Spoolers më të mirë të linjës së peshkimit të vitit 2022


Ne mund të fitojmë të ardhura nga produktet e disponueshme në këtë faqe dhe të marrim pjesë në programet e filialeve.

Përditësuar më 3 tetor 2022 në orën 8:50

Mbështjellësi më i mirë i linjës së peshkimit është hapi i parë në uljen e peshkut të jetës. Kur synoni peshq të mëdhenj, asgjë nuk është më e rëndësishme se linja e mirë e peshkimit. Nëse linja qëndron e ngushtë, do të kapni një trofe. Nëse linja prishet, thuaj lamtumirë suksesit.

Dielli, kripa dhe zhulja bëjnë që materiali në vijën e peshkimit të prishet. Dhe peshkimi shkakton gërryerje dhe shtrirje përgjatë vijës. Për të shmangur humbjen e joshjes tuaj të preferuar ose më të mirën tuaj të ardhshme personale, është e rëndësishme të zëvendësoni rregullisht litarin në bobinat tuaja të peshkimit. Linjat e peshkimit monofilament duhet të zëvendësohen çdo sezon, më shpesh nëse peshkoni fort. Nëse ruhet brenda, linja e peshkimit me gërsheta mund të zgjasë për disa vjet. Fluorokarboni është i ndjeshëm ndaj dëmtimit të diellit dhe duhet të zëvendësohet disa herë çdo sezon. Pas çdo udhëtimi peshkimi, është një ide e mirë të shkurtoni disa këmbë linja dhe të rilidhni nyjet.

Gjithmonë inspektoni linjën tuaj për gërryerje, shtrirje dhe njollë – provoni monofilamentin duke e shtypur atë për të parë nëse linja prishet. Linja e gërshetuar është e prirur për t’u fërkuar. Kërkoni që fijet e gërshetuara të ndahen dhe ngjyra të zbehet. Ndërsa fluorokarboni shpërbëhet, ai do të marrë ngjyrë qumështi dhe i ngurtë.

Nëse shihni ndonjë nga këto shenja, është koha të ndryshoni linjën tuaj të peshkimit. Për të ndryshuar vijën në disa bobina të vogla, përdorni një laps për të mbajtur bobinën dhe kërkoni nga një mik të ndihmojë. Punët më të mëdha dhe bobinat më të mëdha kërkojnë rrotulluesin më të mirë të linjës së peshkimit.

Rrotulluesi më i mirë i linjës së peshkimit

PENN është rrotulluesi më i mirë i mbështjellësit të linjës së peshkimit.

Pse bëri prerjen: PENN Fishing HD Line Winder përdoret nga peshkatarët profesionistë dhe dyqanet e produkteve në mbarë botën. Ai do të mbajë fort madhësitë e bobinës nga mbushësi në masë ndërsa aplikon tension të rregullueshëm për të paketuar fort linjën në bobin. Ndërtimi i rëndë dhe komponentët cilësorë sigurojnë vite shërbimi të besueshëm.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 6,75 paund
 • Dimensionet: 14 x 4 x 4.5 inç
 • Materiale: Çeliku

Pro

 • Ndërtim i rëndë
 • Tensioni i rregullueshëm i bobinës
 • Pranon si bobinat mbushëse ashtu edhe ato me shumicë

Kundër

Ndërtimi i fortë dhe funksionimi i thjeshtë e bëjnë PENN Fishing HD Line Winder spoolerin më të mirë të mbështjelljes së linjës së peshkimit një nga zgjedhjet më të njohura për peshkatarët profesionistë. Jo vetëm që korniza e çelikut i reziston korrozionit dhe dëmtimit, por stacioni i metaleve të rënda ofron një bazë solide për mbajtjen e një bobinë linje. Së fundi, HD Line Winder do të mbajë një bobinë të vogël mbushëse ose një bobinë të madhe të madhe për të mbushur një mbështjellës ose 100. Rregullimi i tensionit mbushës-bobinë ju lejon të mbështillni fort linjën për të shmangur ngatërresat dhe reagimet e kundërta. Në fund të ditës, HD Line Winder paloset për t’u vendosur kudo.

Spooler portativ më i mirë i linjës së peshkimit

Berkley është rrotulluesi më i mirë i linjës së peshkimit që është i lëvizshëm.

