Rastet më të mira të armëve gjahu të vitit 2022


Kutitë e armëve të gjahut mbrojnë gropën tuaj të lëmuar. Pavarësisht se si udhëtoni, arma juaj duhet të jetë në një këllëf për ta mbrojtur atë nga goditjet dhe goditjet e pashmangshme gjatë rrugës. Disa shtete kanë kërkesa ligjore në lidhje me atë se kur një armë duhet të futet në një automjet dhe çdo armë që merrni në një aeroplan ose tren duhet të jetë në një kasë me mbyllje të fortë.

Jo çdo këllëf armësh funksionon në çdo situatë. Ju mund të keni nevojë për më shumë se një për t’i mbajtur armët tuaja të mbrojtura nga të gjitha rreziqet e udhëtimit. Ekziston një rast për të mbrojtur çdo armë gjahu gjatë çdo mënyre udhëtimi, qoftë një udhëtim i shkurtër me makinë deri në klubin e armëve ose një udhëtim nëpër një fushë me baltë në pjesën e pasme të një makine me katër rrota. Sa herë që dilni në rrugë, do të dëshironi ta mbani armën tuaj brenda një prej kabinave tona të armëve gjahu.

Rasti i gjatë i stuhisë së pelikanit

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 20 paund
 • Materiali: Rrëshirë HPX, e brendshme me shkumë
 • Kapaciteti: Një armë e gjatë deri në 52 inç

Pse e bëri prerjen

Të besuara nga fotografët dhe studiuesit për mbrojtjen e kamerave dhe instrumenteve delikate shkencore—këllëqet e forta dhe të papërshkueshme nga uji Pelikani do t’i mbajnë armët tuaja të njëtrajtshme gjatë vështirësive të çdo udhëtimi.

Pro

 • E jashtme e fortë, elastike
 • Mbyllje për të mbajtur lagështinë dhe papastërtitë
 • Rrota për transport të lehtë
 • Noton

Kundër

 • E rëndë për plastikë
 • Mund të jetë shumë i rëndë për aeroplanët me shkurre

Standardi i industrisë në kutitë plastike prej vitesh, kutitë e pelikanit mbyllen aq fort sa duhet të kenë një valvul të integruar për lehtësimin e presionit në mënyrë që të hapen lehtësisht. E bërë nga rrëshirë e fortë HPX, kutia Storm është ndërtuar për të rënë nga shiritat transportues, për të kërcyer në shtretërit e marrjes dhe madje për të kaluar jashtë bordit. Ai ka katër kapëse që mund të mbyllen me dry dhe pesë kapëse për të siguruar që arma juaj të jetë ende brenda kasës kur të arrini destinacionin tuaj. Tre doreza me kapje të buta dhe rrota të vogla në njërën anë e bëjnë të lehtë transportin. Shkuma e butë mbron armën tuaj gjahu për të parandaluar që ajo të përplaset në kasë. Modeli më i madh do të akomodojë armë objektive gjysmë automatike me tyta 30 inç dhe mbytje të zgjatura ose O/U 34 inç.

Këllëf armësh e gjatë me mbulim të dyfishtë Flambeau Outdoors

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 13 paund
 • Materiali: Dy shtresa polietileni me densitet të lartë (HDPE), brendësi me shkumë, trajtim Zerust
 • Kapaciteti: Një armë e gjatë deri në 47,5 inç

Pse e bëri prerjen

Një mur i dyfishtë me predha plastike mbron armët ndërsa trajtimi Zerust lufton korrozionin, të gjitha me një çmim të arsyeshëm.

Pro

 • Mbrojtje e qëndrueshme me dy shtresa
 • Zerust pengon korrozionin
 • E mbyllur për udhëtime ajrore

Kundër

 • Nuk do të mbajë armë gjahu me objektiv të gjatë

Flambeau ka prodhuar produkte plastike në verilindje të Ohajos që nga viti 1948, dhe ndërsa brezat e peshkatarëve janë varur nga kutitë e Flambeau për të mbrojtur joshjet e tyre, kompania prodhon gjithashtu kasa të forta armësh. Kutia me mbulim të dyfishtë përbëhet nga predha HDPE të brendshme dhe të jashtme me një hapësirë ​​ajri në mes për të mbrojtur armën tuaj. Shtyllat rezistente ndaj shtypjes i ndajnë predhat dhe një shtresë e trashë shkumë rrethon armën tuaj. Kasa ka dy pika kyçje për dryn dhe katër shul. Një copë litari ndihmon për të mbajtur papastërtitë dhe ujin jashtë.

