Kupat më të mira të akullit të vitit 2022


Ne mund të fitojmë të ardhura nga produktet e disponueshme në këtë faqe dhe të marrim pjesë në programet e filialeve.

Përditësuar më 13 tetor 2022 në orën 15:27

Tharkat e akullit kanë parandaluar miliona rrëshqitje dhe rënie gjatë viteve. Dhe duke marrë parasysh sa pak kushtojnë, ato janë një investim i vlefshëm për sigurinë dhe besimin tuaj.

Çfarë është një kapëse akulli? Është një pajisje e thjeshtë që e ngjitni në fund të këpucëve ose çizmeve tuaja për tërheqje shtesë, e cila zakonisht sigurohet përmes një forme mbështjelljeje metalike. Këpucët e akullit për këpucë ose çizme mund të rezultojnë të jenë shpëtimtare në kushtet e dimrit duke ju ndihmuar të shmangni rëniet e rrezikshme, pavarësisht nëse jeni duke gërmuar me lopata në rrugë ose duke ecur në shtëpi vonë natën. Peshkatarët e akullit përdorin mbajtëse akulli gjatë gjithë kohës.

Këpucët e akullit janë vëllezër e motra të vogla me kramponët. Kramponët janë pajisje tërheqëse të rënda që janë projektuar kryesisht për ngjitje në akull dhe alpinizëm. Në krahasim, këllëfët e akullit janë zakonisht më të lehta dhe nuk kanë thumba përballë të projektuar për bllokim në mure të pjerrëta akulli. Kllapat më të mira të akullit janë më të lehta, më pak të mëdha dhe më të përballueshme se një palë krampon. Kramponët janë po aq të dobishëm për njerëzit e apasionuar në natyrë, sa edhe për njerëzit e zakonshëm. Vendosini ato në çizmet ose këpucët tuaja kur jeni duke shkuar për peshkim në akull, shëtitje në dimër ose thjesht duke shëtitur qenin tuaj.

Veçoritë që duhen marrë parasysh kur bëni blerje për kapëset më të mira të akullit

Për të gjetur kapëse akulli më të mira për aventurat tuaja dimërore, duhet të keni parasysh disa gjëra. Së pari, sa jeni të gatshëm të shpenzoni? Kllapat e akullit variojnë nga nën 10 dollarë deri në mbi 100 dollarë. Gjithashtu, ka shumë opsione atje me aplikime të ndryshme specifike, nga lloji i përditshëm i kapëseve të akullit deri te cramponët shumë më agresivë.

Vini re se nuk do të dëshironi të vishni kapëse akulli në ambiente të mbyllura. Ata do të dëmtojnë dyshemenë prej druri dhe qilimat. Përveç kësaj, nëse pallatet tuaja përdorin metal për të gjeneruar tërheqje, ato mund të bëhen të rrëshqitshme në sipërfaqet në të cilat nuk janë në gjendje të gërmojnë.

A do të jeni peshkim në akull apo shëtitje?

Nëse jeni ai lloj personi që nuk lejoni që bora dhe akulli t’ju mbajë larg nga jashtë, keni nevojë për një palë kapëse akulli që janë po aq të forta sa ju. Kjo do të thotë që ju duhet të kërkoni për kapëse akulli që janë një shkallë më e lartë se pallatet tipike që do të gjeni sot në treg.

Nëse do të shkoni për peshkim në akull në liqene të zhveshur nga era ose do të ecni në shtigje të pjerrëta të akullta, keni nevojë për një palë këllëfë akulli që kanë më shumë se një fund të mbështjellë ose të mbështjellë lehtë. Kërkoni këllëfë akulli që kapin vijën midis cramponëve për ngjitje (shih më poshtë) dhe kapëseve të lehta të akullit. Një palë kapëse akulli të thyer do të ketë pajisje tërheqëse metalike që zakonisht lidhen me zinxhirë. Ata duhet të jenë të fortë dhe të fortë, por mjaftueshëm të lehta për të mos ju ngadalësuar.

