Vendet më të mira për të blerë një kasafortë armësh në 2022


Publikuar 30 Qershor 2022 14:57

Një kasafortë armësh është një komponent kyç për sigurinë e armëve, dhe ndërsa ju nuk e bëni këtë kanë të zotërosh një, është shumë rekomandohet që ju zotëroni një. Një armë e sigurt jo vetëm që do ta mbajë të sigurt koleksionin tuaj në rast të tentativës për vjedhje, por gjithashtu mund të mbrojë kundër nxehtësisë së zjarrit të shtëpisë dhe të ndihmojë në zbutjen e lagështirës dhe faktorëve të tjerë mjedisorë që mund të çojnë në ndryshkjen e armëve.

Ashtu si armët që ata ruajnë, numri i kasafortave të armëve në treg është i shumtë dhe vendet që i shesin janë pothuajse po aq të shumta. Për shkak të kësaj, mund të jetë e vështirë të kufizosh vendin e duhur për të shkuar për të blerë një kasafortë armësh.

A duhet të blini një kasafortë armësh në internet, ndoshta edhe nga Amazon? Në fund të fundit, ju mund të blini gjithçka tjetër në internet. Ndoshta po mendoni se dyqani juaj lokal i armëve do të ishte basti më i mirë. Pastaj përsëri, vende si Tractor Supply ose Home Depot shesin kasaforta armësh gjithashtu.

Çështja e zgjedhjes së shitësit të duhur të kasafortës së armëve nuk është domosdoshmërisht diçka ku ka vetëm një përgjigje të saktë. Kjo listë e vendeve më të mira për të blerë një kasafortë armësh ka një sërë opsionesh të ndryshme dhe do t’ju japë të mirat – dhe të këqijat – për secilën prej tyre.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të blini një kasafortë për armë

Një kasafortë armësh është një blerje e madhe, shpesh si fizikisht ashtu edhe monetare. Si rezultat, nuk është e këshillueshme që ta bëni blerjen e një arme të sigurt një lloj blerjeje impulse. Të bësh këtë pothuajse me siguri do të rezultojë në pendimin e blerësit dhe një kasafortë armësh nuk është saktësisht diçka që është e lehtë ose e përshtatshme për t’u kthyer.

Natyrisht, vendimi përfundimtar varet nga ju, por nëse vendosni që do të blini një kasafortë armësh, atëherë këtu janë disa nga gjërat që duhet të mendoni përpara se të ndaheni me paratë tuaja të fituara me vështirësi:

Madhësia

Mos blini një kasafortë bazuar në numrin e armëve dhe sendeve të tjera që do të ruani në të tani. Koleksionet e armëve priren të rriten me kalimin e kohës dhe së shpejti do të jeni jashtë hapësirës nëse planifikoni vetëm për sot. Në vend të kësaj, kuptoni se çfarë funksionon për atë që zotëroni tani dhe pastaj shkoni një ose dy madhësi më lart.

Transporti

A keni ndonjë mënyrë për të marrë kasafortën që sapo keni blerë në shtëpinë tuaj? Disa vende që shesin kasaforta ofrojnë shërbime dërgese, falas ose me pagesë, dhe kjo është diçka që mund t’ju duhet të merrni parasysh përpara se të zgjidhni një vend për të blerë kasafortën tuaj.

Vendndodhja

Vendi ku jetoni dhe vendi ku do të vendosni kasafortën në shtëpinë tuaj luajnë një rol në atë se çfarë kasafortë duhet të blini. Për shembull, një kasafortë 1000 paund nuk është një përshtatje e mirë nëse jetoni në një apartament në katin e 3-të.

Vlerësimet

Kasaforta të modeleve të ndryshme kanë nivele të ndryshme të vlerësimeve të sigurisë, si për sa i përket sigurisë së bllokimit ashtu edhe mbrojtjes nga zjarri. Mbani parasysh këto vlerësime ndërsa kuptoni se çfarë do t’ju duhet bazuar në lagjen tuaj, kohën e reagimit të zjarrfikësve, etj.

