Rrotullat më të mira të rrotullimit në breg për 2022


Publikuar 12 shtator 2022 13:00

Bobinat rrotulluese në breg e kanë një punë të vështirë për të luftuar peshqit e mëdhenj me mjete të lehta. Kushërinjtë e tyre në det të hapur janë shumë të rëndë për përdorim praktik dhe mbështjellësve të ujërave të ëmbla u mungon zvarritja për të ndaluar vrapimet me fshikëza. Me inxhinieri moderne dhe materiale të reja, një flotë me bobina të balancuara mirë në breg ka dalë në treg. Këto bobina çiftëzohen mirë me shufra të lehta për hedhje të gjata dhe të sakta. Pavarësisht se sa mirë ndihet një mbështjellje, qëndrimi përballë peshqve të mëdhenj, kripës gërryese dhe rërës paraqet grupin e vet të sfidave. Rrotullat me tërheqje të forta, dizajne rezistente ndaj korrozionit dhe komponentë që kursejnë peshë janë thelbësore. Më poshtë janë bobinat më të mira të rrotullimit në breg që i përgjigjen këtij grupi sfidash.

Më e mira në përgjithësi

best_inshore_spinning_reels_basspro

Pse bëri prerjen:

Duke huazuar teknologjinë nga modelet kryesore të Daiwa-s, BG MQ është e mbushur me veçori me një çmim të volitshëm.

Karakteristikat kryesore

 • Kapaciteti i linjës: 280 jardë e 20-£ power pro
 • Raporti i ingranazheve: 6.2:1
 • Zvarritja maksimale: 26.4 paund

Pro

 • Bobina e madhe
 • Trup monokok
 • Mbyllja e përmirësuar e ujit

Kundër

BG MQ është përgjigja e Daiwa-s për një mbështjellje të përballueshme në breg që përfshin teknologjinë nga modelet e saj kryesore. MQ qëndron për monokok që i referohet ndërtimit të kornizës. Rrotullat tradicionale tjerrëse kanë vida për të vulosur përbërësit e tërheqjes së bashku. Kjo vepron si një pikë e dobët që mund të lejojë që uji i kripur të hyjë. E ndërtuar si një mbështjellje me përmasa të mëdha, kjo teknologji reduktoi peshën me 4 ons në krahasim me standardin BG. Në ujë, ndjesia e tij bie menjëherë në sy. Doreza e madhe përshtatet rehat në dorën tuaj. Kjo ju jep shumë kontroll kur hidhni karrema të mëdhenj dhe luftoni me peshq të fuqishëm. Marrja është e qetë dhe zvarritja është e mprehtë me inerci të ulët të nisjes. Ka mjaft kapacitet linjash dhe më shumë se fuqi të mjaftueshme për të trajtuar tarpon dhe peshq të tjerë të mëdhenj.

Më e mira për paratë

best_inshore_spinning_reels_Abu_Garcia

Pse bëri prerjen:

I lehtë dhe i qëndrueshëm, Revo X ofron veçori të nivelit të lartë me një çmim buxhetor.

Karakteristikat kryesore

 • Kapaciteti i linjës: 180 jard 10-£ power pro
 • Raporti i ingranazheve: 6.2:1
 • Zvarritja maksimale: 11 paund

Pro

 • Korniza e karbonit zvogëlon peshën
 • Buza e bobinës rrit distancën e derdhjes
 • Materiale rezistente ndaj korrozionit

Kundër

 • Zvarritja maksimale është më e dobët se bobinat e tjera të kësaj madhësie

Gjetja e një mbështjelljeje në breg me një buxhet nuk është detyrë e lehtë. Ndonjëherë një mbështjellje e mirë e bërë me ujë të ëmbël mund të dyfishohet si një rrotull në breg dhe t’ju kursejë disa para. Abu Garcia Revo X është një nga këto pak bobina. E ndërtuar me një kornizë karboni, është e lehtë dhe rezistente ndaj korrozionit. Një bobinë alumini dhe përbërës prej çeliku inoks i shtojnë asaj qëndrueshmëri duke krijuar një mbështjellje të lëmuar. Më duket se madhësitë më të vogla shkëlqejnë për peshqit e hollë në breg. Koka e deleve dhe këputja kërkojnë shufra të lehta dhe karrem të vegjël që kombinohen mirë me një Revo X. Shtoni një dorezë të madhe për kontroll dhe mund t’i vendosni frenat për të peshkuar përpara se të mbulohen. Me një çmim të përballueshëm, kjo është një mbështjellje e shkëlqyer për peshkimin e ujërave të kripura dhe të ëmbla.

Shimano më i mirë

best_inshore_spinning_reels_basspro_2

Pse bëri prerjen:

E ndërtuar me peshqit trofe në mendje, një kornizë e ngurtë dhe një sistem i fuqishëm dredha-dredha u japin peshkatarëve çdo avantazh ndaj peshqve të mëdhenj.

