Rrotullat më të mira rrotulluese nën 100 dollarë të vitit 2022


Publikuar 23 gusht 2022 14:33

Bobinat rrotulluese me çmime modeste mund të kenë qenë paksa të çuditshme dhe të lëkundura 20 vjet më parë, por nuk ka shumë situata ku një peshkatar modern do të ishte në disavantazh duke marrë një version modern me çmim të vlefshëm të “rrahësit të vezëve”. Modelet variojnë nga më pak se një kartëmonedhë prej njëzet dollarësh deri tek pajisjet e avancuara të ujit të kripur me çmime që arrijnë deri në 1000 dollarë. Modelet më të shtrenjta padyshim ofrojnë veçori që do të ofrojnë performancë të qetë gjatë gjithë jetës, pavarësisht përdorimit të ashpër, por ka shumë opsione nën shifrën 100 dollarë që nuk do të lënë pa dëshirë peshkatarët mesatarë, apo edhe të avancuar. Këtu ne përmbledhim disa nga rrotullat më të mira rrotulluese nën 100 dollarë. Këto janë modele që edhe peshkatarët profesionistë do t’i kenë montuar në pjesën e përparme të kuvertës së tyre dhe do të lënë mjaftueshëm para në portofolin tuaj për të mbajtur rezervuarin e gazit të mbushur plot për aventurën e radhës.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një mbështjellje rrotulluese për nën 100 dollarë

Ndërtimi i kornizës

Shumica e bobinave në tregun e sotëm do të vijnë të pajisura me ingranazhe të brendshme prej bronzi ose një aliazh tjetër, por kornizat e bobinave të shitura për më pak se një Benjamin shpesh janë prej alumini ose grafit (plastika AKA). Mund të gjeni disa mbështjellje me disa komponentë të krijuar nga fibra karboni, por në arenën me çmime të vlerës, alumini do të jetë në krye të linjës. Grafiti është i mirë nëse jeni duke gjuajtur për specie më të vogla, por mund të përkulet pak nën tendosje të madhe, gjë që mund të çojë në probleme me ingranazhet që nuk lidhen mirë ose rotori të dalë jashtë ekuilibrit. Alumini, fibra karboni dhe grafiti i rezistojnë shkëlqyeshëm korrozionit dhe mbajnë peshën e përgjithshme të rrotullës. Uji i kripur dhe uji i njelmët që gjenden përgjatë bregut do të përtypin shpejt metalet e tjera dhe do të kërkojnë pastrim pas çdo udhëtimi për të zgjatur jetën e bobinës.

Pesha

Disa ons mund të bëjnë një ndryshim të madh kur bëhet fjalë për një ditë peshkimi. Përveç mbajtjes së shkopit të ekuilibruar mirë, një mbështjellje që futet nën shenjën 8 ons në fakt do t’ju ndihmojë ta ndjeni kafshimin pak më mirë kur peshqit po luajnë me ushqimin e tyre në vend që të marrin karremin. Me më pak peshë, ju jeni gjithashtu në gjendje ta mbani shufrën në pozicion të përsosur gjatë një dite të gjatë prezantimesh fine kur pickimi është i fortë.

Sistemi i tërheqjes

Sistemi i tërheqjes në një mbështjellje rrotulluese është shpesh ndryshimi në uljen e peshqve me madhësi plus kur ata bëjnë një vrapim të vështirë në varkë. Zvarritja lejon që vija të rrëshqasë pa probleme nga bobina kur ushtrohet tërheqje e mjaftueshme në vijë. Në vend që të lejojë që linja të këputet, një sistem i mirë i tërheqjes do t’i japë peshkut hapësirë ​​dhe do të heqë një pjesë të tendosjes. Sistemet moderne të tërheqjes janë bërë zakonisht nga jastëkë të lyer me vaj, disqe qeramike ose pllaka me fibër karboni. Qeramika dhe fibra e karbonit ofrojnë një jetëgjatësi shërbimi dhe i rezistojnë nxehtësisë së krijuar nga fërkimi i bobinës rrotulluese, por nëse kryesisht ndjek kërpudhat, krapinë ose specie më të vogla të ujit të kripur si trofta me pika, një mbështjellje me një sistem tërheqjeje të ndjerë të lyer me vaj e paguan linjën. më mirë. Në secilin rast, kërkoni bobina që kanë një sistem tërheqjeje të mbyllur, pasi parandalon që mbeturinat të futen midis disqeve dhe të shkaktojnë konsumim të parakohshëm dhe performancë ngjitëse.

