen

Astral Otter 2.0 është një PDF i gjithanshëm dhe specifik për fëmijët që përshtatet me një sërë madhësish dhe llojesh trupore. Rregullueshmëria është e madhe, kështu që mund të funksionojë për disa vite ndërsa fëmija juaj rritet.

Karakteristikat kryesore

 • Lundrueshmëria: 11,5 paund
 • Mbyllja: kopset
 • Pesha: 1 paund 5 oz

Pro

 • E rregullueshme
 • USCG Lloji III
 • Sythe të ndashme të këmbëve

Kundër

Astral Otter 2.0 duket, përshtatet dhe funksionon si një PFD pro-nivelit të ujit të bardhë. Përshtatshëm në formë dhe profil të ulët, Otter 2.0 ofron 11,5 paund fuqi mbizotëruese në një paketë të vogël që nuk është shumë e rëndë. Vrimat e krahut janë bujare për të parandaluar fërkimin e lëkurës ose lidhjen e rrobave. Rripat e mbushur me supe dhe bust e mbajnë PFD-në në vend pa e shtrënguar fëmijën. Kapëse për belin, barkun dhe gjoksin ofrojnë mbyllje të tepërta për një përshtatje të besueshme.

Ngjyrat e ndezura tërheqin të rinjtë dhe e bëjnë PFD të lehtë për t’u dalluar në lumë. Një dorezë e madhe kapëse në anën e pasme e bën shpëtimin të lehtë. Karakteristika jonë e preferuar është shkuma Kapok, e bërë nga fibra bimore organike, të qëndrueshme, që është e butë dhe e formueshme për një përshtatje të rehatshme dhe të ndërgjegjshme për mjedisin. Të vegjëlve u pëlqen të eksplorojnë dhe Astral i dha Otter 2.0 dy xhepa të vegjël me zinxhir për të mbajtur zbulimet e tyre. Karakteristikat e të rriturve në Otter 2.0 të vogël e bëjnë atë jelekun më të mirë të shpëtimit për kajak për fëmijët që peshojnë 50 deri në 90 paund.

Jelek shpëtimi portokalli dhe i zi

Ka të gjitha tiparet thelbësore të peshkimit me kajak. Oniks

Pse e bëri prerjen

Jeleku i peshkimit Onyx Kayak është një opsion buxhetor universal dhe funksional që ende siguron siguri në ujë.

Karakteristikat kryesore

 • Lundrueshmëria: N/A
 • Mbyllja: zinxhir
 • Pesha: 1.4 paund

Pro

 • Përshtatet për të rriturit 90+ £
 • Opsioni mbi përmasa i disponueshëm
 • Magazinim i shkëlqyer

Kundër

Jeleku i jetës së peshkimit Onyx Kayak kushton gjysmën e çmimit të xhaketave të shpëtimit të nivelit të lartë me shumë nga të njëjtat karakteristika dhe standardin më të lartë të sigurisë. Ka një shpinë me shkumë të lartë, një jastëk të rehatshëm supe neopreni dhe xhepa dhe fole të ndryshme për aksesorët e peshkimit me kajak dhe pajisje sigurie. Një mbrapa rrjetë me frymëmarrje qëndron e freskët dhe e rehatshme ndërsa gjashtë pika rregullimi dhe madhësia universale funksionojnë për ta mbajtur në këmbë përdoruesin. Jeleku ofron lundrim të bollshëm për t’i dhënë jelekut mjaft gjallëri.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Çfarë veçori duhet të kërkoj në një jelek shpëtimi me kajak?

Jeleku më i mirë i shpëtimit me kajak për peshkim ka elemente specifike të dizajnit. Kërkoni xhepa dhe skeda për të mbajtur pajisje peshkimi dhe sigurie. Së paku, jeleku duhet të mbajë një bilbil sigurie dhe një strobë sinjalizuese së bashku me një vend për të mbajtur një thikë vozitës në dispozicion. Një jelek shpëtimi për peshkimin me kajak duhet të ketë shkumë lart në anën e pasme, në mënyrë që të mos ndërhyjë në ndenjësen me kajak. Vrimat e mëdha të krahut dhe pikat e shumta të rregullimit e bëjnë PFD-në të rehatshme duke i mbajtur krahët të lirë për peshkim dhe vozitje.

Pyetje: Si duhet të përshtatet një jelek shpëtimi?

Së pari përputhni madhësinë e jelekut të shpëtimit me peshën e vozitësit. Pasi të keni madhësinë e duhur, vishni jelekun e shpëtimit dhe ngjitni rripat e shpatullave derisa vrimat e krahëve të jenë mjaftueshëm të mëdha për të lejuar lirinë e lëvizjes. Më pas, thithni thellë dhe ngrini gjoksin. Shtrëngoni rripat e bustit derisa PFD të bëhet e rehatshme. Më pas nxirrni frymën dhe bëni rregullime të vogla në shpatullat dhe rripat e bustit derisa jelek shpëtimi të përshtatet siç duhet.

Pyetje: Cila është xhaketa më e mirë e shpëtimit për kajak?

Xhaketa më e mirë e shpëtimit për kajak është çdo USCG Lloji III që përshtatet siç duhet. Nëse jeleku i shpëtimit është i rehatshëm dhe ka ruajtje funksionale për aktivitetin e synuar, ky është një plus, por prioriteti duhet të jetë gjithmonë siguria.

Pyetje: A keni nevojë për një të veçantë

jelek shpëtimi për kajak?

Jo, ju nuk keni nevojë për një jelek të veçantë shpëtimi për kajak. Është thelbësore të vishni një jelek shpëtimi gjatë kalimit me kajak dhe ne rekomandojmë një USCG Type III për arsye sigurie.

Pyetje: A janë xhaketat e shpëtimit neoprene të mira për kajak?

Po, xhaketat e shpëtimit neoprene janë të mira për kajak. Ato mund t’ju ndihmojnë t’ju mbajnë më të freskët në mot të ngrohtë dhe priren të jenë një alternativë e rehatshme për PFD-të tradicionale me shkumë.

Mendimet Përfundimtare

Jelekët më të mirë të shpëtimit për kajak ofrojnë rehati dhe veçori për ta mbajtur vozitësin të sigurt, plus xhepa dhe fole për mjete dhe pajisje sigurie thelbësore, të tilla si një bilbil dhe sinjal sinjali. Kur bëhet fjalë për sigurinë, paratë nuk duhet të jenë kurrë një problem, kështu që blini PFD-në më të mirë të peshkimit me kajak që mund të përballoni.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.