Karakteristikat kryesore

 • Kapaciteti i linjës: 225 jard 30-£ power pro
 • Raporti i ingranazheve: 6.2:1
 • Zvarritja maksimale: 22 paund

Pro

 • Trup rezistent ndaj ujit IPX8
 • Rritja e rrotullimit të dredha-dredha
 • Kapacitet i madh i linjës

Kundër

 • Madhësia më e vogël e ofruar është një 5000

Një element kryesor në formacionin e ujërave të kripur të Shimano-s, Saragosa ishte projektuar që të ishte e qetë dhe të qëndronte e tillë. Me konstruksionin e farkëtimit të ftohtë Hagane, trupi i mbështjellës eliminon përkuljen ndërsa krijon një mbështjellje të ngurtë. Edhe pse i vogël, çdo avantazh mekanik që mund të merrni mbi një peshk është i madh. E kombinuar me ingranazhet Hagane dhe teknologjinë e lëvizjes me pafundësi, kjo mbështjellje ka një sasi mbresëlënëse çift rrotullues. Për peshqit trofe si tarpon, kjo është mbështjellja ime e preferuar. Ndalimi i tyre rreth urave dhe strukturave është thelbësor. Unë mund të peshkoj linja më të rënda me sistemin e tij të tërheqjes së karbonit të kryqëzuar që nxjerr 22 lbs tërheqje maksimale. Bobina është me vlerësim IPX8 për të mbajtur ujin jashtë në kushtet më të këqija. Ndërsa mund të shpenzoni pak më shumë përpara, ndërtimi i Sargosa ju lejon të peshkoni për vite pa sakrifikuar performancën.

Pesha më e lehtë

best_inshore_spinning_reels_SHIMANO

Pse bëri prerjen:

Një gur i çmuar i fshehur në formacionin Shimano, Spheros është një mbështjellje e lehtë në breg të detit, e shkëlqyeshme për peshkim drithërues me shikim.

Karakteristikat kryesore

 • Kapaciteti i linjës: 200 jard me 10 paund fuqi pro
 • Raporti i ingranazheve: 6.2:1
 • Zvarritja maksimale: 20 paund

Pro

 • Kornizë metalike
 • Dizajn i optimizuar i bobinës për hedhje më të gjata
 • Peshë e lehtë

Kundër

 • 3000 është madhësia më e vogël në dispozicion

Spheros është një rrotull që nuk mori kurrë vëmendjen që meritonte. Ai përmban teknologjinë Aero Wrap II për të menaxhuar shpejtësinë e bobinës dhe për të vendosur vijën në një model të veçantë. Kombinuar me një dizajn të ri bobine, Shimano ndërtoi këtë bobin për të optimizuar distancën e derdhjes. Peshqit e sheshtë janë drithërues, kështu që sa më larg të jetë joshja juaj nga varka, aq më mirë. Korniza e lehtë metalike çiftëzohet mirë me një shufër mesatare ose mesatare të rëndë prej 7 këmbësh. Një zvarritje e mbyllur e aftë për të nxjerrë 20 paund tërheqje maksimale është ndërtuar për peshqit në breg si levreku me vija, peshku i kuq dhe snook. Nëse i zgjidhni saktë rregullimet e mikro-zvarritjes, mund të lodhni shpejt peshqit e mëdhenj në vijën e dritës.

Pena më e mirë

best_inshore_spinning_reels_PENN

Pse bëri prerjen:

I projektuar duke pasur parasysh peshkimin në breg, Clash II është i qetë, i fuqishëm dhe i disponueshëm në madhësi për çdo specie.

Karakteristikat kryesore

 • Kapaciteti i linjës: 250 jard me fuqi 15 paundësh
 • Raporti i ingranazheve: 6.2:1
 • Zvarritja maksimale: 12 paund

Pro

 • Cilësi mbresëlënëse e ndërtimit
 • Sistemi i tërheqjes së fibrave të karbonit
 • E disponueshme në madhësi të shumta për të gjithë skenarët në breg

Kundër

 • Modelet me shpejtësi të lartë disponohen vetëm në madhësi të caktuara

Penn Clash II ka gjetur rrugën e tij në varkën time për shkak të ndjenjës së tij të lehtë dhe sistemit të fuqishëm të tërheqjes. Ingranazhet kryesore janë të prera CNC për t’u përshtatur në mënyrë perfekte. Kjo krijon një mbështjellje të lëmuar dhe të qëndrueshme. I shoqëruar me një sistem tërheqjeje karboni, ai ka mjaft fuqi ndaluese për çdo peshk në breg. Unë mund ta dëshmoj këtë kur lidha një tarpon të papritur në një mbështjellës me madhësi 3000 dhe e vendosa në anën e varkës në dhjetë minuta. E gjithë kjo është e mbyllur me sistemin e armaturës Penn’s Clutch për të mbajtur jashtë rërën dhe kripën. Mbulesa është një nga më të rehatshmet që kam përdorur. Rrotullohet pa probleme dhe shtrihet në mënyrë të barabartë me një bobinë lëkundëse të ngadaltë. Doreza e shkumës së derdhur përshtatet fort në dorën tuaj dhe maksimizon kontrollin tuaj mbi peshqit e fuqishëm.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini rrotulla rrotulluese në breg

