Mbrojtja më e mirë e veshit me gjuajtje të vitit 2022| Field & Stream


Ne mund të fitojmë të ardhura nga produktet e disponueshme në këtë faqe dhe të marrim pjesë në programet e filialeve. Mëso më shumë >

Përditësuar më 8 nëntor 2022, 19:28

Mbrojtja e veshit është një nga pajisjet më të rëndësishme kur vjen koha për të xhiruar. Nuk ka rëndësi nëse preferoni mbulesa veshi apo tapa. E rëndësishme është që ta përdorni. Gjuetarët dhe gjuetarët me eksperiencë do t’ju thonë se zgjedhja e mosmbajtjes së mbrojtjes për veshët është një nga pendimet e tyre më të mëdha në karrierën e tyre në natyrë. Mos bëni të njëjtin gabim.

Nuk ka asgjë mbresëlënëse në përpjekjen për të qenë personi që mund të përballojë decibelët, siç do t’ju thotë çdo person i vjetër. Kemi bërë një rrugë të gjatë nga ngjitja e kutive të fishekëve të kalibrit 45 të harxhuar në veshët tanë, prandaj sigurohuni që të përfitoni nga teknologjia fantastike e disponueshme me përmbledhjen tonë të mbrojtjes më të mirë të veshit për qitje të vitit 2022.

Më e mira në përgjithësi

Best_Shooting_Ear_Protection_Sordin

Sordin Supreme Pro-X Damper

Pse e bëri prerjen: Mbulesat e veshit Sordin Supreme Pro-X janë një nga opsionet më të rekomanduara në treg.

Karakteristikat kryesore

 • Forma të kupave të veshit të dizajnuara për gjuajtës me dorën e djathtë ose të majtë
 • Hyrja audio (AUX) për lidhjen e burimeve të jashtme audio
 • Plumb me prizë mono 3,5 mm të përfshirë

Pro

 • Versionet mbi veshin ose brezin e qafës janë të disponueshme të dyja
 • Dy mikrofona të papërshkueshëm nga uji
 • Përforcim i shkëlqyeshëm me pak ose aspak prerje ose prerje

Kundër

 • Zgjidhni me mençuri shiritin mbi veshin ose qafën, pasi ato nuk janë të këmbyeshme

Sordin dikur ishte pjesë e MSA, dhe kjo nuk ishte një shoqatë e mirë për disa njerëz. Që atëherë ata janë ndarë dhe tani janë kompania e tyre, për kënaqësinë e shumë njerëzve.

Disa njerëzve nuk u pëlqejnë shamitë që përshtaten në majë të kokës, por nuk u pëlqejnë më mirë tapat e veshit, duke i lënë ata të kënaqen me njërën ose tjetrën. Për fat të mirë, Sordin Supreme Pro-X ofron një version të rripit të qafës në mënyrë që të mos keni nevojë të bëni kompromis me preferencat personale, komoditetin ose performancën.

Nëse xhironi mjaftueshëm jashtë, do të përfundoni duke u lagur herët a vonë. Muffet Supreme Pro-X kanë dy mikrofona të papërshkueshëm nga uji, kështu që ju do të keni ende cilësi të shkëlqyera të zërit dhe përforcim kur ato lagen.

Mbrojtja më e mirë elektronike e veshit në vesh

Best_Shooting_Ear_Protection_Goaxil

Pse e bëri prerjen: Ndonëse janë të shkëlqyera për anulimin e zhurmës dhe mbrojtjen e dëgjimit, kufjet AXIL GS Extreme ofrojnë gjithashtu përmirësim të dëgjimit kryesor në industri dhe janë të aftë për Bluetooth.

Karakteristikat kryesore

 • 50% më shumë mbrojtje decibel se opsionet e tjera në vesh
 • Deri në 25 orë funksionim me një karikim
 • Mënyra të shumta funksioni në varësi të nevojave specifike

Pro

 • 3 vite, pa pyetje, garanci nderrimi
 • Mbyllje e shpejtë dhe automatike e zërit për zhurmë më të madhe se 85 decibel
 • Kompakt dhe i lehtë

Kundër

 • Mund të jetë më teknologjike se sa ju nevojitet në një grup mbrojtës për veshët

AXIL ka përditësuar teknologjinë në kufjet e tyre për vitin 2022 dhe rezultatet janë mbresëlënëse. Krahasuar me modelet e mëparshme, modaliteti i përmirësimit të dëgjimit të AXIL GS Extreme tani përmban 2,5 herë më shumë përforcim audio, mbyllje më të shpejtë dhe më të qetë për mbrojtjen e dëgjimit nga zhurma e lartë dhe jetëgjatësi e përmirësuar e baterisë në të gjitha mënyrat e funksionimit.