Rasti vjen me një pllakë Zerust që lëshon një avull të padëmshëm, jo ​​toksik dhe pa erë që mbron një armë nga korrozioni deri në pesë vjet. Mos lejoni që prania e Zerust t’ju bëjë të mendoni se ky është një rast i mirë për ruajtje afatgjatë. Asnjë rast i vështirë nuk është, por prapëseprapë ia vlen të keni një mbrojtje kundër ndryshkut në anën tuaj, pasi armët mund të gërryen brenda disa orësh në kushtet e duhura. Kjo këllëf nuk do të përshtatet me armën tuaj të synuar, por do të mbajë një pompë ose gjysmëauto me një tytë 28 inç, e cila është me madhësi standarde të armës gjahu.

Këllëf armësh e mbushur me hapje anash lundruese Drake për shpend uji

Karakteristikat kryesore

 • Kapaciteti: Armët deri në 51,5” (gjysëmauto me tytë 30 inç me tub të zgjatur)
 • Materiali: Pjesa e jashtme e najlonit dhe e brendshme e mbushur me material flotues të mbushur
 • Mbyllja: Mbyllja e sipërme me velcro dhe anësore, kapëse sipër

Pse e bëri prerjen

Kutitë e armëve të papërshkueshme nga uji janë të vështira për t’u tharë dhe hapja anësore me gjatësi të plotë të Drake ju lejon të ajrosni këtë këllëf.

Pro

 • Noton
 • Lehtë për t’u tharë
 • Rrip i mbushur me supe

Kundër

 • Velcro përfundimisht do të lërë ujin të hyjë
 • Xhepi i aksesorit shumë i vogël

Kutitë e armëve lundruese janë çështje standarde për shpendët e ujit. Hapjet e tyre të sipërme pa zinxhir janë të përshtatshme dhe nuk gërvishtin stoqet prej druri, por pengesa më e madhe e tyre është se është pothuajse e pamundur të thahet ose pastrohet pjesa e brendshme. Pamja unike e Drake për këtë dizajn popullor përmban një hapje Velcro me gjatësi të plotë, kështu që ju mund ta ajrosni këllëfin ose ta pastroni nëse keni lënë një armë me baltë brenda. Mbushja mbron armën tuaj dhe dyfishohet si notim nëse bie nga një varkë. Kombinimi me veçorinë e hapjes anësore është se kutia nuk është plotësisht e papërshkueshme nga uji sa konkurrentët e saj. Pra, nëse e keni humbur armën në bord, ajo mund të jetë e lagur kur ta gjeni disa orë më vonë. Ai përmban një rrip të mbushur të rehatshëm dhe dorezë transporti, dhe një xhep aksesor, i cili është mjaft i madh për të mbajtur një tub mbytës dhe një çelës, por jo shumë më tepër. Pjesa e sipërme mbyllet si me Velcro ashtu edhe me një kapëse për të parandaluar që arma juaj të bjerë jashtë.

Këllëf armësh e pajisur me Browning

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 10 paund
 • Materiali: Dru i mbuluar me vinyl me brendësi prej pelushi
 • Kapaciteti: Thye armë aksioni deri në tytë 34 inç

Pse e bëri prerjen

Një këllëf klasike e heqjes në stilin e bagazheve për të mbrojtur armën tuaj të çmuar të synuar gjatë rrugës për në klub dhe nga klubi.

Pro

 • Madhësi e përshtatshme
 • E brendshme e butë prej pelushi
 • Pamje e bukur

Kundër

Armët e shënjestrave të palodhura meritojnë të udhëtojnë me rehati të përkëdhelur dhe Browning i ka ofruar këto kuti bagazhesh të montuara për vite me radhë pikërisht për këtë qëllim. Ndarësit prej pelushi ndajnë ndarjet për stokun, tytën/pushkën, aksesorët dhe tubat e mbytjes, dhe pjesa e brendshme e mbushur mbron armët nga goditjet dhe mavijosjet gjatë rrugës. Pjesa e jashtme e vinilit prej lëkure artificiale me thekse bronzi duket shumë më elegante seç duhet, në një farë mënyre. Katër mentesha e ndihmojnë kutinë të hapet mirë dhe dy kapëse kyçëse e mbyllin atë.

