Rrotullat më të mira të Musky të 2022


Publikuar 25 gusht 2022 17:05

Rrotullat e duhura të myshkut janë kritike për të luftuar, kontrolluar dhe vendosur një përbindësh me dhëmbë. I ashtuquajturi “peshku i 10,000 kallëpeve” mund të ngatërrojë dhe mashtrojë peshkatarët. Kur jeni gati të hiqni dorë, ata ju japin një dritare tjetër drejt suksesit të mundshëm. Kur të vijë kafshimi, ata do të përdorin çdo truk në libër për t’ju mposhtur ose mposhtur ju. Dhe nëse keni pajisje të ulëta, lufta nuk do të zgjasë shumë.

Meqenëse ata mund t’ua bëjnë jetën e peshkatarëve të mjerueshëm – hedhja e gipsit pas kallëpit pa pickim – të varurit myzeqarë kanë zhvilluar taktika të shumta për të barazuar fushën e lojës. Ato përfshijnë joshje artificiale, karrem të gjallë, hedhje, trolling dhe rrëshqitje. Secili mund të përfitojë nga zgjedhje të veçanta të pajisjeve. Megjithatë, bobina juaj është pjesa më e rëndësishme e pajisjes. Ka dhjetëra opsione që do ta kryejnë punën, por vetëm disa ngrihen në krye të grumbullit kur bëhet fjalë për rehati dhe efektivitet. Këtu janë bobinat më të mira të myshkut në treg.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një mbështjellës musky

Ata janë quajtur si “peshku i 10,000 hedhjeve” për shkak të vështirësisë së jo vetëm uljes së një myzeqari, por thjesht fiksimit të një. Kur të vijë koha, pajisjet tuaja duhet të jenë të rregulluara mirë dhe të gatshme për të shkuar. Kjo do të thotë joshje myzeqare, miza, shufra dhe më e rëndësishmja, rrotulla. Muskitë janë shumë të fuqishëm dhe kanë dhëmbë të mprehtë. Një lëvizje e gabuar dhe ata do t’ju shkëputin. Sigurohuni që të merrni parasysh këta faktorë përpara se të blini bobinën tuaj të ardhshme të myshkut:

Kapaciteti i linjës

Muskitë zakonisht kërkojnë linjë të rëndë për t’i bërë ballë madhësisë së joshjeve dhe karremeve dhe për të mbajtur gjatë një lufte brutale. Kjo mund të nënkuptojë monofilament, fluorokarbon, bishtalec ose tela, por ka të ngjarë të jetë i fortë dhe mund t’ju duhet shumë prej tij. Mos kurseni në kapacitetin e ruajtjes sepse do të ndikojë në çdo aspekt të procesit.

Raporti i ingranazheve

Ndonjëherë myshqet duan që ushqimet e tyre të shërbehen në një mënyrë të ngadaltë, me rrëshqitje, dhe herë të tjera, duhet një rikuperim i shpejtësisë së deformimit për t’i tunduar ata. Zgjidhni shpejtësinë që do ta bëjë më të rehatshme për të arritur atë që ju nevojitet për sukses. Tradicionalisht, bobinat me shpejtësi super të lartë sakrifikojnë fuqinë e fiksimit te peshqit e mëdhenj, por kjo ka ndryshuar për mirë në gjeneratat e fundit të produkteve. Kërkoni një raport ingranazhi që mund të djegë një karrem dhe të tërheqë ngadalë një joshje.

Sistemi i tërheqjes

Muskitët nuk shkojnë domosdoshmërisht në vrapime të gjata dhe me bobina, por ata do të tërheqin vijën ose në goditje ose në buzë të varkës, dhe nëse zvarritja juaj nuk përfshihet saktësisht në hapat e duhur, kjo do të çojë në tërheqje të grepave dhe peshk i humbur. Zvarritja jo vetëm që duhet të jetë lehtësisht e rregullueshme, por edhe të jetë në gjendje të ruajë fuqinë dhe butësinë e saj gjatë vrapimeve.

Më e mira në përgjithësi

Shimano Tranx 400 është mbështjellja më e mirë e përgjithshme e myshkut.

Pse bëri prerjen: Një mbështjellje uji i kripur që mund të përballet me joshje të mëdha, valë të mëdha dhe peshq të mëdhenj.