Më e mira në përgjithësi: Unigear Traction Cleats

Unigear Traction Cleats

Unigear Traction Cleats sigurojnë tërheqje të sigurt në akull të fortë dhe shtigje të ngrira. Unigaar

Kapëse tërheqëse të Unigear ofrojnë gjithçka që duhet të kërkoni në një palë kapëse akulli të rënda për çizme. Pjesa me e mire? Ata në fakt nuk janë shumë të rëndë. Çdo këllëf peshon vetëm rreth 8 ons. Mbulimi i plotë i shputës përfshin 18 thumba për këmbë, me 12 thumba në pjesën e përparme të këmbës dhe 6 thumba në thembër. Gomat e gjata ½ inç janë bërë prej çeliku inox me cilësi të lartë. Lidhjet e forta të zinxhirit i bëjnë pallatet të qëndrueshme dhe të fuqishme. Elastomer termoplastik elastik siguron fort kapëset në çizmet tuaja duke ofruar cilësi kundër gërryerjes. Rripat e shtuar mbi këmbë i mbajnë këto kapëse ekstra të sigurta.

A do t’ju duhet t’i vishni dhe hiqni shpesh këllëfët e akullit?

Kapëse akulli zakonisht bëhen për t’u veshur vetëm kur jeni jashtë në kushte akulli. Do t’ju duhet t’i hiqni mbathjet kur hyni në një bar ose dyqan pajisjesh dhe pastaj t’i vishni përsëri kur të largoheni dhe t’i hiqni përsëri nëse do të vozitni më shumë se një distancë e shkurtër. Kjo mund t’ju ngadalësojë, të bëjë që të mos shqetësoheni për t’i veshur ato dhe për të vendosur veten për një rënie të rrezikshme.

Në këtë rast, duhet të keni parasysh këllëfët e akullit të mesit. Në thelb, ato sigurojnë tërheqje vetëm në pjesën e thembra të çizmeve ose këpucëve tuaja që zakonisht nuk kontaktojnë me tokën. Modelet që ju lejojnë t’i rrotulloni telat përpara se të futeni brenda, në vend që t’i hiqni ato fare, janë ideale për situata të tilla. E keqja është se tërheqja është e përqendruar në një pjesë të këmbës suaj dhe nuk shtrihet në të gjithë shputën tuaj, siç bëjnë shumica e kapëseve të akullit.

Rrotullimi më i mirë: K1 rrota akulli me taban në mes

Kapëse akulli K1 me taban në mes

Ju mund t’i lini K1 K1 Mid-Sole Ice Cleats në çizmet tuaja gjatë gjithë dimrit. K1

Mbajtësit e akullit me taban të mesit K1 janë një nga këllëfët më të njohur të akullit në treg për një arsye të mirë. Stufat e karbitit të tungstenit që depërtojnë në akull sigurojnë kapje të shkëlqyer. Kllapat janë të forta, por jo të mëdha. Një rrip i një madhësie që i përshtatet të gjithëve i siguron kërpudhat fort në fund të këmbës suaj. Mund ta rrotulloni lehtësisht rripin në mënyrë që kapaku të ulet në pjesën e sipërme të këpucëve ose çizmeve tuaja kur nuk ju nevojiten. Rripi është bërë gjithashtu në ngjyrë portokalli Hi-Vis që shton një nivel shtesë sigurie në situata me dritë të ulët dhe me dukshmëri të ulët.

Do të jeni në ngjitje apo alpinizëm?

Një crampon është si vëllai i madh i këllëfës së akullit dhe të dy termat shpesh ngatërrohen në faqet e internetit të shitësve me pakicë. Mos u mashtroni. Një crampon tradicional është një pjesë e pajisjeve të rënda dimërore që është projektuar për ekspedita ekstreme në natyrë, nga ngjitja në akull te alpinizmi me ski. Një crampon i vërtetë ka një fund platforme me thumba metalike të mprehta që dalin në fund dhe në pjesën e përparme, kështu që ju mund të lundroni në zona të pjerrëta ose të pabarabarta. Kramponët janë një domosdoshmëri nëse po përballeni me ekspedita ekstreme dimërore, por ato zakonisht janë të panevojshme për një njeri mesatar në natyrë.

