Rrotullat më të mira Shimano: Pajisjet më të mira për peshkim


Përditësuar më 16 shtator 2022 në orën 15:53

Shimano ka vite që prodhon bobina peshkimi me cilësi të lartë. Kompania ofron një sërë bobinash peshkimi të prodhuara mirë, nga bobinat tjerrëse me çmime të përballueshme deri te makineritë e nivelit të lartë. Këto janë disa nga bobinat më të mira Shimano për lloje të ndryshme peshkimi.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një rrotull Shimano

Një mbështjellje Shimano është një nga shumë opsionet e bobinave në treg sot. Ka shumë prodhues të ndryshëm të mbështjellësve dhe mund të jetë e vështirë të zgjidhësh se cilat produkte mund t’i besosh … por bobinat Shimano njihen nga peshkatarët si të prodhuara shumë mirë dhe të besueshme.

Shimano ka qenë rreth e rrotull për një kohë të gjatë. Kompania japoneze hapi dyert e saj në vitin 1921 kur Shozaburo Shimano themeloi “Shimano Iron Works”. Në atë kohë, kompania prodhonte kryesisht pajisje për biçikleta. Në vitin 1970, kompania kuptoi se mund të transferonte ingranazhet precize që përdorën për pajisjet e biçikletave për të prodhuar bobina peshkimi. Në vitin 1970, kompania lançoi serinë e saj të parë të rrotullave Shimano.

Që atëherë, Shimano ka bërë një emër për veten duke prodhuar bobina peshkimi të gjithanshme dhe inovative. Pavarësisht se çfarë lloj mbështjellësi peshkimi po kërkoni, Shimano ka një mundësi të mirë për ju. Ky udhëzues do t’ju ndihmojë të renditni të gjitha ofertat dhe të gjeni bobinat më të mira Shimano për ju.

Spinning Reels janë Buka dhe Gjalpi i Shimanos

Rrotullat rrotulluese ndryshojnë në “butësinë”, që është një term që përshkruan tërheqjen e rrotullës. Një mbështjellje e lëmuar ka një dorezë që nuk ngjitet kur e ktheni. Në përgjithësi, sa më shumë të paguani, aq më i butë do të jetë bobina. Rrotullat rrotulluese bëhen me kushineta. Sa më shumë kushineta të ketë bobina, aq më e qetë funksionon – nëse performanca e kushinetave mbetet konstante. Ju dëshironi të kërkoni një mbështjellje me një raport të mirë kushinetash që janë gjithashtu me cilësi të lartë. Ky konsideratë do të zbatohet gjithashtu për bobinat e hedhura karrem, të cilat janë paraqitur më vonë në udhëzues.

Pse të shkoni me një mbështjellje rrotulluese? Rrotullat rrotulluese janë të gjithanshme dhe relativisht të lehta për t’u përdorur. Peshkatari fillestar ka më pak gjasa të ngërthehet dhe foletë e sorrave se sa me një karrocier. Rrotullat rrotulluese janë të mira për të kërcyer joshjet nga sipërfaqja e ujit pa gjeneruar asnjë reagim. Ato janë të njohura për të gjitha llojet e peshkatarëve të ujërave të ëmbla dhe të kripura. Vetëm sigurohuni që të merrni madhësinë e duhur të mbështjelljes që të përputhet me shkopin tuaj dhe llojin e linjës së peshkimit që planifikoni të vraponi.

Por a keni nevojë për një mbështjellës deti?

Shimano bën mbështjellje rrotulluese për ndjekje në breg dhe në det të hapur. Dallimi kryesor për peshkimin në secilin skenar është madhësia. Për të ndjekur peshqit e mëdhenj në det të hapur, kërkoni një mbështjellje rrotulluese me përmasa të mëdha. Për speciet më të vogla të ujërave të kripura, kërkoni bobina të lehta të ngjashme me ato që do të përdorni për peshqit e gjahut të ujërave të ëmbla. Mbani në mend se bobinat rrotulluese të ujit të kripur janë të dizajnuara për derdhje, jo për trolling. Nëse jeni duke kërkuar për një mbështjellje trolling, merrni një të bërë posaçërisht për atë stil peshkimi.

Si thua për një Baitcaster?

Përveç kontrollit të shkëlqyer të linjës, bobinat e hedhjes së karremit janë gjithashtu veçanërisht të forta. Ju do të jeni në gjendje të ndaloni peshqit e mëdhenj të vrapojnë në shtretërit e barërave të këqija, ku mund të ngatërrohen ose të hedhin grepin. Ju gjithashtu mund të përdorni me lehtësi joshje të rënda, me tërheqje të lartë, të tilla si karrem rrotullues. Baitcasters janë të pajisur mirë për të trajtuar linjat e rënda duke ruajtur profile të ulëta.

