Rrotullat më të mira Spincast të 2022


Përditësuar më 25 qershor 2022 në orën 11:44

Rrotullat spincast – të njohura gjithashtu si bobina “shtytje e butonit” ose rrotullat “fytyrë e mbyllur” – marrin një rap të keq. Ky është kryesisht rezultat i faktit se, ndryshe nga mjetet më “serioze”, shumë prej tyre vijnë në paketa të veshura me celofan që kërkojnë një heqës lëndësh për ta zbërthyer plotësisht. Imazhi i tyre nuk përforcohet nga fakti se disa prej tyre vijnë të stolisur me personazhe të ndryshëm të filmave vizatimorë dhe Barbie, megjithëse kjo i ndihmon dukshëm shifrat e tyre të shitjeve.

Megjithatë, ajo që kanë këto bobina është nostalgjia. Pothuajse çdo peshkatar i ujërave të ëmbla e kapi peshkun e tij të parë me pajisje spincasting, dhe nëse ishte një gushë e gjatë deri në gishta, një troftë e mbushur me gropë ose një levrek i vogël, ky është një moment i veçantë. Për fat të mirë, prodhuesit nuk e kanë lënë zhvillimin e tyre në pluhur, dhe ndërsa mund t’ju duhet të kërkoni pak për të gjetur një që do t’i shërbejë nevojave tuaja, ka një numër befasues produktesh cilësore atje.

Jo çdo prodhues ka mbetur në këtë fushë, por mjaftueshëm ka në mënyrë që të ketë një sasi të drejtë konkurrence, si në aspektin e çmimit ashtu edhe në karakteristikat.

Rrotullat më të mira të Spincast: Zgjedhjet tona

Më e mira për tradicionalistët: Zebco 33

Rrotullat më të mira spincast përfshijnë Zebco 33.

Pse bëri prerjen: Zebco 33, së bashku me markat e tij më të mëdha dhe më të vogla, 33 Max dhe 33 Micro, ka qenë anëtari i fortë i botës spincasting për breza.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 8,5 ons
 • Kapaciteti i linjës: 120 jard e 10 lb. test
 • Raporti i ingranazheve: 4.1:1

Pro

 • Dy ngjyra në dispozicion
 • Çmimi i arsyeshëm
 • Gjerësisht i disponueshëm

Kundër

Zebco e ka marrë këtë fitues të dëshmuar prej kohësh dhe e ka bërë vazhdimisht atë në një platformë më të avancuar teknologjikisht, me të gjitha llojet e veçorive që gjenden në bobinat më të shtrenjta. Këto përfshijnë një tërheqje shumë të rregullueshme, ingranazhe tërësisht metalike, një kornizë grafiti të lehtë dhe anti-mbrapsht. Zebco 33 madje ka një dorezë që mund të ndërrohet nga njëra anë e mbështjelljes në tjetrën në rast se fëmija juaj ose marrësi i synuar ka nevojë për ndërrimin e saj – kritike për të rinjtë, preferenca e dorës së të cilëve mund të jetë ende në zhvillim.

Kjo është një mbështjellje mbi të cilën është ndërtuar perandoria spincasting dhe nuk mund të gaboni me të. Nëse për ndonjë arsye e bëni këtë, ose marrësi rezulton se preferon një lloj tjetër trajtimi ose e tejkalon atë, investimi është minimal. Mund t’i kalohet brezit të ardhshëm. Nuk është i zbukuruar, por është më shumë se funksional, dhe çdo pronar i ri vazhdon një histori dhe rëndësi të qëndrueshme.

Më e mira për Crappie: Daiwa Underspin US XD

Rrotullat më të mira spincast përfshijnë Daiwa Underspin.