Më e mira në përgjithësi: Dyqani juaj lokal i armëve

Duke zgjedhur me dorë një armë për shitje në raft në një dyqan armësh.
Bleni një kasafortë ku blini një armë. Pronarët e dyqaneve ju udhëzojnë nëpër të gjitha produktet dhe ju ndihmojnë të gjeni atë që është e duhura. Fondacioni Kombëtar i Sporteve të Qitjes

Pse bëri prerjen

Dyqani juaj lokal i armëve që shet kasaforta është një vend i mrekullueshëm për të eksploruar modele të ndryshme dhe për të bërë pyetje.

Karakteristikat kryesore

 • Dyqanet e armëve janë të mbushura me staf dhe klientë që janë të gatshëm të ofrojnë sugjerime

Pro

 • Stafi ka njohuri për kasafortat e armëve dhe shpesh i përdor vetë produktet
 • Dyqanet lokale shpesh ofrojnë shërbime shpërndarjeje
 • Klientë të tjerë mund të ofrojnë njohuri për atë që kanë blerë ose shmangur

Kundër

 • Mund të kufizohet vetëm në markat dhe modelet që ato disponojnë

Shumë dyqane armësh janë gjithashtu tregtarë të sigurt, dhe kjo ka kuptim të mirë si për sa i përket shërbimit ndaj klientit ashtu edhe për sa i përket biznesit. Stafi që punon në dyqanet e armëve është disa nga njerëzit më të mirë për të biseduar kur bëhet fjalë për blerjen e një kasaforte armësh, sepse ka një shans shumë të mirë që ata të zotërojnë një ose më shumë nga produktet e ofruara për shitje. Ata janë një burim i shkëlqyeshëm për të nxitur idetë dhe pyetjet e botës reale kur bëhet fjalë për zgjedhjen e markës dhe modelit të duhur. Sigurisht, klientët e tjerë shpesh janë të etur për të ofruar një pasqyrë të asaj që zgjodhën dhe pse. E fundit, por sigurisht jo më pak e rëndësishme, për shkak se ky është dyqani juaj lokal i armëve, ata shpesh do të ofrojnë një lloj shërbimi të sigurt shpërndarjeje.

Vendi më i mirë buxhetor për të blerë një kasafortë armësh: Walmart

Vendi më i mirë buxhetor për të blerë një kasafortë armësh

Walmart është vendi më i mirë buxhetor për të blerë një kasafortë armësh.

Pse bëri prerjen

Nëse keni një buxhet, Walmart ofron një numër kasafortash për njerëzit që janë të vetëdijshëm për kostot.

Karakteristikat kryesore

 • Nëse jeni në një majë dhe me të vërtetë keni nevojë për një kasafortë armësh, Walmart ndoshta ka diçka të përballueshme që do t’i përshtatet faturës

Pro

 • Dyqanet Walmart janë kudo

Kundër

 • Përzgjedhja nuk është më e mira
 • Stafi nuk është i trajnuar për kasafortat e armëve

Nëse kostoja është një shqetësim dhe ju duhet vetëm një kasafortë e thjeshtë për të ofruar sigurinë bazë, atëherë Walmart thjesht mund të ketë atë që kërkoni. Sigurisht, nuk do të gjeni kasaforta më të mira atje, por nëse kjo është ajo që prisni, ndoshta nuk jeni njohur me Walmart. Nëse, sidoqoftë, po kërkoni një kasafortë me armë buxhetore, atëherë duhet t’i hidhni një sy asaj që Walmart ka për të ofruar. Pavarësisht nëse është një kasafortë armësh me madhësi të plotë ose një kasafortë pistolete më e vogël, me siguri ka një produkt që i përshtatet nevojave tuaja në Walmart.

Vendi më i mirë në internet për të blerë një kasafortë armësh

Faqet e internetit të kompanive specifike të sigurta janë vendi më i mirë në internet për të blerë një kasafortë armësh.

Pse bëri prerjen

Faqja e internetit e një kompanie të sigurt do t’ju japë informacionin më të mirë absolut të mundshëm për një markë të caktuar kasafortë.