Në të kaluarën, mund të keni pasur nevojë për produkte të ndryshme për të ofruar transmetim audio me anulimin e zhurmës, mbrojtje elektronike të dëgjimit dhe përmirësim elektronik të audios. AXIL ka krijuar një produkt që i bën të treja në një, duke ju kursyer kohë, para dhe hapësirë ​​ruajtëse.

Mbrojtja më e mirë e veshit për gjueti

Best_Shooting_Ear_Protection_Howard_Lights

Howard Leight New Impact Sport Howard Leight

Pse e bëri prerjen: Mbulesat e veshit Impact Sport të reja të Howard Leight ofrojnë kohë të shpejta të ndërprerjes së zërit dhe një përshtatje të profilit të ulët, duke siguruar rehati gjatë gjithë ditës që nuk do të pengojë gjatë shkrepjes.

Karakteristikat kryesore

 • Mbrojtje pasive dhe aktive
 • Koha e reagimit 0,5 milisekondë
 • Kupa veshi me profil të ulët

Pro

 • Përforcim i zërit deri në 5x volum normal
 • Bluetooth i aftë
 • Forma e kupës së veshit e krijuar për pastrimin e stokut të armës së zjarrit

Kundër

 • Koha e shpejtë e reagimit është e vetmja veçori kryesore e spikatur

Howard Leight është një nga emrat më të njohur në biznesin e mbrojtjes së veshëve, dhe veshët e tyre New Impact Sport ofrojnë mbrojtje të shkëlqyer pasive dhe aktive të dëgjimit. Perfekte për gjueti, këto mbulesa veshësh përforcojnë tingujt e ambientit deri në 5 herë volumin e tyre normal, duke ju lejuar të dëgjoni çdo kafshë që afrohet në pyll, por gjithashtu do të jetë në gjendje të mbyllë gjithçka kur arma të fiket.

Kur zbulohet ndonjë tingull mbi 85 decibel, mbrojtja elektronike fillon me një kohë reagimi 0,5 milisekonda për të siguruar mbrojtjen maksimale të dëgjimit. Disa kapëse veshësh mund të jenë të mëdha dhe të mëdha, duke penguar armën tuaj. Kjo nuk është e mirë. Kupat e veshit të New Impact Sport janë projektuar posaçërisht për të lejuar përshtatjen më të mirë pa vëmendje, në mënyrë që të mund të bëni shkrepjen e përsosur kur ka rëndësi.

Këto mbulesa veshësh funksionojnë me dy bateri AAA dhe kanë një veçori të mbylljes automatike për të kursyer energji. Si i tillë, mund të prisni deri në 350 orë jetëgjatësi të baterisë.

Mbrojtja më e mirë nga veshi

Best_Shooting_Ear_Protection_Midwayusa

Peltor Sport Tactical 500 Midway SHBA

Pse e bëri prerjen: Reduktimi i zhurmës dhe mbrojtja në Peltor Sport Tactical 500 është absolutisht i nivelit të lartë. Do të ndiheni sikur keni hyrë në një dhomë vakum pa zë.

Karakteristikat kryesore

 • Bluetooth i aftë
 • Teknologjia e ndjekjes së qartë të zërit
 • Kontrolli i drejtimit zanor

Pro

 • Reduktim i madh i zhurmës
 • E përkryer edhe për aktivitete jo-xhirimi
 • Butona të mëdhenj dhe udhëzim zanor

Kundër

 • Në 11.4 oz, pak më e rëndë se opsionet e tjera

E gjithë pika e mbrojtjes elektronike të dëgjimit është se ju mund të anuloni tingujt e dëmshëm me zë të lartë, ndërkohë që jeni ende të vetëdijshëm për atë që po ndodh rreth jush. Kjo është pikërisht ajo që merrni me veshët Peltor Sport Tactical 500. Teknologjia e gjurmimit të qartë të zërit të Peltor është e shkëlqyeshme në kërkimin e zërit njerëzor midis zhurmës së një poligoni qitjeje, duke përmirësuar kuptueshmërinë e të folurit dhe ndërgjegjësimin e situatës.

