Motorët më të mirë të trollingut në ujë të kripur të vitit 2022


Ne mund të fitojmë të ardhura nga produktet e disponueshme në këtë faqe dhe të marrim pjesë në programet e filialeve.

Publikuar 13 Tetor 2022 15:00

Pavarësisht nëse jeni duke ecur fshehurazi nëpër banesa të cekëta ose duke u ankoruar në një shkëmb në det të hapur, motorët e lëvizjes me ujë të kripur mund t’ju çojnë atje ku keni nevojë. Ndryshe nga homologët e tyre me energji gazi, motorët trolling mbarojnë bateritë. Përparimet në teknologji i kanë bërë këta motorë të lehtë për t’u përdorur dhe efikas, dhe atë që u mungon në fuqi, ata e kompensojnë në manovrim dhe fshehtësi.

Shumica e modeleve shoqërohen me telekomandë me valë, në mënyrë që peshkatarët të mund t’i kontrollojnë ato nga kudo në varkë. Hidhni veçoritë GPS për t’ju mbajtur në vend dhe është e qartë pse shumica e anijeve në breg po shtojnë motorë trolling. Këtu janë zgjedhjet e mia kryesore për motorët më të mirë të lëvizjes në ujë të kripur, nëse doni ta çoni peshkimin tuaj në nivelin tjetër.

Më e mira në përgjithësi

MotorGuide Xi3 me telekomandë pa tel me ujë të kripur me GPS

Pse bëri prerjen: Motorguide Xi3 vendoset lehtësisht, funksionon në heshtje dhe ofron performancë të shkëlqyer me një çmim të përballueshëm.

Karakteristikat kryesore

 • Gjatësia e boshtit: 54”
 • Shtytje: 70 paund
 • Ankorimi GPS: po

Pro

 • Vrapon i qetë
 • Lehtë për t’u vendosur dhe ruajtur
 • Sistemi i ankorimit GPS

Kundër

 • Nuk përputhet me gjetësit e peshkut Humminbird

Motorguide Xi3 është një zgjedhje e shkëlqyer për peshkatarët që kërkojnë një motor të lehtë për t’u përdorur dhe me valë. Ju mund ta kontrolloni atë nga kudo në varkë nëpërmjet një telekomandë. Nuk duhet të shqetësoheni më për goditjen e butonit të gabuar – telekomanda përmban butona me përmasa të mëdha dhe një plan urbanistik të përshtatshëm për përdoruesit. Nga të gjithë motorët trolling që kam përdorur, është më i lehtë për t’u vendosur dhe vendosur. Shtypni pedalin e këmbës SecureStep dhe motori është gati për t’u vendosur në një lëvizje të rrjedhshme. Ky motor vjen i gatshëm edhe me ankorimin GPS. Teknologjia e saj e përmirësuar e ankorimit e mban varkën tuaj pikërisht në vendin ku mbylleni. Edhe në rryma të forta, nuk e kam pasur problem të mbaj në pozicion një varkë të sheshtë 18 këmbë. Megjithëse nuk janë të lira, veçoritë që merrni në këtë pikë çmimi janë të vështira për t’u mposhtur.

Buxheti më i mirë

Minn Kota Riptide Maxxum Bow Mount Mount trolling me ujë të kripur

Pse bëri prerjen: Një opsion i shkëlqyeshëm për peshkatarët që kërkojnë të manovrojnë rreth strukturave pa çmimin e shtuar të motorëve të mbushur me veçori.

Karakteristikat kryesore

 • Gjatësia e boshtit: 42″ ose 52″
 • Shtytje: 55 lbs ose 70lbs
 • Ankorimi GPS: I padisponueshem

Pro

 • Lehtë për t’u vendosur
 • E përballueshme për motorët me ujë të kripur
 • Shumë rezistente ndaj korrozionit

Kundër

Peshkatarët që kërkojnë një motor të besueshëm dhe rezistent ndaj korrozionit me një çmim të përballueshëm duhet të marrin në konsideratë Riptide Maxxum. Ndërsa nuk vjen me këmbanat dhe bilbilat e modeleve me vlerë të lartë, e kompenson atë në performancë. I disponueshëm në shtytje 55 ose 70 paund, ai funksionon për shumicën e anijeve në breg. Mbështetja e tij me dy tehe e shtyn mirë ujin dhe qëndron jashtë shumicës së bimësisë. Kur peshkoni banesa me bar, kjo është thelbësore për të qëndruar në peshk. Motori kontrollohet nga një dorezë e rregullueshme që menaxhon drejtimin dhe shpejtësinë. Për të maksimizuar sasinë e kohës që mund të peshkoni, Minn Kota integroi një maksimizues dixhital që zgjat jetën e baterisë, i cili ju ndihmon të përfitoni sa më shumë nga ajo që keni, veçanërisht në varkat e vogla ku ruajtja e baterisë është e kufizuar. E ndërtuar me pjesë rezistente ndaj korrozionit dhe e mbështetur nga një garanci dyvjeçare e prodhuesit, do të keni besimin se investimi juaj është i mirë.