Jeni Trolling?

Me bobinat e troling, ju duhet forcë. Bobina juaj duhet të përballojë jo vetëm peshkun, por stresin e gjithë asaj linje që po tërhiqni pas varkës. Edhe nëse vozitni me kajak rreth një rezervuari në kërkim të troftës së liqenit, mbështjellja juaj e trokullit duhet të jetë e fortë për peshën e saj. Rrotullat e trolingut Shimano janë mjaft të forta dhe të qëndrueshme për të marrë atë që hidhni në to, dhe nëse dëshironi ndonjë lloj sistemi numërimi, ato kanë opsione të sigurta.

Çmimi

Ndoshta faktori më i madh përcaktues në atë që blini: Çfarë mund të përballoni? Shimano ka mbështjellje peshkimi që përputhet me çdo gamë çmimesh me bobina të nivelit të lartë që janë të shtrenjta, por që ia vlen, si dhe opsione me vlerë që do të lehtësojnë stresin në portofolin tuaj. Nëse keni një buxhet kryesor, do të merrni risitë më të fundit të Shimano në bobina që, nëse mirëmbahen siç duhet, do t’ju zgjasin gjithë jetën. Nëse po kërkoni të zgjasni një dollar, Shimano ka shumë opsione të bëra mirë me etiketa çmimesh të arsyeshme.

Rrotullat Shimano Nasci janë rrotullat më të mira të shimanos

Është një mbështjellje rrotulluese e bërë të gjitha që përmban ingranazhet e nivelit të lartë Hagane të Shimano. SHIMANO

Pse bëri prerjen: I qëndrueshëm pa u ndjerë i rëndë, super i lëmuar pa një çmim të lartë, Shimano i dha Nasci-s kujdesin kryesor me një çmim të ulët.

Karakteristikat kryesore:

 • Ingranazhe Hagne të falsifikuara të ftohta
 • SilentDrive
 • 5+1 kushineta topash

Të mirat:

 • Çmimi
 • Qëndrueshmëria
 • Shkathtësi

Disavantazhet:

 • Modele të tjera mund t’ju japin më shumë, por me çmime më të larta

Produktet më të shitura të Shimano janë bobinat e saj rrotulluese. Kompania prodhon bobina rrotulluese me cilësi të lartë në pika të ndryshme çmimesh, me bobinat e shtrenjta që shfaqin qëndrueshmërinë dhe fuqinë maksimale të fiksimit. Megjithatë, të gjitha bobinat rrotulluese Shimano njihen për besueshmërinë e tyre.

Rrotullimi Nasci i Shimano-s (ka stok shtesë në TackleWarehouse) kombinon performancën me vlerën. Për një çmim relativisht të ulët, ju merrni një mbështjellës peshkimi me cilësi të lartë që përmban ingranazhe premium dhe sistemin e mbështetjes së ingranazheve X-Ship të Shimano. Bobina është e lëmuar, e fortë dhe e përballueshme. Plus, ju merrni atë besueshmëri klasike Shimano.

Rrotullat Shimano stradic FL janë bobinat më të mira të shimanos për peshkimin në ujë të kripur

Është një mbështjellje rrotulluese rezistente ndaj korrozionit që maksimizon fuqinë tuaj të rrotullimit. Bass Pro Shop

Pse bëri prerjen: I fortë dhe i mbyllur mirë, Stradic FL do të bëjë punë të lehtë të peshkimit në breg, për sa kohë që ju të kujdeseni për të.

Karakteristikat kryesore:

 • Trup i fortë Hagane
 • Sistemi hidroizolues X-Protect
 • 6+1 kushineta topash

Të mirat:

 • Çuditërisht e qetë
 • Mjaft e qëndrueshme për ujin e kripur
 • Kontroll i këndshëm i qetë

Disavantazhet:

 • Ka bobina më të qëndrueshme të ujit të kripur, kjo ka avantazhin e performancës

Nëse peshkoni në ujë të kripur ose të njelmët, merrni parasysh një nga bobinat specifike të Shimano-s për ujërat e kripura. Cili është ndryshimi midis një bobine rrotulluese me ujë të kripur dhe një mbështjelljeje rrotulluese me ujë të ëmbël? Me pak fjalë, rezistenca ndaj korrozionit. Uji i kripur me të vërtetë dëmton pajisjet tuaja të peshkimit, kështu që pothuajse gjithmonë do të dëshironi diçka të specializuar, pavarësisht nëse jeni duke peshkuar nga surfimi ose nga një varkë. Bobinat rrotulluese të ujit të kripur janë ndërtuar me materiale që i rezistojnë më mirë korrozionit sesa bobinat e ujit të ëmbël. Thënë kështu, ju duhet të shpëlani mbështjelljen tuaj pas çdo daljeje me ujë të kripur – shtrëngoni zvarritjen, shpëlajeni butësisht, lëreni të thahet dhe lironi zvarritjen.