Qëllimi kryesor i mbështjelljes është të menaxhojë linjën tuaj ndërsa luftoni me një peshk. Kompanitë mund të kenë qasje të ndryshme në projektimin e bobinave, por në fund, ato duhet të mbrojnë linjën tuaj. Tre komponentët kryesorë të një mbështjelljeje rrotulluese janë korniza, bobina dhe doreza. Ndryshimi i këtyre komponentëve rezulton në mbështjellje që ndjehen shumë të ndryshme edhe në të njëjtin formacion. Merrni këtë në konsideratë kur zgjidhni një mbështjellje të re dhe mbani gjithmonë disa opsione të ndryshme. Bobina që ju përshtatet më së miri do të performojë më mirë në ujë.

Dizajni i rrotullave

Dizajni i një bobine do të përcaktojë se si funksionon në ujë për ju. Gjërat si dorezat, forma e bobinës dhe korniza e mbështjellës ndryshojnë midis kompanive dhe modeleve. Në varësi të preferencave tuaja, njëri mund të ndihet më mirë se tjetri. Kur jeni duke luftuar me peshq të mëdhenj, një mbështjellje e rehatshme është e rëndësishme. Kjo do t’ju ndihmojë të lodhni më shpejt peshkun dhe të ndiheni më mirë duke derdhur gjatë gjithë ditës. Për të gjetur bobinën që ndihet më mirë, duhet t’i provoni ato. Merrni një shufër nga rafti dhe provoni një sërë rrotullash derisa të gjeni atë që i përshtatet më së miri.

Madhësia e rrotullës

Përmasat e duhura të mbështjelljes tuaj për speciet që synoni është çelësi i suksesit. Ju dëshironi një bobin që ka kapacitet të mjaftueshëm të linjës pa qenë shumë i rëndë. Për shumicën e bobinave të aplikacioneve në breg, 2000 deri në 4000 madhësi janë të shumta. Këto madhësi kanë kapacitet të mjaftueshëm të linjës dhe sisteme të tërheqjes që mund të përballojnë vrapime të gjata. Nëse synoni peshk si tarpon, një mbështjellje 5000 ose 6000 ju jep më shumë zvarritje dhe kapacitet shtesë të linjës. Një gjë për t’u marrë parasysh është se madhësia e rrotullës do të ndryshojë shumë midis kompanive. Një Shimano me madhësi 4000 mund të jetë shumë më i vogël se një Daiwa me madhësi 4000. Shikimi i bobinës që dëshironi te një person është një mënyrë e sigurt për të gjetur bobinën me madhësinë e duhur.

Rezistenca ndaj korrozionit

Kombinimi i kripës, rërës dhe erës shkatërron bobinat që nuk janë ndërtuar duke pasur parasysh rezistencën ndaj korrozionit. Për fat të mirë, materialet moderne dhe inxhinieria kanë krijuar bobina që janë pothuajse të padepërtueshme. Këto bobina kanë veshje rezistente ndaj ndryshkut dhe korniza alumini për të minimizuar korrozionin. Brenda mbështjellës, sistemet e mbyllura të tërheqjes e mbajnë kripën jashtë edhe kur zhyten plotësisht. Ndërsa mbyllet, një shpëlarje e mirë e ujit të ëmbël pas peshkimit siguron që mbështjellja juaj të jetë gati për të kryer në udhëtimin e ardhshëm.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Cila madhësi e rrotullës është më e mira për peshkimin në breg?

Për peshkimin në breg, madhësia ime e preferuar e mbështjellës është 3000. Kjo madhësi ofron kapacitet të mjaftueshëm linjash dhe sisteme të respektueshme tërheqëse për të trajtuar shumicën e peshqve në breg. Snook, redfish, bas me shirita dhe fluke mund të synohen të gjitha me një 3000. Për peshqit më të mëdhenj si cobia dhe tarpon, një bobina 5000 është më e përshtatshme. Këto bobina mbajnë një bollëk rreshti dhe mund të përballojnë hedhjen e karremave të mëdhenj. Ata gjithashtu kanë përforcuar sistemet e tërheqjes për t’i bërë ballë luftimeve të gjata dhe vrapimeve me fshikëza.

