Kutia më e mirë e mjeteve: Pajisjet e peshkimit për organizim të lehtë


Përditësuar më 19 gusht 2022 në 4:14 AM

Asgjë nuk thotë peshkim si aroma marramendëse e një kutie mjetesh të përdorura mirë. Për shumicën e peshkatarëve, mjafton vetëm aroma për të pompuar gjakun, sepse kur hapni kutinë tuaj do të thotë se po shkoni për peshkim. Kutia e duhur do të jetë mjaft e madhe për të mbajtur të gjitha furnizimet tuaja të peshkimit – joshje, pincë, grepa, zhytës, linja peshkimi shtesë, karrem dhe karrem – pa qenë tepër e rëndë. Ajo duhet të ketë shumë ndarje që ju lejojnë të organizoni pajisjet tuaja, t’i mbani ato nga ngatërrimi dhe t’i keni të gjitha lehtësisht të aksesueshme. Këto janë kutitë më të mira të trajtimit për çdo peshkatar.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një kuti për trajtimin

Megjithëse kutia e mjeteve të peshkimit nuk do të përcaktojë drejtpërdrejt se sa peshq do të kapni, ajo do të ketë një ndikim të madh në ditën tuaj në ujë. Ju nuk mund të kapni peshk nëse nuk jeni të përgatitur dhe kutia e duhur e mjeteve është çelësi.

Lloji i kutisë që dëshironi

Kutia klasike e mjeteve është një kuti plastike ose alumini me një shul ose kapëse të sigurt në pjesën e përparme. Duket e ngjashme dhe hapet shumë si një kuti mjetesh të shkollës së vjetër. Ky stil kuti peshkimi zakonisht përfshin një ose më shumë (nganjëherë shumë më tepër) tabaka që dalin në fizarmonikë kur hapni kutinë. Çdo tabaka ka disa ndarje të dallueshme që ju lejojnë të ruani joshjet individuale dhe sende të tjera të trajtimit. Këto lojëra elektronike i mbajnë joshjet që të ngatërrohen me njëra-tjetrën dhe gjithashtu lejojnë qasje të lehtë në grepa dhe zhytës. Hapësira e madhe në pjesën e poshtme mban pjesë më të mëdha të ingranazheve, të tilla si kapëse me grepa dhe bobina rezervë.

Ka shumë ndryshime në këtë stil të provuar dhe të vërtetë të kutisë së mjetit. Nëse ju pëlqen të shkoni në ekspedita në vendet e pasme, kërkoni një kuti të vogël shërbimi që përshtatet lehtësisht brenda një çantë shpine. Nëse do të peshkoni nga një varkë, zgjidhni një kuti standarde mjetesh që lejon qasje të shpejtë për të trajtuar. Nëse ndryshoni shpesh pikat e peshkimit, merrni parasysh një çantë shpine për mjete peshkimi, e cila kombinon aftësitë e ruajtjes së një kutie mjetesh peshkimi me një çantë shpine që gjithashtu ka vend për furnizime personale.

Nuk ka asgjë të keqe të shkosh në shkollën e vjetër…

Ka shumë zhvillime të reja në kutitë e mjeteve, por për shumë peshkatarë, një kuti klasike do të funksionojë mirë—për sa kohë që ka hapësirë ​​të mjaftueshme dhe ndarje për pajisjet tuaja. Nëse po konsideroni një kuti mjetesh të shkollës së vjetër, merrni parasysh se çfarë madhësie do të dëshironi. Një opsion me dy tabaka ka të ngjarë të funksionojë për peshkatarët e rastësishëm. Por nëse ju pëlqen të mbani shumë mjete ose thjesht dëshironi hapësirë ​​shtesë, merrni parasysh një opsion me tre tabaka.

… Por çanta e mjeteve është kutia moderne e mjeteve

Vitet e fundit, çantat e peshkimit janë bërë të njohura në mesin e të gjitha llojeve të peshkatarëve. Çantat e peshkimit shërbejnë për të njëjtin qëllim si kutitë e mjeteve, përveçse ato janë me anë të buta dhe janë të dizajnuara për të mbajtur kuti individuale joshjeje. Çantat e dorës vijnë në modele të mbartura ose me hobe. Çantat e barit me hobe (ose edhe çantat e shpinës) janë ideale për të transportuar në distanca të gjata, ndërsa çantat e transportit mbahen në mënyrë të ngjashme me një kuti të zakonshme mjetesh.

Po në lidhje me transportueshmërinë?

Për transportueshmëri, mund të përdorni një kuti të shërbimeve. Një kuti e shërbimeve është e vogël dhe e bërë nga plastika e pastër që ju lejon të shihni se çfarë ruhet brenda kur është e mbyllur. Mund ta paketoni lehtësisht njërën brenda një çantë shpine dhe ta sillni me vete thellë në pjesën e pasme, ose të blini disa dhe t’i mbani në një çantë mjetesh.