Pse bëri prerjen: Nëse nuk keni hapësirë ​​për një spooler linje me fuqi të plotë, spooler Portable Line Berkley’s është rrotulluesi më i mirë portativ i linjës së peshkimit dhe gjëja tjetër më e mirë. Më e mira nga të gjitha, mbështjellësi i linjës mban bobinën për të siguruar që linja të jetë e ngarkuar drejt dhe e ngushtë.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 1.37 paund
 • Dimensionet: 19 x 8 x 3 inç
 • Materiale: Plastike

Pro

 • Mbështjellës tavoline
 • Mbush mbështjelljet me rrotullim ose karrem
 • Dizajn kompakt

Kundër

Spooler Portable Fishing Line Berkley mund të zëvendësojë shpejt dhe me lehtësi litarin në një grumbull mbështjelljesh peshkimi, kudo. Bashkangjisni një mbështjellje rrotulluese ose karrem në bazën dhe ngarkoni një bobinë linje në gisht. Bobina do të mbajë bobina të vogla deri të mesme dhe do të ushtrojë presion mbi bobinën gjatë mbështjelljes. Stacioni i tavolinës ofron një bazë solide për të ushtruar presion në linjë. Dizajni i lehtë dhe me profil të ulët lejon që spooler-i i linjës të futet në një çantë mjeti, kështu që ju mund të merrni një spooler linjë me funksione të plota kudo që të peshkoni.

Sporteli më i mirë i linjës së peshkimit

Rapala është rrotulluesi më i mirë i linjës së peshkimit me banak.

Pse bëri prerjen: Përdorimi i numëruesit të linjës dixhitale Rapala do të thotë që nuk duhet të mendoni kurrë se sa linjë vendosni përsëri. Numërimi ruan saktësisht se sa rresht keni vendosur në bobinën tuaj, kështu që ju mund të shtoni sasinë e duhur të mbështetjes ose të krijoni topin e përsosur.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 4,25 ons
 • Dimensionet: 1 x 1 x 1 inç
 • Materiale: Plastike

Pro

 • Ekran dixhital i ndritshëm, me dritë prapa
 • Alarmi i numërimit të linjave
 • Lehtë për t’u montuar/hequr
 • Masat metrike ose standarde

Kundër

Mbushja e saktë e një mbështjelljeje me litar kërkon një numërues rreshti për të matur sasinë e vijës së peshkimit të shtuar në bobin. Për shembull, disa mbështjellje kërkojnë një mbështetje të një lloji linje dhe një goditje të sipërme të një lloji tjetër linje. Mbushja e çdo mbështjelljeje me një sasi të saktë mbështetëse do të sigurojë një linjë të mjaftueshme kur një peshk i madh të niset për në horizont. Numëruesi i linjës dixhitale të Rapala-s, rrotulluesi më i mirë i linjave të peshkimit me një numërues është i saktë dhe i lehtë për t’u përdorur. Thjesht lidhni atë në shufrën e peshkimit, kaloni vijën përmes timonit dhe filloni të fiksoni dorezën e bobinës për të matur vijën në këmbë ose metra. Ekrani dixhital me ndriçim të pasëm të numëruesit të linjës është i lehtë për t’u lexuar përveç shfaqjes së numrit të rreshtave në njësi metrike dhe standarde. Karakteristika ime e preferuar është alarmi që më sinjalizon kur bobina është plot.

Rrotulluesi më i mirë i linjës së peshkimit për rrotullat rrotulluese

Piscifun është rrotulluesi më i mirë i linjës së peshkimit për rrotullimin e bobinave.

Pse bëri prerjen: Piscifun Speed ​​X Fishing Line Spooler rrotullohet për të siguruar rrotullimin e duhur pa ngatërrime. Ai gjithashtu ka një veçori për të hequr shpejt vijën e vjetër të peshkimit nga bobina, duke e bërë shumë më të lehtë një punë të pakëndshme.