Për një opsion të shkëlqyeshëm të ujit të kripur, mbështjellja tjerrëse Shimano Stradic FL është ndërtuar mbi trupin e ngurtë, tërësisht metalik Hagane të markës. Ai përfshin teknologji hidroizoluese që e mban bobinën të mbrojtur nga korrozioni pas ekspozimit ndaj spërkatjes dhe spërkatjes së ujit të kripur. Bobina vjen në disa madhësi, por Stradic ST4000 është ideale për peshkim të gjithanshëm në breg të detit.

Shimano Chronarchs janë bobinat më të mira të shimanos për hedhjen e karrocave.

Është një karrocier i nivelit të lartë që hedh joshjet larg. qime

Pse bëri prerjen: I synuar për peshkatarët e turneut dhe basit, ky i preferuar për një kohë të gjatë ju jep performancë serioze të nivelit të lartë.

Karakteristikat kryesore:

 • Kornizë grafiti me ngurtësi të lartë dhe pllaka anësore
 • Raportet e ingranazheve 6.2:1, 7.1:1 ose 8.1:1
 • 8+1 kushineta topash

Të mirat:

 • E lehtë për ditë të gjata
 • Marrje e butë e mëndafshtë
 • Zvarritje e fortë

Disavantazhet:

 • Mund të merrni një raport më të lartë ingranazhesh ose më shumë kushineta topash nga konkurrentët

Aktivizoni çdo turne të peshkimit me bas dhe do të shihni një ton mbështjelljesh karrem. Sinqerisht, nuk do të ishte anormale nëse do të shihje vetëm baitcasters. Pse janë kaq të efektshëm baitcasters kur synojnë basin? Bobinat Baitcast ju japin kontroll më të mirë të linjës se çdo lloj tjetër bobina peshkimi, duke ju lejuar të bëni prezantime vërtet të përsosura. Baitcasters marrin pak kohë për të mësuar se si të përdorin, por me praktikë, ju do të jeni në gjendje të dërgoni një joshje pikërisht aty ku dëshironi, më pas ta hapni dhe ta ktheni ashtu siç dëshironi. Kur jeni duke peshkuar në turne ose ku peshqit janë nën shumë presion, ky kontroll është i nevojshëm. Nëse e gjeni veten diku tjetër, është thjesht një armë shtesë në arsenalin tuaj të peshkimit bas.

Për sa i përket shitësve, Shimano Chronarch MGL me profil të ulët mund ta mbajë veten me më të mirët. Bobina është bërë me një ndërtim tepër të lehtë të pronarit të karbonit, dhe bobina reklamohet për të rritur distancën e derdhjes deri në 20% ndërsa kërkon 10% më pak energji për të fiksuar dorezën. Sistemi i mbajtësve me top 8+1 S-ARB është i qëndrueshëm, i shpejtë dhe i lëmuar si i mëndafshtë.

Shimano Tekotas janë rrotullat më të mira rrotulluese për trolling.

Ai përmban forcë të lartë ingranazhi për fuqi të besueshme gjatë tërheqjes së joshjeve dhe luftimit të peshkut. qime

Pse bëri prerjen: Një mbështjellje e fortë, tërësisht metalike, e cila mund të përballojë stresin shtesë të trolling. Me klikuesin me zë të lartë, është gjithçka që ju nevojitet.

Karakteristikat kryesore:

 • Trup i gjithi metalik Hagane
 • Raporti i marsheve 6.3:1
 • 3+1 kushineta topash
 • Numëruesi i linjës analoge

Të mirat:

 • Kompakt por i fuqishëm, me një trup të ngurtë
 • Lente kundër mjegullës në banak
 • Zvarritje e qetë

Disavantazhet:

 • Tani për tani, është e vështirë ta gjesh atë në çdo madhësi përveç 500 dhe 600

Me bobinat e trollimit, fuqia është çelësi. Mbulesa juaj duhet të jetë jo vetëm e fortë kur luftoni me peshqit, por gjithashtu të përballojë të gjithë rezistencën që merrni kur tërhiqni një joshje dhe gjatësi të gjatë rreshti nëpër ujë. Edhe nëse vozitni me kajak rreth një rezervuari në kërkim të troftës së liqenit, mbështjellja juaj e trokullit duhet të jetë e fortë për peshën e saj.