Ose, thjesht kërkoni një çantë shpine për mjete peshkimi. Një çantë shpine e mirë peshkimi ka ndarje të shumta që mund t’i përdorni individualisht, njësoj si një kuti e zakonshme për mjetet. Çanta e shpinës së peshkimit duhet të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për të mbajtur të gjitha pajisjet tuaja, si dhe një shishe uji dhe ushqim. Shumica e çantave të shpinës së mjeteve të peshkimit janë të pajisura me kuti të përshtatshme për përdorim. E tëra çfarë ju duhet të bëni është ta ngarkoni me pajisjen tuaj dhe të shkoni.

Kutia më e mirë klasike e mjeteve të peshkimit: Kutia e trajtimit Plano

Një kuti plastike në formën e një valixheje të vogël katrore në ngjyrë jeshile dhe bezhë, si dhe një mbajtëse sipër saj.

Është një alternativë thelbësore, pa të meta. Plano

Pse bëri prerjen

Sado klasik që bëhet, kutia e fortë plastike Plano Tackle Box ofron opsione me një, dy dhe tre tabaka që secila ka hapësirë ​​dhe ruajtje solide për trajtimin.

Karakteristikat kryesore

 • Plastikë klasike e fortë
 • Tabaka konsol
 • Shul me tunxhi

Pro

 • Dizajn i thjeshtë me shumë hapësirë ​​ruajtëse
 • Tre opsione përmasash
 • Dy zona magazinimi me akses të shpejtë

Kundër

 • Jo më e mira për të mbajtur në këmbë

Nëse po mendoni për një kuti të vjetër të shkollës, do të dëshironi të mendoni për madhësinë, sa tabaka do të merrni. Kutia Plano Tackle Box vjen me opsione me një, dy dhe tre tabaka, të cilat të gjitha mburren me dizajnin klasik të kompanisë. Pavarësisht nga modeli që zgjidhni, ju merrni një kuti të fortë dhe të qëndrueshme me tabaka mbrojtëse të konsolit që do t’ju ndihmojnë të qëndroni të organizuar në ujë.

Për zgjedhjen e madhësisë së duhur, filloni duke parë një kuti me dy kate ose “me dy tabaka” si një mjet të lumtur. Kjo nuk do t’ju japë aq shumë mundësi ruajtjeje sa ato më të mëdhatë që janë në dispozicion sot, por një kuti me dy tabaka është një kompromis i mirë midis madhësisë dhe transportueshmërisë. Nëse mendoni se do t’ju duhet më shumë hapësirë, shkoni me një kuti me tre tabaka (është e habitshme se sa shpejt një kuti mund të mbushet me mjete!).

Një kuti plastike transparente me disa pjesë blu, e cila është e hapur dhe brenda saj disa karrem të ndryshëm për kapjen e peshkut.

Është bërë me 12 ndarëse të rregullueshme që mund të krijojnë deri në 24 ndarje të ndryshme. Flambeau jashtë

Pse bëri prerjen

Një sistem ndarës i rregullueshëm me teknologjinë e mbrojtjes nga korrozioni e bën këtë një kuti të shquar të shërbimeve, megjithëse vjen me një çmim rutinë.

Karakteristikat kryesore

 • Sistemi i ndarjes inteligjente
 • Zerust kundër korrozionit
 • Plastike e tejdukshme

Pro

 • Identifikimi i thjeshtë dhe i lehtë nga jashtë
 • Mbrojtje 5-vjeçare nga antikorozioni
 • Prodhuar në SHBA

Kundër

 • Kutitë e tjera të shërbimeve mund të jenë po aq efektive

4007 Tuff Tainer është bërë me teknologji anti-korrozioni për të mbrojtur grepa dhe joshje kundër ndryshkut. Ndarësit janë të rregullueshëm dhe mbylljet e dyfishta mbyllen mirë.

Të shkëlqyera për transportueshmëri, kutitë e shërbimeve janë të vogla dhe të bëra nga plastika e pastër që ju lejon të shihni se çfarë ruhet brenda kur është e mbyllur. Ato janë vetëm në një nivel dhe nuk kanë tabaka zgjatuese si kutia tradicionale e mjeteve. Mund ta shikoni mjetin tuaj pa hapur kutinë, gjë që është veçanërisht e dobishme në ditët me erë. Ndarjet e ngurta parandalojnë që mizat e brishta dhe joshjet të shpërthehen dhe të konsumohen. Mund ta paketoni lehtësisht njërën brenda një çantë shpine dhe ta sillni me vete thellë në pjesën e pasme, ose të blini disa dhe t’i mbani në një çantë mjetesh.