Kushinetat

Numri i kushinetave të topit në mbështjellës është kritik për butësinë e tërheqjes, por nuk ka të bëjë vetëm me numrat, cilësia e atyre kushinetave luan një rol të madh në performancë. Edhe mbështjelljet me gjashtë kushineta topash mund të ofrojnë rrotullime të qetë të dorezës dhe ndryshimi në performancë midis bobinave me kushineta me gjashtë dhe shtatë topa mund të mos jetë as i dukshëm për peshkatarin mesatar. Megjithatë, specialistët e linjës së lehtë që mbajnë rrotullën rrotulluese në duart e tyre gjatë gjithë ditës do të dëshmojnë se më shumë është padyshim më mirë kur bëhet fjalë për kushinetat.

Më e mira në përgjithësi

Quantum Accurist është rrotullimi më i mirë i përgjithshëm nën 100 dollarë.

Pse bëri prerjen: Accurist vazhdon të qëndrojë një hap mbi konkurrencën me komponentët e tij metalikë jo shumë të rëndë dhe sistemin e marsheve të lëmuara kriminalisht.

Karakteristikat kryesore:

 • Sistemi i tërheqjes qeramike i mbyllur
 • Kornizë alumini me pllaka anësore grafiti
 • 6 kushineta topash dhe një kushinetë rul
 • Raporti i marsheve 5.2:1
 • 7,2 oz.

Të mirat:

 • E lehtë, por jashtëzakonisht e qëndrueshme
 • Dorëzania më e mirë në biznes

Disavantazhet:

 • Duke u bërë një gjetje e rrallë në raftet e dyqaneve

Unë kam qenë një fans i Quantum Accurists që nga fillimi i serisë së tyre “Performance Tuned” rreth 20 vjet më parë. Këto bobina janë përmirësuar sinqerisht me çdo gjeneratë, dhe përsëritja e fundit nuk bën përjashtim. Është një nga bobinat e vetme rrotulluese nën 100 dollarë që ende ka një kornizë alumini për të ofruar performancë solide në çdo kusht. Zvarritja e mbyllur e qeramikës nuk ka dështuar kurrë të paguajë pa probleme për mua kur luaj një bas me gojë të madhe apo edhe me vija. Gjithsesi, çështja për mua është me kusht. Unë jam një klutz dhe mund të jem pak i ashpër me pajisjet e mia. Quantum Accurist është i pajisur me një tel titani që përkulet, por nuk merr një përkulje të përhershme. Diametri i tij i hollë gjithashtu ndihmon në mbajtjen e ekuilibrit të përsosur të mbështjelljes ndërsa jeni duke e kthyer dorezën e lehtë. Gjëja më e keqe në lidhje me këtë bobin është se po bëhet gjithnjë e më e vështirë për t’u gjetur, pasi shumë peshkatarë po zgjedhin bobinën e serisë Quantum’s Smoke me një çmim pak më të lartë. Por Accurist është e gjithë bobina që do t’ju nevojitet për nën 100 dollarë.

Më e mira për bas

Abu Garcia Jordan Lee 30 është bobina më e mirë rrotulluese për bas nën 100 dollarë.

Pse bëri prerjen: Një përzierje inovative e opsioneve të ndërgjegjshme për buxhetin dhe komponentëve me cilësi të lartë dhanë një përvojë të qetë peshkimi pa probleme.

Karakteristikat kryesore:

 • Sistemi i tërheqjes hibride të ndjerë me karbon/vaj
 • Trupi dhe rotori i grafitit
 • Kushineta me 6 top dhe një kushinetë rul
 • Raporti i marsheve 6.2:1
 • 8,5 oz.