Karakteristikat kryesore

 • Dizajn me profil të ulët
 • Dy raporte ingranazhesh: 5.8:1 dhe 7.6:1
 • Pesë kushineta topash dhe një kushinetë rul
 • Zgjedhja e dorezës së dyfishtë me vozis ose dorezës së fuqisë

Pro

 • Versione me shpejtësi të lartë dhe të ulët të disponueshme
 • Pesha e lehtë (11.6 ose 12.0 ons)
 • Dizajn ergonomik

Kundër

 • Tifozët e shkollës së vjetër Shimano mund të hezitojnë të heqin dorë nga rrotullat e tyre të testuara me kohë

Shimano fillimisht zhvilloi serinë e gjerë Tranx për të pushtuar peshqit e detit. Për fat të mirë, kjo mbështjellje përkthehet në mënyrë të përsosur në botën e myshkut. Gjithçka rreth tyre është përforcuar, nga dorezat deri te sistemi i tërheqjes 22 paund, dhe ato përfshijnë më të mirën e teknologjisë më të fundit të Shimano-Hagne, X-Ship dhe HEG. Unë e kam përdorur timin për çdo gjë, nga basi i vogël deri te toni, dhe ata kurrë nuk më kanë zhgënjyer. Më e rëndësishmja, kjo mbështjellje ndihet mirë edhe pas vitesh të përdorimit të saj. 400 është kali i punës, por për joshjet më të vogla me myshk, ka një 300, dhe për prezantime të përmasave ose më shumë kapacitet linjash, 500 merr thirrjen. Ata shkëlqejnë në casting, por mund të përdoren për të kërcyer në një majë.

Më e mira për Trolling

Okuma Convector Line Counter është mbështjellja më e mirë e myshkut për trolling.

Pse bëri prerjen: Kjo mbështjellje me çmim të volitshëm i lejon peshkatarët të krijojnë një përhapje të plotë me një buxhet dhe të qëndrojnë ende përballë goditjeve të mbrapshta të tërheqjes.

Karakteristikat kryesore

 • Tre madhësi – 20, 30 dhe 45
 • Tre raporte ingranazhesh – 4,0:1, 5,1:1 dhe 6,2:1
 • Versione me dorën e majtë dhe të djathtë
 • Dy kushineta topash dhe një kushinetë rul

Pro

 • Çmimi i volitshëm
 • Rezistente ndaj korrozionit
 • Rrotullimi i yllit të tërheqjes lejon cilësime të tërheqjes jashtëzakonisht të sakta

Kundër

 • Asnjë version i majtë me shpejtësi të lartë

Qoftë nëse jeni duke ndjekur muskitë në liqenin St. Kjo përfshin jo vetëm numrin e karremeve, por edhe sa larg dhe sa thellë shkojnë ato. Bobina e numërimit të linjës së Okuma e bën përsëritjen e një konfigurimi të thjeshtë, dhe ndërsa Konvektorët janë të lirë, ata do të vazhdojnë të përballojnë goditjet e forta që kërcënojnë të heqin shufrën nga mbajtësi. Ata kanë inkorporuar sisteme stabilizuese për qëndrueshmëri më të madhe dhe ingranazhe kryesore prej bronzi të shkallës së lartë dhe rrota për t’u mbajtur me kalimin e kohës. Gama e zvarritjes është e personalizueshme, që do të thotë se do të rrëshqasë kur të keni nevojë, por do të mbahet fort për t’u ngjitur në trofe.

Shpejtësia më e mirë e lartë

13 Fishing Concept A3 Gen II është mbështjellja më e mirë e myshkut me shpejtësi të lartë.

Pse bëri prerjen: Raporti i marsheve me shpejtësi super të lartë merr joshjet në tejkalim pa sakrifikuar fuqinë.

Karakteristikat kryesore

 • Tre raporte ingranazhesh të disponueshme, duke përfshirë 8.1:1
 • Marrja e dorës së majtë dhe të djathtë
 • 40 paund. e zvarritjes
 • Shtatë kushineta topash

Pro

 • Drafti ultra i fortë
 • Opsionet e dyfishtë të vozitjes dhe dorezës së fuqisë
 • Trajtim kundër korrozionit

Kundër

 • Mund të mos mbajë rresht mjaft të rëndë për disa prezantime

Muskitë janë të njohur për ndjekjen e joshjeve dhe largimin në minutën e fundit. Ndonjëherë mënyra më e mirë për të luftuar këtë pavendosmëri të bezdisshme është me një rikthim me shpejtësi të lartë që i detyron ata të reagojnë. Në konceptin A3 Gen II, 13 Fishing ka ndërtuar një mbështjellje që sjell raportet e marrjes me shpejtësi ultra të lartë në tavolinë, por ende mban një goditje me 40 kilogramë zvarritje. Është një martesë e vërtetë e formës dhe funksionit. Kjo përfshin një pajisje lëvizëse prej bronzi, një shtresë rezistente ndaj korrozionit dhe një sistem frenimi me gjashtë drejtime me fërkim të ulët. Peshkimi i myshkut është fizikisht kërkues në çdo kusht, por ky sforcim dyfishohet kur peshku reagon më së miri ndaj një tërheqjeje të shpejtë. Ky bobin është i lehtë, por ende mund të trajtojë peshqit gjigantë pa i lodhur peshkatarët.