Pse bëri prerjen: Ajo kombinon thjeshtësinë e një mbështjelljeje rrotulluese me ndjesinë e një mbështjelljeje rrotulluese, e cila është e shkëlqyeshme për fillestarët ose veçanërisht për ata që kërkojnë të ngjiten nga butoni i tyre i parë shtypës sipër dorezës në një mbështjellje tradicionale me fytyrë të hapur.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 5,5 ounce, 9,2 ounce, 10,8 ounce
 • Kapaciteti i linjës: 4/85, 8/75, 12/100
 • Raporti i ingranazheve: 4.1:1 dhe 4.3:1

Pro

 • Dorezë me prekje të butë
 • Të dyja të dorës së majtë dhe të djathtë marrin
 • Me çmim të arsyeshëm

Kundër

 • Mund të jetë më mirë të merrni vetëm një mbështjellje rrotulluese

Underspin US XD është një model i jashtëzakonshëm në botën e rrotullave të “shtytjes së butonave” pasi nuk ka fare një buton. Në vend të kësaj, ajo ka një shkas që ju e kapni me gisht dhe e lini të shkojë për të realizuar castin. Fanatikët e Crappie kanë montuar përgjithmonë mbështjellje me rrotullim në shufra rrotulluese ose fluturuese, duke përfituar nga aftësia e mbështjellës për të hedhur karrem të lehtë dhe performanca e tyre në lëvizje. Është një mjet i shkëlqyeshëm për të kapërcyer joshjet nën mbulesën e varur dhe për të bërë gjilpëra të shkurtra, por gjithashtu mund të bombardojë një joshje një milje fshati.

Daiwa ka grumbulluar shumë veçori në tre madhësi të ndryshme të kësaj mbështjelljeje të ulët, duke përfshirë ingranazhet metalike jashtëzakonisht të forta dhe një tërheqje me cilësi të lartë. Dy versionet më të mëdha të Underspin kanë mekanizmin e tërheqjes në pjesën e pasme, dhe modeli më i vogël ka një tërheqje përpara. Kjo mbështjellje Daiwa ka të njëjtin mbështjellës si një mbështjellje tradicionale me rrotullim sipër shufrës, por mekanizmi i pozicionimit dhe ndezjes do t’i bëjë disa ta duan dhe të tjerë ta urrejnë. Daiwa ka mbajtur pjesën më të madhe të hapësirës në këtë kategori të veçantë për dekada, kështu që duhet të ketë disa avokatë të fortë.

Më e mira për peshkimin me bas: Abu-Garcia Max Pro

Rrotullat më të mira spincast përfshijnë Abu Garcia Max Pro.

Pse bëri prerjen: Është i qëndrueshëm dhe ka një mekanizëm fiksimi super të shpejtë, që do të thotë se nuk ka asnjë vonesë midis joshjes suaj që godet ujin dhe fillimit të marrjes suaj.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 8,4 ons
 • Kapaciteti i linjës: 8/110
 • Raporti i ingranazheve: 3.6:1

Pro

 • 4 kushineta topash
 • Sistemi i tërheqjes me shumë disqe
 • Pamje e mprehtë

Kundër

Kjo mbështjellje me pamje profesionale e çon spincasting bazë në nivelin tjetër. Është diçka që mund të përdoret për speciet më të mëdha për fëmijët (dhe fillestarët e rritur) të cilët kanë mbaruar studimet e panfishta dhe duan të synojnë specie shumë më të mëdha dhe më të forta si levreku.

Ashtu si Zebco, Abu-Garcia vazhdon të ofrojë modele të shumta të rrotullave spincasting me karakteristika të ndryshme. Jo si një mendim i mëvonshëm, por si një pjesë serioze e formacionit të tyre të përgjithshëm. Kjo do të thotë që nuk keni nevojë të zgjidhni midis një modeli bazë ose një mbështjelljeje të avancuar. Kjo do të trajtojë një sërë situatash si për fëmijët ashtu edhe për të rriturit fillestarë. Mund të shërbejë për shumë qëllime, në ujërat e ëmbla dhe të kripura, dhe lidh breza. Nuk ka nevojë ta hidhni atë kur bëheni një peshkatar “serioz”.

Më e mira për fillestarët: Stiku i shëmtuar Shtuf i shëmtuar

Rrotullat më të mira spincast përfshijnë Ugly Stik Ugly Tuff.