Tuff Tainer i bën të gjitha këto, me shtimin e një sistemi ndarës të rregullueshëm dhe teknologjinë kundër korrozionit për të mbrojtur mjetin tuaj.

Një çantë e madhe në formë katrore dhe ngjyrë gri nga sipër, si dhe xhepa të mëdhenj të kuq anash me zinxhir të zi.

Është një çantë peshkimi cilësore me xhepa dhe qese të shumta që mund të mbajnë deri në pesë kuti mjetesh. Bass Pro Shop

Pse bëri prerjen

Një përmirësim i shkëlqyeshëm në kutinë e vjetër të shkollës, kjo çantë e lehtë ofron ruajtje të lehtë dhe aftësinë për të personalizuar hapësirën me numrin e kutive të shërbimeve që keni përdorur.

Karakteristikat kryesore

 • Material i papërshkueshëm nga uji me fund vinyl
 • Ndarje me zinxhir
 • Tote-bartë

Pro

 • Hapësirë ​​për pesë kuti me 350 shërbime
 • Shumë ruajtje shtesë
 • Ndjenjë e rëndë

Kundër

 • Materiali është më i vështirë për tu mirëmbajtur sesa plastika

Siç thashë, çanta e mjeteve është kutia moderne e mjeteve dhe çanta e mjeteve Bass Pro Shops Extreme Qualifier 350 Tackle Tote është një çantë e shkëlqyer për të bërë gjithçka. Vjen me një çmim të arsyeshëm dhe me një fund vinili të rëndë, të papërshkueshëm nga uji. Xhepat me zinxhir me akses të lehtë lejojnë ruajtjen e pincave, bobinave dhe sendeve të tjera.

Çantat e trajtimit do të mbajnë kuti individuale joshjeje, kështu që një peshkatar mund të mbajë llojet e joshjeve – plastika të buta, karrem me kavilje, joshje për ujin e lartë, joshje për zhytje të thellë – në hapësira të veçanta. Qualifier 350 e bën këtë jashtëzakonisht mirë, duke lejuar ruajtjen e lehtë të kutive të joshjes dhe qasje të shpejtë në to.

Një çantë shpine e madhe me dy mbajtëse për tu mbajtur nga supet, me disa xhepa të gjerë me zinxhirë, të gjitha të zeza dhe jeshile të errët.

Është një çantë shpine peshkimi e bërë mirë me të gjitha veçoritë dhe aftësitë e ruajtjes që mund të kërkoni. qime

Pse bëri prerjen

Çift poliesteri 600 denierësh i qëndrueshëm dhe rezistent ndaj ujit me çantën e shpinës për ta bërë këtë një opsion të shkëlqyeshëm të gjitha-në-një për peshkatarët aventurierë.

Karakteristikat kryesore

 • Mbajtja e çantës së shpinës
 • Ndarje të mëdha magazinimi
 • Trup poliestër 600 denierë

Pro

 • Hapësirë ​​magazinimi dhe rehati gjatë mbajtjes
 • Qese elektronike e papërshkueshme nga uji
 • Mbulesa e shiut

Kundër

 • Çmimi, megjithëse është i mirë për atë që merrni

Kutitë e mjeteve të peshkimit janë ndërtuar për t’u bartur njësoj si një kuti dreke ose veglash, të mira për udhëtime të shkurtra nga shtëpia ose automjeti juaj në një varkë ose në buzë të ujit. Por shumë peshkatarë preferojnë të marrin shtegun më pak të udhëtuar dhe të futen në zona më të largëta të ujit. Nëse ju pëlqen të ecni ose të ecni me biçikletë për disa milje për të arritur në pika të izoluara peshkimi, çanta shpine e Bass Pro Shops Advanced Anglers II është një çantë shpine e përsosur për trajtimin.

Është një çantë shpine e punuar mirë e bërë me poliestër 600 denier të qëndrueshëm dhe rezistent ndaj ujit. Ka një sërë qeskash me përmasa të ndryshme me akses të lehtë, një ndarje të sipërme ngarkimi për sendet e mëdha dhe dy këllëfë mjetesh. Ajo vjen me katër kuti të shërbimeve në tre madhësi. Me veçori të shtuara si xhepi i syzeve të diellit dhe pajtueshmëria me fshikëzën e urinës për hidratim të ujit, është një opsion i shkëlqyeshëm për peshkatarin në lëvizje.

Një kuti plastike në formën e një valixheje të vogël katrore në ngjyrë të gjelbër të hapur dhe të bardhë, si dhe një mbajtës sipër saj.

Është një kuti e thjeshtë, funksionale e mjeteve, e bërë me një dizajn të gjelbër limon miqësor për fëmijët. qime

Pse bëri prerjen

Ashtu si origjinali i Planos, kjo kuti mjetesh është e mrekullueshme për shkak të thjeshtësisë së saj, veçanërisht e qëndrueshme për një peshkatar të ri.

