Shufrat më të mira të peshkimit fluturues për fillestarët në 2022


Publikuar 2 shtator 2022 11:41

Shufrat e peshkimit me miza janë frikësuese për fillestarët. Është e vështirë të deshifrosh midis peshave, gjatësive, veprimeve dhe markave të ndryshme të shufrave. Për më tepër, specie dhe teknika të ndryshme kërkojnë shufra specifike. Për të minimizuar konfuzionin, unë rekomandoj që fillestarët të marrin në konsideratë se për çfarë peshkojnë dhe të çiftojnë një shufër në përputhje me rrethanat. Për troftën dhe basin e vogël, një peshë e mirë 5-she është një pikënisje e shkëlqyer. Peshkatarët që peshkojnë kripën do të dëshironin një 8-peshë për të goditur nga era dhe për të trajtuar peshqit më të mëdhenj. Pavarësisht nga ajo që zgjidhni, shufrat fillestarë duhet të jenë falës, të ndërtuar për të qëndruar dhe të aftë për të përparuar me ju. Këtu janë shufrat më të mira të peshkimit me miza për fillestarët, të disponueshme tani.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini

Në të gjitha pikat e çmimeve, shufrat ndryshojnë në cilësi dhe performancë. Njohja e përbërësve që bëjnë një shufër të fortë fluturimi mund t’ju ndihmojë të përfitoni sa më shumë nga blerja juaj. Kërkoj materiale të qëndrueshme, veprim të mirë dhe gjatësinë e duhur për speciet që synoj.

Komponentët

Shufrat e fluturimit përmbajnë tre komponentë kryesorë – udhërrëfyes, tapë (dorezë) dhe sedilje mbështjellëse. Sedilja e rrotullës është treguesi më i rëndësishëm i cilësisë dhe komoditetit të përgjithshëm. Sediljet e mira me mbështjellje janë të përpunuara prej alumini me një sistem mbylljeje për ta mbajtur të sigurtë rrotullën tuaj. Nëse sedilja e mbështjellës nuk mund ta mbajë bobinën në vend, do të jeni të irrituar dhe ka shumë të ngjarë të humbni peshk. Një shufër e bërë mirë do të përmbajë udhëzues gjarpërinjsh me përmasa të mëdha dhe një ose dy udhërrëfyes zhveshjeje. Kompanitë si Snake Brand ose Fuji janë zgjedhje solide për qëndrueshmërinë dhe performancën e tyre. Doreza është një pjesë jetike e shufrës suaj të fluturimit dhe tapa cilësore nuk duhet të ketë të meta. Kërkoni flluska të vogla ose vrima në tapë – kjo tregon materiale të dobëta që nuk do të zgjasin.

Veprimi i shufrës

Shufrat moderne të fluturimit bëhen më të shpejtë dhe më të shpejtë çdo vit. Ndërsa kjo është e shkëlqyeshme për të hedhur një mizë përmes një ere të fortë, nuk është e shkëlqyeshme për fillestarët. Unë rekomandoj një shufër veprimi mesatar ose mesatar për ata që fillojnë. Një shufër me veprim mesatar i ndihmon peshkatarët të ngadalësojnë goditjen e tyre të derdhjes dhe të marrin ndjenjën e derdhjes së rreme. Ju duhet të ndjeni ngarkesën e shufrës në të gjithë boshllëkun që rezulton në hedhje të mëtejshme dhe më të sakta. Veprimet me shpejtësi mesatare janë një alternativë tjetër. Ata ende ju lejojnë të ndjeni ngarkesën e shufrës dhe kanë një shtyllë më të fortë për ditët me erë.

Gjatësia e shufrës

Shufrat e fluturimit ndryshojnë diku nga 6 deri në 14 metra në gjatësi, por gjatësia ime e lëvizjes ka qenë gjithmonë 9 këmbë. Pavarësisht nga speciet, kjo gjatësi ofron më të mirën në distancën e hedhjes, kontrollin e linjës dhe saktësinë.

Në një rrjedhë troftash, mund të bësh hedhje të sakta dhe të ndreqësh ende linjat gjatë gjithë rrjedhës.

Në ujërat e kripur, një shufër 9 këmbësh ofron të njëjtën saktësi dhe fuqi për të hedhur një mizë përpara peshkut që lundron. Ndërsa të gjithë kanë preferencat e tyre, shkathtësia e një shufre 9 këmbësh është e mrekullueshme për peshkatarët që sapo fillojnë.

Kombinimi më i mirë

Orvis Clearwater Outfit është shufrat më të mira të kombinuara të peshkimit me miza për fillestarët.

Pse bëri prerjen: Kombinimi i peshës, fuqisë dhe veprimit krijon një kombinim të ekuilibruar që është i lehtë për t’u mësuar.