Pse bëri prerjen: Ndonëse kjo mbështjellje nuk është e pathyeshme, është shumë afër dhe vjen në përmasa më të mëdha se shumë spinkasterë të tjerë.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 9,9 ounce, 12,6 ounce, 21 ounce
 • Kapaciteti i linjës: 6/90, 12/100, 20/145
 • Raporti i ingranazheve: 3,2:1, 3,5:1, 3,8:1

Pro

 • Jashtëzakonisht të qëndrueshme
 • Madhësi më të mëdha se shumica e bobinave spincast
 • Tre kushineta topash prej çeliku inox

Kundër

 • Komponentët dhe ndërtimet më të rënda mund të rezultojnë në lodhje

Shekspiri, një emër legjendar në biznesin e mjeteve të peshkimit, përforcoi gjithçka në lidhje me tre modelet e bobinave spincasting në këtë seri të qëndrueshme. Nga anti-kthimi i menjëhershëm deri tek ai i rëndë, zvarritet te tre kushinetat e topit prej çeliku inox. Bobina është bërë për të marrë një rrahje brutale dhe ende të performojë në nivelin më të lartë të mundshëm.

Kushdo që kujton reklamat e shufrave Ugly Stik të një brezi më parë, e di se kjo është një markë që la shenjën e saj të ndërtuar jo vetëm në performancën, por edhe në besueshmërinë nën stres ekstrem. Kjo i bëri produktet e tyre të trashëgimisë disa nga më të shiturit në historinë e peshkimit. Kjo mbështjellje vazhdon në atë linjë në mënyrë të admirueshme, dhe nëse trajtohet qoftë edhe përgjysmë me dinjitet, duhet t’i mbijetojë një apokalipsi bërthamor.

Më e mira për përdorim në turne: Plumb Zebco

Rrotullat më të mira spincast përfshijnë Zebco Bullet.

Pse bëri prerjen: Ky ka një raport marrjeje 5.1:1, i cili për shkak të madhësisë së bobinës, merr më shumë rresht për rrotullim të dorezës sesa shumë rrotulla që janë “më të shpejta”.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 13,9 ons
 • Kapaciteti i linjës: 10/90
 • Raporti i ingranazheve: 5.1:1

Pro

 • Raporti më i shpejtë i marsheve në klasë
 • 9 kushineta gjithsej
 • Doreza rezistente ndaj rreshqitjes

Kundër

Kjo mbështjellje shumë e shpejtë dhe shumë e qëndrueshme është bërë për specie përtej peshkut të vogël dhe të thjeshtë. Me nëntë kushineta gjithsej, një konstruksion tërësisht metalik dhe ingranazhe të forta prej bronzi—mund të trajtojë peshq më të mëdhenj dhe më të poshtër. Të gjithë këta komponentë premium shtohen në një mjet që është gati për bas të madh – pavarësisht nëse jeni duke e futur një fëmijë në turneun e tij të parë ose duke e nxjerrë atë për nevojat tuaja të specializuara.

Puristët mund të qeshin, por bobinat me fytyrë të mbyllur mund të kenë një vend në garat e turneut. Në të vërtetë, fituesi i mëparshëm i Bassmaster Classic Woo Daves i përdorte shpesh ato, veçanërisht për të kapërcyer joshjet e buta plastike nën portat e varkave dhe blindat e rosave. Shumë produkte të mëparshme mund të mos kenë pasur fuqinë për të nxjerrë një bas të madh nga kapaku i rëndë, por kjo mbështjellje është në lartësinë e detyrës. Provojeni në vendet ku keni përdorur historikisht një mbështjellje rrotulluese të përforcuar ose një mbështjellje karremi të ngjashme me çikrik, dhe mund të ecni përpara pa anashkaluar asnjë rrahje.

Metodologjia

Kur bëja zgjedhjet e mia, zgjodha bobina që mbështeteshin më shumë në cilësinë e tyre të brendshme sesa në grafika të ndezura për të tërhequr vëmendjen e peshkatarëve. Secila prej këtyre bobinave është një mjet serioz peshkimi dhe do të funksionojë mirë në ujë. Mësimi i dadove dhe bulonave të një bobine do t’ju ndihmojë të bëni zgjedhjen më të mirë. Këtu janë kriteret mbi të cilat bazova zgjedhjet e mia:

 • Ndërtimi: Nga çfarë lloj materialesh është bërë kjo mbështjellje? Spinkasters marrin një rep të keq për të qenë “djallëzor” ose “lodra”. Me këtë në mendje, kërkova bobina të bëra nga materiali i fortë dhe ato që kanë rezistencë të mirë korrozioni.
 • Qëndrueshmëria: A mund t’i rezistojë kjo mbështjellje elementeve dhe si peshkoj? Peshkatarët kanë nevojë për bobina peshkimi që jo vetëm mund t’u mbijetojnë elementëve në të cilët peshkojnë, por edhe të lulëzojnë në to. Zgjodha mbështjellje që mund të shkëlqejnë në kushte të vështira dhe që ende mund të rrahin kur fëmijët marrin shufrën.
 • Marka: A e ka provuar veten ky prodhues ndër vite? Unë gjithashtu bazova zgjedhjet e mia në markë dhe reputacion. Një markë e njohur është e njohur për një arsye, dhe kjo për shkak se ato prodhojnë pajisje cilësore. Zgjedhjet e mia vijnë nga të gjitha kompanitë me reputacion.
 • Çmimi: A ia vlen kjo mbështjellje? Kam marrë parasysh edhe çmimin kur bëja zgjedhjet e mia. Doja të sigurohesha që mbështjellja të përputhej me çmimin, dhe të gjitha këto zgjedhje bëjnë.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një rrotull Spincasting

Sigurohuni që të kuptoni saktësisht se çfarë është një mbështjellje spincast përpara se të blini një të tillë. Spincasters funksionojnë ndryshe nga rrotullat tjerrëse ose karrem, dhe shpesh shihen si bobina fillestare për shkak të natyrës së tyre të lehtë për t’u përdorur. Por modelet moderne me komponentë të përmirësuar funksionojnë po aq mirë sa homologët e tyre rrotullues dhe të palëvizshëm në një sërë situatash peshkimi.

Përcaktoni se çfarë lloj gjuajtjeje me kënd planifikoni të bëni. Po kërkoni të futni dikë në peshkim? Po planifikoni të ndiqni basin? Peshku në mënyrë konkurruese? Keni nevojë të bëni një cast të gjatë? Të gjitha këto pyetje do t’ju drejtojnë në drejtimin e duhur kur të vijë koha për të marrë një vendim për një rrotull. Nuk mund ta ndiqje tonin me një spinkaster, por ato mund të trajtojnë shumë aplikime të ujërave të ëmbla. Nëse jeni pas peshkut, purtekës, troftës dhe levrekut, një mbështjellje spincast do të funksionojë mirë.

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh stilin tuaj të peshkimit kur blini një mbështjellje. A do të djegni karrem përsëri në varkë? Hedhja e ujërave të larta? Peshkim finesë? Ndoshta thjesht peshkoni për bluza nga bankina e të akuzuarve? Ky proces i të menduarit do t’ju ndihmojë gjithashtu të merrni parasysh raportin e ingranazheve dhe zvarritjen – dy elementë thelbësorë në një mbështjellje peshkimi. Çdo situatë është e ndryshme, por ndoshta ka një mbështjellje spincasting që mund ta trajtojë atë.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Cila është mbështjellja më e shpejtë me spincast?

Zebco Bullet ka një raport ingranazhi 5.1:1, i cili për shkak të madhësisë së bobinës është në fakt më i shpejtë se disa bobina 6:1. Ai merr 29,6 inç rresht për kthesë të dorezës.

Pyetje: Cili Zebco 33 është më i miri?

Zebco 33 Platinum është modeli më i avancuar në seri. Ka 4 kushineta inox dhe një trup tërësisht metalik, prandaj kushton më shumë se disa bobina të tjera Zebco 33.

Pyetje: A përdorin peshkatarët profesionistë bobina spincast?

Shumë peshkatarë profesionistë filluan me mbështjellje spincast, por pak i përdorin ato në konkurrencë. Ka disa raste kur ata shkëlqejnë për prezantime të caktuara, si për shembull kapërcimi i një joshjeje pa u ngatërruar ose reagime të kundërta.

Mendimet Përfundimtare

Ekziston një treg çuditërisht i gjallë dhe i larmishëm për rrotullat spincast, që do të thotë se ato nuk janë domosdoshmërisht bobina “nisëse”. Ashtu si me llojet e tjera të mjeteve, ka mbështjellje specifike për qëllime specifike, dhe shumë prej tyre janë më afër orëve zvicerane sesa lodrave. Vazhdoni t’i mendoni ato si “pajisje për fëmijë” me rrezikun tuaj, megjithëse ato mbeten mënyra më e mirë për të sjellë një të ri në sport.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.