Karakteristikat kryesore

 • Pesha: 8,32 ons
 • Dimensionet: 10,32 X 6,29 inç
 • Materiale: Grafit

Pro

 • Rrotullimi ose derdhja e bobinave
 • Mbush dhe heq rreshtin
 • Paloset për tu futur në xhep
 • Gërsheti ose monofilament

Kundër

 • Nuk strehon bobina të mëdha mbushëse

Linja më e mirë e peshkimit për rrotullat rrotulluese Piscifun’s Speed ​​X Fishing Line Spooler rrotullohet për të eliminuar kthesat dhe për të siguruar shtrirjen e njëtrajtshme të vijës me mbështjellje tjerrëse, karrem, spincast dhe derdhje. Speed ​​X funksionon po aq mirë me linjën monofilament ose gërsheta.

Heqja e vijës së vjetër nga një mbështjell peshkimi është pothuajse po aq e lodhshme sa mbushja e saj me litar të ri. Dhe grumbujt e linjave të përdorura të peshkimit krijojnë një rrëmujë të madhe. Piscifun Speed ​​X Line Spooler e bën punën të shpejtë dhe të pastër. Së pari, lidhni bobinën në bazë dhe lidhni vijën në një bobinë mbushëse bosh. Më pas, kthejeni dorezën e heqjes së dredha-dredha për të hequr me shpejtësi vijën. Pasi bobina të jetë bosh, vendosni një bobinë të re mbushëse në kapëse, lidhni vijën me bobinën dhe mbusheni përsëri.

Spooler më i mirë buxhetor i linjës së peshkimit

THKfish është rrotulluesi më i mirë i linjës së peshkimit me një buxhet.

Pse bëri prerjen: Spooler THKFISH Fishing Line Spooler ofron zhdërvjelltësinë e një spooler të linjës me madhësi të plotë në një paketë portative. Karakteristikat e mëdha vijnë në një paketë të vogël, me aftësinë për të vendosur bobina të mëdha mbushëse dhe për t’u palosur në një sirtar tavoline.

Karakteristikat kryesore

 • Portativ
 • Kapëse e fortë, e mbushur
 • Materialet: ABS plastike

Pro

 • · Tensioni i rregullueshëm
 • Të lira
 • Portativ
 • Kapëse e gjithanshme funksionon në tavolinë, karrige ose tavolinë pune

Kundër

Spooler-i i linjës THKFISH është rrotulluesi më i mirë buxhetor i linjës së peshkimit dhe zgjidhja perfekte për të mbushur disa bobina shpejt, në shtëpi ose në lëvizje. Kjo bobina përshtatet lehtësisht në një çantë mjeti, por mund të trajtojë me lehtësi bobinat me shumicë. Mbërtheni bobinën e linjës në një tavolinë, mbrapa karrige ose tavolinë pune dhe futeni bobinën mbushëse në kapëse. Shtrëngoni pullat e tensionit për të mbajtur bobinën në vend, duke e rregulluar atë për të siguruar tension të mjaftueshëm për të paketuar fort vijën në mbështjellës. Kaloni fundin e rreshtit përmes udhëzuesve dhe lidheni me bobinën e rrotullës. Më pas, përdorni tensionin nga bobina e linjës dhe udhëzuesit për të mbushur bobinën me vijë. Spooler THKFISH Line është i thjeshtë dhe i lehtë për t’u përdorur, dhe madhësia e vogël do të thotë se është gati në çdo kohë.

Metodologjia

Për të vlerësuar rrotulluesit më të mirë të linjave të peshkimit, ne krahasuam secilin produkt me mjete të tjera në kategorinë e tyre. Pavarësisht nëse po vlerësonim rrotullat e linjës me funksione të plota ose njësitë portative, ne kërkuam modelin më të fortë, më të butë dhe më të lehtë për t’u përdorur me çmimin më të ulët. Kam marrë parasysh sa vijon kur bëja zgjedhjet e mia.

 • Përdredhje: Cilësia më e rëndësishme e një spooler është se ajo mbush një mbështjellje pa përdredhur ose ngatërruar. Robinat më të mira të linjave të peshkimit lejojnë që linja të rrjedhë në drejtimin e duhur për çfarëdo bobine që po mbushni – hedhjen e karrocave, rrotullimin ose ndryshe.
 • Presioni: Presioni duhet të mbahet në linjë për të mbushur një bobinë siç duhet. Shikova se sa mirë ushtron presion secili në bobinën e mbushësit, kështu që bobina është e mbushur fort me vijë.
 • Qëndrueshmëria: Transferimi i qindra këmbëve të linjës në një mbështjellje me presion të mjaftueshëm për të siguruar që linja të shtrihet në mënyrë korrekte krijon stres të jashtëzakonshëm. Kam konsideruar vetëm bobina me konstruksion të fortë dhe një lidhje të fortë me bazën.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini rrotulluesin më të mirë të linjës së peshkimit