Karakteristikat kryesore

 • Gjatësia e shufrës: 9 këmbë
 • Pesha e shufrës: 5 wt
 • Veprimi: Me shpejtësi mesatare

Të mirat:

 • Plotësisht i montuar dhe gati për peshkim
 • Veprim falës dhe i fuqishëm i shufrës
 • Lehtë për t’u hedhur
 • 25 vjet garanci

Disavantazhet:

 • Më e shtrenjtë se kombinimet e tjera

Orvis Clearwater mori çmimin me vlerën më të mirë në testin tonë të fundit me shufra fluturimi në lumin Delaware. Është ndërtuar mbi një boshllëk veprimi me shpejtësi mesatare që është i fuqishëm dhe falës. Në një gips të pasmë, mund të ndjeni ngarkesën e seksionit të majës që tregon se mund të filloni hedhjen përpara. Ky reagim i ndihmon peshkatarët e rinj të mësojnë të kalojnë kohën e kastit të tyre. Veprimi i Clearwater gjithashtu kontribuon në luftimin e peshkut. Kam parë shumë fillestarë që i shkëputin peshqit sepse tërheqja e tyre është shumë e ngushtë. Seksioni më i butë i majës mbron majat më të lehta duke ju dhënë një shans për të liruar zvarritjen. Orvis e kombinoi veshjen me një mbështjellës të madh arbor Clearwater. Sistemi i tërheqjes është i lehtë për t’u rregulluar mirë dhe ka inerci të ulët të nisjes. Kjo do të thotë që sapo peshku tërhiqet, zvarritja angazhohet. Si një veshje, ajo vjen me mbështetje, një linjë fluturimi dhe një lider. Shtoni një garanci 25-vjeçare pa pyetje dhe ky kombinim do të jetë aty gjatë gjithë karrierës suaj të peshkimit.

Më e mira për Fëmijë

Redington Minnow janë shufrat më të mira të peshkimit me miza për fëmijët fillestarë.

Pse bëri prerjen: E qëndrueshme, e lehtë për t’u hedhur dhe e përballueshme – kjo shufër është e mrekullueshme për fëmijët që mësojnë të fluturojnë peshk.

Karakteristikat kryesore

 • Gjatësia e shufrës: 8 këmbë
 • Pesha e shufrës: 5 wt
 • Veprimi: E moderuar

Të mirat:

 • Veprimi mesatar është i lehtë për t’u hedhur
 • Shufra 8 këmbë ka madhësinë e duhur për fëmijët
 • Mund të përballojë abuzimin

Disavantazhet:

Mësojini fëmijët tuaj të fluturojnë me peshk (dhe mbani pajisjet tuaja të sigurta) me shufrën e fluturimit Redington Minnow. Është një 8 këmbë, 5 peshë dhe i projektuar me fëmijët në mendje. Shkurtimi i shufrës redukton peshën e lëkundjes dhe lejon peshkatarët më të vegjël të ndalojnë shufrën në fund të një gipsi. Një ndalesë e fortë është çelësi për të rrokullisur vijën e mizave në një lak të ngushtë. Ata e shoqëruan këtë me një veprim të moderuar për të ndihmuar më tej në casting. Për fëmijët, kjo i ndihmon ata të ngadalësojnë dhe të përqëndrohen në lëvizjen e hedhjes. Kam gjetur gjithashtu se shufrat e veprimit të moderuar mund të kenë shumë abuzime, veçanërisht kur përfshihen fëmijët. Kur ata janë gati të godasin ujin, ky shufër i trajton mirë peshkun. Shpina me 5 peshë ka shumë fuqi për të kthyer peshqit e mëdhenj dhe boshllëku më i butë mbron majën tuaj. Në 8 këmbë, ai ka madhësinë e duhur në mënyrë që fëmijët të mund të rriten me shufrën ndërsa rriten. Është i disponueshëm si shufër e pavarur ose si kombinim shufër dhe mbështjellës.

Më e mira për Troftën

Grays GR60 është shufra më e mirë e peshkimit me mizë për troftën për fillestarët.

Pse bëri prerjen: Greys GR60 kombinon performancën dhe vlerën në këtë shufër të troftës me veprim të shpejtë.