Karakteristikat kryesore

 • Faqja e internetit e një kompanie të sigurt për armë do të ketë të gjithë informacionin që ju nevojitet për çdo markë dhe model të ndryshëm që ato ofrojnë, plus ju mund të porositni edhe online.

Pro

 • Uebsajtet shpesh kanë veçori të bisedës live për çdo pyetje që keni
 • Informacioni do të jetë i saktë dhe i përditësuar
 • Stafi i njeh produktet brenda dhe jashtë
 • Mund të ofrojë stimuj shitjesh që nuk gjenden diku tjetër

Kundër

 • Opsionet janë të kufizuara vetëm në një markë specifike

Sigurisht, ju mundet porosisni një kasafortë armësh në internet nga Amazon, por do të ishte shumë më mirë të porosisnit një kasafortë armësh në internet nga një faqe interneti e drejtuar nga një kompani specifike e sigurt—vende si Browning, Fort Knox, Vault Pro, AMSEC, etj. Ndërsa do të jeni i kufizuar vetëm në produktet e ofruara nga ajo kompani, ju mund të hidheni nga faqja e internetit e kompanisë në faqen e internetit të kompanisë për të bërë çdo krahasim që ju nevojitet përpara se të kryeni një blerje. Seksionet e FAQ në sajt do të jenë në gjendje t’u përgjigjen shumicës së pyetjeve që mund të keni, dhe ekziston gjithmonë opsioni për të dërguar një email ose edhe për të bërë një bisedë të drejtpërdrejtë nëse keni nevojë për më shumë informacion. Më e mira nga të gjitha, mund të ketë edhe disa zbritje në shitje, paketa ose stimuj të ofruara drejtpërdrejt nga kompania që nuk do t’i gjenit askund tjetër.

Vendi më i mirë për të blerë një kasafortë me armë të përdorur

Një armë e vogël kasafortë nga Facebook Marketplace

Pse bëri prerjen

Tregu i Facebook është me shumë mundësi vendi më i lehtë për të gjetur një kasafortë armësh të përdorur pranë vendit ku jetoni.

Karakteristikat kryesore

 • Gjeni artikuj në zonën tuaj specifike

Pro

 • Mund të jetë në gjendje të bëjë pazare me shitësin për të marrë një çmim më të mirë
 • Vendosni rrezen tuaj të kërkimit për të gjetur rezultate specifike
 • Krijo sinjalizime të personalizuara të listimit

Kundër

 • Blerësi kujdes pasi mund të ketë disa njerëz me hije në internet
 • Kasafortat e përdorura nuk ofrojnë garanci apo garanci, kështu që ju merrni atë që merrni

Facebook ka rregulla kundër shitjes së armëve, por shitjes së armëve aksesorë në Marketplace ose në grupe të dedikuara është lojë e ndershme. Kjo e bën Facebook Marketplace opsionin më të mirë për të gjetur një armë të përdorur në zonën tuaj. Në thelb vetëm një kombinim në internet i një shitjeje në oborr dhe seksionit të reklamave të gazetës, Facebook Marketplace ju lejon të kërkoni në një rreze të përcaktuar nga përdoruesi, në mënyrë që të udhëtoni vetëm aq larg sa jeni të gatshëm të shkoni për të marrë diçka. Plus, mund të krijoni sinjalizime të personalizuara të listave që do t’ju bëjnë të vetëdijshëm për artikujt e rinj që përshtaten me kriteret tuaja specifike, si vendndodhja ose çmimi. Algoritmi mund të jetë pak i ndërlikuar, disa artikuj do të ngrihen në krye, ndërsa të tjerët me emra afërsisht të ngjashëm do të qëndrojnë në faqe për muaj të tërë. Do të sugjeroja lista të reja në fund të çdo dite, në mënyrë që të mund të kapni blerjet e mundshme sa më shpejt të jetë e mundur.

Pyetjet e shpeshta

Pyetje: Sa e madhe kasafortë armësh më duhet?