Më e mira me Spot Lock

Nga Kota Riptide Terrova

Pse bëri prerjen: Duke shfaqur teknologjinë e bllokimit të pikave të Minn Kota, Terrova është antiplumb dhe i mbushur me veçori për një motor rrotullues në ujë të kripur.

Karakteristikat kryesore

 • Gjatësia e boshtit: 54”
 • Shtytje: 55 paund
 • Ankorimi GPS: po

Pro

 • E përputhshme me një varkë
 • Miqësore për telefonat inteligjentë
 • Telekomanda e ridizajnuar me valë

Kundër

Seria Terrova e Minn Kota u jep peshkatarëve akses në teknologjinë e bllokimit në vend në një paketë me madhësi të përkryer për varkat në breg. Pedali i këmbës së tij me një klikim ju lejon të vendosni dhe vendosni shpejt motorin ndërsa punoni midis pikave. Telekomanda me valë shkon një hap mbi pjesën tjetër. Edhe pa e çiftuar njësinë me një gjetës peshku, mund të ruani dhe shikoni gjurmët, pikat e ankorimit dhe më shumë. Për të kyçur pikën e kyçjes, shtypni një herë butonin e ankorimit dhe motori do të bllokojë vendin tuaj pavarësisht nga rryma. Njësia është gjithashtu miqësore me një varkë, që do të thotë se mund ta çiftoni me gjetës të caktuar peshqish dhe të vendosni gjurmë menjëherë nga hartat tuaja. Për të përfituar sa më shumë prej tij, një aplikacion i përshtatshëm smartphone ju lejon të kontrolloni motorin dhe të shkarkoni përditësime të buta drejtpërdrejt për performancë optimale.

Më e mira për kajakët

MotorGuide Xi3 Kajak Ujë i Kripur

Pse bëri prerjen: Kombinimi i performancës dhe veçorive të Xi3 në një paketë boshti të shkurtër e ka bërë këtë të preferuar në mesin e peshkatarëve të kajakut.

Karakteristikat kryesore

 • Gjatësia e boshtit: 36”
 • Shtytje: 55 paund
 • Ankorimi GPS: po

Pro

 • Ankorimi GPS
 • Tepër e qetë
 • Boshti i shkurtër minimizon sasinë e hapësirës që zë

Kundër

 • Mund të jetë e ndërlikuar për t’u vendosur ose rikuperuar në kajakë të caktuar

Motori Xi3 Kayak Saltwater kombinon gjithçka që peshkatarët duan te Xi3 në një paketë më të vogël. Ai vjen me të njëjtat veçori si modeli më i madh, duke përfshirë ankorimin GPS, SecureStep dhe funksionimin me valë. Me 55 lbs, ka më shumë se fuqi të mjaftueshme për të lëvizur dhe ankoruar varkat e vogla edhe kur erërat fryjnë në det të hapur. Bukuria e kajakëve është se ju mund t’i afroheni në heshtje peshkut dhe ky motor është i njohur për reduktimin e zhurmës, gjë që mund t’ju mbajë pothuajse të heshtur rreth peshqve të kujdesshëm. Për ata që përdorin një njësi koke Lowrance, Simrad ose Mercury, mund të kontrolloni veçori si ankorimi GPS direkt nga ekrani. Të qenit në gjendje për të lëvizur në heshtje dhe për t’u mbyllur në peshq u jep peshkatarëve të kajakut avantazhin që ju nevojitet.

Më e mira për anije të mëdha

Nga Kota Riptide Ulterra

Pse bëri prerjen: Me veçori të dobishme si vendosja automatike dhe kyçja në vend, Ulterra është ndërtuar duke pasur parasysh varkat e mëdha.