Më e mira për joshjet më të vogla dhe shumë lloje

Lew's Super Duty 300 LFS është mbështjellja më e mirë e myshkut për joshje më të vogla dhe shumë lloje.

Pse bëri prerjen: Kjo mbështjellje mund të jetë e stiluar si një matës basi i rëndë, por ndërtimi i saj i lehtë lejon peshkimin gjatë gjithë ditës dhe përdorimin e shumë llojeve.

Karakteristikat kryesore

 • Raportet e ingranazheve 6.5:1 dhe 7.2:1
 • Marrje e majtë dhe e djathtë
 • Vetëm 9.2 ons
 • Gjashtë kushineta prej çeliku inox dhe një kushinetë tufë

Pro

 • Përdorimi i shumë llojeve
 • I lehtë për derdhje gjatë gjithë ditës
 • 24 paund fuqia maksimale e tërheqjes

Kundër

 • Jo ideale për joshjet ose karremat më të mëdhenj të myshkut

Lew’s ka marrë guximin e një prej bobinave të tyre të basit të provuara nga turneu dhe ka forcuar çdo aspekt të tij, nga kushinetat me dy mbrojtje deri te shiriti i gishtit dhe sistemi i tërheqjes. Sistemi i frenimit është shumë i rregullueshëm, duke i lejuar peshkatarët të hedhin joshje me madhësi të ndryshme në kushte të ndryshme të erës. Plus, pullat Winn Dri-Tac qëndrojnë të rehatshme dhe jo të rrëshqitshme në çdo mot. Nëse jeni një peshkatar serioz i myshkut, kjo mbështjellje do të përballojë shumë situata, por nëse i ndiqni vetëm një ose dy herë në vit, nuk do të qëndrojë në ruajtje. Në vend të kësaj, do të gjejë shumë mundësi në kripë ose duke hedhur nota për bas.

Rrotullimi më i mirë i rrotullimit

Daiwa Free Swimmer është mbështjellja më e mirë rrotulluese.

Pse bëri prerjen: Një mbështjellje e shkëlqyer për hedhjen e joshjeve të mëdha dhe veçori të veçanta për peshkimin e karremit të gjallë.

Karakteristikat kryesore

 • Dy madhësi
 • Dorezë e rrumbullakët EVA në dorezë
 • Sistemi i tërheqjes “Bite and Run”.
 • Raporti i marsheve 4.7:1

Pro

 • Me çmim të arsyeshëm
 • Karakteristika të veçanta për prezantimet e karremit të drejtpërdrejtë
 • Sistemi Automatic Tournament Drag (ATD) është i fortë, por ka inerci të ulët të nisjes

Kundër

 • Madhësia më e vogël është 8000

Rrotullat e erës të nivelit konvencional marrin pjesën më të madhe të dashurisë në botën e myshkut, por nuk ka turp apo dëm të përdorësh një bobinën rrotulluese. Në fakt, ato janë më të mira për teknika specifike si peshkimi i karremit të gjallë. Notari falas i mprehtë i Daiwa-s u lejon kafshëve të mëdha me dhëmbë të marrin karrem natyral pa rezistencë, duke i bërë ata më pak të ngjarë të heqin dorë nga oferta juaj. Kjo çon në lidhje më shumë dhe më të mira. Edhe nëse përdorni karremin natyral me masë, Free Runner ende funksionon në mënyrë perfekte për derdhje dhe mbështjellje. Ka ingranazhe të përmasave të mëdha, një model dhëmbësh të trashë dhe një dorezë të rrumbullakët EVA që ju lejon të mbani një kapje gjatë tërheqjes dhe luftimit pasues.

Buxheti më i mirë

Abu Garcia Ambassadeur C4 është mbështjellja më e mirë buxhetore.

Pse bëri prerjen: Një standard i vjetër antiplumb i bobinave të hedhjes së karremit, Ambassadeur ka një histori të provuar të përsosmërisë.