Megjithëse rasti është i njëanshëm dhe bllokohet dhe kualifikohet teknikisht pasi TSA miraton për udhëtimet ajrore, ky nuk është një rast i ndërtuar për goditjet e forta të karuselit dhe rripave transportues në aeroport. Është krijuar për të qenë kompakt dhe i bukur, i përshtatur në çdo bagazh makine dhe për të siguruar armën tuaj në rreze. Edhe pse i projektuar me armët Browning në mendje, ai do të përshtatet me çdo armë të synuar me veprim të thyer.

Drake Banded Gun Case

Karakteristikat kryesore

 • Materiali: Najloni ripstop 210D
 • Kapaciteti: një armë gjahu, çdo gjatësi
 • Mbyllja: Velcro

Pse e bëri prerjen

Një mëngë e thjeshtë mbron armën tuaj dhe ju mban në anën e djathtë të ligjit.

Pro

 • Rezistente ndaj ujit
 • Përfshin çantën e udhëtimit
 • Të lira

Kundër

Kjo këllëf i lirë dhe i dobishëm është i përsosur për gjuetarët e ujit që udhëtojnë ose çdo gjuetar rosash që duhet të mbajë baltën dhe papastërtitë nga arma e tyre. Nuk është rasti për O/U-në tuaj të bukur dhe nuk do ta mbajë ujin jashtë përgjithmonë. Por është e përkryer për një udhëtim me baltë ATV për të verbërit ose për të përmbushur kërkesat ligjore në shtetet që kërkojnë që armët të vendosen në kuti kur transportohen në një automjet.

Mëngë najloni ripstop vjen në tre modele kamo, dhe pjesa e sipërme rrotullohet për t’iu përshtatur çdo arme dhe mbyllet me Velcro. Një xhep me zinxhir mban çantën e ruajtjes ripstop, duke e bërë këtë kuti shumë të përshtatshme për t’u fshehur në një çantë ose pako të verbër për një udhëtim. Ai do të mbajë pushkë gjahu të çdo gjatësi, dhe ka një dorezë transporti dhe një rrip shpatullash për t’i paketuar gjatë gjuetisë në këmbë. Ka gjithashtu një skedë varëse në fundin e surratit. Për rreth 20 dollarë, kjo mëngë është sigurim i lirë kundër gërvishtjeve dhe një shkelje e mundshme për të pasur një armë pa këllëf në një automjet.

Metodologjia

Duke udhëtuar nëpër vend dhe jashtë vendit për të gjuajtur për 35 vitet e fundit, kam transportuar armë në avionë, në makina, në ATV, me kalë, në varka dhe në këmbë. Rastet këtu plotësojnë të gjitha nevoja specifike për mënyra të ndryshme transporti.

I vlerësova të gjitha në bazë të kritereve të mëposhtme:

 • Mbrojtja (Një kuti ka nevojë për mbushje të mjaftueshme dhe duhet të mbajë një armë të palëvizshme për të parandaluar që ajo të kërcejë përreth.)
 • Qëndrueshmëria (Rastet jo vetëm që duhet të mbrojnë armët, ato duhet të përballojnë vetë përdorimin e vështirë.)
 • Kapaciteti (A do të përshtatet me ndonjë armë gjahu? A ka vend për aksesorë?)
 • Mënyra e Udhëtimit (A po transportohet arma me avion? Makinë? ATV? Këmbë?)
 • E vështirë kundër e butë (Çfarë lloj kaseje është ideale për përdorime të ndryshme?)
 • Vlera (A është një blerje e mirë?)
 • Miratimi i TSA (A mund ta merrni këtë rast në një fluturim komercial?)

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një kuti armë gjahu

Sigurohuni që po ndiqni ligjin kur zgjidhni një çështje. Kutitë për udhëtime ajrore dhe Amtrak duhet të jenë me anë të forta dhe të kyçura. Zgjidhni dry në vend të bravave të kombinuara, pasi ndonjëherë do t’ju kërkohet t’i jepni çelësin e çështjes tuaj një agjenti TSA. Disa shtete kërkojnë që armët e transportuara në një automjet të ruhen në një kuti të mbyllur dhe një kuti armësh e paketueshme siguron sigurim të lirë kundër një citimi.