Karakteristikat kryesore:

 • Gjatësia e boshtit: 54″ ose 60″
 • Shtytje: 80 paund
 • Ankorimi GPS: po

Pro

 • Vendosni dhe rikuperoni automatikisht
 • Bllokimi me vend
 • 80 paund shtytje

Kundër

Ata që drejtojnë varkat në det të hapur ose varkat e mëdha të gjirit i dinë vështirësitë e ankorimit dhe manovrimit. Ulterra u jep atyre peshkatarëve mundësinë për të ndezur një monedhë dhe të qëndrojnë të vendosur pa hedhur spirancën. Ndërsa i madh, ky motor përmban vendosje automatike për t’ju kursyer disa tendosje. Me klikimin e një butoni, motori ose do të vendoset ose do të grumbullohet. Pasi të jeni në ujë, rregullimi i energjisë ju lejon të lëvizni motorin lart ose poshtë për të rregulluar thellësitë e ujit. Edhe në varkat e mëdha, kjo veçori mund t’ju bëjë çuditërisht të cekët.

Ashtu si Minn Kota-t e tjera, Terrova përmban kyçje në vend. Me 80 paund shtytje, ka fuqi të mjaftueshme për të menaxhuar varkat e mëdha. Kur peshkoni në det të hapur rreth shkëmbinjve nënujorë ose rrënojave, një klikim në telekomandë do t’ju mbajë në krye të peshkut. Peshkatarët gjithashtu mund ta lidhin atë me një gjetës peshku dhe të manovrojnë varkën e tyre ose të vendosin drejtime që motori të ndjekë. Është opsioni më i shtrenjtë që kemi testuar, por për varkat më të mëdha, ai zhbllokon ujë të ri që përndryshe do të kalonit.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini Motorë trolling në ujë të kripur

Motorët trolling janë një investim i madh, por vijnë me një çmim të lartë. Para se të blini një të tillë, dini cilat veçori dëshironi të ndihmoni në ngushtimin e modeleve. Ka disa prodhues atje që të gjithë kanë lidhje me kompani specifike të gjetjes së peshkut. Unë gjithmonë sigurohem që motori që po zgjedh të çiftëzohet me gjetësit e mi të peshkut për performancë optimale. Mund të zhbllokoni veçori të dobishme, si p.sh. vizatimi i shtigjeve në gjetësin e peshkut që motori të ndjekë.

Gjatësia e boshtit

Motorët e troling mund të variojnë në gjatësinë e boshtit në varësi të madhësisë së varkës tuaj. Për shumicën e modeleve në breg, peshkatarët preferojnë gjatësinë e boshtit midis 50 dhe 60 inç. Këto boshte u japin varkave shumë thellësi që mbështetësja të shtyjë ujin duke i lejuar varkat të ecin si cekët. Për varkat më të mëdha, motorët janë të disponueshëm me boshte deri në 80 inç për të arritur në ujë me armë të larta. Gjetja e gjatësisë së duhur të boshtit do të optimizojë performancën dhe do të minimizojë sasinë e hapësirës që humbisni në kuvertën e varkës tuaj.

Ankorimi GPS

Çdo prodhues tani ofron motorë trolling që janë të pajtueshëm me GPS. Me klikimin e një butoni, motori do t’ju mbajë në një vend si një spirancë. Edhe në rryma të rënda, kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të qëndruar në një vend. Kur jam duke manipuluar sërish ose duke bërë një pushim, e përdor gjithmonë këtë veçori. Për fat të keq, ankorimi GPS ka një kosto. Nëse e gjeni veten duke lëshuar shumë spirancë, është një veçori e mirë që ta keni. Megjithatë, nëse po kërkoni të kurseni para ose thjesht keni nevojë për një motor që do të lëvizë varkën përreth, mund të mos ia vlen.

Volt i baterisë

Motorët troling janë ndërtuar për të rrjedhur nga një gamë e gjerë tensionesh. Më të zakonshmet janë 12, 24 dhe 36 volt. Sa më i lartë të jetë konfigurimi i tensionit, aq më shumë jetëgjatësi baterie mund të dilni nga motori. Ndërsa mund të duket e qartë të shkosh me tensionin më të lartë në dispozicion, ka disa të meta. Tensionet e larta do të thotë më shumë bateri dhe më shumë peshë. Nëse keni një varkë të vogël ose po kërkoni t’i mbani gjërat të lehta, 36 volt është shumë. Unë mendoj se sistemet 24 volt janë një kompromis i mirë midis jetëgjatësisë së baterisë dhe peshës së përgjithshme, veçanërisht në anijet më të vogla në breg.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: A mund të përdorni një motor troling me ujë të ëmbël në ujërat e kripur?
Ne kemi shqyrtuar gjithashtu motorët më të mirë trolling në përgjithësi. Por ndërkohë që mund të merrni një motor troling me ujë të ëmbël në ujërat e kripura, ai vjen me rreziqe. Uji i kripur është i ashpër ndaj pajisjeve dhe ndryshku është praktikisht i pashmangshëm. Për t’iu kundërvënë kësaj, motorët trolling me ujë të kripur janë ndërtuar me pjesë rezistente ndaj korrozionit dhe elektronika janë të mbyllura brenda. Kjo maksimizon jetën e një motori troling në kushte të vështira. Një motor me ujë të ëmbël do të funksionojë në ujë të kripur, por me kalimin e kohës do të prishet pasi kripa futet në zona që nuk supozohet të jetë.