Përpara se të blini bobinën më të mirë të linjës së peshkimit, gjëja më e rëndësishme për t’u marrë parasysh është se sa rrotulla duhet të mbushni. Një spooler portativ i linjës është i lehtë për t’u përdorur pa zënë hapësirë ​​për të ndryshuar linjën në një ose dy bobina. Për punë më të mëdha, si ndryshimi i linjës në një duzinë mbështjelljesh ose mbushja e bobinave të mëdha me litar, kërkoni një bobinë me madhësi të plotë të aftë për të trajtuar një bobinë mbushëse me shumicë.

Shumica e njerëzve përdorin spooler vetëm disa herë në vit. Pra, spooler-i i linjës duhet të jetë i lehtë për t’u ruajtur midis punëve, pavarësisht nëse është i madhësisë së plotë ose i lëvizshëm. Mbyllja e rrotullës nga rruga redukton rrëmujën dhe mbron rrotullën nga dëmtimi.

Së fundi, kostoja mund të jetë një faktor i rëndësishëm. Një spooler linjë me madhësi të plotë mbart një çmim me madhësi të plotë, i cili mund të jetë shumë i shtrenjtë për peshkatarët e rastësishëm. Për përdorim të rastësishëm, mund të merrni performancë të shkëlqyer nga një model më pak i shtrenjtë.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Si të prishet linja e peshkimit?

Hapi i parë është të lidhni në mënyrë të sigurt vijën në arborin e rrotullës. Pastaj, sigurohuni që linja të shkojë në mbështjellës në drejtimin e duhur. Së fundi, përdorni tension të mjaftueshëm për të paketuar fort bobinën.

Përdorni një nyjë arbore për të lidhur vijën në mbështjellësin e mbështjelljes, në mënyrë që linja të mos rrotullohet në bobinë. Për vijën me gërsheta, shtoni një copë shirit elektrik në arbor për të parandaluar rrëshqitjen e vijës.

Për të kontrolluar nëse linja është dredha-dredha në drejtimin e duhur, shtojini vijës së ngadaltë për të parë nëse ajo përdredhet dhe rrotullohet pasi të keni bërë disa duzina rrotullime të dorezës së bobinës. Nëse vija rrotullohet, rrotulloni bobinën e mbushësit në mënyrë që vija të largohet në drejtim të kundërt.

Aplikoni tension të mjaftueshëm në vijë në mënyrë që të mbushë bobinën në mënyrë të barabartë. Sa më e ngushtë të jetë linja në bobinë, aq më pak mundësi përdredhjesh dhe ngatërresash.

Pyetje: Pse linja ime vazhdon të zbërthehet?

Nëse linja rrotullohet gjatë mbushjes së bobinës, linja do të rrotullohet dhe do të ngatërrohet ndërsa jeni duke peshkuar. Në një shufër rrotulluese, kjo do të shkaktojë nyje të erës. Linja e lirshme në një mbështjellje për hedhjen e karremit do të prodhojë një lëkundje të kundërt.

Pyetje: Si mund të përdor një spooler linjë?

Për të përdorur një spooler linje, sigurohuni që ajo të jetë e lidhur mirë në bazë për të prodhuar tension të mjaftueshëm për të mbushur bobinën me vijë. Më pas, futni bobinën mbushëse në bobinën e linjës dhe lidhni vijën me bobinën. Shtrëngoni pullat e tensionit në bobinën e linjës për ta mbështjellë fort vijën në bobinë.

Mendimet Përfundimtare

Mbushja e bobinës tuaj me një rrotullues të freskët të linjës së peshkimit është mënyra më e mirë për të ulur peshkun e jetës. Spooler HD i linjës PENN Fishing me madhësi të plotë, me funksion të rëndë, është mënyra më e mirë për të mbushur një bobin me litar. Baza e rëndë e çelikut qëndron e sigurt për të siguruar tension në linjë. Për të mbushur bobinat e mëdha, bobina e linjës HD përshtatet me bobinat më të mëdha.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.