Butonat e kontrollit në mbulesat e veshit Sport Tactical 500 janë të mëdhenj dhe të lehtë për t’u naviguar kur i mbani, dhe ekziston një opsion udhëzimi zanor në mënyrë që të mund të bëni ndryshime në një mjedis pa duar.

Nëse përdorni mbrojtje dëgjimi për aktivitete të tjera, si puna në oborr, aftësia Bluetooth në këto mbulesa veshësh është e përkryer për t’ju mbajtur të argëtuar gjatë kryerjes së punëve të zakonshme.

Mbrojtja më e mirë në vesh

Best_Shooting_Ear_Protection_Decibullz

Tapa veshësh të derdhur me porosi Decibullz Decibullz

Pse e bëri prerjen: Pengesa më e madhe e tapave të veshëve të formuar me porosi është zakonisht çmimi. Decibullz ka arritur të krijojë një produkt me performancë profesionale, një konfigurim DIY dhe, më e rëndësishmja, një pikë çmimi DIY.

Karakteristikat kryesore

 • Konfigurim i thjeshtë DIY me rezultate profesionale
 • Shumë më të përballueshme se produktet e krahasueshme
 • Mund të ndërrohet për qëllime të ndryshme

Pro

 • Asnjë material myku i shkathët nuk është injektuar në veshët tuaj
 • I rimorkueshëm
 • Ndërroni pjesët e brendshme me muzikë ose filtra me goditje

Kundër

 • Me të vërtetë dhe të vërtetë, nuk kam asgjë për t’i hequr këtij produkti

Tapa veshësh të formuar me porosi shpesh janë të shtrenjta për t’u blerë dhe të pakëndshme për t’u bërë. Ata zakonisht kërkojnë që ju të shpenzoni shumë para për privilegjin që dikush ta derdhë atë material myku të shkëlqyeshëm në veshët tuaj dhe të ulet me të ndërsa materiali thahet. Ato ditë kanë mbaruar me prizat e veshit të formuar me porosi Decibullz.

Për shkak se tapat e veshit Decibullz janë një produkt DIY, ato janë shumë më të përballueshme sesa tapat e veshëve të krahasueshëm me porosi. Plus, materiali mund të formohet dhe riformohet në vetëm pesë minuta duke përdorur asgjë më shumë se ujë të nxehtë.

I disponueshëm në ngjyra të shumta dhe me opsione të ndryshme filtri për kufjet muzikore dhe filtrat me goditje, tani mund të keni mbrojtje vërtet të personalizuar në vesh për një fraksion të çmimit si më parë.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një mbrojtje të veshit Shooting

Mbrojtja e veshit të xhirimit vjen në një larmi llojesh dhe aplikimesh. Disa janë të përshtatshme për lloje të shumta përdorimesh, ndërsa të tjerat mund të jenë më specifike për misionin. Këtu janë disa nga konsideratat më të rëndësishme që duhen mbajtur kur mbroni veshët tuaj.

Sa kohë po gjuan?

A do të vishni mbrojtëse për veshët për një periudhë të gjatë kohore? Kjo mund të përfshijë orë të tëra në gjueti në terren ose në një garë qitjeje gjatë gjithë ditës. Nëse është kështu, atëherë rehatia do të jetë e një rëndësie ekstreme për ju këtu. Mbrojtja në vesh kundrejt veshëve tuaj mund të jetë ndryshimi midis kalimit të mirë ose dhimbjes së vërtetë në vesh.

Ku po gjuan?

A do t’ju duhet të dëgjoni tinguj të tjerë që ndodhin rreth jush? Nëse jeni në një gamë ose ngjarje me shumë njerëz me të cilët do të ndërveproni, ose ndoshta po përpiqeni të dëgjoni lojën që afrohet në pyll, atëherë me siguri do të dëshironi të shkoni me një lloj aktiviteti, ose elektronike, mbrojtje dëgjimi. Kjo ndihmon në përforcimin e tingujve të ambientit ndërsa bllokon goditjen e armës së zjarrit.

Cili është buxheti juaj?

Çfarë lloj buxheti keni? Kostot e mbrojtjes së dëgjimit ndryshojnë shumë – nga disa cent për një palë tapa veshësh me shkumë deri në qindra dollarë për mbrojtjen elektronike të veshit më të fundit dhe më të mirë me Bluetooth dhe teknologji të tjera të integruara në to. Kostoja nuk është gjithmonë e barabartë me cilësinë, prandaj mos mendoni se duhet të shpenzoni para të mëdha për të mbrojtur dëgjimin tuaj.