Kur jeni duke kërkuar për crampons, gjithmonë merrni parasysh besueshmërinë. Gjasat janë që të përdorni cramponët tuaj për t’u ngjitur në shpatet e pjerrëta, të akullta ku dështimi i pajisjeve mund të jetë katastrofik. Mos kurseni në crampon tuaj. Blini një palë që është e përputhshme me këpucët tuaja dhe është bërë nga një prodhues i besuar.

Kramponët më të mirë: Black Diamond Contact Crampon

Diamanti i Zi Kontakt Crampon

Black Diamond Contact Crampon është një pjesë e besueshme e pajisjeve të alpinizmit dimëror. Diamant i Zi

Black Diamond është një kompani e mirënjohur në alpinizëm që ofron produktet e saj me çmime të arsyeshme. Kontakt Crampon i kompanisë është një zgjedhje solide për të eksploruar zonat e larta alpine gjatë kushteve me borë dhe akull. Konstruksioni prej çeliku inox nuk ndryshket dhe është i qëndrueshëm dhe i besueshëm. I reziston borës dhe është i lehtë. Konstruksioni me profil të ulët përshtatet mirë me çizmet moderne dhe rripi fleksibël i gishtave është i pajtueshëm me shumicën e këpucëve. Vishni këto krampona me besim.

A do të hasni në sipërfaqe të akullta pjesën më të madhe të ditës?

Kapëse akulli janë zakonisht aksesorë shtesë. Kjo do të thotë se ato nuk janë ndërtuar në çizme apo këpucë. Ky është zakonisht një avantazh, sepse ju mund të vendosni dhe hiqni thumbat tuaja për t’iu përshtatur kushteve. Thënë kështu, nëse punoni ose rikrijoni në kushte të akullta çdo ditë, duhet të konsideroni çizmet me thumba.

Çizmet me thumba janë një alternativë e shkëlqyeshme për kapëset e akullit, sepse ato ofrojnë një nivel të ngjashëm tërheqjeje pa këllëfin e rëndë mbi këpucë. Kjo zakonisht bën pjesë më të hijshme dhe më të lehta të pajisjeve të borës. Thënë kështu, ju nuk do të dëshironi të vishni çizme me thumba gjatë kushteve jo dimërore, ashtu si nuk dëshironi t’i mbani gomat tuaja të dëborës në automjet gjatë gjithë vitit. Nëse po mendoni për çizmet e dëborës me stuko, sigurohuni që t’i përdorni gjatë kushteve të akullit, në mënyrë që të mos i konsumoni stufat në sipërfaqe të forta. Çizmet me thumba me thembra të këmbyeshme ju lejojnë të hiqni tabanin me thumba në ato ditë kur nuk keni nevojë për to.

Çizme dimërore me studded më të mira: çizme dimërore Polar Vortex 1200 për meshkuj Korkers me thembra të këmbyeshme

Çizme dimërore Polar Vortex 1200 për meshkuj Korkers me thembra të këmbyeshme

Çizmet dimërore Polar Vortex 1200 për burra të Korkers kanë kapëse akulli të integruara, dhe thembra me majë janë të këmbyeshme me thembra pa kurorë. Tapa

Çizmet dimërore për burra Polar Vortex 1200 Korkers janë të dizajnuara për kushte ekstreme dhe kanë thembra të këmbyeshme. Thonat e gomës me studd IceTrac përmbajnë 32 karabit për palë, duke i bërë ato ideale për kushtet e akullit dhe me borë. Thonat me stuko mund të zëvendësohen me shputa SnowTrac Winter Rubber Lug, të cilat janë më të mira për kushte të lagështa dhe të thata kur nuk nevojiten stufat. Çizmet kanë 1200 g izolim 3M Thinsulate, i cili siguron një dozë të madhe ngrohtësie për kushtet afër arktikës. Një sistem i vetëm i përshtatjes Boa që zakonisht gjendet në çizmet e dëborës ju lejon të shtrëngoni dhe lironi çizmet me lehtësi, edhe kur duart tuaja janë të mpirë.