Karakteristikat kryesore

 • Plastike
 • Shul për dorëzani prej tunxhi
 • Para-paketuar me pajisje fillestare

Pro

 • të qëndrueshme
 • Ngjyrë miqësore për fëmijët
 • Madhësia miqësore për fëmijët

Kundër

 • Për një peshkatar të ri, nuk ka shumë të keqe me të

Kutia e kapjes me 1 tabaka Plano Ready-Set-Fish është një opsion i shkëlqyeshëm për çdo peshkatar të ri. Një nga pjesët më të mira të pajisjeve të peshkimit për të blerë për fëmijën tuaj është kutia e tij. Është mënyra e përsosur për të ndihmuar një peshkatar të ri të marrë pronësinë e peshkimit të tyre. Me një kuti mjetesh, ata mund të ruajnë dhe organizojnë pajisjet e tyre, të mësojnë se si të montojnë dhe të fillojnë të peshkojnë vetë. Kjo lloj lirie e kombinuar me përgjegjësinë është çelësi i interesit të tyre në rritje për peshkimin.

Kjo kuti Plano për fëmijë është e qëndrueshme dhe do t’i rezistojë abuzimit në ujë, një opsion i shkëlqyeshëm për çdo peshkatar të ri. Konstruksioni me plastikë të fortë dhe mbyllja e dorës prej bronzi do t’i rezistojnë trajtimit të ashpër dhe një tabaka me ngritje me madhësi të plotë, me 10 ndarje, vjen e ngarkuar me mjete thelbësore. Ai ndërthur funksionalitetin me një dizajn argëtues dhe miqësor për fëmijët. Është mjaft i vogël për t’u tërhequr në pellgun e lagjes, ndërkohë që ka ende shumë hapësirë ​​për të ruajtur pajisjet thelbësore të peshkimit që nevojiten për të kapur një rrëmujë troftash ose peshku.

Një kuti e mbyllur me ngjyrë blu të fortë në formë drejtkëndëshi si dhe në formë valixheje.

Është një kuti mjetesh kompakte e disponueshme me çmim të lirë. qime

Pse bëri prerjen

Nëse keni nevojë të bëni diçka më të thjeshtë, Plano’s StowAway është i shkëlqyeshëm. Me dizajnin klasik të Planos, por me çmim të lirë dhe madhësi të paketueshme.

Karakteristikat kryesore

Pro

 • Çmimi
 • E shkëlqyeshme për trajtimin e vogël
 • Ndarëse të lëvizshme

Kundër

Kutia e pajisjes me dy anë Plano StowAway është një kuti joshjeje e thjeshtë dhe e lirë. Është i vogël dhe do të ruajë vetëm karrem të vegjël dhe mjete terminale. Madhësia e bën atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për ta mbajtur në një çantë shpine dhe për ta sjellë me vete në aventurat e vendit.

Kutitë e kapëseve nuk janë shumë të shtrenjta në radhë të parë, kështu që kutitë më pak të shtrenjta janë bërë me plastikë me cilësi të ulët, kanë mentesha dhe kapëse të dobëta dhe mund të thyhen lehtësisht. StowAway qëndron mbi të tjerët, sepse vjen nga një prodhues me reputacion. Megjithëse mund të jetë një zgjedhje buxhetore, kjo kuti Plano ende mund ta kryejë punën.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Çfarë është një kuti e mirë e trajtimit?

Një kuti e mirë mjetesh është e qëndrueshme, ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të ruajtur pajisjen tuaj në mënyrë që të mos ngatërrohet, dhe ndarje për t’i mbajtur të gjitha të organizuara. Shumë kuti kanë ndarje të rregullueshme që mund t’ju ndihmojnë ta përshtatni kutinë në mënyrë specifike për pajisjet tuaja të peshkimit.

Pyetje: Kush i bën kutitë më të mira të goditjes?

Kush e bën kutinë më të mirë të mjetit varet nga kë flisni. Kutitë Plano janë të kudondodhura, por shumë kompani të tjera të furnizimit me peshkim bëjnë gjithashtu kuti cilësore për trajtimin.

Pyetje: Çfarë duhet të jetë në kutinë e një fillestari?

Ajo që duhet të jetë në një kuti më të madhe mjetesh janë gjërat thelbësore që kërkohen për të kapur peshk. Kjo ndryshon në varësi të vendit ku peshkoni dhe çfarë speciesh synoni, por zakonisht është një furnizim me grepa, lavamanë, bobbers, joshje dhe mjete të tjera terminale, si dhe një palë pincë me hundë të gjatë për të hequr grepa, dhe prerëse linjash nëse pincat nuk e kanë atë. Një palë thonjsh të thjeshtë do të punojnë për të prerë vijën e peshkimit.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.