Të mirat:

 • Doreza me fibër karboni është më e lehtë se alumini dhe po aq e qëndrueshme
 • Zvarritja e mbyllur me matricë karboni ofron butësi të ndjesisë me jetëgjatësi të shtuar

Kundër:

 • Korniza e grafit mund të përmirësohet

Bobina më e mirë rrotulluese është ajo që as nuk e kuptoni se është aty. Kjo është përvoja e saktë që pata me mbështjellësin rrotullues të serisë Jordan Lee nga Abu Garcia. Pasi peshkova në një pajisje Ned për bas me njolla për rreth 30 minuta, mezi vura re të angazhoja bobinën pas castit ose të shikoja poshtë për të gjetur vendin e ëmbël ku rrokulliset lehtësisht. Sistemi mbajtës ka 6 kushineta topash dhe një kushinetë rul që kapet në çast për të parandaluar çdo lojë të kundërt kur filloni marrjen tuaj. E mbështjellë me bishtalec, bobina lejonte një distancë të shkëlqyeshme të hedhjes. Zvarritja e kaloi vijën pa probleme për të parandaluar që grepa ime agresive të shqyejë grepin, por e mbajti peshkun mirë nën kontrollin tim që nga momenti që ngrita shufrën. Një kapëse e vogël vijash në anën e kundërt të dorezës madje ofroi një vend për të rënduar peshën në fotografinë time për ta mbajtur atë të kërcejë rreth e rrotull gjatë udhëtimit me varkë. Dëshira ime kryesore për këtë mbështjellje do të ishte të shikoja ndërtimin e kornizës së saj të përmirësuar në alumin, por me të vërtetë nuk ndjeva ndonjë përkulje me modelin aktual të grafitit.

Ultralight më i mirë

Pflueger President 20X është rrotullimi më i mirë ultra i lehtë nën 100 dollarë.

Pse bëri prerjen: Seria Pflueger President vazhdon të shkëlqejë në kategorinë ultra të lehta me konstruksion me cilësi të lartë dhe veçori që gjenden në bobinat e tyre të basit të klasit të lartë.

Karakteristikat kryesore:

 • Sistemi i tërheqjes së ndjerë të vulosur me vaj
 • Trupi dhe rotori i grafitit
 • 6 kushineta topash dhe një kushinetë rul
 • Raporti i marsheve 5.2:1
 • 6,2 oz.

Të mirat:

 • Doreza alumini ofron marrje pa përkulje
 • Konstruksion i lehtë, me përmasa të vogla, ideale për shufra ultra të lehta

Kundër:

 • U largua nga numërimi i kushinetave

Presidenti Pflueger ka qenë më i preferuari i peshkatarëve të peshkut për më shumë se një dekadë. Konstruksioni i grafit i mban gjërat të lehta në dorë, të lehta në portofol dhe është mjaftueshëm i qëndrueshëm për të ofruar performancë për vite me rradhë për sa kohë që nuk e stresoni shumë mbështjelljen me mustakët e mëdhenj ose kapjet e tjera që pengojnë. Me linjën më të lehtë, më pëlqen butësia ekstreme e sistemeve të tërheqjes së ndjerë të vajosur dhe dizajni i kësaj bobine do t’i mbajë mbeturinat jashtë rondele me ndjesi për vite me rradhë. E vetmja goditje kundër kësaj mbështjelljeje ultra të lehtë është se Pflueger zgjedh ta veshë atë me një dizajn kushinetash me 6 topa në vend të konstruksionit të kushinetave me 9 topa që ata kanë në madhësi të tjera të bobinave President. Sidoqoftë, shumica e peshkatarëve as nuk do ta vinin re ndryshimin në butësinë midis madhësive nëse nuk studiojnë specifikimet.

Si i bëra zgjedhjet e mia

Ndërsa punoja me peshkatarët dhe prodhuesit e produkteve për më shumë se 30 vjet, unë kam pasur mundësinë të testoj në terren një sërë bobinash me çmimin magjik “nën 100 dollarë”. Unë kam ndjekur bas, crappie, walleye, mustak dhe troftë me këto bobina dhe kam folur me shumë peshkatarë që frekuentojnë destinacionet në breg për peshk të kuq dhe troftë me pika. Këto zgjedhje bazohen në përvojën personale me këto bobina, si dhe të dhëna nga burime të besuara.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Çfarë madhësie mbështjellje rrotulluese duhet të blej?