Karakteristikat kryesore

 • Gjatësia e shufrës: 9 këmbë
 • Pesha e shufrës: 5 wt
 • Veprimi: Shpejt

Të mirat:

 • Ndenjëse e mbështjellur e fortë
 • Bosh me veprim të shpejtë
 • E përballueshme

Disavantazhet:

Ndërsa trendi i shufrës me veprim të shpejtë ka kapur industrinë, gjetja e një opsioni buxhetor është ende çuditërisht e vështirë. Shumica e shufrave të përballueshme janë të rënda dhe të ngurtë për t’u dhënë atyre ndjesinë e veprimit të shpejtë. Greys GR60 merr një qasje të ndryshme duke përdorur teknologjinë nano-bosh Toreon. Kjo maksimizon raportin e forcës ndaj peshës për një shufër të lehtë të troftës me veprim të shpejtë. Greys është një kompani motër me Hardy dhe cilësia e këtij shufra e tregon këtë. Sedilja e aluminit të përpunuar, tapa e klasës AAA, udhëzuesit e mëdhenj dhe shënuesit e rreshtimit të seksioneve zakonisht gjenden vetëm në shufrat e nivelit më të lartë. Në ujë, është i lehtë, por i ekuilibruar mirë për të shmangur lodhjen e derdhjes. E lidha timen me një mbështjellje me 5 pesha dhe një linjë me 5 peshë përpara. Ky konfigurim jep hedhje të sakta në një sërë situatash. Unë peshkoj pajisje të rënda nimfash, miza të thata dhe rryma të vogla pa probleme. Pavarësisht se është i shpejtë, pjesa e majës u jep peshkatarëve reagime të mjaftueshme kur luftojnë me një peshk. Performanca e GR60s është e pakrahasueshme në tregun e çmimeve të nivelit fillestar.

Më e mira për ujërat e kripura

St. Croix Imperial Salt është shufra më e mirë e peshkimit me miza për fillestarët për ujërat e kripura.

Pse bëri prerjen: Një shufër e fuqishme me ujë të kripur që promovon teknikën e duhur të derdhjes për fillestarët.

Karakteristikat kryesore

 • Gjatësia e shufrës: 9 këmbë
 • Pesha e shufrës: 8 wt
 • Veprimi: Me shpejtësi mesatare

Të mirat:

 • Peshku i ngurtë që lufton shtyllën kurrizore
 • Udhëzues rezistent ndaj korrozionit dhe sedilja e rrotullës
 • Goditje e lehtë e derdhjes

Disavantazhet:

 • Pak më e shtrenjtë se të tjerët

Peshkimi me miza në ujërat e kripur paraqet një grup unik sfidash. Erërat e forta, peshqit e shpejtë dhe hedhjet e sakta përulin peshkatarët më të mirë. Kripa Perandorake St. Croix ndihmon në përballimin e këtyre kushteve. Ka një shtresë rezistente ndaj korrozionit në të gjithë përbërësit metalikë për të parandaluar ndryshkun dhe një shtyllë të fortë për të luftuar peshqit e mëdhenj. Modeli 9 këmbë dhe 8 pesha është një shufër e mirë e gjithanshme për peshqit kockë, snook, stripers dhe peshq të kuq. Një veprim me shpejtësi mesatare është zgjedhja ime ideale për peshkatarët e rinj të ujërave të kripura. Ky veprim ka më shumë përkulje gjatë gipsit që ju ndihmon të ndjeni ngarkesën e shufrës. Kohëzgjatja e duhur rezulton në kallëpe të mëtejshme dhe më të sakta. Plus, pjesa e prapanicës ka ende shumë fuqi për të lodhur peshqit më të mëdhenj. Shtoni garancinë 15-vjeçare dhe kjo shufër do të jetë një element kryesor në arsenalin tuaj.

Më e mira për Steelhead

Redington Dually është shufra më e mirë e peshkimit me miza për kokë çeliku për fillestarët.

Pse bëri prerjen: Një shufër me dy duar të përballueshme që mund të lëkundë mizat, rruazat e rrëshqitjes, nimfat me ngjitje të lartë.

Karakteristikat kryesore

 • Gjatësia e shufrës: 11 këmbë, 6 inç
 • Pesha e shufrës: 7 wt
 • Veprimi: Me shpejtësi mesatare

Të mirat:

 • E përballueshme
 • Aftësi e fuqishme për të luftuar peshqit
 • Lehtë për t’u hedhur

Disavantazhet:

 • Çiftimi i linjës së duhur mund të jetë konfuz

Çdo peshkatar me fat të mjaftueshëm për të peshkuar për kokë çeliku e di luftën. Një ditë ata mund të shtypin një mizë të lëkundur dhe të nesërmen gjithçka që duan janë mizat e vezëve. Redington Dually është një shufër ndërprerës 11 këmbësh 6 inç që mund të mbulojë çdo skenar çeliku. Kur peshkoni si një shufër me një dorë, gjatësia e shtuar ju lejon të rregulloni vijën më larg, gjë që rezulton në lëvizje më të mira. Unë zakonisht peshkoj një vijë me peshë përpara 7-peshash për ndjeshmëri shtesë. Kjo është teknika ime e preferuar për peshkimin e mizave të vezëve ose nimfave. Nëse e lidhni një peshk, doreza me dy duar ju lejon të gërmoni prapanicën e shufrës në anën tuaj për më shumë kontroll. Tani, lëkundja e mizave është pak më e komplikuar. Kam gjetur se çiftimi i kësaj shufre me një kokë të shkurtër Skagit është mënyra më e lehtë për të mësuar. Me një Snap-T dhe një cast Double Spey, ju mund të lëvizni mizat në çdo lloj rryme. Garancia solide dhe çmimi i përballueshëm e bëjnë këtë një opsion të shkëlqyeshëm për peshkatarët që duan të provojnë lëkundjen, por është gjithashtu aty kur është koha për të lidhur një vezë.

Metodologjia

Unë jam një peshkatar i vetë-mësuar i mizave dhe ende gjej shumë gjëra për të përmirësuar në teknikën time të hedhjes. Mendoj se të kesh një shufër me të cilën ndihesh rehat është kritike për të bërë një kallëp të mirë. Ka gjithashtu shumë burime atje për të mësuar pajisjet e ndryshme, çfarë fluturon të përdorni dhe si të hedhni. Nëse keni fatin të keni një klub lokal Trout Unlimited, merrni pjesë në një takim. Nuk ka mungesë të njerëzve të ditur dhe të gatshëm që mund t’ju ndihmojnë. Kur vjen puna për të zgjedhur një shufër për herë të parë, kërkoni diçka që ju duket e drejtë. Këtu janë kriteret mbi të cilat bazova zgjedhjet e mia:

 • Komponentët: A janë sediljet, udhëzuesit dhe dorezat e mbështjellësve me cilësi të mirë?
 • Veprimi: Si ndihet veprimi gjatë castit?
 • Qëndrueshmëria: A është shufra e prirur për t’u thyer?
 • Garancia: Çfarë garancie ka shufra në rast se prishet?
 • Konfigurimet e disponueshme: Cilat gjatësi dhe pesha shufra janë në dispozicion për secilin model?

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Çfarë gjatësie shufra fluturuese është më e mira për fillestarët?

Unë rekomandoj që fillestarët të peshkojnë një shufër fluturash 9 këmbësh. Kjo gjatësi ofron kombinimin më të mirë të saktësisë, distancës së hedhjes dhe kontrollit të linjës. Mund të marrësh dhe të korrigjosh linjat ose të shkrepësh filma nëpër një transmetim. Kjo gjatësi funksionon mirë në çdo shufër fluturuese me peshë. Nga shufrat e troftës me 4 peshë deri te shufrat e tarponit me 12 peshë – 9 këmbë është gjatësia ime e preferuar.

Pyetje: Si të balanconi shufrën dhe bobinën e mizës?

Balancimi i shufrës dhe bobinës është i thjeshtë. Unë preferoj të provoj bobina të ndryshme në dyqan për të gjetur atë që i përshtatet më së miri. Kombinimi duhet të balancohet diku afër pjesës së përparme të tapës. Kjo minimizon sasinë e lodhjes që merrni nga derdhja. Të gjitha bobinat ndryshojnë në madhësi dhe peshë, kështu që është e rëndësishme t’i provoni ato personalisht në një shufër.

Pyetje: Për çfarë është i mirë një shufër miza me 5 peshë?

Shufrat me pesë peshë janë shufrat më të gjithanshëm atje. Për peshkimin e troftës, ju mund të peshkoni pajisje nimfash, tharëse të mëdha dhe shirita. Ata gjithashtu kanë shumë shtyllë kurrizore për të bërë hedhje të mëtejshme dhe për të trajtuar peshq më të mëdhenj. Kjo transferohet mirë në peshkimin me ujë të ngrohtë. Peshkatarët e basit dhe peshkut të peshqve i pëlqejnë 5-peshat si një opsion i lehtë që mund të lëshojë defekte dhe zhurma më të mëdha. Madje kam dëgjuar për disa peshkatarë që kapin peshq më të vegjël të ujërave të kripura me një peshë prej 5.

Mendimet Përfundimtare

E di sa konfuze është të mësosh të fluturosh peshk. Filloni duke kërkuar shufra me përbërës cilësorë, një veprim mesatar të shpejtë dhe gjatësinë e duhur për ju. Këshilla ime më e mirë është të shkoni me shufrën që ndjehet më mirë dhe është në buxhetin tuaj. Sa më shumë të praktikoni aq më mirë do të merrni. Nëse nuk keni akses në ujë, praktikoni hedhjen në një fushë me bar për të marrë pak përvojë. Një shufër e mirë mizash është themeli i hedhjes dhe suksesit tuaj në ujë.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.