Një këllëf armësh nuk është vendi më i mirë për të ruajtur një armë në shtëpinë tuaj. Ata nuk marrin frymë dhe nëse e vendosni armën larg prej disa muajsh, le të themi ndërmjet sezoneve të gjuetisë, lëreni kasën hapur ose vendosni një tharëse silicë brenda. Herë pas here nxirreni armën për inspektim dhe fshijeni me një leckë të lyer pak me vaj.

Sigurohuni që të zgjidhni këllëfin e gjatësisë së duhur për armën tuaj. Matni nga prapanica deri në fund të çdo tubi mbytës të zgjatur dhe shtoni të paktën një inç e gjysmë. Ky është dimensioni i brendshëm që ju nevojitet. Armët e gjahut me optikë të montuar ose aksesorë të tjerë mund të mos përshtaten në kutitë e armëve gjahu dhe mund të kërkojnë një këllëf pushke. Nëse jeni duke zgjedhur një model heqjeje, matni për t’u siguruar që është mjaft i gjatë për të vendosur tytën e armës.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: A vijnë armët me një kuti?

Shumë armë vijnë me një kuti plastike të fortë. Disa nga ato raste madje janë të kyçura, por në përgjithësi, ato janë shumë të dobëta për t’u bërë ballë abuzimeve të udhëtimit ajror. Arma juaj ndoshta do t’i mbijetojë udhëtimit, por rasti mund të mos jetë, dhe ju do të mbeteni pa këllëf për udhëtimin në shtëpi. Ato ofrojnë mbrojtje të mirë për armën tuaj në një udhëtim rrugor dhe krijojnë një vend të përshtatshëm për të mbajtur aksesorët si tuba mbytës dhe ndoshta një shishe vaji, një leckë të vogël dhe një gjarpër të gjithë së bashku në një vend.

Pyetje: A mund të vendos një armë gjahu në një kuti pushke?

Ju mund të vendosni një armë gjahu në një kuti pushke nëse kasa është mjaft e gjatë. Shumica e pushkëve të gjahut, përveç modeleve të gjelit të detit, mbrojtjes në shtëpi dhe modeleve të slug, kanë tyta më të gjata se shumica e pushkëve dhe mund të jenë shumë të gjata për t’u futur në një kuti pushke. Nga ana tjetër, nëse montoni një optikë në pushkën tuaj gjahu, ose nëse ajo ka një kapje taktike pistolete, ajo mund të mos përshtatet në kutitë e buta të krijuara për armë gjahu tradicionale. Pastaj, një këllëf pushke mund të përshtatet më mirë.

Pyetje: Cila është më e mirë, kasaforta e fortë apo e butë?

Nëse zgjidhni një këllëf të fortë apo të butë, varet nga mënyra se si po e transportoni armën tuaj. Një këllëf i fortë ofron mbrojtje më të mirë, por shton masën dhe peshën që mund të mos keni nevojë nëse planifikoni ta mbani armën në kasë, të themi, te një blind rose.

Pyetje: Sa kushton një kuti armësh Pelikani?

Kutitë e pelikanit njihen si një nga më të mirat në industri dhe ato vijnë në disa madhësi, duke përfshirë modelet e heqjes dhe kutitë me gjatësi të plotë që mbajnë dy armë. Ato variojnë nga rreth 200 dollarë në 400 dollarë në varësi të madhësisë, materialit dhe veçorive.


Mendimet Përfundimtare

Një armë është më shumë se një mjet gjuetie, megjithëse është padyshim një pjesë e domosdoshme e çdo udhëtimi. Mund të jetë gjithashtu një trashëgimi dhe një pasuri e çmuar. Zgjedhja e kasës më të mirë për nevojat tuaja ju ndihmon ta mbani atë armë të paprekur. Ne i bëmë kutitë e Pelikanit zgjedhjen tonë më të mirë për shkak të ndërtimit dhe reputacionit të tyre të fortë dhe për shkak se ato janë të përshtatshme për udhëtime ajrore, me varka dhe në pjesën e pasme të marrjes.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.