Në çdo rast, produktet në këtë listë do të përshtaten me të gjitha llojet e qitësve në të gjitha llojet e situatave dhe me çmime të ndryshme.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: A janë tapat me shkumë të mirë për shkrepje?

Mbajtësit e veshit me shkumë janë të mira për të shtënat, me disa paralajmërime. Ata janë sigurisht më të mirë se mungesa e mbrojtjes së dëgjimit, por padyshim që ka opsione më të mira në treg. Mund të shpenzoni pak më shumë para dhe të keni një formë më cilësore të mbrojtjes së veshit që do të zgjasë shumë më gjatë.

Pyetje: Çfarë e jep mbrojtjen maksimale të dëgjimit?

Mbrojtja maksimale e dëgjimit do të ishte një kombinim i tapave dhe veshëve. Kjo siguron një shtresë të dyfishtë mbrojtjeje dhe nuk kërkon ndonjë pajisje të zbukuruar ose të shtrenjtë. Ju mund të blini një palë të mira veshësh pasive dhe një tufë prizash me shkumë për shumë më pak se çdo opsion elektronik elegant në treg.

Pyetje: Cili nivel i mbrojtjes së veshëve është më i mirë për të shtënat?

Niveli më i mirë i mbrojtjes së veshit për të shtënat është një Vlerësim i Reduktimit të Zhurmës (NRR) prej 33, i cili është më i larti në shkallë. Çdo produkt me një NRR 28 deri në 31 rekomandohet për xhirim.

Pyetje: A mund të dëmtoj daullet e veshit duke qëlluar me armë pa mbrojtje për veshët?

Po. Humbja e përhershme dhe e përkohshme e dëgjimit mund të ndodhë nga një e shtënë e vetme e armës kur nuk përdorni asnjë mbrojtje veshi. Nivelet e zërit mund të rriten gjithashtu kur gjuan në një poligon qitje pasi valët e zërit kërcejnë nga muret.

Pyetje: Si mund ta pastroj mbrojtjen e veshit tim?

Shumica e mbrojtjes së veshëve mund të fshihen me një peshqir të lagur dhe pak sapun. Mbrojtja elektronike e veshit nuk duhet të zhytet kurrë në ujë dhe duhet të pastrohet duke përdorur një leckë të sigurt për pajisjen.

Pyetje: Cili është ndryshimi midis mbulesave të veshit dhe tapave?

Mbulesat e veshit janë jastëkë veshësh që ulen mbi veshë dhe janë bërë nga një material që zbut tingujt. Tapa veshësh ulen brenda veshit tuaj për të bllokuar kanalin e veshit. Si veshët, ashtu edhe tapat mund të jenë zgjidhje efektive dhe të sigurta për mbrojtjen e veshit.

Mendimet Përfundimtare

Vendimi për të veshur mbulesa veshi ose priza është një vendim individual. Me kaq shumë opsione në treg, asnjë dizajn nuk është më i mirë se një tjetër. Vendimi më i rëndësishëm është që në fakt të vishni një lloj mbrojtjeje për veshët kur jeni duke gjuajtur ose duke gjuajtur. Ju merrni vetëm një grup veshësh dhe ndonjë nga opsionet në këtë listë do t’ju sigurojë që të mbani dëgjimin tuaj për aq kohë sa të jetë e mundur.

Si i bëmë zgjedhjet tona

Ka shumë gjëra për të zgjedhur mbrojtjen e duhur të veshit. Kur vendosa se cilat produkte do të përbënin këtë listë, shikova një shumëllojshmëri të gjerë faktorësh vendimtarë. Kjo përfshinte marka të shumta si Howard Leight, Peltor, SureFire, Decibullz, Caldwell, Sordin dhe më shumë. Më poshtë janë kriteret mbi të cilat bazova zgjedhjet e mia.

 • Performanca: Performanca duhet të përputhet ose të tejkalojë vlerën në mënyrë që paratë tuaja të shpenzohen mirë.
 • Shkathtësia: A ofron mbrojtja e veshit Bluetooth, anulimin e zhurmës si kufje dhe veçori të tjera?
 • Rehati: A është e rehatshme mbrojtja e veshit dhe a do të mund ta mbaj atë gjatë gjithë ditës?
 • Marka: A ka kompania një histori me reputacion të prodhimit të produkteve cilësore?
 • Çmimi: A ia vlen produkti atë për të cilin po paguaj?

Source link