Karakteristikat kryesore

 • Dy madhësi, 5600 dhe 6600
 • Marrja e dorës së majtë dhe të djathtë
 • Raporti i marsheve 6.3:1
 • Katër kushineta inox dhe një kushinetë rul

Pro

 • Dizajn i rëndë, i testuar në betejë
 • Sistemi i tërheqjes së matricës së karbonit
 • Kapacitet i konsiderueshëm i linjës, por ende mjaft i lehtë

Kundër

 • Në dispozicion vetëm një raport marshi

Ambassadeur i rrumbullakët është një mbështjellje ikonë në botën e peshkimit. Ndonëse mund të mos duket moderne, shumë ndjekës me myshk i besojnë dizajnit të tij të provuar dhe ndërtimit të thjeshtë por të sofistikuar. Ingranazhi i matricës së karbonit është një përmirësim thelbësor mbi sistemet tashmë të ngurta që këto bobina të përdorura në vitin e kaluar. Plus, sistemi i frenimit centrifugal është një mënyrë jo e pakuptimtë për të mbajtur nën kontroll linjën tuaj. Ekziston gjithashtu një version C3 edhe më pak i shtrenjtë, por i mungon shiriti i gishtit për lirimin e bobinës, kështu që mbani në mend këtë kur zgjidhni njërën mbi tjetrën.

Metodologjia

Ne i kemi ndjekur muskitë në peshkime pjellore si Liqeni St. Clair dhe i kemi bërë të shfaqen pa dashje pas joshjeve tona diku tjetër. Ne kemi mësuar se paparashikueshmëria e tyre kërkon shumë shigjeta në kukurë, duke përfshirë hedhjen e josheve të mëdha, hedhjen e josheve të vogla, trolling dhe përdorimin e karremit natyror. Sigurisht që ka rrotulla që mund të mbulojnë disa nga këto prezantime, por ndonjëherë një mjet i specializuar është alternativa më e mirë për këtë punë. I bazova zgjedhjet e mia në kriteret e mëposhtme:

 • Kapaciteti i linjës: A mund të mbajë bobina një linjë të mjaftueshme për hedhjet e gjata dhe luftimet e vështira?
 • Raporti i ingranazheve: A shkëlqen mbështjellja në djegien e karremave? A mund të tërheqë joshjet ngadalë?
 • Sistemi i tërheqjes: A mund t’i rezistojë mbështjellja fuqisë së muskujve përbindësh?
 • Teknika: Për çfarë stili peshkimi është projektuar bobina?

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: A kam nevojë për një mbështjellje të shtrenjtë për peshkimin e myshkut?

Ju nuk keni nevojë për një mbështjellje të shtrenjtë për peshkimin e myshkut. Është më e rëndësishme që mbështjellja t’i përshtatet detyrës në fjalë, qoftë ajo e hedhjes, trolling ose ndonjë aplikim tjetër. Për fat të mirë, tani ka shumë rrotulla me cilësi të lartë në rangun e çmimit të ulët deri në mes. Sigurohuni që të kontrolloni numërimin e kushinetave dhe veçoritë e tjera kryesore për t’u siguruar që asnjë cep nuk është prerë për të ulur çmimin.

Pyetje: A mund të përdor një mbështjellje rrotulluese për myshk?

Një mbështjellje rrotulluese (me një shufër rrotulluese që përputhet) sigurisht që mund të përdoret për peshkimin e myshkut. Ajo ende duhet të ketë kapacitetin e duhur të linjës dhe një sistem tërheqës që synon t’i rezistojë fuqisë së këtyre grabitqarëve të egër. Rrotullat rrotulluese përdoren kryesisht për hedhjen dhe peshkimin e karremit të gjallë, jo aq shumë për trolling. Kur përdorni një mbështjellje rrotulluese, është thelbësore të ndërmerren hapa për të parandaluar kthesat e vijës.

Pyetje: Cili është raporti i mirë i ingranazheve për peshkimin myzeqar?

Ndërsa bobinat me shpejtësi më të lartë dhe më të ulët kanë aplikime specifike, diçka me një raport marshimi midis afërsisht 6:1 dhe 7:1 do të mbulojë një gamë jashtëzakonisht të gjerë aplikimesh. Është kritike të jesh në gjendje të ngadalësosh ose të përshpejtosh kur muskitë bëhen të çuditshëm, dhe ata duket se preferojnë shpejtësi ose kadenca të veçanta në shumë ditë.

Mendimet Përfundimtare

Edhe peshkatarët më të mirë dhe më të suksesshëm myzeqarë ka të ngjarë të përjetojnë periudha të gjata zhgënjimi. Kur mendoni se i keni kuptuar këta peshq, ata ndryshojnë ose tregojnë ndonjë formë tjetër të kujdesit. Pajisjet tuaja duhet ta bëjnë kërkimin më të lehtë dhe më të këndshëm në vend që të komplikojnë dhimbjen e zemrës. Kjo fillon me bobina. Nëse ato janë të vështira për t’u përdorur ose dështojnë në momente të papërshtatshme, në fund do t’i bëjnë dritaret e shkurtra të lumturisë edhe më të rralla.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.