Pyetje: A mund ta lidhni gjetësin tuaj të peshkut me një bateri motori trolling?
Mund të lidhni një gjetës peshku me një bateri motori trolling dhe t’i vini të dyja në punë. Megjithatë, për performancën maksimale, bateritë e veçanta janë alternativa më e mirë. Kjo i mban në minimum çështjet e ndërhyrjeve për të marrë fotografitë më të qarta të imazhit. Plus, nëse bateria e motorit trolling shkon keq, është e lehtë ta fikni baterinë pa pasur nevojë të shqetësoheni për instalime elektrike shtesë nga gjetësi i peshkut.

Pyetje: A ia vlejnë motorët troling me ujë të kripur?
Motorët e lëvizjes me ujë të kripur po shfaqen në gjithnjë e më shumë anije dhe për arsye të mirë. Përmirësimet në teknologji lejojnë që varkat më të mëdha të jenë më të manovrueshme dhe të arrijnë në ujëra më të cekët. Në vend që të hidhni spirancën në qindra metra ujë, një klikim i një butoni mund t’ju mbajë në vend. Karakteristika si ankorimi me GPS mund të mbajë edhe varka të mëdha mbi struktura dhe të mbyllen në peshq. Për më tepër, materialet e reja rezistente ndaj korrozionit zgjasin jetën e motorëve të troling për vite të tëra peshkimi.

Mendimet Përfundimtare

Të popullarizuar nga peshkatarët e basit, motorët trolling janë bërë shpejt të preferuarit midis peshkatarëve të ujit të kripur. Ato i lejojnë varkat të arrijnë në zona të reja, të ankorohen në struktura dhe të futen vjedhurazi në peshq të kujdesshëm. Veçoritë e reja dhe komunikimi me valë i bëjnë ato tepër miqësore për përdoruesit. Sidomos nëse peshkoni vetëm, ato janë mundësi të shkëlqyera për të kontrolluar varkën tuaj. Për të përfituar sa më shumë nga blerja juaj, kërkoni një motor që çiftëzohet me gjetësit tuaj ekzistues të peshkut, është i aftë të ankorojë GPS dhe është ndërtuar për t’i bërë ballë kushteve të vështira të ujit të kripur.

Metodologjia

Si një peshkatar i zjarrtë në breg, kam filluar të mbështetem në motorët e mi të trolling. Sasia e ujit që mund të mbuloni dhe pikat ku mund të arrini zhbllokojnë peshq të rinj. Shtoni veçori si ankorimi GPS dhe mund ta poziciononi varkën tuaj për të qëndruar mbi peshk. Një gjë që kam mësuar është se jo të gjithë motorët trolling funksionojnë njësoj. Karakteristikat dhe pajtueshmëritë e ndryshme mund ta bëjnë të ndërlikuar gjetjen e modelit të duhur. Motorët e mi të preferuar çiftohen me gjetësin tim të peshkut dhe janë të qëndrueshëm dhe të lehtë për t’u përdorur. Këtu janë kriteret mbi të cilat kam vlerësuar çdo motor:

 • Lehtësinë e përdorimit: A është njësia e përshtatshme dhe intuitive?
 • Ankorimi GPS: A ka motori trolling aftësi ankorimi?
 • Përputhshmëria e gjetësit të peshkut: Me cilët gjetës peshku është i pajtueshëm përdorimi i të gjitha veçorive?
 • Jetëgjatësia e baterisë: Sa zgjat jetëgjatësia e baterisë dhe a ka veçori për ta zgjatur këtë?
 • Zhurma: A është motori mjaft i qetë për t’u futur fshehurazi te peshqit?
 • Qëndrueshmëria: A mund t’i rezistojë motori korrozionit dhe konsumit të përgjithshëm?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.