Pyetje: Çfarë linje duhet të përdor për peshkimin në breg?

Linja ime e preferuar për peshkimin në breg është linja me gërsheta. Diametri i tij i hollë ju lejon të vendosni më shumë vijë në bobin dhe ta derdhni më tej. Gërsheti gjithashtu nuk ka shtrirje për lidhje më të mira. Kur vendosni grepin në një peshk, ju merrni një lidhje të menjëhershme. Unë zakonisht peshkoj fuqi 15 kilogramësh në konfigurimet e mia standarde në breg. Ka mjaft forcë tërheqëse për të trajtuar peshqit e mëdhenj pa sakrifikuar distancën e derdhjes. Për peshqit më të mëdhenj, do të shkoj deri në 40 kilogramë test. Me të gjitha linjat e thurura, unë peshkoj një lider fluorokarbon nga 3 deri në 5 këmbë në gjatësi. Materiali kryesor është rezistent ndaj gërryerjes dhe mund të trajtojë dhëmbët e peshkut më mirë se gërsheti.

Pyetje: Sa zvarritje më duhet për peshkimin në breg?

Rrotullat në breg ndryshojnë në tërheqje midis madhësive të mbështjellësve dhe kompanive. Rrallëherë jam duke mbyllur një sistem zvarritjeje, kështu që mbështjellja me 10 deri në 20 paund zvarritje funksionon për mua. Këto kanë shumë fuqi ndaluese kur ju nevojitet. Mendoj se rregullimi i tërheqjes është faktori më i rëndësishëm. Rrotullat me mikro-rregullime ju lejojnë të rregulloni mirë sa zvarritje aplikohet. Kjo ju jep përparësi ndaj peshqve dhe i lodh më shpejt.

Pyetje: Cili është raporti më i mirë i ingranazheve për bobinat rrotulluese në breg?

Mendoj se raporti i ingranazheve është më pak një faktor në peshkimin në breg. Nëse jeni duke peshkuar karrem të gjallë, shumicën e kohës karremi juaj është ulur, kështu që raporti i marsheve ka pak ndikim. Për peshkatarët që peshkojnë sende artificiale, bobinat me një raport ingranazhesh midis 5,6:1 dhe 6,2:1 ofrojnë një rikthim të mirë shpejtësie. Ka bobina me tërheqje deri në 7.2:1 për ata që duan të djegin përsëri një karrem. Kjo mund të jetë e dobishme kur peshkoni joshje si tubat Cuda që duhet të punohen sa më shpejt që të jetë e mundur.

Mendimet Përfundimtare

Nga të gjitha pajisjet e përdorura për peshkimin në breg, bobinat janë më të rëndësishmet. Peshqit janë të fuqishëm dhe kushtet janë të vështira në lidhje me pajisjen. Ndërsa ka shumë bobina të lira në dispozicion, shpenzimi i pak më shumë për rrotullat specifike në breg shkon shumë. Këto bobina kanë tërheqje të forta, janë rezistente ndaj korrozionit dhe kanë pjesë që kursejnë peshë. Në ujë, ato ju ndihmojnë të hidhni më tej dhe të vendosni peshk në varkë. Rekomandimet e mia ofrojnë bobina për çdo specie në breg me çdo buxhet.

Metodologjia

E kaloj pjesën më të madhe të kohës sime të lirë duke eksploruar banesat me ujë të cekët në Florida të Jugut. Gjatë kohës sime këtu, kam mësuar rëndësinë e një bobine të mirë në breg. Lufta me kripën, rërën dhe erën janë të vështira në pajisje, kështu që investimi në një mbështjellës cilësor është i rëndësishëm. Mbështjellat e sipërme në varkën time duhet të jenë rezistente ndaj korrozionit, të kenë një tërheqje të fortë dhe të përfshijnë komponentë që kursejnë peshë. Rrotullat me të tre qëndrojnë më gjatë dhe kanë fuqinë për të zbutur peshqit e mëdhenj. Këtu janë kriteret mbi të cilat bazova zgjedhjet e mia:

 • Zvarrit fuqinë: Sa kilogramë zvarritje maksimale mund të japë bobina?
 • Rezistenca ndaj korrozionit: A përmban bobina materiale dhe pjesë rezistente ndaj korrozionit?
 • Zvarritje e mbyllur: A është izoluar zvarritja nga hyrja e ujit?
 • Kursimi i peshës: Çfarë materialesh për të kursyer peshë janë përfshirë?
 • Lidhja e rrotullimit: Sa fuqi dredha-dredha ka bobina?
 • Distanca e hedhjes: Cilat veçori ndihmojnë në distancën e hedhjes?
 • Ndjeheni: Sa e lëmuar është bobina dhe si përshtatet në duart tuaja?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.