Për këtë, kapni mbështjellësin Shimano Tekota A Line Counter Reel. Është i fortë dhe i qëndrueshëm, me kushineta topash kundër ndryshkut dhe Trupi Hagane, tërësisht metalik, rezistent ndaj korrozionit nga Shimano. Njehsuesi analog me një lente kundër mjegullës ndihmon në sigurimin e leximit të saktë gjatë motit të keq dhe ka një klikues shumë të lartë për të sinjalizuar peshku!

Shimano FX janë rrotullat më të mira Shimano me një buxhet

Është një mbështjellje e lirë, bazë që është e besueshme për përdorim si për ujërat e ëmbla ashtu edhe për ato të kripura. SHIMANO

Pse bëri prerjen: Çmimi. Çmimi. Çmimi. Nuk do të jetë mbështjellja më e mirë që keni mbajtur ndonjëherë, por një mbështjellje e besueshme për 30 dollarë është e vështirë për të gjetur të meta.

Karakteristikat kryesore:

 • 2+1 kushineta topash
 • Bobina e përforcuar nga grafiti dhe alumini
 • Mbështjellën kundër kundërt

Të mirat:

 • Çmimi
 • Qëndrueshmëria
 • I tejkalon disa nga specifikat e tij të dobëta

Disavantazhet:

 • Në këtë pikë çmimi? Asnje

Ju nuk duhet të prisni të merrni ndonjë zile dhe bilbil në një mbështjellje buxheti. Në vend të kësaj, do të merrni një mbështjellje të fortë dhe funksionale. Nuk do të fiksohet aq mirë sa një mbështjellje me fund më të lartë dhe ndoshta nuk do të zgjasë aq gjatë. Thënë kështu, nëse keni një buxhet, Shimano ka disa opsione të shkëlqyera për ju. Besoni apo jo, me 30 dollarë (me transport) ju mund të merrni një mbështjellës Shimano të përsosur që nuk do të prishet pas disa sezoneve, gjë që po thotë diçka. Bobina rrotulluese Shimano IX është një mbështjellje e fortë rrotulluese e disponueshme në një çmim tronditës i ulët. Është një mbështjellje shumë bazë, por e punuar mirë dhe e fortë. Sigurisht që nuk do të jetë i lëmuar si i mëndafshtë, i hedhur për milje, ose nuk do t’ju japë kontroll të plotë mbi një peshk … por nuk është ajo për të cilën ju nevojitet. Ky mund të jetë rrahësi juaj, mësuesi juaj i ri i peshkatarit ose mbështjellja juaj “Unë do ta paketoj për çdo rast”. Me përmasat midis 1000 dhe 4000, një kushinetë 2+1 me performancë më të mirë dhe një tërheqje të fortë, nuk ka shumë për t’u ankuar.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: A është Shimano një markë e mirë?

Po, Shimano është një markë shumë e mirë peshkimi. Kompania prodhon shufra me cilësi të lartë, bobina dhe një sërë aksesorësh.

Pyetje: A kanë bobinat Shimano një garanci të përjetshme?

Bobinat Shimano kanë një garanci të kufizuar të përjetshme që mbron nga ato që Shimano i quan “moskonformitete në material dhe në punim”. Bobinat e nivelit më të lartë ofrojnë një “Shërbim Platini”, për të cilin bobinat mund të marrin mirëmbajtje për një tarifë nominale.

Pyetje: A është Daiwa më i mirë se Shimano?

Nëse Daiwa është apo jo më i mirë se Shimano, ose anasjelltas, është një çështje preference personale. Të dyja kompanitë prodhojnë pajisje cilësore peshkimi dhe ofrojnë shufra dhe bobina për çdo situatë peshkimi.

Mendimet Përfundimtare

Rrotullat Shimano janë të besueshme dhe efektive. Kompania e mjeteve të peshkimit ka qenë një novator në dizajnimin e mbështjellësve të peshkimit që nga mesi i viteve 1900. Kur blini një mbështjellje të re Shimano, mund të besoni se është bashkuar mirë dhe do t’ju zgjasë për një kohë të gjatë me mirëmbajtjen e duhur të bobinës.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.