Të kuptosh se sa kasafortë armësh të duhet është një problem që kërkon të shikosh nga e ardhmja. Mos blini një kasafortë bazuar në numrin e armëve dhe sendeve të tjera (dokumente të rëndësishme, metale të çmuara, etj.) që do të ruani në të tani. Koleksionet e armëve priren të rriten me kalimin e kohës dhe së shpejti do të jeni jashtë hapësirës nëse po planifikoni vetëm atë që do të vendosni në kasafortë sot. Në vend të kësaj, kuptoni se çfarë madhësie të sigurt funksionon për atë që zotëroni tani dhe pastaj shkoni një ose dy madhësi më lart, dhe kjo duhet të mbulojë çdo rritje të arsyeshme.

Pyetje: Çfarë duhet të kërkoj kur blej një kasafortë armësh?

Kur blini një kasafortë armësh, duhet të kërkoni diçka që është e ndërtuar mirë, ofron siguri të mjaftueshme për vjedhjen dhe zjarrin, ka hapësirë ​​të mjaftueshme për armët që zotëroni sot dhe ato që mund t’i keni në të ardhmen, dhe që plotëson të gjitha nevojat tuaja ndërsa ende bie brenda buxhetit tuaj. Çfarë sigurie është ajo, saktësisht? Epo, do të ndryshojë nga personi në person. Por këto janë disa gjëra për të kërkuar në të gjithë bordin.

Pyetje: Cili është çmimi i mirë për një kasafortë armësh?

Përcaktimi se çfarë konsiderohet një çmim i mirë për një kasafortë armësh është tërësisht subjektiv. Kur krahasoni madhësitë, veçoritë dhe vlerësimet e sigurisë, vetëm ju mund të përcaktoni nëse është një çmim i mirë apo jo bazuar në buxhetin tuaj. Disa njerëz nuk mund të imagjinojnë kurrë të shpenzojnë 8,000-10,000 dollarë për një kasafortë armësh, ndërsa të tjerët mund ta shohin atë si një çmim të mirë për atë që marrin. Në fund, çfarë përbën një çmim të mirë për një kasafortë armësh varet tërësisht nga ju.

Mendimet Përfundimtare

Ashtu si çdo artikull tjetër që mund të kërkoni të blini, është një ide e mirë të blini, veçanërisht kur bëhet fjalë për të shpenzuar para për atë që ka shumë të ngjarë të jetë blerja më e madhe e armëve fizike që do të bëni ndonjëherë.

Sigurohuni që të keni kuptuar saktësisht se çfarë do të vendoset në kasafortën tuaj përpara se të dilni dhe ta blini atë. Kjo përfshin armë, sende të lidhura me armët dhe çdo send tjetër me vlerë që dëshironi të ruani atje. Pastaj, mendoni për atë që parashikoni të shtoni brenda disa viteve të ardhshme. Ju dëshironi të jeni të sigurt se nuk keni blerë një kasafortë shumë të vogël.

Pasi të keni kuptuar madhësinë, do t’ju duhet të merrni parasysh veçoritë dhe opsionet e ndryshme që janë në dispozicion dhe atë që dëshironi të keni. Nga atje, kuptoni një buxhet. Në atë moment, mund të filloni të përpiqeni të gjeni një vend specifik për të blerë një kasafortë armësh. Në fund të fundit, nuk ka kuptim të shikoni një vend që shet vetëm kasaforta gjigante që fillojnë nga 5,000 dollarë, nëse ju duhet të ruani vetëm një grusht armësh dhe keni një buxhet prej 1,000 dollarësh.

Në të vërtetë nuk ka vend të duhur apo të gabuar për të blerë një kasafortë armësh, për sa kohë që jeni të kënaqur me produktin që po merrni dhe vendin nga e merrni atë. Kujt i intereson nëse e keni blerë online apo e keni përdorur? Nevojat e gjithsecilit për sigurinë e armëve janë të ndryshme, dhe kështu një shitës me pakicë ka shumë pak gjasa të funksionojë për të gjithë. Fatmirësisht, ka shumë marka dhe modele të ndryshme kasafortash nga të cilat mund të zgjidhni dhe një numër po aq të madh vendesh ku mund të blini një kasafortë.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.