Mbulesat më të mira buxhetore të akullit: Çfarë merrni për nën 20 dollarë

Nëse jeni duke kërkuar për një palë kapëse akulli të përditshme dhe ato që nuk do t’ju kushtojnë shumë, sigurohuni që ato të jenë funksionale. Këllëzat agresive të akullit zakonisht kanë thumba të mëdha metalike që janë të shkëlqyera për kushte të vështira dhe të akullta, por zakonisht nuk janë të nevojshme për përdorim të përditshëm – që do të thotë të ecni në sipërfaqe të nivelit ose afër nivelit me dëborë dhe të akullta. Pastaj përsëri, nëse pallatet tuaja nuk janë mjaftueshëm agresive, nuk do të mbroheni kur ka rëndësi.

Kapëse akulli të përballueshme të përditshme duhet të jenë të lehta për t’u vendosur dhe hequr, dhe të jenë të vogla dhe të paketueshme, në mënyrë që t’i vendosni lehtësisht në një çantë shpine ose në një xhep palltoje dhe të sigurojnë tërheqje për rrugët, trotuaret, parkingjet dhe shtigjet.

Këllëzat më të mira të lira të akullit: Mbajtësit tërheqës Yaktrax Walk

Kapëse tërheqëse Yaktrax Walk

Kapëse tërheqëse Yaktrax Walk performojnë mirë në shumicën e kushteve të dimrit. Yaktrax

Yaktrax është një nga markat më të njohura të kapëseve të akullit, dhe për arsye të mirë. Kompania nxjerr një linjë mbathjesh të punuara mirë me çmime të përballueshme, dhe mbathjet e tyre Yaktrax Walk Traction janë të lehta, të përballueshme dhe efektive. Spiralet prej çeliku 1,2 mm me spirale me veshje zinku për të parandaluar ndryshkun ofrojnë 360 gradë tërheqje. Për shkak se këllëfët e akullit nuk përdorin thumba, ato nuk janë të shkëlqyera në kushte jashtëzakonisht të akullta, por janë të gjithanshme dhe të qëndrueshme në nivel dhe terren afër nivelit. Me një brez elastik të jashtëm, këto kapëse janë të lehta për t’u rrëshqitur dhe hequr.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Si mund t’i përmasoj mbajtëset e akullit?

Madhësia e kapëseve të akullit varet nga kompania. Shumica e kapëseve të akullit janë të paktën disi të rregullueshme. Përveç kësaj, madhësia e këpucëve është faktori kryesor që duhet marrë parasysh. Sigurohuni që këllëfët e akullit që po blini të përshtaten me madhësinë e çizmeve ose këpucëve në të cilat do t’i lidhni këllëfët e akullit.

Pyetje: A duhet të marr kapëse akulli apo krampona?

Përgjigja nëse duhet të blini kapëse akulli apo krampona varet nga aktivitetet dimërore për të cilat do t’i përdorni. Kramponët nevojiten vetëm për ngjitje në akull të lartë alpine dhe ekspedita alpine. Kapëse akulli do të funksionojnë pothuajse për çdo gjë tjetër.

Pyetje: Kur nuk duhet të vesh kapëse akulli?

Nuk duhet të vishni kapëse akulli kur jeni brenda. Ato mund të dëmtojnë dyshemenë dhe janë të rrëshqitshme në beton. Mundohuni të mos i vishni kur jeni jashtë dhe nuk është me akull. Ju do t’i zbehni paletat, gjë që i bën ato më pak efektive kur keni vërtet nevojë për to.

Një fjalë e fundit mbi blerjet për kapëset më të mira të akullit

Këllëzat më të mira të akullit mund të jenë fjalë për fjalë shpëtimtare në kushte dëbore dhe akullt. Por jo të gjitha kapëset e akullit bëhen njësoj. Merrni kapëse akulli të lira për përdorim të përditshëm, crampone për aktivitete ekstreme si alpinizmi dhe këmisha rrotulluese akulli nëse do të shkoni përpara dhe mbrapa midis sipërfaqeve të akullta dhe jo të akullta.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.