Madhësia e rrotullës së rrotullimit diktohet kryesisht nga speciet që kërkoni dhe nga madhësia e vijës dhe shufrës rrotulluese që po përdorni. Specialistët e finesës do t’i kushtojnë vëmendje diametrit të linjës për të cilën mbështjellja është projektuar për të siguruar kthesë minimale të linjës. Përpjekja për të drejtuar një diametër shumë të madh të një linje në një mbështjellje të vogël mund të shkaktojë dhimbje koke masive me sythe dhe nyje pas disa orësh peshkimi. Shufrat tepër të lehta për krapi, kërpudhat dhe troftën gjithashtu bëhen të pafuqishëm me një mbështjellje më të madhe se klasa me madhësi 20. Ndërsa specia bëhet më e madhe, rritet edhe madhësia e linjës dhe bobina e nevojshme për ta trajtuar atë. Rrotullat rrotulluese të ujit të kripur arrijnë maksimalisht në modelet gjigante të klasës me madhësi 300, të dizajnuara për peshk me vela dhe ton, por për shumicën e peshqve lojërash të ujërave të ëmbla, një bobina e klasës me madhësi 25 ose 30 do t’i përshtatet fatit. Peshkatarët e basit që do të kalojnë një ditë duke peshkuar me monofilament zakonisht zgjedhin bobina me madhësi 30 ose edhe 40, pasi bobina me diametër më të madh mund të parandalojë që linja të mbështillet pasi të ruhet në bobinë gjatë gjithë ditës në nxehtësi. Nëse jeni duke kërkuar për rrotulla më të mëdha, do të paguani pak më shumë se kufiri prej 100 dollarësh që respektova për këtë artikull. Këtu është një përzgjedhje e rrotullave rrotulluese ku madhësia më e madhe është një konsideratë, por një çmim prej 100 dollarësh nuk është.

Pyetje: Cili raport i marsheve është më i mirë?

Shpejtësia mund të jetë emri i lojës kur bëhet fjalë për hedhjen e rrotullave, por shumica e rrotullave rrotulluese priren të jenë pak më të ngadalta. Shumica e mbështjellësve rrotullues kanë një raport ingranazhi 5.2:1, me disa që rrisin rikthimin në 6.2 rrotullime të dorëzanisë për çdo maniçe të dorezës. Ndërsa kjo mund të duket si një disavantazh, zakonisht nuk pengon performancën. Shumica e teknikave të basit dhe peshqve që kërkojnë pajisje rrotulluese kërkojnë joshje të vogla e të lehta, të cilat gjithsesi nuk mund të peshkohen shpejt. Raporti më i ngadaltë 5.2:1 mundëson që linja të grumbullohet pa probleme në vend pa shkaktuar kthesë të tepërt që mund të shkaktojë ngatërrime dhe sythe. Peshkatarët që përdorin linja të thurura në shufrat e tyre tjerrëse ose duke peshkuar karrem të gjallë pa shumë hedhje mund të rritin raportet më të shpejta të mbështjellësve, por për performancën e përditshme duke përdorur linja monofilament ose fluorokarbon, duke mbajtur raportin nën 6 me 1 do parandaloni shumë dhimbje koke.

Pyetje: Sa kushineta topash duhet të ketë një bobina?

Numri i kushinetave të topit në një bobin shpesh përdoret si një tregues i cilësisë. Nëse kushinetat janë të të njëjtit ndërtim dhe dizajn, atëherë gjithmonë do të preferohej më shumë. Sidoqoftë, cilësia e konstruksionit të kushinetave gjithashtu luan një rol të madh në butësinë e një mbështjelljeje. Disa bobina me gjashtë kushineta me top qeramike të cilësisë së lartë ofrojnë performancë shumë më të butë sesa bobinat e prodhuara me çmim të ulët me nëntë kushineta çeliku të përfunduara përafërsisht. Gjithsesi, çdo mbështjellje rrotulluese duhet të ketë të paktën katër deri në pesë kushineta topi për të ofruar qetësi të mjaftueshme për të përmirësuar ditën tuaj të peshkimit pa u ndjerë sikur po bluani rërë në ingranazhet e bobinës. Shumica e bobinave të mia të preferuara rrotulluese kanë gjashtë ose shtatë kushineta topash dhe një kushinetë rul.

Mendimet Përfundimtare

Në fund të fundit, rehatia me bobinën tuaj është një çështje personale. Pothuajse çdo prodhues mbështjellës ka një ofertë në kategorinë nën 100 dollarë, dhe të gjitha janë ndërtuar mjaft mirë që peshkatari mesatar të mos ndjejë kurrë nevojën për të përmirësuar. Mund të gjeni opsione të tjera në këtë përzgjedhje, të përshtatura për peshkimin e basit, nga bashkëpunëtori i tij në Field dhe Stream, Jerry Audet, por këto janë të dalluarit nën 100 dollarë që tërhoqën vëmendjen time dhe të gjithë kanë performuar mirë.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.